Şimdi Ara

Küsüratlı ekran kartları hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğimiz üzere baytlar hep bildiğimiz o 32, 64, 128, 256, 512, 1024,2048 gibi değerleri kullanıyoruz hep hayatımızda yalnız;

Örneğin gtx570 1280 mb ve 320 bit yani 1024 mb'ın üzerine 256 mb eklenmiş bit değeride 256 bit'in üstüne 64 bit eklenmiş

aynı şekilde gtx580'inde 1536 mb yani 1024 mb'ın üzerine 512 mb eklenmiş bit değeride 256 bit'in üstüne 128 bit eklenmiş.

Sizce böyle olmasının sebebi nedir ? Böyle değerler şahsen benim alışık olmadığım ve pek rastlamadığım değerler. Böyle olmasının oyunlara, yazılımlara ve diğer uygulamalara bir -'si varmıdır veya aynı şekilde +'sı varmıdır ?

TEŞEKKÜRLER

• gtx 460 ın 192 bitlik modeli mesela sırf biti 192 diye onu tercih etmem ve neden üretildiğinide anlamam 192 nedir ya ?
  • gidip nvidia ya sorun ne yapırsunuz siz derdin ne senin gardaş falan yap böyle kart üretme ayağını denk al diye bir mail at hatta
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

gidip nvidia ya sorun ne yapırsunuz siz derdin ne senin gardaş falan yap böyle kart üretme ayağını denk al diye bir mail at hatta

dur dur tamam dağıtmayalım şimdi konuyu. Ben sadece gerçekten merak ediyorum
  • benimde merak ettigim bir konu.
  • Belirli performans aralıklarındaki kartlara aşırı güç tüketimi, ısınma gibi nedenlerden ötürü ara değerler veriyor Nvidia. Örneğin GTX580 güçlü bir kart olmasına rağmen 512bit veriyoluna ihtiyaç duymayan bir kart. Eğer bu karta 512bit veriyolu koysalardı daha çok güç tüketip daha çok ısınacaktı. Eğer 256bit koysalardı da bu sefer bellek veri yolu kartı sınırlayacaktı. Bu sebeple Nvidia standart olarak 384bit veriyolu, 12x128MB (GDDR5 32bit kullandığı için 384/32=12) toplam 1536MB bellek kulladı kartında. Yani toplam bellek miktarı da bit değerine bağlı olarak değişti. Fakat bunu normal ramlere göre düşünmeyin. Aynı bellek modüllerinden 12 tane kullanarak yapıldığı için 1,5GB olmasının bir zararı olmuyor. Yani 1GB+512MB gibi performans düşürebilecek bir kurulum değil.
    Kısaca ara değerlerin karta bir zararı değil aksine yararı var. Tabi doğru kullanılırsa.
    Ek olarak M@U Hocamın yazısında da bahsettiği gibi AMD bu ara değerleri kullanmadığı için son serisinden istediği performansı da alamadı. 256bit veri yolu hızlı belleklerle bile kartları tutmaya başladı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: adilazimdegilx

Belirli performans aralıklarındaki kartlara aşırı güç tüketimi, ısınma gibi nedenlerden ötürü ara değerler veriyor Nvidia. Örneğin GTX580 güçlü bir kart olmasına rağmen 512bit veriyoluna ihtiyaç duymayan bir kart. Eğer bu karta 512bit veriyolu koysalardı daha çok güç tüketip daha çok ısınacaktı. Eğer 256bit koysalardı da bu sefer bellek veri yolu kartı sınırlayacaktı. Bu sebeple Nvidia standart olarak 384bit veriyolu, 12x128MB (GDDR5 32bit kullandığı için 384/32=12) toplam 1536MB bellek kulladı kartında. Yani toplam bellek miktarı da bit değerine bağlı olarak değişti. Fakat bunu normal ramlere göre düşünmeyin. Aynı bellek modüllerinden 12 tane kullanarak yapıldığı için 1,5GB olmasının bir zararı olmuyor. Yani 1GB+512MB gibi performans düşürebilecek bir kurulum değil.
    Kısaca ara değerlerin karta bir zararı değil aksine yararı var. Tabi doğru kullanılırsa.
    Ek olarak M@U Hocamın yazısında da bahsettiği gibi AMD bu ara değerleri kullanmadığı için son serisinden istediği performansı da alamadı. 256bit veri yolu hızlı belleklerle bile kartları tutmaya başladı.

Hocam çok çok çok ama çokkk güzel bilgili bir yazı paylaşmışsınız allahıma şükürler olsun iyiki bilgilerim yeterli düzeyde.

Yazınızı büyük bir heyecanla okudum

Bilgisi olan diğer arkadaşlarımızda yorumlarını paylaşırlarsa sevirim

• eğer küsüratla uğraşmak istemiyosan amd alıcan, hd6970 2048mb 256 bit
  • quote:

Orijinalden alıntı: rodri

eğer küsüratla uğraşmak istemiyosan amd alıcan, hd6970 2048mb 256 bit

Küsüratli ekran kartı alıyım mı almayım mı diye sormuyorum. bilgilenmek istiyorum :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.