Şimdi Ara

Kyk da gece uyuma sorunu (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
5
Favori
18.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    Bence goturmeyin. Kalem tarzi seyleri cok kolay caliyorlar. Ya da goturunce dolabinizdan cikarmamaniz lazim.

Calisma odasinda falan birakirsaniz iyi bir seyse alirlar yani affetmezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:41:43 >

Orijinalden alıntı: mehmetd1680

Hocam hangi tıpdasınız ? Sizce Erzurum mu Trabzon mu
    ben bozok tiptayim. sehire gore secim yapin. ikiside koklu fakulteler. hangi iklimi isterseniz onu secin

Orijinalden alıntı: sleepydragon

ben de en ufak sese uyanan bir insandım. geçenlerde 3m 1100 5 çift aldım + 3m 1271 aldım, şuan kapım açık rahat bir şekilde uyuyorum gürültüye rağmen. Mükemmel bir icat. 3m 1100'ler tek seferlik deniliyor ancak ben çoklu kullanıyorum, kirletmediğin sürece bir sıkıntı yok bence. göz bandı da aldım hatta ama benim gibi nefes almakla ilgili sıkıntıların ( burun eğriliği vs. ) varsa kullanamıyorsun, zaten %50 hava alıyorum bantla %20 lere düşüyor, kullanmıyorum.
    Teşekkürler cevaplar için arkadaşlar. @sleepydragon @There and Back Again

Bugün eczaneye uğradım 1 tane 3m ipli tıpa için 7,5 TL istediler almaktan vazgeçtim. En yakın zamanda internet üzerinden önerdiklerinizi sipariş vermeyi düşünüyorum.

CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: GSKILL 2x8GB Ripjaws V 3000MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: James Donkey 610S Red Switch | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 (2019 Edition) | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Xbox 360 Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB

• 5 10 liraya bi kulak tıkacı al tak ruhun duymaz hiçbi şeyi. harika bir alet :D
    (en yakın eczaneden temin edebilirsin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bdeniz1997 -- 8 Ağustos 2018; 23:5:48 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imegos -- 8 Ağustos 2018; 23:33:57 >

• Okudugum şehrin en iyi ve aynı zamanda en pahalı yurdunda 1 yıl kaldım. Zenginlerin vs geldiği bir yurt. Şöyle anlatayım diğer özel yurtlarda tek kişilik oda 3.5 - 4 bin lira falan iken benim gittiğim yurdun 4 kişilik ekonomik oda tipi 4.800 idi. Anlamışsınızdır nasıl bir yurt olduğunu neyse diyeceğim şeye geleyim.

Kız arkadasim da devlet yurdunda kalıyor. Onun yurduyla benim yurdumu sürekli karsilastirdim yıl boyunca ve bir daha KYK yedeklerinden de olsa beklemezsem neyim dediğim maddeleri sıralayayim.

+ O ses sıkıntısı kesinlikle özel yurtta olabilitesi daha yüksek olan bir mesele. Çünkü benim param var, ben buraya bu kadar para bayıldım, ben burada istediğim gibi at koştururum kafasında oluyorlar genelde. Kendi oda arkadaşlarımdan biliyorum. Gecenin 2 sinde anırırcasina gülerlerdi, okey, batak atarlardı. Diğer yandaki oda ses sistemi getirmiş odaya onla müzik dinlerdi.

Yurt yönetiminden de çekinme yoktur. Çünkü en fazla bir uyarı yer her şikayet geldiğinde. En olmadı odasını değiştirirler. O da bir kişinin şikayet etmesiyle olacak iş değil.

Ama KYK'da bir disiplin vardır. Küçük cezalardan başlayıp büyük cezalara kadar yolu var. Öyle kafana göre takılamazsin.

+ Özel yurtta öğrenciler fazla sıkılmaz yönetim tarafından. Yani cantana, posetine vs bakılmaz. Yani sen mesela içkiyi elinde taşımadığın sürece istediğin gibi getirip geceleri kafayı bulabilirsin. Bu da olumsuz bir durum. İçmeyi bilen var bilmeyen var. Adam kafayı bulup kavga çıkarsa, bıçak cekse vs?

Devlet yurdunda valizini, çantani açıp bakmadık delik bırakmıyorlar.

Yani güvenlik açısından yine KYK önde.

+ Yemek

Sırf özellikle şu yemeğe ayar oldum. KYK'da neredeyse her gün tavuk çıkıyor. Adamlar tavuk yemekten bikiyor. Biz de bulgur, türlü yemekten bikiyoruz.

KYK gerçekten yemek konusunda öğrencilere en büyük değeri gösteriyor.

+ Biz çamaşırlarımizi kurutmak için taaa çatıya çıkıp asiyorduk. KYK'da adamlar kurutma makinelerinde kurutup geçiyorlar hemen. (bu çok önemli bir şey değil ama o kadar para veriyoz. Bu bile insana batıyor o yüzden)

Her neyse ben direkt bizim yurdun tek avantajını söyleyeyim. Paran varsa basiyordun tek kişilik odada kaliyordun. Televizyonun var, buzdolabin var, banyon var, masan var her şeyin var. Devlette bunu yapamazsın sadece ama geri kalan temizliktir, yönetimdir, hizmettir, yemektir, binadır vs her yönden KYK önde.

Ama şöyle bir şey var. Özel yurda tabi daha iyi tipler geliyor genelde. Kapını falan kitleme, dolabin kilitsiz olsun yine de hiçbir şeyine bir şey olmaz ama devlet yurduna her tipten geliyor. Çalıntı vs çok oluyor. Kız arkadasimin su isitisisin altındaki zimbirtiyi bile çalmışlardi yanlış hatırlamıyorsam.

Ha bir de unutmadan devlet yurdunun bence en önemli sıkıntısı giriş- çıkış saatleridir. Gece erkenden girecen illa. Erkenden dediğim gece 11 ama olsun benim gibiler için çok erken. Tutanak yersin 1 dakika dahi bile geçse.

• Atanamayan Dr. Strange kullanıcısına yanıt
    ÖSYM nin verdiği kalemleri götür hocam xd o koleksiyonun içinde bunlar da var mı

Orijinalden alıntı: Guest-3EBADE74A

Hocam yazdığınız her şeye katılıyorum. Belki üniversitede daha düzgün insanlar vardır diye sormuştum ama boşunaymış. Nasıl böyle bir karaktere sahip olabiliyorlar anlamıyorum, insan hiç mi yanındaki insanı düşünmez. Saygı bilmez. Nasıl bir aile ortamında yetişiyorlar acaba
    Emin ol lise ne güzeldi yarabbi diyeceksin.

Üniversitede aile yok bir şey yok. İnsanların asıl kişilikleri üniversitede çıkıyor.

Hocam lisede yurttan kaçıp arkadaşlarla sahilde sabahladığım vardı. Yangın merdiveni gece hayatımın yollarıydı. Ben teknikler geliştiririm Kyk da da inanıyorum
    Tabi kaçabilirsin ama yakalanirsan durum vahim.

Hocam lise çok korkunçtu asla şükür demem adım gibi eminim. Resmen cehennem hayatı yaşadım orda. Üniversiteye tecrübeli olarak gidicem, herkesten bir adım öndeyim
    Kardeşim inşallah oda arkadaşların istediğin gibi olur ne diyeyim ama şunu sana söyleyeyim, üniversite öğrencisinden beklentin lise öğrencisinden beklentinden fazla olmasın çünkü o sinir olduğun lise 4'e giden adam ertesi sene lise 5'e gider gibi üniversite 1. sınıfa gidiyor. Yani bir değişim yok ve aileden de uzak olduğu için daha beter hale geliyor.

Ben orası güzel olur, oturmasını kalkmasını artik bilen adamlar olur diyerekten gittim, hayal kırıklığı oldu sadece.

Ayrıca koleksiyondan öte yatırım gibi oldu. Bu kur ile oturdukları yerden değerleniyorlar. :D

Güzel ya da kötü atmak isterseniz yazılarınızı zevkle okurum hocam

• 1 ay sonra oda değiştirebiliyosunuz zaten boşuna kasmayın.Kafanıza uygun adamlarla çıkarsınız bi odaya.Bizim odada adam parasını masanın üstünde bırakıp dışarı çıkıyodu tek kuruşu eksik olmuyodu hepimiz birbirimizi tanıyoduk çünkü.Bu yüzden kasmayın ilk 1 ayı atlatın sonra dilekçe verir çıkarsınız.

edit: 9-10da yurtta kaldım ordan biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Go All The Way -- 9 Ağustos 2018; 2:9:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben tam 5 yıl kyk da kaldım. ilk yıllar biraz rahatsız oldum ama daha sonra arkadaş ortamını sen belirliyorsun. huzuru bozanı şutlarsınız olur biter. ilk yıldan sonra kral sizsiniz ve git gide rahatınız artar. yurtta kalmaktan korkma. ilk günler kulak tıkacı işini görebilir belki
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.