Şimdi Ara

Askerlik Hizmet Tercihi Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
81
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, yıl sonunda yoklama işlemlerimi başlatmıştım fakat daha sonrasında hemen tamamlayamadığım için kaçak durumuna düştüm. Şimdi yoklama işlemlerini tamamladım ve celp ve tercih işlemi kaldı. Burada yedek subaylık, yedek astsubaylık tercihi yapabiliyorum, fakat sevk dönemimi tercih edemiyorum. Bu durum yoklama kaçağı olmamdan mı? Şu an e-devlette gördüğüm yazı şunun gibi: "Askerlik durumunuz gereği Mayıs 2025 döneminde silah altına alınacaksınız."

Tercihi tamamlayıp askerlik şubeden veya e-devletten başka bir dönem tercih edebiliyor muyum? Öğrenmek istediğim budur, teşekkürler.

Edit: Geç kalma sebebim aslında aile hekiminin beni sevk etmesi, daha sonrasında heyetin de geç bir tarihe randevu günü vermesi yüzündendi. Ayrıca aile hekimlerinin grevleri de gecikmeye neden oldu. Yoklama kaçağı durumuma itiraz etme gibi bir hakkım var mıdır? Dediğim gibi şu an yoklama işlemlerini bitirdim ve celp işlemleri kaldı, bu işlemi geciktirsem, bir sonraki döneme sarkıtma şansım var mıdır silah altına alınma dönemimi? Örneğin şubat bittikten sonra tamamlasam işlemlerimi gibi. E-devletten işlemleri bitirmeyip askerlik şubeye gitsem acaba yardımcı olabilirler mi tercih konusunda? Askere gittiğim tarihi en azından birkaç dönem ertelemek istiyorum, yedek subaylık da tercih edeceğim eğer yedek subay seçilirsem ne zaman gittiğim pek önemli değil ama er olarak yapacaksam ertelemek benim için maalesef mühim. Teşekkürler

Edit2: Şu an sorum şu hali aldı, 28 Şubat'tan sonrasına bırakabilir miyim bu işlemi bir sorun olmadan? Bırakırsam yedek subaylık, yedek astsubaylık tercihlerimi yapamamış mı olurum? Eğer 28 Şubat sonrasına bırakabilirsem en azından Ağustos dönemine gireceğim. Şu an şöyle bir belge de alabiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirinbabasirinbaba -- 18 Şubat 2025; 15:11:25 >

• Kisa donemde zaten en yakin hangisine secilirsen o vakit gidilmiyor mu? tum sureci subattan sonra tamamla belki agustos celbine atar.E-devlette yazan ne tam olarak

Yoklama kacaginda sonuc cikmaz ,onca vakit varken yil sonuna birakmak riskli,yoklama kacagina dusmusun yedek subay cikmazsa da nasi ertelicen, is guc sknti yoksa git bisey olmaz 6 ay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 18 Şubat 2025; 14:25:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an e-devlette görünen bu:

İşlemleri tamamlamadan önce askerlik şubeye bir gidip soracağım, eğer yapabiliyorsam da sanırım Şubat bittikten sonra bitireceğim işlemleri ki en azından bir sonraki döneme atılsın. Bunu umarım yapabiliyorumdur. Bilgisi olan varsa bilgilendirirse sevinirim. Teşekkürler @n201

• Yoklama kaçağına düştüğünüz için askerliğe elverişli kararı çıktığı gün, hangi celbin alımları varsa o celbe tabii tutuyorlar. Sistem, yoklama kaçağı ve bakayalara (askere alımda) öncelik tanıyacak şekilde işliyor.

Hizmet tercihini yapıp yapmamanız birşey değiştirmeyecek. MSB, kendi ihtiyacına göre sizi sınıflandıracak.

Yine de bir şubeyle görüşünüz, çok da geciktirmeden bu hafta içinde gidin sorun. 28 şubata kadar hizmet tercihini yapacak zamanınız olur.

Yoklama kaçağı olduğunuz için bu saatten yüksek lisans kaydı da kurtarmayacak. 2 yıllık lisans mezun tecili hakkınız da bittiyse erteleme hakkınız kalmamıştır.
    www.msb.gov.tr
    Kamu Personeli Yüksek Lisans Staj Aday Memur vb Olanların Ertelemeleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/kamu-personeli-yuksek-lisans-staj-aday-memur-vb-olanlarin-ertelemeleri

Madde 1.a ve 1.b'ye bakabilirsiniz.

Dönem arkadaşlarınız iyi bir referans noktası olur. Bedelli gidenler hariç kaçına yedek subaylık çıktıysa sizin de şansınız yaklaşık o kadar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.