|
L.A. Noire (2011) [ANA KONU] (54. sayfa)

-
-
Zamanında x360da 1-2 dava oynadığım oyunu Türkçe Yama ile oynayayım dedim. Önce launcher'dan sonra oyun açılmadı, 1 saat uğraştıktan sonra çözdüm. Bu kez oyun 30 fps kilitli geldi. Konsol portudur Eyvallah ama hiç çekilmiyor yahu PC'de. Direk gözlere işkence. 1-2 çözüm varmış ama onları yapınca da grafiklerde sapıtmalar oluyormuş, oyunda tekliyormuş arada. Deneyip denememek arasındayım. Fps kilidi kaldırdıktan sonra sorunsuz oynayan varsa yazarsa sevinirim. Oyunu bozacaksak hiç uğraşmayalım. -
Oyunun optimizasyonu cidden berbat. -
Güncel bilgiyi vereyim. Widescreen Fixer diye bir program indirdim. Oradan oyunun fps'ini 60 olarak ayarladım. Sorunsuz olarak 3 dava oynadım. Şimdilik iyi gidiyor.
-
Animasyonlar 30fps olduğu için sıkıntı olabiliyor oyunda. Ozellikle kovalama anlarında ve script sahnelerde sıkıntı yasayanlari görunce hiç riske girmedim 30fps bitirdim oyunu.quote:
Orijinalden alıntı: FORZAFATHER
Güncel bilgiyi vereyim. Widescreen Fixer diye bir program indirdim. Oradan oyunun fps'ini 60 olarak ayarladım. Sorunsuz olarak 3 dava oynadım. Şimdilik iyi gidiyor.
https://github.com/dlrudie/WidescreenFixer/releases/tag/Original
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bol bol yan görevde de yapmaya çalışıyorum ama şimdilik üzmedi. Açıkçası 30 fps ile oynamak daha kötü geliyor. Alışmışız 144 fps oynamaya. -
Benim gözlerimde ağrıya sebep oluyor. O sebeple, oyunun (kendi zamânına göre) grafiklerini, senaryosunu ve kurgusunu çok beğensem de, oynamaya devam edemedim.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zamanında konsolda oynadığımda bu kadar rahatsız etmemişti. Tabii x360+tv ile pc+monitor arasında fark var. Birde @keremec'in de dediği gibi adamlar oyunu direk port etmişler. O yüzden animasyonlar ve mo-cap'lar direk 30 fps göre ayarlanmış. Yine de dediğim gibi ilgili programı kullanınca oynanacak düzeye geldi. Yoksa 30 fps çekilecek çile değil dediğiniz gibi. -
Oyunu az önce bitirdim. 30 fps kilidi var diye oynamayanlar paylaştığım programla sorunsuz oynayabilirler.
Sorunsuz dediğime bakmayın, 2 kez haritaya girince oyundan attı. 2-3 kez ipucu sayfası bulanık görünüyordu. Bir kezde karakalem ile deftere daha önce yazılmış notları çıkardığımız bir ipucunda animasyon girmiyordu. 30 fps'ye alarak geçtim onu da. Program sayesinde zaten tek tuş ile 30-60 fps arası geçiş yapabiliyorsunuz.
Oyuna gelecek olursak şimdiye kadar neden oynayıp bitirmediğime kızdım kendimi. Noir ve dedektiflik filmlerini seven birisi olarak oyunu çok beğendim. Zamanına göre yaptıkları mo-cap çekimleri de çok iyi olmuş. 10 numara yüz hatları vardı. Onun dışında bütün grafikler çöptü.Dikkat isteyen, en önemlisi de konsantre olmanız gereken bir oyun. Yoksa çok uğraşır durursunuz sorgularda.
Son olarak oyunu Türkçe Yama ile oynadım. Genel itibari bir kaç hata dışında güzelken, son 3 davada sapıttı yama. Bayağı ingilizce bırakılmış yerler, yanlış yapılmış çeviriler vardı. Öyle ki konuşma içerisinde 1 cümleyi bir çevirmen çevirmiş, devam cümlesini ise bambaşka bir çevirmen çevirmiş gibiydi.
Not olarak oyuna başlamadan bu konuyu incelerken spoiler görmüştüm, aradan kaç yıl geçmesine rağmen o spoilerın hala durması çok ilginç. İlgili kişinin kulaklarını bayağı çınlattım bu akşam.
-
Şu oyun sabit 30 fps çalışmasa süper olacakta. Bir çözüm bulsalar yamayla falan. -
Oyunun animasyon ve mo-cap grafikleri 30 FPS olarak hazırlanmış. Yani büyük uğraş gerektiren işler. Yapımcı firması da daha önce battı zaten. Dediğim gibi aşağıdaki program ile sorunsuz oynayabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 11 Ağustos 2019; 8:28:27 >
-
Araç sürüş fizikleri de rezil. Konusuna yazık olmuş bir oyun. Halbuki ne kadar da ilgimi çekiyor. Bir türlü devam etme arzusu uyanmadı içimde.
-
Oyunu 2018'de aldım. Yılda bir başlayıp aynı yerde bırakıyorum. Sanıyorum bıraktığım yer de sahte para basıldığı, sonrasında departman değiştirdiğimiz bölüm. O bölümden sonra nedense içimde devam etme isteği kalmıyor. Birini sorgularken "evet-hayır-kararsız" seçenekleri gibi bir şey vardı. Hayırı seçtiğimde tahmin ettiğimden çok daha sert şekilde suçluyordu falan. Bir gün çok oyunsuz kalırsam indirip kendimi zorlarım diye düşünüyorum.
-
Aynı şekilde konsolda o kadar hevesli çıkışını bekleyip hemen almıştım, 3 veya 4. görevden sonra bırakmıştım. Geçen yıl ise inat edip o kadar teknik sorunlarına rağmen PC'de bitirmiştim.
Konunun özeti insan sarrafı olmadığımı anlamamdır.
Mimiklere göre anlamak zor yahu ahah.
-
Davanın sonunda da yanlış kişi suçlandıysa suçlu kişiyi göstermiyordu sanırım. Bu da oyundan soğumama bir sebepti. İlk saatlerde çok güzel başlayıp çabuk bayıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Karakter sürekli yüzümüze bakıyorsa dediği doğru arada bir bakıp gözlerini kaçırıyorsa şüpheli yüzümüze hiç bakmıyorsa yalan söylüyordur hocam :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
başlık ve ilk mesaj yenilendi düzenlendi
-
Widescreen gene çalışmadı. Nasıl aktif ediyorsunuz bunu ya delirecem?
-
Bu oyun alınır mı beyler sorunsuz oynayabilen oldu mu 1-2 sene içinde?
Oyunun fiyatı biraz tuzlu ama ilerde bunu bile bulamayız diye düşünüyorum. TR Yaması varmış.
-
30 fps kilitli bitirmiştim çok aman aman bir problemle karşılaşmadım ama widescreen ile 60 fps de oynayabilirsin. Oyun 30 fpste de akıcı geldi benim gözüme çok batmadı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X