|
Çanakkale Gelibolu 18. Mekanize Piyade Tugayı (MKNZ.P.TUG. KH.)
1. Genel Bakış 18. Mekanize Piyade Tugayı, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde konuşlanmış, Türk Kara Kuvvetleri'ne bağlı bir tugaydır. Tugay, 1974 yılında kurulmuş olup, Çanakkale Boğazı'nın güvenliğinden sorumludur.
2. Konum ve Ulaşım 18. Mekanize Piyade Tugayı, Gelibolu'nun Kavakköy beldesinde yer almaktadır. Kavakköy'e Çanakkale şehir merkezinden kara yoluyla veya deniz yoluyla ulaşılabilir.
3. Görev ve Sorumluluklar Tugayın temel görevleri arasında şunlar yer almaktadır: * Çanakkale Boğazı'nın güvenliğini sağlamak * Bölgesel savunma operasyonları yürütmek * Afet ve acil durumlarda yardım sağlamak
4. Eğitim ve Acemi Birliği 18. Mekanize Piyade Tugayı ayrıca bir acemi eğitim birliğine ev sahipliği yapmaktadır. Acemi askerler, burada temel askeri eğitimlerini almaktadır. Eğitim dönemi tamamlandıktan sonra askerler, farklı birliklere atanmaktadır.
5. Ziyaret ve Konaklama 18. Mekanize Piyade Tugayı'nı ziyaret etmek isteyenler, önceden izin almalıdır. Tugay bünyesinde misafirhane bulunmamaktadır, bu nedenle ziyaretçilerin konaklama için Çanakkale şehir merkezinde bulunan otellerden birini tercih etmeleri önerilir.
6. İpuçları * Kavakköy'e ulaşım için feribot veya kara yolu kullanılabilir. * Tugayı ziyaret etmeden önce izin almak önemlidir. * Bölgede konaklama imkanı bulunmadığından, Çanakkale şehir merkezinde konaklama ayarlanması önerilir.