Şimdi Ara

KYK Kredi borcumuz e-devlette yazan miktar mı? (14 bin lira enflasyon farkı hesapladım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kyk kredimin bitiş tarihi 3 ay sonrası görünüyor. Toplamda 28.440 tl almış olacağım. Bu miktarın üstüne herhangi bir şey eklenecek mi yoksa borcum 28.440 TL mi olacak?

Not = Bir de bildiğiniz üzere bu borcu 2 sene sonra ödemeye başlıyoruz. 2 sene sonra yine 28.440 TL olarak mı görünecek borcum? Eğer daha erken gidip nakit kapatacağım dersem bir değişiklik oluyor mu?

Edit = Şimdi haber sitelerine bir göz attım. Yanlış anlamadıysam:

++ İlk taksit ödeme zamanında borcu peşin olarak kapatırsak Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan %90 indirim yapılacak.

++ İlk 2 taksitte borcu kapatırsak Yİ-ÜFE oranından %50 indirim yapılacak.

Yani kyk kredi alımım bittikten ve 2 sene erteleme süresi geçtikten sonra borcu tek seferde peşin kapatırsam, üstüne eklenecek miktar %90 düşecek. Doğru mu anladım?

Edit 2 = Az önce bir siteden kyk kredisi alış tarihlerimi ve mezuniyet tarihimi girdim. 28-29 bin lira olan borç 43 bin lira civarlarına çıktı. Arada 14bin lira enflasyon farkı var diye gösteriyor. Yukarıda dediğim gibi peşin olarak ödersek bu 14 bin lira enflasyon borcu %90 indirime gidiyor yazıları doğru mu internetteki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Mart 2021; 12:13:58 >

• Üfe Tüfe bilmem ne mevzusuna artıp durur o miktar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bildiğim kadarı ile artıp azalabiliyor ödeyeceğin miktar ekonomiye göre

• quote:

Orijinalden alıntı: SM01_VXG

Üfe Tüfe bilmem ne mevzusuna artıp durur o miktar

Anladım hocam yani ne kadar erken kapatırsam o kadar iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Old Mac New Clip

bildiğim kadarı ile artıp azalabiliyor ödeyeceğin miktar ekonomiye göre

Sağolasın hocam o halde kredim kesildikten sonra bir sormaya gideyim. Eğer borcun artma ihtimali varsa erken kapatmaya çalışırım

• Hayır kyk kredisini aldığın kadar ödemezsin. Üzerine tüfeden doğan bir miktar daha eklenir ve toplam borcun ortaya çıkar. Bunun nedeni de Türk Lirası değer kaybettiği için atıyorum 4 sene önce senin aldığın 400 tl ile şu anki 400 tl nin bir olmaması.

Hiçbir yere gitmeden kendin de hesaplayabilirsin basitçe. Merkez bankasının sitesinden 4 yıl önce almaya başladığın tarihten itibaren her aldığın ayın tüfe değerine ulaşıyorsun. Diyelim ki 2018 eylülünde bu oran yüzde 20 olsun ve sen o ay 500 tl almış ol. 500 ün yüzde 20 si ne yaptı ? 100 tl. Oldu senin borç 600 tl. Bunu aldığın bütün aylara uyguluyorsun ve toplam borç ortaya çıkıyor. İnternette hesap robotları da vardır mutlaka bunu otomatik yapan ya da onlara bak.

4 sene önceye göre Türk Lirası çok ciddi değer kaybettiği için tahminimce borcun 38-40k civarı bir şey çıkacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: faber12

Hayır kyk kredisini aldığın kadar ödemezsin. Üzerine tüfeden doğan bir miktar daha eklenir ve toplam borcun ortaya çıkar. Bunun nedeni de Türk Lirası değer kaybettiği için atıyorum 4 sene önce senin aldığın 400 tl ile şu anki 400 tl nin bir olmaması.

Hiçbir yere gitmeden kendin de hesaplayabilirsin basitçe. Merkez bankasının sitesinden 4 yıl önce almaya başladığın tarihten itibaren her aldığın ayın tüfe değerine ulaşıyorsun. Diyelim ki 2018 eylülünde bu oran yüzde 20 olsun ve sen o ay 500 tl almış ol. 500 ün yüzde 20 si ne yaptı ? 100 tl. Oldu senin borç 600 tl. Bunu aldığın bütün aylara uyguluyorsun ve toplam borç ortaya çıkıyor. İnternette hesap robotları da vardır mutlaka bunu otomatik yapan ya da onlara bak.

4 sene önceye göre Türk Lirası çok ciddi değer kaybettiği için tahminimce borcun 38-40k civarı bir şey çıkacaktır.

Çok teşekkür ettim hocam. Otomatik hesaplayan bir siteden yaptım 43bin lira civarı bir toplam geri ödeme gösterdi. O halde borcumuz 43 bin olarak hesaplanıyor ve 2 sene ertelemeden sonra 43 bin lira olan borcu ödemeye başlıyoruz. Böyle anladım ben.

Peki konunun edit olarak yazdığım kısmı için ne diyorsunuz?

Enflasyon farkı tutarı 14bin lira civarı görünüyor ve 2 sene ertelemeden sonra ilk taksitte peşin kapatırsam borcu bu enflasyon farkı %90 indirimli olarak mı borç kapanıyor? Yani 43 bin lira yerine 30bin lira civarı ödeyeceksem o da iyiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Mart 2021; 12:5:46 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asgari ücret 300 dolar olur mu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • The Management kullanıcısına yanıt
    Ben suresi dolmadan iptal ettirdim 3 ay once falan. Hala borç hesaplanma asamasinda yaziyor e devletde
  • quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Ben suresi dolmadan iptal ettirdim 3 ay once falan. Hala borç hesaplanma asamasinda yaziyor e devletde

Anladım hocam. Hiç şubeyle konuştun mu peki bu durumu? Peşin kapatmamız halinde aradaki enflasyon farkında %90 indirime gidiliyor diye yazılar mevcutta internette. Hani 2-3-4 bin olsa belki değmez diyeceğim de 14bin lira enflasyon farkı hesaplıyor :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Mart 2021; 12:7:45 >
  • Şimdi benim borç 17 Bin ve ödeme 2022 haziranında başlıyor. O zamana kadar artar mı

• quote:

Şimdi benim borç 17 Bin ve ödeme 2022 haziranında başlıyor. O zamana kadar artar mı

Bunu bende merak ediyorum hocam.

• quote:

Şimdi benim borç 17 Bin ve ödeme 2022 haziranında başlıyor. O zamana kadar artar mı
    tabıkıde artar :)

• Geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: the__executioner__

Geçmiş olsun

Sağol hocam :D

• The Management kullanıcısına yanıt
    Kyk iletisim icin cimere yonlendiriyor yazdim bakalim oraya.
  • Bende öğrenmek istiyorum bilen ödeyen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

• Ben 2015 2020 arası 24.840 tl aldım.35 ödeyeceğim..
  • Alirken o sozlesmede yazar beyaz esya endeksli eflasyon eklenir oyle odenir

Yani sen 4 buzdolabi parasi aldiysan 4 sene icerisinde şuan 4 buzdolabi parasi vericeksin

• Bankalardan daha mı çok kazanıyor KYK yoksa bana mı öyle geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-832A61CE2

Alirken o sozlesmede yazar beyaz esya endeksli eflasyon eklenir oyle odenir

Yani sen 4 buzdolabi parasi aldiysan 4 sene icerisinde şuan 4 buzdolabi parasi vericeksin

Aynen öyle hocam. Bu peşin ödemelerde enflasyon farkına indirim mevzunu hakkında bir şey biliyor musun acaba?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.