Şimdi Ara

Kuru buzu günlük şöyle kullanabilir miyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar kuru buz'u biliyorsunuz malum.. Extreme overclocklarda kullanılıyor.

Bu konuda cahilim, hiç denemedim . Ama çok makaleler okuyup videoları inceledim, en son da Mado'dan dondurma sipariş edince kendim gördüm :)

Peki masaüstü kullanıcıları olarak biz ,bundan şöyle faydalanabilir miyiz? Mesela,kasanın içine her sabah & akşam ( her gaz haline gelip yokolması bittiğinde ) 4-5 tane yerleştirsek, fanlar filan aynı dursa, bunun kasanın sıcaklığının düşmesine çok faydası dokunmaz mı?

Bilenler, daha önce deneyenler, cevaplarınızı beklerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ironpumper -- 28 Şubat 2013; 20:22:28 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spawn42 -- 1 Mart 2013; 16:47:40 >

Orijinalden alıntı: spawn42

Kuru buz gaz haline gelirken ortamı nemlendirmeyecek mi o nemli hava parçalara tutunup kısa devre yaptırmayacakmı acaba

Kuru buz karbondioksittir, su değildir.
    Ayrıca sıvı azot daha iyi bir soğutma yöntemi.
  • ise yaramaz. bu arada sivi azot cok tehlikelidir en fazla kolun donar ve duser :D tube leri de en ucuz 1500 tl azotun litresi de 3tl . turkiyede o basf dan baska yok ihracat eden :) adam 3tl icin ankaradan izmire falan gelmez yani :) kuru buza gelince; karbonn iletken deildir . istersen yonga setinin pasif sogutucusúnun uzerine bîle koyarsin ama havasiz cok kalir ortam mazallah. onunda tubeleri 250tl gibi bisey azottan daha cabuk buharlasiyor. (200gr mi 16 dakkada cozunuyor :D) 20kgsi 13 tl gene o basf satiyor. geriyede oksijen kaliyor. bi ortamda kibrit çaksan güüm :\ oksijen zehirlenmesi diye bisey de var. yani cokda girmemk lazm bu islere en garanti kompresor ama oda cok enerji ve ses yapar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: CH3-CH2-OH

quote:

Kuru buz gaz haline gelirken ortamı nemlendirmeyecek mi o nemli hava parçalara tutunup kısa devre yaptırmayacakmı acaba

Haklısın, tabii ki sıvı azot daha iyi. Ama ben evde kullanabileceğimiz ucuz birşeyin peşindeyim.

Şimdiki soru şu: Kuru buz direkt gaza dönüştüğü için nem yapar mı yapmaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ironpumper

quote:

quote:

Haklısın, tabii ki sıvı azot daha iyi. Ama ben evde kullanabileceğimiz ucuz birşeyin peşindeyim.

Denemeden bilemeyiz emin ol

Özledik Be Kaptan..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buz bittikçe takviye yöntemiyle hem çok fazla buz harcamış olursunuz, belli bir süreden sonra sıkılırsınız kim uğraşacak dersiniz...

Hemde sıcaklığı düzgün ayarlayamazsanız bu soğukluktan dolayı kasada yoğuşma olabilir. yani parçarlınızın üzeri nem ve su damlaları ile kaplanır ve zarar görür...

Kısaca, Bu tarz extreme soğutma ürünleri günlük kullanım için uygun değildir.

Orijinalden alıntı: eagle58

Buz bittikçe takviye yöntemiyle hem çok fazla buz harcamış olursunuz, belli bir süreden sonra sıkılırsınız kim uğraşacak dersiniz...

Hemde sıcaklığı düzgün ayarlayamazsanız bu soğukluktan dolayı kasada yoğuşma olabilir. yani parçarlınızın üzeri nem ve su damlaları ile kaplanır ve zarar görür...

Kısaca, Bu tarz extreme soğutma ürünleri günlük kullanım için uygun değildir.

Kuru buz'un 6 saat dayanabildiğini duymuştum. Bundan hareketle günde 2-3 kez buzları değiştiririz yeter diye düşünmüştüm. Direkt ısı yapan parçaların üstüne değil, kasanın boş bir yerine koyup, "olduğu kadar soğutsun" mantığıyla 5-6 derece acaba farkedebilir miydi düşüncem.

Ama yoğuşmadan bahsetmişsiniz, bu apayrı bir şey. O zaman dediğiniz gibi denememek lazım..

• Kuru buz dışarıdan yalıtımlı, kapalı köpük kutu içinde falan o kadar dayanır. Sizin istediğiniz buzun soğukluğunu parçalara iletmek. Bu durumda kutuda tutamayacağınız gibi bu soğuk havayı parçalara iletmek için bir de fan koymanız lazım. Bu durumda birkaç dakika içinde buz tükenecektir...

Orijinalden alıntı: eagle58

Kuru buz dışarıdan yalıtımlı, kapalı köpük kutu içinde falan o kadar dayanır. Sizin istediğiniz buzun soğukluğunu parçalara iletmek. Bu durumda kutuda tutamayacağınız gibi bu soğuk havayı parçalara iletmek için bir de fan koymanız lazım. Bu durumda birkaç dakika içinde buz tükenecektir...

Ok anladım. Teşekkürler

Orijinalden alıntı: Ironpumper

quote:

quote:

Nem yapmaz ama havadaki nemle tepkimeye girerek karbonik aside (bildiğiniz koladaki asit) dönüşür.

• nem sorun olurmu acaba bazı yerlerde buz tutunca eriyince su oluyordu anakartın üstündeki macunları bile kaldırır mazallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömr0681 -- 9 Mart 2013; 17:36:33 >
    Asus TUF B450M-Pro - Ryzen 5600X - Thermalrıght Phantom Spirit 120SE - MSI RTX 3060TI Gaming X - Corsair 2x8GB DDR4 3600 MHZ - SAmsung 970EVO Plus 1TB - Samsung 860 EVO M.2 SSD 250GB - Samsung 840 PRO SSD 128GB - WD HDD1TB - Phanteks Eclipse P360A - Corsair RM650X - MSI MAG241C
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.