< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
|
| _____________________________ |
|
O zaman neden forumda böyle bir konu olusturuyorsun? Milletin fikrine değer vermiyorsan, tavsiye istemiyorsan, "psikolohhhjh bilirrrrrr ben psikologa gitmisem haaaaaaa" diyorsan, o zaman git psikologunla konus, foruma neden konu olustuyorsun? Burası konu dısı forumu, sağlık profesyoneli ya da psikolog cevaplar seklinde bir olay yok, herkes gelir fikrini dogru ya da yanlıs yazar. Sen önce üyelere saygılı davranmayı öğren. Senin gibi, durduk yere nem kapıp, yükselen cok var bu forumda, sonucta zararlı cıkan hep kendileri oluyor. Cünkü sitede en son kararı adaletli veren kisiler var. Benim bu konudaki görüsüm, sen öyle 12 ayda falan kumar bırakamazsın, 12 ayda kumar bırakma terapisi gibi bir şey yok zaten. Şu kadar direndim, kumarı bıraktım gibi bir sey mümkün değil. Boşa para harcama derim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ekim 2025; 14:46:14 > |
|
|
|
Senin bileceğin iş. Bu işin sonunda ya ölü gibi yaşarsın ya ölürsün. Bağımlılığın sonu budur. İnsana adam gibi yaşama hakkı vermez. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
sen böyle gün saymaya devam edersen en yumuşak halinde kendini kumar oynarken bulacaksın. |
|
|
Hocam sana dair duam ve temennim en kısa sürede bu illetten kurtuman. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. Ben 15 yıl boyunca insanlıktan uzak yaşadım. Bu yazdıklarım aslında tecrübelerim. Bu yolun sonunda herkesin hikayesi aynı... |
|
Hocam alışkanlıklar bir günde kazanılmadığı için bir günde bırakmak mümkün değil. Bu sebepten alışkanlık edinmek nasıl zamanla oluyorsa bırakmak ve bununla mücadele etmekte zamanla oluyor. Mücadele etmen gerektiğini anlamak bile ayrı bir safha sonra nasıl mücadele edeceğini keşfetmek ayrı bir safha. Düşün 15 yılda kazandığın alışkanlığı 1 günde terketmen mümkün değil. Yani bırakırsın ama aklına gelmesini engellemeyezsin. Ama onunla mücadele etmeyi öğrenebilirsin. Bu arada 1 aylık güzel seyrin için seni tebrik ediyorum. Umarım nice aylar sayarsın < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 1 Kasım 2025; 15:46:1 > |
|
Merhaba hocam. Gün saymak sizde kötü bir etki mi yarattı? Her yöntem her insanda farklı bir etki bırakır. Herkesin mücadele yöntemleri farklıdır. Ben buraya gelerek her gün temiz olduğumda başarmış hissediyorum. Buda bende başarmışlıkla beraber mücadeleme olan inancımın artmasını sağlıyor. Yani gün saymaktan bir güç alıyorum. Oynama isteği geldiğinde : "134 gündür temizsin tekrar 1 günden saymaya başlamak mı istiyorsun, bunca zaman ve yol boşuna mı gitsin" diyorum kendime ve bu benim dürtü ile baş etme yöntemlerimden biri haline geldi. Bundan ciddi bir güç alıyorum. Psikologumda buraya yazmamın ve geriye dönüp buraya yazdıklarımı okumamın bana iyi geldiğini devam etmem gerektiğini söylüyor. Zaten haftalık görüşüyoruz her hafta benim tuttuğum notlar üzerinden konuşuyoruz. Eskiden o anlatırdı, artık daha çok ben konuşuyorum. Bazen 10 15 yıl eskiye gidip o dönem yaşadıklarımı bazende o dönemde yaşadıklarımın bugüne etkisini ve dürtüye karşı önlemleri konuşuyoruz. Endişenizi güzel bir temmeni ve ikaz olarak alıyor ve size teşekkür ediyorum. Lakin gün saymak etkili bir yöntemdir. Mücadele eden kişinin başarısını, dürtüye karşı olan galibiyetini görmesini sağlayan önemli bir göstergedir. Küçümsememenizi öneririm. |
|
Estağfirullah. Ben sana neden söveyim kardeşim. Ben senin için sadece üzülüyorum. Yoksa sana sövmek falan benim ne haddime. Hayat senin para senin. Ben sadece üzüldüğüm için sana yardımcı olmaya çalışıyorum. Sakın bana kızıyor gibi algılama. Yazdıklarımı bi abi kardeş veya arkadaş nasihati olarak gör lütfen. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Bugün 137. gün temiziz. |