Şimdi Ara

Kurban Kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Malum kurban bayramını geride bıraktık. Ailemin kurban etlerini bizim arabada taşıdık. Sonra İzmir'den Ankara'ya gelirken bagajda et vardı biraz. Fakat arabaya bindiğimde kurbandaki o kan kokusunu alıyorum.
    Arabaya her bindiğimde parfüm sıkıyorum ama geçmiyor. Bu kokudan kurtulmanın kalıcı bir çözümü var mı?

• Detaylı temizlik yaptır araca bence. En kesin çözüm
  • Bir kova suyun içine (3-4 litre su) yarım şişe (250 ml) sirke dök. Eline güzel bir bez al ve bu karışım ile güzelce her yeri sil. 3-4 saat kadar kapıları ve bagajı açarak havalandır. Bu kadar süre açık bırakacak zamanın yoksa camları el girmeyecek kadar açık bırakıp eğer arka koltuklar yatabiliyorsa onları yatır ve mümkün olan en uzun sürede beklet. Şimdiden kolay gelsin.

edit : Eğer hiç zamanın yoksa detaylı temizlik hizmeti veren bir yere götür onlar halleder.
    edit 2 : Elma sirkesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeArAnGeL -- 10 Ekim 2014; 11:47:27 >
  • Duzdolabı kokusu için bir bardağa süt konur koku gidermek için, aynı yöntemi denemek lazım. Birde domestosla falan temizlemek gerek ama rengi solar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pilot84

Duzdolabı kokusu için bir bardağa süt konur koku gidermek için, aynı yöntemi denemek lazım. Birde domestosla falan temizlemek gerek ama rengi solar.
    Aracın camlarını acık bırakayım biraz. İşyeri otoparkı güvenilir zaten, birde kosla gibi kanepe temizliğinde kullanılan ürünleri kullanarak koltukları yıkasam bir sorun olur mu?
  • mpolat35 kullanıcısına yanıt
    Kosta işini görür elde yıkama için olanı al, makine için olanı değil. Bir ara turşu kokusu için kullandım ile yaradı.

• Çok sağolun, haftasonu deneyeceğim inşallah geçer.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ayak Kokusu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Kosta işini görür elde yıkama için olanı al, makine için olanı değil. Bir ara turşu kokusu için kullandım ile yaradı.
    kosla oxi actionu sıcak suyla karştır köpürt , köpüğüyle bagaj sil havalandır
    ya da asprin diye satılan temizlik maddesiyle sil

tabi neyle silersen sil ama durula, birazda açık kalsın havalansın
  • Elektrik gittiği için buzdolabında et çözülmüş . biz de tatildeydik. Eğer sivi şekilde aralara akmissa yapacak birşey yok. Ben 3 ay temizledim dolabi sonra servisi aradim gövde değişimi tek çare dedi. Asgari yüzünden pahaliya gelince solabi hurda fiyatina sattim

• mpolat35 kullanıcısına yanıt
    Ben kosla oxi action emin değilim ama beyazlar için olduğundan renk atabilir, siz kosla halı elde yıkama için olanı tercih edin halılar renklidir ve bu ürün renge zarar vermez.

• quote:

Ben kosla oxi action emin değilim ama beyazlar için olduğundan renk atabilir, siz kosla halı elde yıkama için olanı tercih edin halılar renklidir ve bu ürün renge zarar vermez.
    Ben her kurbandan sonra ertesi gün alırım bir kova suyu koltuklardan bagaja ve taban halısına kadar her yeri silerim. Güzelce parfüm sıkarım arabanın içine koku filan kalmaz. Çok mide bulandırıcı bir koku.
  • Suan durmadan parfüm sıkıyorum arabaya, camları hafiften açık bıraktım önerildiği üzere haftasonu uygun olursam yikayacagim güzelce inşallah koku gider

• Mum işe yarayabilir ya da tütsü ama sakın arabayı yakayım demeyin.

• Et suyu akmistir bir yere önce o yeri bul ben ootobusu n bütün koltuklarini ve altlarini koklamistim bulabilmek icin
    Et suyu ( kanli su ) zor cikar

• quote:

Orijinalden alıntı: Kutu149

Mum işe yarayabilir ya da tütsü ama sakın arabayı yakayım demeyin.

Tütsü falan yakmayacagim fakat bagajdaki keceye su damlamis olabilir onu yıkamayı düşünüyorum birde bagaja jel tarzında koku almayı düşünüyorum

• Son çare bagajdaki keçeyi değiştirmek, birde süt dökün et kokusu gider 30 sene süt kokusu kalır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Et suyu akmistir bir yere önce o yeri bul ben ootobusu n bütün koltuklarini ve altlarini koklamistim bulabilmek icin

Tahminimce bagajdaki kecenin üzerine akmış olabilir. Onu yikayacagim, inşallah geçer. Koku rahatsız ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mpolat35

quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Et suyu akmistir bir yere önce o yeri bul ben ootobusu n bütün koltuklarini ve altlarini koklamistim bulabilmek icin

Tahminimce bagajdaki kecenin üzerine akmış olabilir. Onu yikayacagim, inşallah geçer. Koku rahatsız ediyor

Alıntıları Göster
    Bagajda 1-2 tane koku bombası patlatın.
  • Kan kokusu geçmez, geçse bile zaten koku hafızası o kokuyu hissettirir bir şekilde hiç merak etmeyin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke bagaj havuzu alsaydınız bagaj havuzunun kenarları yüksek oluyor aksa bile içinde kalıyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.