Bildirim
KURU BUZ. Satan yer biliyormusunuz
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orjinalden alıntı: cmanisali2001
merhaba.
Ekran kartımın üstünü doldurmak istediğim kuru buzu satan bir yer biliyormusnuz? Ve kuru buz hakkında yorumlarınız nedir
yapmak istediğini biraz açıklayabilirsen sevinirim. -
Kasanın yan kaağını açık tutuyorum. Agp yuvasına takılı olan ekran kartımın üzerine o buzları koymayı planlıyorum. Bu buzlar zaten CO2 gazından oluşuyor. Yani eridiğinde direk Gaz oluyor.quote:
Orijinalden alıntı: aykutxquote:
merhaba.
Ekran kartımın üstünü doldurmak istediğim kuru buzu satan bir yer biliyormusnuz? Ve kuru buz hakkında yorumlarınız nedir
yapmak istediğini biraz açıklayabilirsen sevinirim.
Bu sayede ekran kartımı -40 lara kadar soğutabileceğim -
quote:
Orijinalden alıntı: cmanisali2001
Kasanın yan kaağını açık tutuyorum. Agp yuvasına takılı olan ekran kartımın üzerine o buzları koymayı planlıyorum. Bu buzlar zaten CO2 gazından oluşuyor. Yani eridiğinde direk Gaz oluyor.
Bu sayede ekran kartımı -40 lara kadar soğutabileceğim
Alıntıları Gösterquote:
Kasanın yan kaağını açık tutuyorum. Agp yuvasına takılı olan ekran kartımın üzerine o buzları koymayı planlıyorum. Bu buzlar zaten CO2 gazından oluşuyor. Yani eridiğinde direk Gaz oluyor.
walla bilgim yok ama, macun kullansan, özel macunlar var..
-
Kuru buz? Valla ilk defa duydum nasıl bişeymiş bilgisi olan açıklasın....quote:
Alıntıları Göster -
Macun ? Nasıl yani ? Macunlar ısı iletmek için kullanılmıyor mu?quote:
Orijinalden alıntı: james_earl_cashquote:
Alıntıları Göster
@@@ Sarpuli @@@
Bu buz CO2 (Hatırlayamayanlar için KarbonDiOksit) gazının Yüksek basınla beraber Dondurulması ile oluşur. Bildiğim kadarı ile ısısı -70 -80 arası birşey. Ve Karbon di oksit oda koşşularında sıvı halde bulunamadığından Buz eriyince direk Gaz oluyor ve uçup gidiyor.
Bu buzu KahramanMaraşda bulmak kolay. Paket dondurma alınca verioyrlar eğer yolunuz 6 saatden fazla sürecek olursa.
-
Bu aleti ya dondurmacılarda, yada üniv.lerin kimya lablarında bulabilirsin. Dondurmacılar vermio ama, ben istediğimde yok walla bizde kotayla alıoz dediler. Üniv'den aldık parasıyla zor oldu ama neyse. Yapmak istediğini anladım ama o aletin eridiğinde ne kadar duman yarattığı hakkında bilgin var mı? Göz gözü görmez durumda monitörü nası görecen?quote:
Orijinalden alıntı: sarpuli
Kuru buz? Valla ilk defa duydum nasıl bişeymiş bilgisi olan açıklasın....
Alıntıları GösterÖle bişi yapacağına şu heat sinkler, fanlar falan öle bişiler yapmanı tavsiye edebilirm.
-
Valla onun maliyetiyle burdan Fizan'a dört şerit gidiş geliş otoyol yaptırırsınquote:
Orijinalden alıntı: sarpuli
Kuru buz? Valla ilk defa duydum nasıl bişeymiş bilgisi olan açıklasın....
Alıntıları GösterSıvı nitrojen kullanmayı dene
Şaka bir yana maliyet fazla olur heralde,kimya işi üzerine çalışan yerlerde bulabilirisin belki
-
quote:
Orijinalden alıntı: james_earl_cashquote:
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: james_earl_cash
quote:
James eğer termal macunu kast ediyorsan, adam zaten onu sürmüştür.O da ara madde zaten.Yoksa öyle bi soğutucu macun duymadım ben kendi başına soğutan
"Cad-cam"ci kardeşim benim
James'e fazla takılmayın,elinden geleni yapmaya çalışmışMacun dedinizde aklıma geldi,bizim burda cezerye var ama sürünce ısıtıyo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kesker -- 6 Şubat 2005, 12:56:25 >
-
Co2 Bu sanayağ yapımındada kullanıyor.Sıvı yağ ile Co2 tepkimeye sokuyorlar katı yağ oluyor.Soğutmasını duydumda CO2 gazı renkli CO3 olsa soğutsa o renksiz kokusuz fakat zehirleyiciquote:
Orijinalden alıntı: Berti
Valla onun maliyetiyle burdan Fizan'a dört şerit gidiş geliş otoyol yaptırırsınSıvı nitrojen kullanmayı dene
Şaka bir yana maliyet fazla olur heralde,kimya işi üzerine çalışan yerlerde bulabilirisin belki
Alıntıları Göster.Bu Tıp teknik gibi satış yerleri var orda bulabilirsin.
-
Kuru buz nedir?quote:
Orijinalden alıntı: Andys
Co2 Bu sanayağ yapımındada kullanıyor.Sıvı yağ ile Co2 tepkimeye sokuyorlar katı yağ oluyor.Soğutmasını duydumda CO2 gazı renkli CO3 olsa soğutsa o renksiz kokusuz fakat zehirleyici.Bu Tıp teknik gibi satış yerleri var orda bulabilirsin.
Alıntıları Göster
Kuru buz CO2 in (karbondioksit) katılaşmış şeklidir.
CO2 kokusuz, doğal ve zararsız bir gazdır.
Örneğin, Gıda sanayiinde de (içeceklerde) kullanılmaktadır
Normal basıncı ( 1013HPAYA ) -78.52 derecelik sıcaklığı bulunmakta ve sıvı
ortama geçiş yapmadan buharlaşma gibi farklı karakteristiğe sahiptir.
Bu prosedür için kullanılan teknik terim süblimasyondur.
Kuru buz nasıl oluşur?
Sıvı konumdaki CO2 bir tanktan Aspiratör borusuna veya özel bir makineye sevk
edilmektedir, böylece genleşme sonucu Joule-Thomson-etkisi ile soğumakta ve
karbondioksit buzunu oluşturmaktadır.
Buda kuru buz olarak pres edilmektedir.
Kuru buz ifadesi Nereden geliyor?
Amfibi noktası, materyallerin üç yığışım halinde de meydana çıktığı noktadır
Ufak basınçlar ve/veya düşük sıcaklıklarda, materyal doğrudan katı pozisyondan
gaz konumuna dönüşmekte. Buda CO2 için 5,1 bar olduğundan, normal basınçta asla
sıvı hale dönüşmez.
Bundan dolayı Kuru buz olarak ifade edilmektedir.
-
Kuru buz:quote:
Orijinalden alıntı: james_earl_cash
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
(dry ice)
Kuru buz, karbon dioksitin (CO 2) katı halidir. Renksiz, tatsız ve kokusuzdur; –79 0C sıcaklığa sahiptir. Sıvı CO 2’den elde edilir, yüksek basınç altında saklanabilir. Kuru buz mühürlü taşıyıcı kutularla satılır. Kutu bir kere açıldıktan sonra, kalıplar 4-7 gün içinde tüketilmelidir. Ortam ısısı ile teması halinde sıvı faza geçmeden buharlaşır (süblimleşme). Dondurularak transport edilmesi gereken biyolojik materyal sıkıca bantlanmış köpük kutu bir pakete kuru buz ile birlikte konulduğunda; tamamen buharlaşıncaya kadar geçen sürede (ortalama 5 gün) materyalin donmuş olarak korunması için efektif ortam sağlar.
-
Beyler Sakin...quote:
Orijinalden alıntı: Kesker
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster -
bikere normal buz diye elime alma gafletinde bulundum elimi yaktıquote:
Orijinalden alıntı: Kesker
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster -
neden 2 yerde topic açıyosun..quote:
Orijinalden alıntı: Zed2005
bikere normal buz diye elime alma gafletinde bulundum elimi yaktı
Alıntıları Göster
1 tane yaetmiyomu.. -
Arkadaşlar Sinirlenmeyelim. Lütfen. Tatlı tatlı konuşalımquote:
Orijinalden alıntı: james_earl_cash
Bu mesaj silindi.
Alıntıları Göster
@@@Panik Atak @@@
Çok sağol. Beni Ve diğer Bilmeyen arkadaşları aydınlatacak bilgiler vermişsin.
@@@ james_earl_cash @@@
Hocam bahsetiğiniz Termal macun. bunlar bildiğim kadarı ile Isı iletimi için kullanılıyor.
Yinede ilgilenip yardım etmek amacı ile yorum yaptığın için Teşsekür ederim.
Acaba izmirdeki üniverstelerde bunları verirlermi? Bide bunun fiyatı nedir? Mesela 2 litrelik Bir kutusu nekadar tutar
-
Benimde elimi yakmışdıquote:
Orijinalden alıntı: Zed2005
bikere normal buz diye elime alma gafletinde bulundum elimi yaktı
Alıntıları Göster
@@@ Goku @@@
Ben buraya nerde bulabilirim nasıl getirtebilirim diye açtım
O/c bölümündede. Bu buzun işe yarayıp yaramadığını, Bir sakıncası olup olmadıüını öğrenmek için yazdım.
Adamlar Sitelerinin reklamını yapmak için Bütün Konulara bir günde 10 ar tane Konu açıyor. Bence beni eleştirmek yerine onları eleştirmeliyiz.
James. o macun. onun işi örneğin işlemci ile Heatsink arasında bir ısı köprüsü oluşturup ısıyı iletmek. ve 240 ile -50 derece arasında çalışabildiğini söylüyor bildiğim kadarı ile. yani o macunu ramin üzerine sürüp üstüne buzu koyabilirim ısıyı iletmesi için oda verimsiz olur. Buzu direk ramin veya gpu nun üzerine koyduğmda daha iyi olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cmanisali2001 -- 6 Şubat 2005, 13:37:05 >
-
quote:
Arkadaşlar Sinirlenmeyelim. Lütfen. Tatlı tatlı konuşalım
@@@Panik Atak @@@
@@@ james_earl_cash @@@
Hocam bahsetiğiniz Termal macun. bunlar bildiğim kadarı ile Isı iletimi için kullanılıyor.
Acaba izmirdeki üniverstelerde bunları verirlermi? Bide bunun fiyatı nedir? Mesela 2 litrelik Bir kutusu nekadar tutar
Alıntıları Gösterquote:
@@@Panik Atak @@@
@@@ james_earl_cash @@@
madem işini görmeyecek bir şey lafım yok..
-
Arkadaşlar topic rayında kalsın lütfen,James az bilgi sahibi olduğun konularda yorum yapmamanı öneririm,bu tip şeyler extreme soğutma yani overlock için yapılır.Macun ara maddedir,o dereceye kadar kullanılabilir anlamında yazılmıştır.Dışardan sıvı nitrojen,kuru buz gibi soğutucu maddelerin içinde bulunduğu blokla,soğutulacak ısı kaynağı arasına bu macunlar sürülür.Kendi başlarına soğutma yetenekleri yoktur.Sadece soğuğu,ısı kaynağına iletirler.quote:
@@@Panik Atak @@@
@@@ james_earl_cash @@@
Alıntıları Göster
Arkadaş espri mahiyetinde macun yazmış,sen işi ileri götürüp tehdit etmişsin,bundan sonra üslubuna dikkat etmen gerekiyor.İlgili msjlar silinmiştir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can -- 6 Şubat 2005, 13:40:37 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Can
Arkadaşlar topic rayında kalsın lütfen,James az bilgi sahibi olduğun konularda yorum yapmamanı öneririm,bu tip şeyler extreme soğutma yani overlock için yapılır.Macun ara maddedir,o dereceye kadar kullanılabilir anlamında yazılmıştır.Dışardan sıvı nitrojen,kuru buz gibi soğutucu maddelerin içinde bulunduğu blokla,soğutulacak ısı kaynağı arasına bu macunlar sürülür.Kendi başlarına soğutma yetenekleri yoktur.Sadece soğuğu,ısı kaynağına iletirler.
Arkadaş espri mahiyetinde macun yazmış,sen işi ileri götürüp tehdit etmişsin,bundan sonra üslubuna dikkat etmen gerekiyor.İlgili msjlar silinmiştir.
Alıntıları Gösterquote:
Orjinalden alıntı: ---CAN---
Arkadaşlar topic rayında kalsın lütfen,James az bilgi sahibi olduğun konularda yorum yapmamanı öneririm,bu tip şeyler extreme soğutma yani overlock için yapılır.Macun ara maddedir,o dereceye kadar kullanılabilir anlamında yazılmıştır.Dışardan sıvı nitrojen,kuru buz gibi soğutucu maddelerin içinde bulunduğu blokla,soğutulacak ısı kaynağı arasına bu macunlar sürülür.Kendi başlarına soğutma yetenekleri yoktur.Sadece soğuğu,ısı kaynağına iletirler.
can açıkcası olay inatlaşmaya gitti. burası oc bölümü olmadığı için arkladaşın oc yapmayacağını düşündüm ve o yüzden termal macun önerdim. ben gidip te oc soğutma bölümünde bunu yapsaydım haklı olabilirsiniz.. bu işin ustası değilim elbette, öğreiyorum açıkcası ama karşı taraf ukalık yapınca öğrenmek değil iş sinir olmaya kalıyor hak veririsin ki.. cezereyinin ne alakası var konuyla??
Benzer içerikler
- psu önerisi
- mini itx kasa
- disk klonlama
- ruxim nedir
- m2 ssd önerisi
- telefonda ram ne işe yarar
- ssd hız testi
- cpu sıcaklığı görme
- m2 vs m3
- işlemci karşılaştırma
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X