Şimdi Ara

Kuzey Kore'de kölelik sistemi mi var? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
224
Cevap
0
Favori
7.620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kuzey kore'nin resmi ideolojisi Juche'dir.
    yönetim biçimi cumhuriyettir fakat tıpkı Türkiye'nin kuruluş yıllarında olduğu gibi uzun yıllardır askerlerin gölgesi altında bir tek partili sistem uygulanmış ve çok partili sisteme bir türlü geçilememiştir.
  • Hayır sosyalizm dediğin uçcuz bucaksız bir kütüphane. Frankfurt okulundan, troçkizme, maoculuktan leninizme, juche'ye bir çok farklı kolu var. Kimse sosyalizmin telif haklarını almadı ki sosyalizm doğru kalabilsin. Diktatör olma sevdası taşıyan biri gelip sosyalizm adı altında borusunu öttürüyorsa bu ne Karl Marx'ın suçu ne de Lenin'in.

Kapitalizm için de bu böyle. Adam Smith Ulusların Zenginliği adlı eserini yazarken liberal düşüncenin gizli elinin piyasayı ve emeği kendiliğinden düzene sokacağını savunuyordu. Öyle mi oldu? Hayır, 1929 krizinden tutun günümüz krizine, açlığa... İnsanlar işsiz kalıyor, iflas ediyor, aileler parçalanıyor. Milyonlarca insan açlıktan kırıldı kapitalizmin 1929 buhranında. Daha sonra Amerika bile Keynesyen görüşe yani "devletin tekrar müdahelesine" onay verdi.

Peki bunda Adam Smith'in suçu ne? Adam Smith'de, Karl Marx'da dünyanın değerli bilim adamlarıdır. Bu insanlar sana belli başlı şeyleri açıklamıştır.

Sen de kafanı kullansaydın da bu adamların insanlığa kattığı değerleri diktatörlük peşinde koşan kurnazlara yedirmeseydin.

İşin kötü yanı, senin değerlerine ters düştüğü için bu bilim adamlarına hakaret bile edebiliyorsun, "Karl Marx hizmetçisine kaymış" diyebiliyorsun veya "Karl Marx aslında zengin bir yahudiydi" diyebiliyorsun.

Ama Karl Marx'ın üç tane çocuğunun daha çocukken açlıktan öldüğünü bilmiyorsun. Çünkü kendi sözlerinle değil başkalarının sözleriyle konuşuyorsun. Bunu bir tek sen değil komünistler de yapıyor aslında, kendilerine ait olmayan sloganlar ile meydanlarda zaman öldürmekten başka bir şey yapmıyorlar.

Kısaca ne komünistlerin Adam Smith hakkındaki fikirleri ne de kapitalistlerin Karl Marx hakkındaki düşünceleri bu insanları karalamaya yeter. Bu insanlar bilim adamlarıdır, insanlığın ortak bilgi birikimine önemli katkılarda bulunmuşlardır. İnsanlar yanlış anladıysa bu adamlar ne yapsın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winster -- 5 Ocak 2012; 4:34:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frux

quote:

Orijinalden alıntı: Baybars

quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orijinalden alıntı: frux

Hepsi beyni yıkanmış programlanmış robot gibi..
    Bir de Güney Kore'ye bak.. Ne kadar canayakın güleryüzlü insanlar

hayatında kaç tane kuzey koreli gördün de böyle saçma bir genelleme yapıyorsun

Bizim millet her şeyde uzman ya. Kim Jong Il ölür Kuzey Kore uzmanı, İran insansız uçak düşürür İran uzmanı olurlar. Yeri gelir Komünizmde yeri gelir Kapitalizmde. Her şeyi bilir bizim halk.

Hayatımda hiç Kuzey Kore'li görmedim ama; Kore savaşında bir Türk yarbayı olarak, Güney Koreli'lerle birlikte ülkelerinin topraklarını zapt etmeye çalışan Kuzey kore askerlerini topraklarından püskürtmek için savaşan rahmetli dedem'den bir çok Kore savaşı anısı dinleyerek büyüdük senelerce.. Kuzey kore askerlerinin ruhsuz bir insan gibi donuk bakışlı insanlar olduğunu ve yakalanacağını anlayan Kuzeyli askerlerin aldıkları emir sonucu çaresizce intihar ettiklerine bir çok defa şahit olmuşlar..
    İki, almanya'nın birleşmesinde, Kominist doğu almanya'dan batı almanya'ya gelenlerin batı almanya da ne kadar uyum sorunu çektiğine ben bile şahidim.. O yıllarda Almanya'daydım... Kominist düzende yetişmiş Almanlar bile donuk yüz ifade ve hareketlerinden hemen anlaşılabiliyordu..
    Örneğn; Hitler ve SS subaylarının 2 dünya savaşında ne kadar acımasızca insanlık suçları işlediğini bütün dünya biliyor.. . Olayın bir çok tanığı ile neler yaşandığı tüm açıklığı ile anlatılmış ve bu suçlu SS subaylarının bir çoğuı tanık ifadeleri ile hüküm giymişlerdir..

Hemen saçma genelleme yapıyorsun demek kolay tabi... İlk önce kibarca sor bakalım bana ''Nereden biliyorsunuz bunları? Nasıl bu kanıya vardınız?'' Diye...

adamlar türk askerlerini gülerek mi karşılıcaktı? git biraz kore tarihine bak, yıllardır japon işgalinde acı çekmiş herifler tam kurturmuşler kore savaşı patlak varmış. sen olsan güle oynaya giderken sanırım?

ayrıca kuzey korenin kuruluşu 45, kore savaşı 50lerde. 5 yılda komünizm yüzünden robot oldular diyorsun yani? oldu tamam

• quote:

Orijinalden alıntı: afrodude

quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

quote:

Orijinalden alıntı: WhiteSword

Kuzey Kore de komünizm vardır her komünist yönetim gibi diktatörlük,açlık,sefalet vardır.

Evet de bunu hala anlayamayanlar daha doğrusu anlamak istemeyenler var.

Sen harbiden sistemin kurbanı olmuşsun.

Ayrıca arkadaşlar, lütfen komünizmle ilgili yorum yapmadan önce komünizmin ne olduğunu öğrenelim, öyle gelip tartışalım.

Herseyden once cevap vermesini ogrenelim. Oyle dalga gecermis gibi yorumlar yapip, ahkam keserek cevap mi verdigini saniyorsun simdi? Asil sen sistemin kurbani olmussun, forum senin gibi dogru duzgun tartisamayanlarla dolu. Siz bu kafayla gittikce her konuyu kapattirirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Modern çağın kölelik sistemi ; Komünizm

Güldürdün
  • Komünistlere bakmayın siz onlar anca atar tutarlar, gidin Lenin'in rusyasına bakın, stalin'in rusyasına bakın , mao'nun çinine bakın hep zulüm hep baskı, şimdi gelip derler orada da tam uygunlanmıyordu tabi yersen Allah faşizmin de komünizmin de belasını versin, Atatürk'ten Allah razı olsun bize en güzel sistemi getirmiş, Atatürk düşmanı komünistler de belli ediyorlar kendilerini, komünizmi getirmedi diye içten içe nefret ediyorlar ama dışa vuramıyor zavallılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erbaa82 -- 5 Ocak 2012; 8:39:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erbaa82

Komünistlere bakmayın siz onlar anca atar tutarlar, gidin Lenin'in rusyasına bakın, stalin'in rusyasına bakın , mao'nun çinine bakın hep zulüm hep baskı, şimdi gelip derler orada da tam uygunlanmıyordu tabi yersen Allah faşizmin de komünizmin de belasını versin, Atatürk'ten Allah razı olsun bize en güzel sistemi getirmiş, Atatürk düşmanı komünistler de belli ediyorlar kendilerini, komünizmi getirmedi diye içten içe nefret ediyorlar ama dışa vuramıyor zavallılar

1.dünya savaşında yardımları alırken iyiydi dimi?nefret etsem öyle de bi dışarı vururum ki!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oroborus -- 5 Ocak 2012; 8:49:13 >

• bakalım ne zaman bir devrim olup insanlar özgürlüğüne kavuşacak.
    kavuşacakta sonrası ne olacak, birileri karşı taraf olacak iç savaş çıkacak, sonra büyük abiler olaya müdahale edecek, demokrasi adına gösteriler olacak ve en az 20 sene gidecek bir nesilden....
  • quote:

Orijinalden alıntı: La Commune

quote:

Komünistlere bakmayın siz onlar anca atar tutarlar, gidin Lenin'in rusyasına bakın, stalin'in rusyasına bakın , mao'nun çinine bakın hep zulüm hep baskı, şimdi gelip derler orada da tam uygunlanmıyordu tabi yersen Allah faşizmin de komünizmin de belasını versin, Atatürk'ten Allah razı olsun bize en güzel sistemi getirmiş, Atatürk düşmanı komünistler de belli ediyorlar kendilerini, komünizmi getirmedi diye içten içe nefret ediyorlar ama dışa vuramıyor zavallılar

1.dünya savaşında yardımları alırken iyiydi dimi?nefret etsem öyle de bi dışarı vururum ki!

1. Dünya savaşında işlerine geldiği için yardım ettiler yoksa bizi sevdikleri için değil boş konuşmayın, 2. dünya savaşında stalin de amerikadan yardım alırken iyiydi değil mi amerikan uşakları derim ben de size o zaman, bırakın bu ayakları, amerika nasılki işine geldiği için rusyaya yardım ettiyse 2. dünya savaşında, kurtuluş savaşında rusya da işine geldiği için bize yardım etmiştir, az tarihi öğrenin de gelin şuraya...Anca millete bir şe biliyormuş gibi konuşmayın, şurada komünist geçinenlere sorsan komünizm nedir diye onu bilmezler millet fort atarlar anca...

• quote:

quote:

quote:

1. Dünya savaşında işlerine geldiği için yardım ettiler yoksa bizi sevdikleri için değil boş konuşmayın, 2. dünya savaşında stalin de amerikadan yardım alırken iyiydi değil mi amerikan uşakları derim ben de size o zaman, bırakın bu ayakları, amerika nasılki işine geldiği için rusyaya yardım ettiyse 2. dünya savaşında, kurtuluş savaşında rusya da işine geldiği için bize yardım etmiştir, az tarihi öğrenin de gelin şuraya...Anca millete bir şe biliyormuş gibi konuşmayın, şurada komünist geçinenlere sorsan komünizm nedir diye onu bilmezler millet fort atarlar anca...

Sanane be onun bunun fortundan.İşine gelir veya gelmez yardım etti mi? etti daha neyden bahsediyosun ki sen.
    komünizmin adını duyunca korkan insanlarla konuşmam bile ben

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sanane be onun bunun fortundan.İşine gelir veya gelmez yardım etti mi? etti daha neyden bahsediyosun ki sen.

İşinize gelince konuşun, işinize gelmeyince konuşmayın, şu boş konuşmayı keser misin, o zaman Rusya'nın Amerika'ya sürekli minnet duyması lazım, Amerika olması Hitler, Stalin'in tüm sülalesini ziyaret edecekti Moskova'da Bak bugün Rusya ile Amerika 2 ayrı kutup, 2. Dünya Savaşı'nda edilen yardımın ismi okunmuyor,siz de gelmiş hala Rusya bize yardım etti diyip şurada kendinizi cahil konumuna düşürmeyin. Neyse lafı daha fazla uzatmayacağım, cevap verecek haliniz yok zaten

• Simdi yazilanlari okudum, millet vay nasil agliyorlar, kim zorlamis, ne kafasiz insanlar, alt tarafi birinin sozlerini kayitsiz sartsiz kabul ediyorlar diyor da, buna benzer tek kisi liderlikleri butun dunyada vardir, bu tarihin belli bir surecidir, karizmatik liderler zamani diye gecer, butun dunyada vardir ve hepsi birbiriyle yakin zamanlarda ortaya cikmistir, dunyanin o zamanki politik siyasi yapisi o sekilde liderlerin dunya sahnesine cikmasina neden oldu, cunku halklar cahildi, ayrica soru soran, sistemi sorgulayanlarin basina da hic iyi seyler gelmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 5 Ocak 2012; 9:12:35 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

İşinize gelince konuşun, işinize gelmeyince konuşmayın, şu boş konuşmayı keser misin, o zaman Rusya'nın Amerika'ya sürekli minnet duyması lazım, Amerika olması Hitler, Stalin'in tüm sülalesini ziyaret edecekti Moskova'da Bak bugün Rusya ile Amerika 2 ayrı kutup, 2. Dünya Savaşı'nda edilen yardımın ismi okunmuyor,siz de gelmiş hala Rusya bize yardım etti diyip şurada kendinizi cahil konumuna düşürmeyin. Neyse lafı daha fazla uzatmayacağım, cevap verecek haliniz yok zaten

rusya yardım etti diye sevmek zorunda olduğunu mu zannediyosun anlamadım ki.Yardım etti dememle cahil konumuna düştüğüm yok bi taraflarından konuşma sabah sabah git kahvaltını yap öyle gel buralara yaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oroborus -- 5 Ocak 2012; 9:13:42 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ruslar turkiyedeki agir sanayinin temellerini atmislardir, - amerikanin yaptigi 1 tane fabrika goster, oyle mc donaldslarla burger kinglerlerle ekonomi gelismiyor. Rusya ve turkiye birinci dunya savasinda zit kutuplardi- canakkale savasi ile itilaf devletleri rusyaya yardim goturemedi, bu yuzden rusyada sistem coktu, bolsevikler is basina gecti, ondan sonra rusya turkiyeye yardim etmeye basladi, cunku Ataturk ruslara yazdigi mektuplarlda, islam alemi ile komunizmin birlikte gitmesi fikrinden bahsediyordu - Burda Ataturkun kominizimle aslinda alakasiy yoktu, amac rusyayi turkiyeye yardima ikna edebilmekti. -
    Komunizm konusuna gelirsek, ben komunizmin durumunu islam ile ayni kefeye koyuyorum, simdi rusyada komunizm dersin aaa ordaki gercek degil, cindekini dersin aa o gercek degil, kuzey kore dersin aaa o gercek komunizm degil vs. liste uzar gider, ayni donguyu islama da uyarliyabiliriz, iran- yok o islam degil, suudi arabistan yok o gercek islam degil, ya afganistan yok o da gercegi degil, yani bozuk sistemler yandaslarini kaybetmiyor, yandaslar sistemi degil uygulayanlari elestririyor oysaki elimizde tek ornek yok, butun orneklerinde hata veren bir sistemi nasil dogru diye kabul edecegiz, iste asil sorun burda basliyor.
    Bu forumda kuzey korenin bile savunuculari var , hani neyini savunuyorsunuz anlamak mumkun degil, nerden tutsan elinde kalan bir duzen var kuzey korede, - kuzey koreyi seven gitsin gorsun bakalim 1 hafta gunde 2 papates icin gunde 16 saat calismak nasil oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angry006

quote:

kapitalizm olmasın o

Ikiside birbirinin farklisi kolelik sistemi. Kominizmin en buyuk farki dinsiz olmasi
  • kuzey kore de internetin yasak veya sadece devlet Tv kanalının yayın yapması ,devletin halktan birşeyler gizlediğini göstermez mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: inuY

South Korea isimli kullanıcı nerede yahu .

O Kuzey Kore'nin Donanımhaber büyük elçisi, bilir o yahu

South güney değilmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edwırd3 -- 5 Ocak 2012; 9:41:43 >
  • Kuzey Kore'yi komünist zannedip,kominist yazan kırolar var.

Edit:İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarihçi -- 5 Ocak 2012; 9:50:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: swat882

quote:

Orijinalden alıntı: Haşin Erkek

quote:

modern çağın hayat kadınlığı: emperyalizm

NASYONAL SOSYALİZM

Burda modern çağın hayat kadınlığına mı nasyonel sosyalizm demek istedin?Sebebini açıklar mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ian Moone -- 5 Ocak 2012; 10:00:55 >

• quote:

Ben marxist ideolijiyi seviyorum. Kolelik zulum falan yoktur sosyalizm ve komunizmde. Amerikan ozentisi veletler ancak abd'nin yillardir kubaya attigi boklara, rusyaya attigi boklara bakip bakip kotulerler. Amerika birak bok atmayi, hafiften bir osuruk fislamasi yapsa hemen bizim amerikan ozentisi bebelerin haberi olur cunku bebelerin her seyi amerika olmus... Diziler, muzikler, filmler. Neredeyse sabah uyandiklarinda cnn falan izleyecekler ki yukarida bir cahil de komunizme karsi arguman olarak cnn belgeseli koymus... Oyle de zavallilar var iste...

Ataturk konusuna gelirsek... Ataturk'u cok seviyorum. O benim tanrimdir ona tapiyorum var mi lan otesi? Ama sevmeye de bilirdim. Komunistler ataturk'ten nefret ediyor ama yazik dile getiremiyor demissin. Abdullah gul'un goreve getirdigi ataturkculuk kultur bilmem neysi kurumunun baskani gecen tv'de ne dedi? "Bana ataturkcu denmesini kendime hakaret sayarim". Diyenler diyor, sen ancak klavye basindan dunyayi kurtar.

Allahin ulkucusu turkcusu komunizmi kotuler, allahin sakirti komunizmi kotuler, allahin ozentisi liberalistler ve kapitalistler komunizmi kotuler. Gel de gulme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.