Şimdi Ara

Kurban Fırsatları 2021

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
388
Cevap
14
Favori
45.311
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar pandeminin gölgesinde 2. Kurban Bayramına gireceğiz yakında. Ben nasip olursa Dana kurban etmek istiyorum Allah herkesin gönlüne göre versin.

    Manisada Dana fiyatı aldım 23 Bin TL 25 Bin TL civarı 7 kişilik 40 kg ortalama +-5


    Geçen sene 15 Bin TL civarı olan danalar %100e yakın artmış görünüyor. Araştıranlar paylaşırsa piyasayı daha iyi takip edebiliriz. Bu yıl sanki abartmışlar fiyatları..




    ----------2023 GÜNCELLEMESİ-------


    Evet arkadaşlar bir kurban bayramına daha yaklaşıyoruz allahın izniyle.


    Aldığım fiyatları yazayım bismillah


    240 kg et (kelle hariç) 13-14 bin TL civarında bu rakamlar Manisadan alındı.

    Gene bu civarlarda İzmirde 12 bin TL civarında fiyat alındı.


    Allah isteyen ve imkanı olan herkese nasip etsin.


    Fiyatlar geçen seneye göre en az 2,5kat artmış buldum.


    İnşallah bu yıl da gücümüz yeter. Şimdiden Hayırlı Bayramlar..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdarrrrr -- 6 Mayıs 2023; 11:24:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Yanlış anlaşılmasın , bence işin kolayına kaçmak bu, kurbanı Kızılay vs vermek sizin mesulyetinizi bitirmez,

    Şimdi mahallenizde hiç fakir fukara yok mu. Hiç mi aylardır evine et girmemiş kimse yok.

    Ben her yıl istisnasız kurbanı pay ederken, yakın komşum akrabam dışinıda hayatımda normalde hiç görmedigim insanlara, şahsen dağıtmaya çıkıyorum

    Çocuklarımı yanıma alıp, fakir mahallelere gidiyoruz,
    ev kriterleri belirliyoruz, klima olmayacak, pencereler Pimapen mi değil mi, tül perde durumu nasıl, evin dışarıdan genel durumu nasıl diye, gosterirsiz gariban evleri anlarsınız siz de,

    Bizzat çocuklarımı kapıya yolluyorum bir poşet kusbasilik etle ve haslamalik kemikli et olmak üzere kendime ne koyduysam o insanlara aynısı olmak üzere,

    Çocuklarim kapıyı çalar, bayramlarını tebrik eder, kim diye sorarlarsa sizin hakkınızı getirdik derler, fazla detay vermeden ayrılırlar

    Bana doğrusu bu şekilde olmalı gibi geliyor

    Parayı vereyim, ibadet yerine geldi diye düşünmemek lazım
    bu kızılaya yardım yapanları anlamak mümkün değil, kendi vatandaşına doğru düzgün yardım yaptığını hiç görmedim. durumu iyi olmayan bi komşumuz başvurdu yardım için kızılaya hiçbir şekilde dönüş yapmadılar. ekonomi sanki şaha kalmış, kendi ülkesinin vatandaşı açken bangladeşe, somaliye sözde yardım ediyo, aslı astarı yok hepsi göstermelik. dini vecibeyi doğru düzgün yerine getirin, kendiniz kesip tanıdığınız bi garibana vermek zormu bu kadar kızılay gibi siyasilerin arpalığı olmuş kuruluşa veriyosunuz.

    gelecek sene en azindan mesajimi gorenler olur diye yazmak istiyorum


    3 . gunu yani bugun gittim kurban pazarina.sadece kucuk baslar vardi bende zaten onun icin gitmistim.

    arefe gunu bana kg fiyati 40 tl diyip 70 kg hayvana 2800 tl + kesim demislerdi


    bugun ayni 70 kg hayvani 1850 tl ve kesim saticidan anlastim.( trakya kivircik koc - erkek )


    32 kg et cikti tarttim.


    yeri esenyurtta mercedes karsisinda ki hayvan pazari.


    kesenler farkli kisilerdi,dedim fiyat nasil,inanmadilar. dediklerine gore uygun fiyata alirim diyen herkes 2. gunu gelmis ancak ilk gunku fiyattan daha pahaliya 2. gunu satildi burada hayvanlar dediler.


    en iyi zamanda gittim sanirim


    eve 5 kg et ile dondum herkese dagittim.en azindan daha cok kisi faydalanmis oldu.

    Market ve vakıflar aracılığıyla kurban kesecekler için işin içinde olan birisi tarafından yazılmış alıntı bir yazı ekliyorum, okumakta fayda var. Geçen sene malum Kızılay kurban bedeli olarak topladığı paraları kurban kesmeden malum vakıflara aktarmıştı, bunun yanında zincir marketlerin kurbanı nasıl aldığı kestiği dağıttığı ve kesilenin ibadet hükmü kalmadığı ile ilgili bilgiler mevcut:


    GÖRKEMLİ ET İHALELERİ İÇİN KUTSAL GÜN

    Bildiğiniz üzere ben et sektöründe faaliyet gösteriyorum. Kurban bayramı geldiğinde firmalar; ulusal zincir marketlerin, devasa vakıfların, derneklerin ve kursların, kamu kuruluşlarının kurban kesim ihalelerini alabilmek için yarışır. Bu günlerde yapılan ciro ve kazançlar neredeyse yılın tamamına yakın zamanda yapılan ticaretlere eş değerdir.

    İşte bugün size kurban bayramlarında yaşanan durumları anlatacağım. İşleyiş şöyle başlar. Bilinen dernek vakıf kuruluş belediye ve kit ler her yıl belli oranda bağışçıları tarafından toplanan kurban paralarıyla bu işi yapacak firmalar ararlar. Bizim gibi firmaların görevi büyükbaş hayvanda 7 hisseye tekabül edecek kilogram ortalamasında hayvanları bulunduğumuz bölgede köylerden mal meydanlarından toplamak, bayram öncesi kesime hazır hale getirmek, bayram günü kesmek hisselemek ve dağıtmaktır. Burda saydığım her bir iş için ayrı ücretlendirme yapılır. Örneğin malları toplar keseriz ayrı bir fiyat, hisse yaparsak ayrı bir fiyat, dağıtım yaparsak da ayrı bir fiyat işler. Buraya kadar olan kısım da esasında bir sorun yok. Kestik verdik hisse sahipleri kurbanlarını teslim aldılar olay bitti. Fakat büyük ihalelerde işler böyle dönmüyor. Gelin size bu dünyanın karanlık yüzünden biraz bahsedeyim.

    Büyük ihaleler de bi kere 2bin baş ve üzeri kesim yapılacaksa onun dayısı bunun amcası derken bir rant başlıyor. O tanıdık firma ile geliyor bu tanıdık bir firma ile geliyor bu sebeple rekabet oluşuyor arada rantçılar bu rekabetten haklarını güzelce alıyorlar. Diyelim ihale size kaldı. Bu sefer malı tedarik süreci başlıyor. Köy köy mezra mezra dolaşıp topluyorsunuz. Burada sizin itibarınız devreye giriyor. Çünkü paranızı ancak kurban bayramından sonra alabiliyorsunuz ihaleyi yapanlardan. Sizde o kadar malı parayla alamayacağınıza göre çevrenizi itibarınızı kullanıp topluyorsunuz. Topladınız malı örnek verelim ikibin adet büyükbaş hayvan. Ya adet üzerinden ya canlı kilogram üzerinden bu kurbanlıkları ihaleyi yapan firmaya fatura ediyorsunuz. Şimdi hangi durumdasınız?? ALACAKLI.

    Kesim günü geliyor kesim başlıyor. İsim listesi tutanlar biraz daha hassas olan dernekler kurumlar her kesimde 7 adet bağışçının ismini okuyor kasap BİSMİLLAHUALAHUEKBER deyip deviriyor hayvanı. Kesim bitiyorrrr. İhale tarafı ve kesim firması karşılıklı masaya oturuyor. İhaleyi yapan dernek vakıf kurum diyor ki kestik bitirdik amma biz bu kadar eti bu kadar hayvanı nereye götüreceğiz kime dağıtacağız siz bu etleri bizden satın alın diyor. Hoppala hani ALACAKLI idik. Bir anda birsürü borcunuz ve elinizde satılmayı bekleyen tonlarca etiniz oluyor. Kesim yapan firmanın kocaman şok depoları ve bu etleri satacak değerlendirecek müşterileri varsa etin fiyatı piyasanında altında bir fiyatla hesaplanıyor alacaklı olduğunuz kısım düşülüyor kalanı da kuruma derneğe vakıfa nakit olarak ödüyorsunuz. Etçiler arasında bu yapılan işleme makas deniliyor.


    Gelelim ulusal zincir marketlerin 12 taksitli kurban kampanyalarına. Bölge bölge hayvan tedariği yapacak kesim yapacak firmalarla anlaşıyorlar. Fakat burada canlı kg olarak yada hayvan başı alım yapmıyorlar. Hisse sayısınca sana hayvan tedarik ettiriyorlar. Kurban günü kesiyorsun et kilo üzerinden sana para ödüyorlar. Kestin hisseledin işte büyükbaş kolisi 25kg diyelim buradan et alan kurban sahipleri kolilerini alıp gidiyor. Fakat hangi et hangi 7 kişinin kimin kurbanının eti kime gitti hiç kimsenin haberi yok. İşte dostlar birçok şey bu kutsal ibadetin ruhuna aslına aykırı. Fakat kapitalizm kendi kurallarını bu dinin önüne geçirmiş. Ee insanlarda da para hırsı üst düzey olunca gözleri hakikati görmüyor.

    Şimdiye kadar ihaleyi verenlerin olumsuz yönlerini anlattım. Şimdide kesim yapan firmaların üçkağıtlarına bakalım. Bir kere kesim yapan çoğu firma dini vecibe yerine gelmişmi gelmemişmi çok bakmaz. Onları paralı asker gibi düşünün tak tak keser geçer. Tam bi görev bilinciyle çalışırlar. Esasında zor iştir.

    İki bin hayvanı tek mezbahanede üç gün içinde kesmek parçalamak en az 50 kişilik bir konvoy kasap kadrosuna ayrıca bir o o kadar da sakatatçı ve ara elemana ihtiyaç var demektir. Zaten et daha konvoyda iken kendini bilmez bir kaç kasap tarafından çalınmaya başlar. Biri vurur gerdandan bir kilo alır diğeri ciğer etini götürmeye çalışır. Kesim sahibi firma bunlara dikkat etmek zorundadır. Biz çoook kasabın çizmesinden et çıkardık 🤭. Yüklenici firma bu görev bilinciyle çalışırken bir yandan malı tedarik ettiği köylüden ucuza almaya çalışır bir yandan köylünün malını tartaklar bir yandan da et olarak hesap görecekse tartıda alaveredalavere yapmaya çalışır. Yok eğer canlı kilodan hesap görecekse tartıma çekmeden önceki günlerde hayvanları su ve küspe ile öyle besler ki ihaleyi veren kurum dernek vakıf canlı baskül et değil işkembe alır da haberi olmaz.


    Dostlar bu anlattığım olumsuzlukların yanında işini hakkıyla yapan küçük büyük firmalarda elbette vardır. Onlarada bu dürüstlüklerinin ödülü olarak ya birkaç kırıntı ihale düşer yada düşmez.

    En güzel kurban şöyle süslü boynuzlu bir koçu evin önünde bahçende kesmendir. Şimdiden kurban bayramınızı kutlarım.
  • Şimdiden herkesin ibadetini Allah kabul etsin. Önemli hatırlatma; kurban ibadeti, eti çok parası az diye değil Allah rızası için kesilir. Fikrimiz ve zikrimiz yanlış olmasın, ibadetlerimiz zarar görmesin inşallah.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz olmuşuz dana.

    bence bu sene çoğunluk bağış usulü takılır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Canlı fiyat üzerinden gitmek daha doğru. Geçen sene 24-25 lira olan canlı satışı, bu sene 30'a çıkmış durumda. Yani geçen sene aldığınız kurbanlar bu sene yüzde 20 artmış olacak.


    Konu sahibinin fiyatlarına bakarsak Manisa abartmış. Ankara ve çevre illerde durum böyle.

  • Biz karkas şeklinde, kesim dahil 57 liraya anlaştık.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: plt13

    Şimdiden herkesin ibadetini Allah kabul etsin. Önemli hatırlatma; kurban ibadeti, eti çok parası az diye değil Allah rızası için kesilir. Fikrimiz ve zikrimiz yanlış olmasın, ibadetlerimiz zarar görmesin inşallah.

    Sağol hocam değerli fikirlerin için. Tabi ki Allah katında oluyor nasipse. Benim burdaki amacım fırsatçılara göz göre göre kanmamak. Burası sıcak fırsatlar bölümü. Aynı kurbanı farklı yakın şehirlerde daha uyguna satan varsa neden pahalıya alalım. Konunun amacı bu bir nevi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iskocya

    Canlı fiyat üzerinden gitmek daha doğru. Geçen sene 24-25 lira olan canlı satışı, bu sene 30'a çıkmış durumda. Yani geçen sene aldığınız kurbanlar bu sene yüzde 20 artmış olacak.


    Konu sahibinin fiyatlarına bakarsak Manisa abartmış. Ankara ve çevre illerde durum böyle.

    Ben de manisada abarttıklarını düşünüyorum hocam katılıyorum size işte bunun farkına varmak amaçlı açıldı bu konu. Teşekkürler bilgi için..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akhenatonnn kullanıcısına yanıt

    Hocam düşünce şu şekilde, en azından benim; koyuna verilecek 1500 tl yerine 2000-2500 tl verip daha çok kişiye ulaşmak. Yoksa yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ibadet Allah rızası içindir..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayram Temmuz'da, para biriktirmek dışında şimdiden bir şeyler yapmak/konuşmak için erken sanıyorum.

  • Burada geçen yıl kıyma- kuşbaşı 45 lira civarındaydı yanlış hatırlamıyorsan su anda 60 lira bu da demek oluyor ki ortalama yüzde 30 civarı bir artış kurbanda da normal kabul edilecek.Allah sonumuzu hayretsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kurban bayramı yaklaştıkça fiyatlar düşecektir ama geçen seneyle aynı da olmaz.


    Biz kasap aracılıyla kesmiştik 1.900 diye hatırlıyorum. Busene de 2.500 Cıvarına hisseli olabilir tahminimce...

  • Kurban ibadeti zengine farzdır. Biz bu ibadeti yerine getirirken her iki tarafın da gönül rıza olmalıdır. Aman nasıl olsa kurban suradan kasaba verdiğim fiyattan 5000 TL daha fazlasına kurbancilara veririm diyen zihniyet fakir fukaranın da payına göz dikmiş oluyor.
    Herkes hakkını alsın tabiki ama ucu ticarettir. Dinimizde ticaret aldatmamak üzerine kurulu,

    Bu başlığın açılış amacı da bu zaten

    Konya da ikamet eden arkadaşlar bu konuda çok şanslı, orada hayvan tartıya çıkar, hiç el değmeden son derece hijyenik ortamda, keselir dinlendirilir parçalanır ver ortaklara güzel bir şekilde taksim edilir,

    Bence madrabaz veya sigircidan alana kadar et kombinalarından tertemiz alıp dağıtmak daha mantıklı diye düşünüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla kurban kesmeden hiç anlamam, yurt dışı kurban vekaleti veriyorum, imkanınız varsa Peygamberimiz (Sallahu Teala ve Sellem) efendimiz için de kestirin, kurum ve vekalet verme olayı önemli. Allahu Teala şimdiden kabul etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz bir kurum aracılığı ile kesiyoruz. Yaklaşık bütçemizi söylüyoruz ona göre ayarlayıp kesip pay yapıp veriyorlar bize. Bizde gidip kesim esnasında başında duruyoruz tabii görüyoruz kesildiğini, pay yapıldığını. Bu sene de orta büyüklükte bir danaya girdik 2600 civarı hisse başı 7 hissedar şeklinde . Yer Gaziantep.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: grandprix

    Kurban ibadeti zengine farzdır. Biz bu ibadeti yerine getirirken her iki tarafın da gönül rıza olmalıdır. Aman nasıl olsa kurban suradan kasaba verdiğim fiyattan 5000 TL daha fazlasına kurbancilara veririm diyen zihniyet fakir fukaranın da payına göz dikmiş oluyor.
    Herkes hakkını alsın tabiki ama ucu ticarettir. Dinimizde ticaret aldatmamak üzerine kurulu,

    Bu başlığın açılış amacı da bu zaten

    Konya da ikamet eden arkadaşlar bu konuda çok şanslı, orada hayvan tartıya çıkar, hiç el değmeden son derece hijyenik ortamda, keselir dinlendirilir parçalanır ver ortaklara güzel bir şekilde taksim edilir,

    Bence madrabaz veya sigircidan alana kadar et kombinalarından tertemiz alıp dağıtmak daha mantıklı diye düşünüyorum

    Ağzına sağlık hocam düşüncelerime tercüman oldunuz. Aynen böyle düşünüyorum ben de..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • valla 2 yıldır Kızılay aracılığıyla yurt dışında kestiriyorum.


    sanırım bu senede öyle olacak.

  • Yanlış anlaşılmasın , bence işin kolayına kaçmak bu, kurbanı Kızılay vs vermek sizin mesulyetinizi bitirmez,

    Şimdi mahallenizde hiç fakir fukara yok mu. Hiç mi aylardır evine et girmemiş kimse yok.

    Ben her yıl istisnasız kurbanı pay ederken, yakın komşum akrabam dışinıda hayatımda normalde hiç görmedigim insanlara, şahsen dağıtmaya çıkıyorum

    Çocuklarımı yanıma alıp, fakir mahallelere gidiyoruz,
    ev kriterleri belirliyoruz, klima olmayacak, pencereler Pimapen mi değil mi, tül perde durumu nasıl, evin dışarıdan genel durumu nasıl diye, gosterirsiz gariban evleri anlarsınız siz de,

    Bizzat çocuklarımı kapıya yolluyorum bir poşet kusbasilik etle ve haslamalik kemikli et olmak üzere kendime ne koyduysam o insanlara aynısı olmak üzere,

    Çocuklarim kapıyı çalar, bayramlarını tebrik eder, kim diye sorarlarsa sizin hakkınızı getirdik derler, fazla detay vermeden ayrılırlar

    Bana doğrusu bu şekilde olmalı gibi geliyor

    Parayı vereyim, ibadet yerine geldi diye düşünmemek lazım

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Antalyada Tosun kasap canlı ağırlığı 32 tl imiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • plt13 kullanıcısına yanıt

    Kurban satıcısı mısın yoksa 

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.