Şimdi Ara

Kuran'da 'piç' lafzı geçiyor 'kuran tanrının sözü olamaz' diyen Mustafa öztürk'e linç (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
397
Cevap
0
Favori
23.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    Ben öyle bir şey demedim. Hazret i peygamberi cesur ve müstesna bir ıslahatçı olarak görüyorum. Saygım da var sevgim de. Döneminde büyük işler yapmıştır. Sonsuz güçlü yaradanın sözlerinin bunlar olduğuna inanma ihtimalim ise yok. Kısmen doğru esinlenmiştir. Ona da saygım var. Hepimizin vicdanı sonuçta esin kaynağımız ve sonsuz güçle bağlantımızdır.


    Savaşta köleleştirme insanlığa karşı işlenmiş suçtur maddesinin altına imza atan bugünkü devletimi haklı ve doğru buluyorsam, yeniçeri ocağını veya zamanında yapılan köleleştirmeleri sadece o gün için zamanın gereğidir olarak yorumlarım fakat bugün ıiuygulanabilecek sonsuz güçlü yaradanın hükümleri olarak görme ihtimalim yoktur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 7 Aralık 2020; 12:22:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corinthians 4:4'te de hristiyanlar, inanmayanlara zihinleri körleşmiş diyor. Peşinden de İsa yüce tanrının dünyadaki görüntüsüdür diyor.


    Mitra'nın inananları farklı bir şey söylemeyecektir. Odin'in ya da Brahma'nın ya da Hürmüz'ün ianananları farklı şeyler mi söyler sanki inanmayanlara? Tabii ki iyilikle kötülük savaşıyor nasıl görmezsin Ehrimen'le Hürmüz işte. (Çok severim zerdüşt dinini-inanmıyorum ayrı) Aynısını nereedeyse herkes yapıyor. Fazlasıyla insani bir davranış. Benim gibi düşünmüyorsan körsündür tavrı. Kendi gibi inanmayanlara tarih boyunca zaten hayvandan aşağı, zihni körleşmiş, gözüne perde inmiş, görememiş deniyor sürekli. Kimsenin de aynaya baktığı yok. Bu tavır bana uymaz.


    Şimdi hristiyanlık zaten müslümanlıktır derseniz de artık ona cevap vermeyeceğim. Neyse vereyim. Başından sonuna kadar, en temelinden en ucuna kadar farklı bir anlayıştır. İncil'de geçen kendi sözlerimizi koruruz kısmına da bakabilirsiniz tahrip edildi demeden önce.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 7 Aralık 2020; 14:9:11 >




  • https://www.kastamonur.com/hindu-metinlerinde-hz-muhammed-asm//

    o zamanın müminlerine tabiki aynı şekilde hitab edilecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetYOL -- 7 Aralık 2020; 15:4:28 >
  • AO A kullanıcısına yanıt
    Arkadaş en güzel açıklamayı konunun başında yapmış zaten.
    Yaratan tek tek bütün peygamberlerden razı olsun. Onlar her an selamet içindedirler. Selam olsun hepsine.
  • mikail13 kullanıcısına yanıt

    Yazdığın şeyler yalan.

    Birincisi "efendisinden başkasına intisaba yeltenen köle"yi bile bilmiyorsun.

    Köle ve cariye mal hükmünde olduğu için bebeklerinin köle doğduğunu da bilmiyorsun.

    Asr ı saadet boyunca insanların parayla insan alıp sattığını, hediye ettiğini, miras bıraktığını da bilmiyorsun.

    Aslında onlar daha rahattı derken muhtemelen köleliğin kalkmadığını, mal hukukunda beslemelere dönüştüklerini biliyorsun. E bebek doğursa mal hukukunda doğuracak kadınların insanlık onuru ne olacak? Bir insanın mal hukukunda olması kabul edilir şey mi?


    İkincisi benim bu hayatta tanıdığım en namuslu ve ahlaklı bir insan din karşıtı bir adam. Yaptığı hayırları yazsam Mars'a yol olur.

    Ha ondan sonra iki ve üçe iki ayrı müslüman tanıdığı koyarım. Onlara da helal olsun.


    Mürtedin katli konusu zaten gökten geldiği zannedilen kuralların neden uygulanmaması gerektiğinin bir özeti.


    Kadın hakimlere git "sen duygusalsın hakimlik ve tek başına şahitlik yapamazsın" desene bir görelim.


    Yörünge hesapları konusunda bütün dünya fizikçileri, gezegen bilimcileri astrofizikçileri Kathrine Johnson'a güvenecek, kadın bilgisayarlardan daha güvenilir hesaplar yapacak fakat gördüğünü mahkemede söyleyemeyecek. Bak din kurallarının artık uygulanmaması için bir neden daha.


    Ben alkol sigara kullanmıyorum. Gıybet en nefret ettiğim şeydir. Zina ve gaddarlığım yok. Ne yediğimi evet sonsuz güçlere sorma ihtiyacı duymuyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 7 Aralık 2020; 22:39:32 >




  • mikail13 kullanıcısına yanıt

    Köleliğin bitmesine en çok direnç gösterenler şeriatçılar oldu. Suriye ve Irak'ta daha yeni köle pazarı açıldı mesela.

    Köleleri mal hükmünde besleme statüsüne sokan bir sonsuz güç bana uymaz. Efendisinden başkasına intisaba yeltenen kölenin başına gelenlere karşı ben o kölenin yanında olurum. Anası cariye babası köle olan bebeğe "sen benim malım hükmünde doğdun" diyen kişiye ceza verilmemesini kabul etmem.

    Çinliler daha kötü diye biraz daha iyi köleciyi de haklı çıkarmam.

    Bu arada Çin'de çalışanların ortalama yıllık maaşı 14bin dolar civarı. yani yaklaşık yıllık 110 bin lira civarı.

    Adamlar aşıyı da buldu, ateist ve antik Çin dini inanışlılar aşıyı buldu bize satıyorlar.


    Diğer yazdıklarını biraz sakin kafa düşünürsen iyi olur. Yörünge hesaplarını bilgisayardan iyi yapmak her babayiğidin harcı değildir. Tekrar yazıyorum. Marie Curie veya Kathrine Johnson'ın bilimsel şahitliğini tüm dünya bilimi kabul etmiş. Senin etmemen kendi bileceğin iştir.


    Yargıtay başkanı hanımefendinin cesaretini sorgulamak haddimize değildir diye düşünüyorum. O işler de hiç belli olmaz.





  • sametcalik24 kullanıcısına yanıt

    Araplar neden islama sahıp çıkmıyor amerika ve israil tarafında oluyorlar sebebini açıklayabilirmisiniz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cemsinan kullanıcısına yanıt

    Köleliğin bitmesine elbette şeriatçılar karşı çıkar çünkü arap dininde kölelik, insanları mal haline getirme, ganimetleştirme serbesttir, ayetlerde bunları görebilirsiniz.


    ahzab:50=Ey Peygamber! Allah’ın sana GANİMET ( ele geçirilmiş mal köle haline getirilmiş insan ) OLARAK verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri ( köle kadınları ) helâl kıldık ( ganimet nedir? Başkasından ele geçirilmiş mal, Allahın senin ele geçirmeni sağladığı ( savaşlardan, fetihlerden ) kadınlar diyor yani )



    Fetih, 28 "Dinini bütün dîn'lerden üstün kılınmak üzere resulü ile gönderen O'dur..." ( Diğer dinlerden olan insanlar istemese bile dinini onların dinine üstün kılacaksın. Dinini tüm dinlere üstün kılacaksın.. Dinini fetih ile tüm dinlere nasıl üstün kılabilirsin? Bir kere bu dinde kölelik serbest ve kölelerin cinselliğinden faydalanmakda serbest, o halde bu dine geçirilmek için saldırılan yerlerden ganimet köle aldığında fetihin nasıl olacağınıda artık tahmin edersin. İslam tarihinde de böyle oldu zaten. ( Kuteybe'nin türk topraklarını işgal ettiğinde neler yaptığını hatırlayın )


    ENFAL ( ganimet ) 39: Ve hiçbir fitne kalmayıncaya ( kendi ideolojisi dışındaki her şey fitnedir, kötülüktür, yersen ) ve onların dini Allah ( onların dini bizim dinimiz oluncaya kadar ) oluncaya kadar, onlarla savaşın.( öldürün ) Eğer onlar inkardan ( dinimizi kabul ederlerse ) vazgeçerlerse o taktirde muhakkak ki Allah, yapılan şeyleri en iyi görendir. ( Gördüğünüz gibi savaş ve öldürme nedeni güvenlik ve korunma nedeniyle değil, savaş nedenini bir çok ayette yazıyor, insanların kendi dinlerinden olmamaları nedeniyle. Kuran ayetlerinin neresinde korunma ya da güvenlik nedeniyle savaşılması gerektiği yazıyor? Savaşmanızı istediği tek neden insanalrın dininizden olmamaları... ( bu nedenle orta doğuda sadece bu din yayıldı, din siyasal bir görüştür ve bu görüşü kotaranların tek derdi bu görüş ile daha fazla insanın beynini çocuk yaşta onlara seçim şansı vermeden yıkamak ve beyinlerini kotardıkları ideoloji ile yıkamaktır, böylelikle kullandıkları, peşlerindne sürükledikleri insan sayısı fazla olur, nüfusları fazla olur )


    ENFAL ( ganimet ) 38: Kâfir olanlara de: Dinimizi inkarlarından vazgeçerlerse bağışlanacaklardır. Fakat dinimize geçmezler inkarlarından vazgeçmezler ise önceki (toplumlara uygulanan) sünnet, uygulanacaktır... ( hepsi öldürüleceklerdir )


    ENFAL ( ganimet ) 40: Ve dinimizden yüz çevirirlerse artık bilin ki Allah sizin yardımcınızdır ( diğer enfal ayetlerinde yazdığı gibi öldürmenize savaşmanıza yardımcı ) ve o, ne güzel dosttur, ne güzel yardımcı. ( öldürün )


    TEVBE-73 Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et ( saldır ) onlara karşı sert davran. Onların varacakları yer cehennemdir. O ne kötü bir varış yeridir!


    Tevbe 29: "Kitap verilenlerden (Yahudi'lerden, Hiristiyan'lardan, vb...) (Dinimizi) din edinmeyenlerle, Allah'a da, ahiret gününe de inanmayan Allah'ın ve peygamberinin haram ettiği şeyleri haram tanımayan, gerçek din olan İslâm'ı din olarak kabul etmeyen kimselerle boyunlarını büküp, aşşağılanıncaya, küçük düşünceye kadar, kendi elleriyle cizye (Kafa parasi) verecek duruma gelene kadar savaşın...".......


    Köle efendilerinin kölelerin cinselliğinden nikahsız faydalanma hakkı. ( MEARİC-29 MEARİC 30 sadece bu ayetlerde yok ) . ( arap dininde fetih ve kuşatma ayetleri vardır ve kuşatma bu dinin bütün dinlerden üstün kılınması için yapılır, yani fetihin nedeni insanların sizin dininizden olmamalarıdır ki zaten bir çok ayette dinimizden olmayanlarla savaşın der, savaşın tek nedeni olarak bunu gösterir, şimdi kuşatma amacı ve nedenini anladığımıza göre bu amaçla yapılan kuşatmalar ile gasp edilen, köleleştirilen insanlara neler yapıldığını hayal ettiğinizde asıl gerçekleri gözünüzde canlandırabilirsiniz. ( islam dininde sizinle savaşanlarla savaşın diye bir şey kesinlikle söz konusu değildir, bu islamın zayıf olduğu zamanlarda ayetlerde bir olayla ilgili bir kenarda geçen siyasi vaazdan başka bir şey değildir, zaten öyle olsaydı dinimize geçmeyenlerle savaşın, dinimizden olmayanlara saldırın cihad edin ayetleri olmazdı, islam güçlenince her yapılanma gibi diğer toplumları asimile etme yoluna gitmiştir kuşatma fetih kafası gütmüştür )




    MEARİC-29 Onlar ırzlarını, namuslarını koruyanlardır, bellerine sahip olanlardır.

    MEARİC 30. Ancak kendi eşleri ( evlendikleri ) ve ellerinin altındaki sahip oldukları ( cariyeleri, köle kadınları ) hariç. Şüphesiz onlar bunlarla cinsel ilişkilerinden dolayı kınanmazlar. ( eşlerini ve köle kadınlarını ayırmış, yani köle efendisinin bütün kadın kölelerine görev yüklüyor, köle efendisine kölesi ile ilişki hakkı veriyor, evrenin yaratıcısı köleye diyor ki, efendin seninle cinsel ilişkiye girebilir, bu evrenin yaratcısı tarafından ona verilmiş bir haktır diyor?? Şimdi yine birileri çıkacak islamı yanlış anladılar, biz araplardan dinlerini daha iyi biliriz palavası sıkmadan :) kardeş sen sallamadan hemen yazalım zaten bu islam tarihinde de böyle yaşandı. )


    NİSÂ-3: Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikâhlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız, o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz cariyeler ( sahibi olduğunuz insanlar) ile yetinin.


    AHZÂB-52: Bundan böyle artık, başka kadınlar sana helal olmaz. Bu kadınları başka eşlerle değiştirmek de olmaz; isterse güzellikleri çok hoşuna gitsin. Ancak sahibi bulunduğun ( cariye köle kadınlar ) hariç ( istediğin kadar köle kadın alabilir ve onları değiştirebilirsin )



    Kölelik büyük bir ahlaksızlıktır ama siyaset dediğiniz budur zaten, siyasetle toplumun beynini çocuk yaşta yıkamakla beyazı siyah, siyahı beyaz olarak algılatabilirsiniz, algıladığı şey insan için gerçektir, gerçek nasıl algıladığına göre değişir, işte siyaset dediğimiz şeyde burada devreye girer, topluma istenen şeyin gerçek olarak algılatılması, yeter ki çocukluk yaşından itibaren o bireyi işleyin... Beyni, düşünme şekli çocuk yaşta zorla bölgesindeki ( siyasal ideoloji ) din yapılmış insanlar neden tanrılarının gücünün köleliği kaldırmaya yetmediğini anlayamıyor ve buna abuk subuk kulplar takmaya çalışıyorlar, tanrınız değil sizin dininizi geliştirenlerin gücü köleliği kaldırmaya yetmedi ve siyasetlerini bu yönde yaptılar, din ideolojilerini bu yönde kurguladılar, o zaman kölelik vardı ve kölelik o bölgede büyük bir piyasa büyük bir ekonomiydi, zevkti, keyifti, lükstü.... Köleliği kaldırmaya kalksalardı efendi kral olamazlardı, köleliğe alışmış toplumu karşılarına alırlardı, insanlık filan onların umurunda değildi, ama her siyasetçi gibi ahlaklı ve iyi görünmek umurlarındaydı, eğer köleliğe karşı çıksalardı insanlardan destek göremezlerdi bu kadar basit, islam hiç bir zaman köleliği kaldırma taraftarı filan olmamıştır, zaten olsa muhammedin kölesi olmazdı.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 11:48:19 >




  • gokuba kullanıcısına yanıt

    Uzun yıllar köle diye çevrilen bütün kelimeler “nasıl olur da sonsuz bir güç köleliği yasaklamaz” denmeye başlayınca usul usul silinmeye başlandı.


    Veda hutbesinin “efendisinden başkasına intisaba yeltenen köle” kısmı Türklerden uzun süre saklandı.


    Bir adamcağız veda hutbesini cami duvarına asmaya kalktı. Orada da kadınları dövebilirsiniz ifadesi geçtiği için öyle bir lince uğradı ki apar topar kaldırmak zorunda kaldı. Şaka gibi. Peygamberin sözleri camiden apar topar kaldırılacaksa ne anlamı kaldı?


    Voleybolcu kızlarımıza islami kıyafet uyarısı yapan mehapeli başgan hem linç edildi hem de partisinden atıldı. Sadece işlerine gelen kuralları değişmez kural olarak tutup gerisini hasır altı ediyorlar. Yani sen bugünkü gibi yaşa aynen avret filan boşver, miras hükümleri şahitlik hükümleri, ganimet paylaşımı filan hepsini boşver ama bize de tabi ol.


    oldu canım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mustafa öztürk'ün 5 aralık karar gazetesindeki yazısında bahse konu videodaki konuşmada ne anlattığımı anlama hususunda çok çarpıcı bir örnek olarak, “mustafa öztürk ve gelinen sosyolojik ortam” başlıklı kısa youtube videosunu izlemek ve “adam allah’ın yüceliğini anlatmaya çalışırken –haşa- o’na hakaret etti tezviratıyla linç edildi” şeklindeki gerçeği bu kısa videodan bile görmek kâfidir. dediği videoyu aşağıya bırakıyorum.





  • Bir hortlatalım konuyu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu dünyadan değilim evladım

  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.