Şimdi Ara

Kütahya | Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • EĞT. MERKEZİ : HV.ER EĞT.TUG.K.LIĞI/KÜTAHYA
    KUVVETİ : HV.K.K.LIGI
    MUV. ÖZELLİĞİ : P.KT.ÇAVŞ.

Bu şekilde belli olmuş yerim, şubatta gitmek istiyordum çıkmamıştı mayısa kalmıştım çok şükür belli oldu sonunda.

P.Kt.Çavş ne demek? Ne gibi bir önceliği veya nasıl bir görevi var?
    Önceden burada acemi veya usta birliğini yapmış olanlar bilgilendirebilir mi nasıl bir yer, gittiğimde ne yapmalıyım vs.

Cevaplar için hepinize çok teşekkür ederim.
    Şimdiden hepimize hayırlı teskereler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnestezistAdayi -- 13 Nisan 2018; 18:20:3 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olarak eğitim faaliyetleri yürüten bir askeri birliktir. Tugay, Kütahya ilinde yer almaktadır.

P.Kt.Çavuş Ne Demektir?

P.Kt.Çavuş (Pike Çavuşu), Türk Kara Kuvvetleri'nde kullanılan bir rütbedir. P.Kt.Çavuş, Astsubay Kıdemli Çavuş rütbesinin altındadır. Bu rütbeye sahip askerler, genellikle birliğin en kıdemli erbaşlarıdır.

P.Kt.Çavuş'un Görevleri

P.Kt.Çavuşlar, birlik içinde çeşitli görevler üstlenebilirler. Bu görevler arasında şunlar yer alır:

• Erlerin eğitimini ve denetimini yapmak
    • Birliğin idari işlerini yönetmek
    • Birlik komutanına yardımcı olmak
    • Askerlerin moral ve motivasyonunu sağlamak

Kıta Çavuşu Nedir?

Kıta Çavuşu, bir birlikteki en kıdemli Çavuştur. Birliğin idari işlerinden sorumludur ve komutanın yardımcısı olarak görev yapar.

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda P.Kt.Çavuş Görevi

Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda görev yapan P.Kt.Çavuşlar, erlerin eğitimi ve birliğin idaresinden sorumludur. Ayrıca, tugay komutanına yardımcı olarak çeşitli görevler üstlenirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • http://mustafakursadtr.blogspot.com.tr/2014/12/kutahya-hava-er-egitim-tugay-komutanlg.html?m=1

Bi bak derim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ayakta ölmek diz üstü yaşamaktan iyidir.

• AnestezistAdayi kullanıcısına yanıt
    Piyade kıta çavuş eğitimi görüyorsun.Yani eğitim çavuşluğu.

Acemilik sürecinde yanaşık düzen, ordu jimnastiği tüfekli tüfeksiz hareketler, g3 tüfeği ile ilgili eğitim görüyorsun.Bu sırada da bol bol istikametin yanı sıra yerde sürüneceksin.Bazı celpler atış sahasının tepesine kadar sürünmüşlerdi hatta.Önce onbaşı sonra da çavuş oluyorsun.Sonra kolluk falan atmaya başlarsın ve eğitim tamamlanır.Bölük genelde 2 yıllık mezunlardan oluşur.

Kütahya'da kalırsan kral olursun.Ana meydanlarda da çavuşluk iyidir.Eğitim-Bölük çavuşu olursun.Kolluk nöbetlerin olur.

Fakat yedek meydanlardan birine düşersen(asker sayısı az olduğundan) erlerden bir farkın olmaz günde 3 nöbete de gidersin mıntıka da yaparsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

100. Yıl kısmında kaldım, onbaşılık için bölüğüm daha belli olmadı umarım hakkımda hayırlısı neyse o olur. Siz hangi bölükte yaptınız görevinizi? Ve ne olarak?

• Bitirip geldik Allah'a şükür :D Zaman ne çabuk geçiyor, daha dün gibi attım bu postu.

Profilimde aktivitelere bakarken bu konuyu gördüm, duygulanmadım değil :)

• Hocam 3 sene geçmiş ama görürmüsünüz bilmem benimde sülüsümde aynı görev yazıyor kütahyaya gideceğim nasıl bir eğitim aldınız dağıtım nereler geelbilir yazarsan sevinirim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.