Şimdi Ara

sil (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
6
Favori
17.284
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
159 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben 2013-2017 arasında 14 bin lira aldım. 17 bin lira ödüyorum. O zaman için 14 bin lira çok paraydı ama şu anki 17 bin lira o zamanki 14 bin liraya göre para değil. Paranın değer kaybetmesi sadece böyle borçlarda işe yarıyor sanırım.

  • sırf borçlanmamak için kredi çekmeyip zor şartlarda okuyan veya ek işte çalışanlar bilselerdi böyle bir durum var o kadar eziyet çekmezlerdi,
    eşitlik ilkesi diye bir şey var, alınan borçtur borcu ödemek zorundasınız,
    borç almayıp kendi yağında kavrulan adama ayıptır. eğer böyle bir şey olursa bu saatten sonra borcuna sadık adam bulamazsın,
    pembe rüyalara dalmayın girin bir işe çalışın borcunuzu ödeyin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hedefi asgari ücretle çalışmak olanlar ya da daha iyisini yapamayacağını düşünenler bir zahmet üniversite okumasın. Burada suç öğrencilerde de değil, üniversiteleri nitelik olarak değil nicelik olarak pazarlayan zihniyette. Son yıllarda eksi Matematik netiyle Matematik bölümüne yerleşen öğrenciler tanıyorum. Bu öğrenci yarın işsiz kalıp kredisini ödeyemiyor diye neden onun borcunu tüm ülke ödesin. Hali hazırda atanamayan binlerce fen edebiyat mezunu varken ısrarla fen edebiyat fakültesi yazıp işsiz kalanların kredi borcunu neden bu ülke ödesin? Arabesk takılmayı bırakın artık biraz gerçekçi olun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -dehşet- kullanıcısına yanıt
    Valla hocam şöyle bir örnek vereyim size.Ben son sınıf gastronomi öğrencisiyim.İyi düzeyde ingilizce,alt-orta düzey Fransızcam var.Şarap eğitimi,Cost,mekan yönetimi,işçi yönetimi,Avrupa mutfağı gibi konularda ekstradan eğitimler aldım ve sertifikalarım var.İş tecrübem de var.Kısacası mesleğe yeni alınacak kişilerin içinde çok daha önde olduğumu düşünüyorum.Bazı yaptığımız işler vasıtasıyla(Torpil olmadan)Fransa'dan bazı koşullar gerçekleşmesi kaydı ile teklif aldım ayrıca yine KKTC de 3 asgari ücret(12 bin TL)+ev kirası gibi bir iş teklifi aldım 1 hafta önce.Peki Türkiye'ye gitsem ? Araya dayını,amcanı,babanı sokmazsan asgari ücret.... Gerçekler ortada.
    Ayrıca öğrenciliğim boyunca solistlik yaptım.Şuan mesela Kıbrıs'ta 5.senem ve KKTC'de 4 bin sterlin değerinde aracım,Türkiye'de geçen sene 108 bin TL'ye aldığım şuan 260 bin TL civarında ederi olan aracım ve kenarda 5 bin stg civarı param var ve ben sadece öğrenciyim şuan.
    Buyrun Amerika'ya, Avrupa'ya dönüp bir bakın.Aradaki uçurumu çok net görürsünüz.Arkasinda biri olmayan bir yeni mezunun alacağı maaş açıkçası çok belli.Kendimizi kandırmayalım...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Üniversite okurken bu kyk isteyen herkese veriliyordu. Kimilerine bakıyordum sigara, alkol vs. Burda tam bir mantıksızlık oluyor işte; madem durumun kötü sigara ve alkole nasıl para verebiliyorsun ? Madem bu parayı destek olsun diye, geri ödeme şartını kabul ederek aldın. Şimdi niye yan çiziyorsun ? Nerden baksan tutarsızlık. Faiz, ödeme kolaylığı vs. olabilir. Ama bu borç tamamen silinsin diyip, üstüne yatmak kimsenin kabul edebileceği bir şey değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teramycin T kullanıcısına yanıt

    Bu ikisini cidden benzer mi görüyorsun?


    Oh halde 150 IQ lu arkadaşım, bana bu benzerlikte kyk borcu hususunda "ödeyemeyeceğini düşündüğü için en baştan borca girmeyen" kişilerin, bedelli askerlik kavramındaki karşılığını yaz bakalım bir zahmet.

  • İhtiyacı olan bir çok kişiye kredi çıktığını gördüm ayrıca insanların parayı nasıl ve nereye harcadığı bizi ilgilendirmez. Ödeyemiyorsa insanlar bir şekilde yapıcı çözümler üretilmesi gerekiyor bu noktada. Ayrıca kimse ödemek istemediği için keyfine bekletmiyor borçlarını kimseden duymadım faiz hobisi olduğunu.

    UP!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cklnc -- 14 Ekim 2020; 0:19:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaitreSkiLL kullanıcısına yanıt
    Yok. Değmeyecek bir indirim yapılıyor her ay uğraşamam diyip tek seferde ödersiniz. KYK çağrı merkezinden detay bilgi alabilirsiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Alıp ödeyen, ödeyemem diye almayanların suçu ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • borçların tamamen silinmesi iyi olur kendim için konusuyorum lakin...


    bu borcu ödeyenler var büyük haksızlık olur


    o yüzden faizi silip güzel bir ödeme planı ile gerçekleştirilmesi gereken eylemdir.

  • Vallahi salak bunlar ya..Borç silinmesi yerine faizin silinmesi ile ilgili bir kampanya olmalıydı! Biz bunu aldık ödeyeceğimizi bilerek aldık lakin işsiz kalacağımızı heleki ekonominin dip işsizligin tavan yapacağını nereden bilecektik.. .Bu haliyle çok tepki çekiyor ! Faiz belimizi büküyor.. Sigortali bir işe girene kadar devlet faiz işletmemeli girdigimizde maaşdan otomatik kesmeli.Ben okurken işsiz kalacağımı asgari ücretli bir işe girmek için dahi torpile tanıdığa ihtiyacım olacağını nereden bilebilirdimki...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşsiz ve belirli bir geliri olmayan insanın bu borçları silinsin. Mesela üni. bitireli 5 yıl olmuş hala iş güç yok. Bu adamın canını alacak halleri yok.
    Ama mevcut bir işte çalışıyorsun gelirin var bu borcu ödeyeceksin.
    Bazıları da kalkmış büyük şirketlerin vergi borçlarının silinmesini öne sürmüş. Silmesinler kardeşim. Devlet dediğin baba oğul ilişkisi gibi yönetilmez borcun varsa ödeyeceksin.
    Yoksa Bunun ardı arkası kesilmez. Yarın öbür gün biri çıkar der ki ben ev kredisi aldım ödeyemiyorum borcumu silin.
    Neresinden tutsan elinde kalıyor. Yapılan yanlışlar o kadar fazla ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kırılanhayaller

    O parayı nasıl kullandıysanız ödemenizi de yapın. Mezun olup işsiz olanları konunun dışında tutmak lazım. Ama işe girip çalışan ödesin bir zahmet

    Ünilerin zaten %60'ı çöp. Bölüm desen bölümleri %80'i çöp. Üni işsizlik oranına baksan anlarsın zaten.


    Çöp üninin çöp bölümünde 4-5 sene okur gibi yapıp mezun olan adam zaten ayda 5000TL maaş mı bekliyordu?


    Bunlar o çöp ünilere giderken bunların yaşıtları 18 ay askere gitti.


    hıyar satıp ödesinler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SiyahPapyon

    Bizim halkın şu huyuna bayılıyorum. Ben ödediysem herkes ödeyecek. Aşırı bencil ve kıskaçsınız yahu herhalde af çıksa forumda benzin döküp kendini yakanlar olur. 18K ya imza atmıştım 23K ödeme geldi.Sağolsun reisimizin mükemmel ekonomi planları sayesinde.Ben şuan ödüyorum zaten borcumu da komple bitirmişte olsaydım ben ödediysem herkes ödesin kafasında olmazdım.Yanlış psikoloji

    Kusura bakma hocamda herkes haklı.


    Geri ödeyeceğini bildiğin halde bilerek alıyorsun. Devlet zaten herkese kredi çıkarıyor almak senin elinde almamak da senin elinde. Devlet git notere imza at diye zorla göndermiyor kimseyi.


    Üniversite okudun mu bilmiyorum. Ben okurken alanların nelere harcadığı gördüm ve bende aldım hatta 2 yıl ödeyemedim yapılandırma ile bitirebilirim.


    Kredi alanların 3te 1 rahat ihtiyacı olmadan aldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bunların içinde sigara, alkol vs kullananları geçtim ailesinin haberi olmadan alanların sayısı bir o kadar da fazla maalesef.


    Şunu da yazmadan geçmeyeyim ihtiyacı olana kredi, ihtiyacı olmayana burs çıkan bir ülkede yaşıyoruz. Bunun örneklerini de çok fazlasıyla gördüm.





  • Faizi sıfırlanıp çokça taksite bölünebilir yoksa almayanların günahı nedir ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suç işleyip cezaevinden afla çıkan var, olacağından değil ya öğrencinin borcu silinmiş çok mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Hocam odemeyenlere devlet belli bir süreden sonra haciz koyuyor banka hesaplarına bloke koyuyor yani almaya çalışıyor odemeyenlerin çoğunluğu ya parası yoktur ya da daha 2 sene dolmamistir sanırım 5 sene olunca haciz geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu paraları alan çoğu öğrenci Apple telefon almak için kullandığıni söyleyebilirim ama kanıtlayamam. Ohh ne ala memleket geri ödeyeceğini bile bile al çatır çatır ye paraları, nasılsa hemen ödemek yok diye zamanı gelince de silinsin de. Sözüm gerçekten ihtiyacı olup da çekenlere değil çekip odeyemeyenlere değil. Ama bu konudan ayrı tuttuğum o ihtiyaç sahibi insanlar %5 i ya geçer ya geçmez. Geri kalanın çoğunun altında arabası cebinde 5 6 binlik telefonu var. Hava atacak ya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes buluyor is biryerlerde, muhendis arkadaslari bosuna urkutmeye gerek yok. Ayrica kendine ekstra ne kattigina bakar yani.öte yandan, çok duşuk faiz dediginiz rakam o kadar da dusuk degil. 14bin tl aldm ben toplamda. 17bin odeme cikti. Fazladan 2 yıl daha ödeyemedim. Toplamda 25binden fazla para ödettiler bana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.