Bu mereti mezun olduktan sonra 2 sene içerisinde ödersek faiz biniyor mu? |
KYK Kredi borcumuz e-devlette yazan miktar mı? (14 bin lira enflasyon farkı hesapladım) (2. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: endurableBu mereti mezun olduktan sonra 2 sene içerisinde ödersek faiz biniyor mu?
Onu bende merak ediyorum hocam. Yani 2021'de mezun olduk diyelim ve borç 43bin görünsün. Ertelemeyle 2023'de başlayacak görünüyorsa ben gidip 2022'de ödemeye başlasam gene 43bin mi görünecek borç çözemedim.
Bir diğer çözmediğim konu ise ilk taksit tarihinden önce gidip peşin ödeyeceğim desem ne kadar indirim oluyor? İnternette yazılanlara göre enflasyon miktarından %90 indirim yapılıyor diyorlar. Bu durumda 43bin olan borcu 30-31 bin lira bandına kapatabiliyorum demektir. Devletin bu denli bir indirim yapma olasılığı da kafamı karıştırdı.
-
Ben hazırlık okuduğum için 3. senenin sonunda 4 sene geçtiğinden daha yatırmadılar, ben de açıkcası borcum daha artmasın diye başvurmadım. Aradan 9 ay falan geçti, hala borcum hesaplama aşamasında. Anladığım kadarıyla mezun olmadan borç miktarı gösterilmiyor.
Düzeltme: Borcum hesaplanmış, geçen aylarda baktığımda hesaplanmamıştı. 4 tam sene aldım, 27.665₺ borcum görünüyor. 10/2021'e kadar ödersem 26.380₺.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2guyS -- 12 Mart 2021; 14:28:5 > -
Standart prosedüre göre okul bittikten sonraki ilk yılda borcun tamamını ödersen üfe farkından %30, ikinci yılda ödersen %20 erken ödeme indirimi uygulanır.
%90 ı hiç duymadım ve bana biraz abartılı geldi. Belki borçların geri alınması zorlaştığı için bir kampanya başlatılmış olabilir veya yalan haberdir. Detayları bilemiyorum. Kuruma sormak lazım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar ben de bir soru sormak istiyorum. Ben mezun olmadım ama kredi almayı 2020 Haziran itibariyle 4 sene dolduğundan sonlandırmış oldum. Ödeme başlangıç tarihi 2022 Haziran olması gerekirken e devlet üzerinde ilk taksit için 30.11.2021 olarak görünüyor. Ben bu tarihte daha mezun olmamış olacağım, ayrıca 2 sene de geçmedi daha. Bir anormallik yok mu?
-
quote:
Orijinalden alıntı: faber12Standart prosedüre göre okul bittikten sonraki ilk yılda borcun tamamını ödersen üfe farkından %30, ikinci yılda ödersen %20 erken ödeme indirimi uygulanır.
%90 ı hiç duymadım ve bana biraz abartılı geldi. Belki borçların geri alınması zorlaştığı için bir kampanya başlatılmış olabilir veya yalan haberdir. Detayları bilemiyorum. Kuruma sormak lazım.
Bana da biraz abartı geldi hocam.
En basitinden şu haberde bile yazıyor: https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/kyk-borcu-yapilandirma-odeme-2021-kyk-borc-yapilandirma-tarihi-uzatildi-mi-ne-zaman-bitecek-kyk-yapilandirma-nasil-yapilir-son-durum-nedir/413620//
KYK BORCU YAPILANDIRMA HESAPLAMA 2021 başlığı altında
En iyisi 3 ay sonra kredim bitince gidip bir sorayım bankaya.
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uza -00- -- 12 Mart 2021; 15:7:47 > -
Borçların genelinin silinmesini beklemeyin. Gerek iktidar gerekse muhalefet böyle bir şey yapmayacak. Faizi silseler yeterli, miller bu parayı ödesin ama faizsiz ödesin. Keyfiyeti için alanlar kadar ihtiyacı için alanlar da var.
-
quote:
Orijinalden alıntı: 2guySBorçların genelinin silinmesini beklemeyin. Gerek iktidar gerekse muhalefet böyle bir şey yapmayacak. Faizi silseler yeterli, miller bu parayı ödesin ama faizsiz ödesin. Keyfiyeti için alanlar kadar ihtiyacı için alanlar da var.
Gerçekten öyle ben de çekeceğim ama borcun silinmesinden ziyade faizi olmamalı. Sadece şimdi için değil hiçbir zaman için olmamalı. Öğrenciyi hayata 3-0 geriden başlatıyor bu faiz işi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X