Şimdi Ara

Kuran'da 'piç' lafzı geçiyor 'kuran tanrının sözü olamaz' diyen Mustafa öztürk'e linç (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
397
Cevap
0
Favori
23.797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mantarın Başı kullanıcısına yanıt

    ben ateist değilim, inancım hakkında cevap vermeyide pek doğru bulmuyorum, inanç bana özeldir, ama şunu söyleyebilirim ki bu videoyu 21. dakikada kadar hür dikkat izledim ven sonra küfür ederek kapattım...


    vay anasını arkadaş amma kafa ütüledi ya! resmen beni enayi yerine koydu, 21 dakikamı çaldı hayatımdan, izliyorum izliyorum adam geveleyip duruyor... sana bir şey söyleyeyim mi; ondan kat kat daha fazla beyin fırtınası yapabilecek biriyim, beni etkileyemedi...


    bilinmezliklerin arkasından bu kadar kesin konuşamayız açık ve net... benim ateistelere kızdığım tek nokta; "bilmedikleri bir şey hakkında nasıl net bir kanıya var oluyorlar?" olmalarıdır...


    bakın ben tanrı yok demiyorum, ama var da demiyorum, bilmiyorum arkadaş bilmiyorum, ne varlığını ne de yokluğunu kanıtlayabiliyoruz.. o zaman kesin konuşmak yanlıştır bu kadar basit..

  • atosbik A kullanıcısına yanıt

    Ben ne diyorum sen ne diyosun 

    Gayrı meşru çocuk demek, nesebi gayri sahih demek hakaret değil, müslüman olmayan birine gayri müslim denmesi gibi.


    Marmara İlahiyattan hızla emekli olan köpek "piç" diyor, dili dönse "or.spu çocuğu" yazıyor diyecek namus yoksunu.


    Ayrıca bizim diyanetin kafasına göre verdiği anlamlara bu zamana kadar hiç bakmadım, elimde olsa bu ülkede ilk diyaneti kapatırım derim her zaman, haklı olduğumu bir kere daha anlamış oldum

  • Mustafa Öztürk yatıp kalkıp Cübbeliye dua etmeli. Çünkü onu içini hastalıklı bir Münafıklığın verdiği azaptan kurtardı. Çünkü kendisi bizzat açıkladı, her şeyin açığa çıktığını ve omuzundan büyük bir yük kalktığını itiraf etti. Mustafa Öztürk münafıklıktan kurtuldu, hür bir inanmayan oldu.

    Artık ununu eleyip emekli olan Kuran sayesinde para yiyen Mustafa Öztürk yaptığı konuşmayı yıllarca önce yayınlayan ve eleştiren diğer Ehli Sünnetçi hocaların eleştirdiği zamanda neden istifa etmedi.

    İnanmak zorunda değil, ama inanmış gibi yapmamak zorunda. Adam istifa etti, onu güya savunanlar ve kendisi hala işin sadedinde gelmiyorlar.

    Gerçek şu; ona göre ve savunucularına göre Kuran şöyle bir şey; örnek Tebbet

    Allah dedi; Ebu Lehep ve eşi cehenneme gidecek.
    Muhammed dedi: Ebu Lehebin iki eli kurusun, kurudu da... .... ve sürenin tamamı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • MrOpen kullanıcısına yanıt

    Benim o söylediklerine katılma ihtimalim yok. Kadının kocası hasta, çalışamıyor. Ben cömertlik olmadığını gözümle görüyorum.


    Angela Merkel'in Almanya'sı,

    Marie Curie

    Cathrine Johnson dendiğinde akla sırasıyla

    fazla vermiş devlet bütçesi,

    bilime adanmış bir hayat, paladyum, hem fizik hem kimya nobeli,

    bilgisayarlardan daha iyi yapılmış yörünge hesapları gelir duygusallık değil.


    Ortaçağ hukukunu haklı çıkarmaya çalışmak iyice beyhude çabaya dönüşecek fakat tabii saygım var orası ayrı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 5 Aralık 2020; 17:31:13 >
  • asau kullanıcısına yanıt
    Haklısın iman etmediği inanmadığı dinin namazını kıldırıp maaşını alıp yemiş haram zıkkım olsun o maaşlar geri tahsil edilsin, emin olun bu adamın arkasında namaz kılmış olanların namazı geçersiz kabul edilmeyecek, böyle münafıkları cemaat istese tesbit edebilir Diyanet kurumuna şikayet edebilir, dini satarak çıkar sağlayanlar cehennemlik, onlar kim işte budur, eğitim verdiği için öğretmen kabul edilip imama maaş hakdır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ey peygamber! Mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah’ın sana ganimet olarak verip de elinin sahip olduğu kadınları, seninle birlikte hicret eden amca kızlarını, hala kızlarını, dayı kızlarını, teyze kızlarını, kendini peygambere mehirsiz olarak bağışlar da peygamber de onunla evlenmek isterse böyle bir mümin kadını -ki sonuncusu diğer müminlere değil, zatına mahsustur - sana helâl kıldık. Müminlere eşleri ve sahip oldukları kadınları hakkında hangi kuralları geçerli kıldığımızı biliyoruz. Sana mahsus olanı güçlük çekmeyesin diye meşrû kıldık. Allah çok bağışlayıcı, pek esirgeyicidir.



    Bu çeviriyi yapan veya bunu yazan kişi kesinlikle Allah'ı kötü göstermek için yazmıştır. Kur-an'ı öğrenmek istiyorsanız doğru şekilde tartmanız ve aklınızı kullanarak yazı diline göre okuyup kabul etmeniz gerekir. Kur-an yüksek edebiyat dili ile yazılmıştır. Bu edebiyat dile öyle kolay olmadığı için arapça kelime haznesi yüksek olan hocalardan i müminlerden veya herhangi bir bireyden aslını öğrenebilirsin. Mesela sen kitap yazmak istesen kendince küfür veya buna benzer bir şey yazar mıydın. Sen kendin bile küfür veya buna benzer bir şey yazmak isteyemeyeceğini düşünerek söylüyorum yazmazdın. Onun için burada mantıkla böyle okudunuz şeyleri tartın mantığınıza sığmıyorsa hata Kur-an da değil bunu yazan kişide aramanız gerekir.



    Genel anlamda yazıyorum!

    Bu sözüm senin için değil genelleme olarak yazıyorum Kur-an Kerim içinde mucizeler anlatılmaktadır. Mesela bir bebeğin oluşumunu kur-an 3 evre olarak söylemektedir. Bugün biyoloji ise aynısını kanıtlamaktadır. Kur-an'ın indirildiği tarihe bakacak olursan ve günümüze bakacak olursan 1400 yıl önce bunu kullarına söylüyor daha bunun gibi nice mucizeler mevcut mesela uzay bir boşluktur boşlukta güç veya kudret olmaz ama Kur-an da Allah diyorki biz evreni her seferinde genişletiyoruz diye söyler. Bir kısa bişi daha diyeyim Kur-an da Allah hiç bir yerinde ben diye hitap etmez her zaman biz diye hitap eder. Ne kadar yüce olduğunu ne kadar egosuz olduğunu ve ne kadar şefkatli ve merhametli olduğunuda buradan anlaşılıyor. Ayetleri tek tek arayamadım vaktim olmadı ama sizler arayıp bakabilirsiniz.





  • RevengeRain kullanıcısına yanıt

    bu forumda gördüğüm en objektif mesaj olabilir. Biz de şu mantık çok fazla, “Hz. Muhammed 9 yaşında kız ile evlenmiş o zaman Allah’da yok Peygamber de.” Yahu yaratıcının varlığı ile ne alakası var bunların?


    Bu saydıkları söyledikleri şeyler en fazla Yaratıcının kötü olabileceğini gösterir(keza iyi ve kötü kavramlarının da değişken veya tartışılabilir olduğunu düşünür isek.), olduğuna veya olmadığına dair bir kanıt değildir.


    İlkokul çocuğu argümanlarıyla burada konuşuyorlar. Dinlerin gerçek olup olmadığını belki kitapları okuyarak tartışabilirsin fakat Yaratıcı apayrı bit kavramdır, sadece dini kitaplar ile yorumlanamaz varlığı. Evreni araştırmak gerekiyor, insanlık tarihine bakmak gerekiyor, anatomiye bakmak gerekiyor ve sayamayacağım bir çok şey. KURANDA BU YAZIYOR YAVVV O ZAMAN ALLAH YOK saçmalıklarından bıktım gerçekten, bu konu hakkında düzgün bir fikri olan insana rastlayamadım hala.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kartal Göz

    Linç etmek kolay, önemli olan bu adamla bunun tartışmasını yapabilmek. Ama tartışma da bir kültürdür tabi. Bizim toplumumuzda yaygın olmayan şeylerden biri.

    Ben çok videosunun izledim bilinen inanışların dışında farklı pencereden bakıyor ama bunu yedirmeyen cevap vermeyen kesim hemen sosyal medya linç hareketine başlıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VirgilSollozzo

    Vatikan'daki en radikal Katolik papaza toz yutturur bunlar. Yok bir farklari.

    Neden varsa elinde tersinin ispat edecek argüman buyur çık karşısına


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konyalıları tenzih ederim askerde yanımızdaki bir ONBAŞI okumuşya ben ERim benim memleketimde cami imamlığı yaparmış diyanetde, ben askerde namaz kılmak için yer arıyorum, yer yok, yüzbaşıya talepde bulunuyorum soruyor kim ister başka kimseden ses çıkmıyor, ulan konyalı imam sen nasıl müslümansın niye beni yalnız bıraktın namaz kılmak istemiyomusun? yok ben dine islama inanmıyorum, niye imamlık yapıyorsun, maaş için yazıklar olsun haram zıkkım olsun, diyanet zaman zaman imamları test etmeli gelen şikayetleri dikkate almalı, samimi iman ediyormu etmiyormu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 5 Aralık 2020; 17:50:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-88BB6CDAE

    Bu mesaj silindi.

    IŞİD misin lan sen neyi kesiyorsun hirt


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peygamber efendimiz Hz. Muhammed Sav 9 yaşında kız ile evlenmiş demeleri, bu iftiradır,
    bu gün bile japonyada korede uzak doğuda insan yaşı farklı hesaplanmaya devam ediyor
    bunu japon gelin youtuber anlatıyor şu şu sebeplerle bizde yaş şudur sizdeki gibi değil şeklinde doğar doğmaz başlamıyor yaş
    Arabistandada benzeri yaşın başlangıçı doğum günü değil bluğa erme gibi daha ileri tarihden başlatıyorlardı o tarihlerde
    bu gün bile Türkiyede ve Dünyada bir çok insanın yaşı kesin değildir, bir kaç yıl eksik yazılır genelde, neden doğar doğmaz kaydedilmez sonradan edilir gerçek tarih unutulur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 5 Aralık 2020; 18:7:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biri çıkıtpta ben şöyle iyiyim böyle iyyim şöyle hocalari yendim şöyle hocalar karşımda duramadi gibi lafla ediyorsa direk uzaklaşın hiç cevap yazmayın bırakın Kendi halinde takılsın.

    Adama sorarlar neden çıkıp doğruları anlatmıyorsun da forumda kendini övüyorsun.
    Buyur çık TV lere gerçekleri anlat.
    Hadi TV de izin verilmiyor yazıların nerede? Akademik geçmişin var mı? İlmî tahsilini nereden aldın?
    Bilgilerim çok herkesi mat ederim diyen çıkar bir programda ilahiyatçılari tektek rezil eder haa ozaman deriz ki vay be adam harbi bilgili.

    Forumda atmayla Yok ben şöyle hocalari yendim karşımda duramadi falan. Geçiniz efendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 5 Aralık 2020; 18:1:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt
    Islam insanindan sanatci bilim insani cikmiyor mu
    Yuzyilin beyin cerrahi gazi yasargil tv programlarinda islamiyeti savunuyor
    0 ı bulan harezmi
    Haritayi cikaran piri reis
    İlk ve basyapit tıp kitabinin yazari ibni sina
    Ve daha nicesi
    Sen neyden bahsediyorsun
    Siz gercekleri goremezsiniz kalpleriniz muhurlenmis
    Bunu ilk anladiginizda ölüm doseginde azraili gorunce olacak
    Bir de bunu begenen 20 kisi var bu forum cidden islamafobik olmuş
    Sizin gibilerin 10 da 1 i kadar savunan yok dinimizi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kyrie2 -- 5 Aralık 2020; 18:10:4 >
  • MrOpen kullanıcısına yanıt
    Hocam iyi ve kötünün ayrımının faydacılık derecesine bakarak yapmak sana özgü bir olay . Geçmişten günümüze bir çok düşünür iyi ve kötünün ayrımını yaparken genel kanı ve vicdan argümanlarını kullanmıştır. 10 insanın 9 u hırsızlığın kötü olduğunu söyler çünkü vicdanen ve ahlaken hırsızlık kötüdür , 1 i hırsızlığın iyi olduğunu söyler o da menfaate baktığı içindir. Burada kabul gören doğru hırsızlığın kötü birşey olduğudur
  • MrOpen kullanıcısına yanıt
    Herşeyi mantıkla çözümlemeye çalışmayın demişsin ama ; sana anlatılan geçmişten geldiği iddia edilen bilgilerin mi doğruluğu daha yüksek ihtimaldir yoksa senin kendi hür fikrinle duygularını katmadan elde ettiğin bilgilerin mi doğruluğu daha yüksektir ? Düşünmekten korkmayın ! Ne zaman ki sorgulayıp düşünmeye başlarız o zaman gerçek doğrulara ulaşabiliriz
  • kyrie2 kullanıcısına yanıt
    “ Sizin gibilerin 10 da 1 i kadar savunan yok dinimiz “

    Çok kilit bir cümle hocam. Acaba neden diye 1 hafta beyin fırtınası yapmaya davet ediyorum seni



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esatunal3402 -- 5 Aralık 2020; 18:14:28 >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt

    Peki sen hayatında Hazret i Hatice'nin peygamberle evlendiğinde yaşının 10 yaş büyütüldüğünü gördün mü?

    Bu hesap küçük kızlar için geçerli, yetişkinler için geçersiz mi?

    Ümmü Gülsüm vakasına da bakarsan ne diyeceksin? Ona da mı bi 10 yaş eklemek lazım?

    Yahu o dönemin gerçekleri bunlar.

    Ayıplanacak bir şey zaten yok. Sadece günümüze ve Türk töresine pek uymaz. Bana da uymaz tabii.

    Neyse benim zaten islama inanma ihtimalim filan hiç yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyrie2

    Islam insanindan sanatci bilim insani cikmiyor mu
    Yuzyilin beyin cerrahi gazi yasargil tv programlarinda islamiyeti savunuyor
    0 ı bulan harezmi
    Haritayi cikaran piri reis
    İlk ve basyapit tıp kitabinin yazari ibni sina
    Ve daha nicesi
    Sen neyden bahsediyorsun
    Siz gercekleri goremezsiniz kalpleriniz muhurlenmis
    Bunu ilk anladiginizda ölüm doseginde azraili gorunce olacak
    Bir de bunu begenen 20 kisi var bu forum cidden islamafobik olmuş
    Sizin gibilerin 10 da 1 i kadar savunan yok dinimizi
    evet iyisi çıkıyor hemde bu islam ve tarikat içinde dinle


    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Hazret i Hatice'nin yaşı fazlaydı fakat zengindi ve iman sahibiydi, islam geldiğinde ilk iman eden bir kaç kişiden biriydi, eşinden gelen zenginliği dinin hizmetinde kullanmışlardır, Peygamber efndimiz Hz Muhammed Sav görmüş değilim fakat adını her duyduğumda gözlerim yaşarıyor sanki dün görmüşüm gibi geliyor, biz iman ve itibar ediyoruz şüphemiz yok ileri geri iddiaların aslı astarı yoktur, hem toplumsal mutabakat vardı herkezin kılıcı elindeydi kolaymı birinin çocuğunu alasında hata yapasın hem örnek insansın dinin peygamberisin, hatalara tenezzül etmesi düşünülemez yapmadı, yaptı diyenler iman etmeyenler, saltanatlarını yıktığı siyon ve muhtelif krallıklardır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 5 Aralık 2020; 18:30:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.