Merhabalar Kyk kredimin bitiş tarihi 3 ay sonrası görünüyor. Toplamda 28.440 tl almış olacağım. Bu miktarın üstüne herhangi bir şey eklenecek mi yoksa borcum 28.440 TL mi olacak? Not = Bir de bildiğiniz üzere bu borcu 2 sene sonra ödemeye başlıyoruz. 2 sene sonra yine 28.440 TL olarak mı görünecek borcum? Eğer daha erken gidip nakit kapatacağım dersem bir değişiklik oluyor mu? Edit = Şimdi haber sitelerine bir göz attım. Yanlış anlamadıysam: ++ İlk taksit ödeme zamanında borcu peşin olarak kapatırsak Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan %90 indirim yapılacak. ++ İlk 2 taksitte borcu kapatırsak Yİ-ÜFE oranından %50 indirim yapılacak. Yani kyk kredi alımım bittikten ve 2 sene erteleme süresi geçtikten sonra borcu tek seferde peşin kapatırsam, üstüne eklenecek miktar %90 düşecek. Doğru mu anladım? Edit 2 = Az önce bir siteden kyk kredisi alış tarihlerimi ve mezuniyet tarihimi girdim. 28-29 bin lira olan borç 43 bin lira civarlarına çıktı. Arada 14bin lira enflasyon farkı var diye gösteriyor. Yukarıda dediğim gibi peşin olarak ödersek bu 14 bin lira enflasyon borcu %90 indirime gidiyor yazıları doğru mu internetteki? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Mart 2021; 12:13:58 > |
KYK Kredi borcumuz e-devlette yazan miktar mı? (14 bin lira enflasyon farkı hesapladım)

-
-
Üfe Tüfe bilmem ne mevzusuna artıp durur o miktar
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bildiğim kadarı ile artıp azalabiliyor ödeyeceğin miktar ekonomiye göre
-
quote:
Orijinalden alıntı: SM01_VXG
Üfe Tüfe bilmem ne mevzusuna artıp durur o miktarAnladım hocam yani ne kadar erken kapatırsam o kadar iyi olur.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Old Mac New Clipbildiğim kadarı ile artıp azalabiliyor ödeyeceğin miktar ekonomiye göre
Sağolasın hocam o halde kredim kesildikten sonra bir sormaya gideyim. Eğer borcun artma ihtimali varsa erken kapatmaya çalışırım
-
Hayır kyk kredisini aldığın kadar ödemezsin. Üzerine tüfeden doğan bir miktar daha eklenir ve toplam borcun ortaya çıkar. Bunun nedeni de Türk Lirası değer kaybettiği için atıyorum 4 sene önce senin aldığın 400 tl ile şu anki 400 tl nin bir olmaması.
Hiçbir yere gitmeden kendin de hesaplayabilirsin basitçe. Merkez bankasının sitesinden 4 yıl önce almaya başladığın tarihten itibaren her aldığın ayın tüfe değerine ulaşıyorsun. Diyelim ki 2018 eylülünde bu oran yüzde 20 olsun ve sen o ay 500 tl almış ol. 500 ün yüzde 20 si ne yaptı ? 100 tl. Oldu senin borç 600 tl. Bunu aldığın bütün aylara uyguluyorsun ve toplam borç ortaya çıkıyor. İnternette hesap robotları da vardır mutlaka bunu otomatik yapan ya da onlara bak.
4 sene önceye göre Türk Lirası çok ciddi değer kaybettiği için tahminimce borcun 38-40k civarı bir şey çıkacaktır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: faber12
Hayır kyk kredisini aldığın kadar ödemezsin. Üzerine tüfeden doğan bir miktar daha eklenir ve toplam borcun ortaya çıkar. Bunun nedeni de Türk Lirası değer kaybettiği için atıyorum 4 sene önce senin aldığın 400 tl ile şu anki 400 tl nin bir olmaması.
Hiçbir yere gitmeden kendin de hesaplayabilirsin basitçe. Merkez bankasının sitesinden 4 yıl önce almaya başladığın tarihten itibaren her aldığın ayın tüfe değerine ulaşıyorsun. Diyelim ki 2018 eylülünde bu oran yüzde 20 olsun ve sen o ay 500 tl almış ol. 500 ün yüzde 20 si ne yaptı ? 100 tl. Oldu senin borç 600 tl. Bunu aldığın bütün aylara uyguluyorsun ve toplam borç ortaya çıkıyor. İnternette hesap robotları da vardır mutlaka bunu otomatik yapan ya da onlara bak.
4 sene önceye göre Türk Lirası çok ciddi değer kaybettiği için tahminimce borcun 38-40k civarı bir şey çıkacaktır.Çok teşekkür ettim hocam. Otomatik hesaplayan bir siteden yaptım 43bin lira civarı bir toplam geri ödeme gösterdi. O halde borcumuz 43 bin olarak hesaplanıyor ve 2 sene ertelemeden sonra 43 bin lira olan borcu ödemeye başlıyoruz. Böyle anladım ben.
Peki konunun edit olarak yazdığım kısmı için ne diyorsunuz?
Enflasyon farkı tutarı 14bin lira civarı görünüyor ve 2 sene ertelemeden sonra ilk taksitte peşin kapatırsam borcu bu enflasyon farkı %90 indirimli olarak mı borç kapanıyor? Yani 43 bin lira yerine 30bin lira civarı ödeyeceksem o da iyiymiş.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Mart 2021; 12:5:46 >
-
Ben suresi dolmadan iptal ettirdim 3 ay once falan. Hala borç hesaplanma asamasinda yaziyor e devletde -
quote:
Orijinalden alıntı: general4242
Ben suresi dolmadan iptal ettirdim 3 ay once falan. Hala borç hesaplanma asamasinda yaziyor e devletdeAnladım hocam. Hiç şubeyle konuştun mu peki bu durumu? Peşin kapatmamız halinde aradaki enflasyon farkında %90 indirime gidiliyor diye yazılar mevcutta internette. Hani 2-3-4 bin olsa belki değmez diyeceğim de 14bin lira enflasyon farkı hesaplıyor :D
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 12 Mart 2021; 12:7:45 > -
Şimdi benim borç 17 Bin ve ödeme 2022 haziranında başlıyor. O zamana kadar artar mı
quote:
Şimdi benim borç 17 Bin ve ödeme 2022 haziranında başlıyor. O zamana kadar artar mıBunu bende merak ediyorum hocam.
-
tabıkıde artar :)quote:
Şimdi benim borç 17 Bin ve ödeme 2022 haziranında başlıyor. O zamana kadar artar mı
Geçmiş olsun
quote:
Orijinalden alıntı: the__executioner__
Geçmiş olsunSağol hocam :D
-
Kyk iletisim icin cimere yonlendiriyor yazdim bakalim oraya. -
Bende öğrenmek istiyorum bilen ödeyen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Ben 2015 2020 arası 24.840 tl aldım.35 ödeyeceğim.. -
Alirken o sozlesmede yazar beyaz esya endeksli eflasyon eklenir oyle odenir
Yani sen 4 buzdolabi parasi aldiysan 4 sene icerisinde şuan 4 buzdolabi parasi vericeksin
Bankalardan daha mı çok kazanıyor KYK yoksa bana mı öyle geliyor -
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-832A61CE2Alirken o sozlesmede yazar beyaz esya endeksli eflasyon eklenir oyle odenir
Yani sen 4 buzdolabi parasi aldiysan 4 sene icerisinde şuan 4 buzdolabi parasi vericeksin
Aynen öyle hocam. Bu peşin ödemelerde enflasyon farkına indirim mevzunu hakkında bir şey biliyor musun acaba?
Benzer içerikler
- justin tv
- gece uçan beyaz kuşlar görmek
- buspon kullanıcı yorumları
- d&p parfüm erkek en çok satanlar
- halı sahada krampon giyilir mi
- en ilginç rekorlar
- elektrikli bebek arabası
- dünyanın en büyük vinci
- prompt mühendisliği
- dc açıldı mı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X