Şimdi Ara

Ekran kartı altına fan ekleme hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba yeni sistem topladım. Şuan kasamda 4 adet fan bulunuyor. bazı oyunlarda gpu sıcaklığı 80lere çıkıyor. Bunu azaltmak için kasanın en üstüne ve ekran kartının altına da fanlar eklemeyi düşünüyorum. Ama ekran kartının da kendine ait 2 adet fanı bulunuyor. (gtx 1660super) şimdi ekran kartının altına fan eklersem, kartın kendinde olan fanların çalışmasına bi zararı olur mu?


    bir de her fanın rgb renkleri aynı mı oluyor? yeni aldığım fanlarla şuanki mevcut fanların renklerinde uyumsuzluk falan yaşar mıyım?




  • Bence fan man ekleme. Çünkü fanlarin bakış açısı falan çok önemli. Onun yerine fanlari sürekli yüzde 100 de çalıştır ekstra fanin yapacagindan daha iyi sonuç elde edersin(pahalı birşey kullanmayacaksan) hemde görünüş aynı kalır. Sıcaklık normal bu arada 85 e kadar oyuna göre değişir tabi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam senin ki düşük profil bir kart değil kullanmana gerek yok.. Ben hd5450 karta gts 250'nin fan bloğunu takmıştım iş görüyordu ama sende fan var hiç riske girme en kötüsü hep bizim başımıza gelir kasaya değsen fan oynasa ve kartın fanına değse kötü olur... Onun yerine kasanın içinde hava akışını kontrol altına alacak başka bir çözüm bulalım sana fotoğraf atarsan bakalım..

  • Eklersen hata yaparsın. Zaten öndeki 3 fandan ortadaki ekran kartına üflüyor. Gerek yok bence. Alta eklersen içerdeki hava sirkülasyonunu bozarsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yılmaz1907 -- 22 Mart 2021; 21:1:6 >
  • Ekran kartı için fan eklemek yerine kart içerisindeki termal padleri, termal macunu daha kalitelileri ile değiştirmen emin ol ki daha fazla etkili olacaktır. Termal padleri değiştirmeyi düşünüyorsan ısı iletim katsayısı 6W/mK veya daha üst iletkenlik sayısına sahip olanları seç

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.