< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|

1 Mobil
|
Medicalpark'a git < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ekim 2025; 10:35:32 > |
|
| _____________________________ |
|
Hocam valla işin zor ya Allah kolaylık versin. Evliliğin tamamen bittiyse flörtleş kadınlarla bu iyi gelebilir. Evliliğin devam ediyorsa eşinle daha fazla ve daha duygusal vakit geçirmeye çalış. |
|
|
|
Yani eşinle daha duygusal güzel vakitler geçirmeye çalış hocam. Sevgi de insana dair bir ihtiyaç. |
|
|
Dogrudur ama kimyasal bagımlılıgı daha pis bir sey. Yani malum maddeler ve hatta sigara bile cok kuvvetli bağımlılık yapıyor, sigarayı bıraktığımda o kadar kötü olmustum ki, keci gibi duvara tırmanacaktım resmen |
|
Sigara sadece seni öldürüyor. Kumar ruhunu öldürüyor, asosyalleştiriyor, paranı itibarını dostlarını aileni herşeyini kaybediyorsun. Bir gecede yüzbinler milyonlar borçlanıyorsun. ev kiranı ödeyemiyorsun, seni seven sana güvenen herkesi kaybediyorsun. Kendine duyduğun öz saygı öz güven ve sevgiyi yitiriyorsun.... |
|
Evet agir sonuclari var ama sana soyle bir tavsiye vereyim kumari biraktin mi? evet. artik geri donerim diye dusunme, onunla mucadele ettigini dusunme, eger mucadele ettigini dusunuyorsan bence geri donme korkusu yasiyorsun demektir. bu korku seni geri dondurebilir belki. yani artik biraktim bitti seklinde rahat ol < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hocam güzel tavsiyelerin ve desteğin için teşekkür ederim. Ama bağımlığısı olmadığın ve bu alanda eğitimini almadığın için bunları yazıyorsun malesef. Bu sandığın ve bildiğin her şeyden farklı. Dürtü belli aralıklarla kendini hatırlatıyor. Bir ayda geçse 20 yılda kendini hatırlatacak. Benim temiz kalmamı sağlayan şey dürtüyü unutmaktan çok o geldiğinde ne yapacağımı biliyor ve buna hazırlıklı oluyor olmam. Mücadelede buna psikologlar çözüm diyorlar. Şu olursa, söyle gelirse, şu zamanda gelirse şeklinde başlayan uzun konuşmalarımız oluyor psikologumla. Her hafta bir saat düzenli olarak görüşüyoruz yaklaşık 20 saatlik görüşme yaptık. Aslında bu görüşmeler sayesinde ilerleme kaydedebildim. Kendim daha önce defalarca bırakmaya çalıştım ve bıraktım ama kurtulamadım. Çok zor ve sancılı. Ben 15 yıllık bağımlıyım. |
Hocam eğitimini alan kurtarabiliyor mu peki o da var? Şurada PDR eğitimi almış psikologu bırak, psikiyatrist olsa ne yapacak? En fazla kimyasal ilac yazar. Bu tarz mevzular otokontrol ile halledilebiliyor. Bak mesela benim bazen aklıma OKB düsünceler geliyor, bu düşünceler kumarla ilgili değil ama kumar bağımlılığı da, OKB'ye yakın bir mevzu bence, muhtemelen beyindeki bazı dürtü merkezleriyle ve kimyasal mevzularla ilgili Ben bu düsünceleri ne kadar fazla önemsersem, bunlar beni o kadar fazla rahatsız ediyorlar, mesela iste gece ocakları kontrol et, evden cıkarken camı pencereyi kontrol et, 7 ugursuz sayı, onu programlama yaparken kodunda gecirme ( gecirmemek cogu zaman mümkün değil ) bu tarz şeyleri önemsemeyince önemini yitiriyor, yani bir süre sonra, o dürtüler kayboluyor. Bence sen ne kadar kafayı takarsan, yani ben kumar bağımlısıyım, her an oynayabilirim, hayır hayır yapmamalıyım şeklinde kendini bunaltırsan dürtüler gelir bence < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ekim 2025; 12:56:31 > |
|
Hocam güzel tavsiyelerin için teşekkür ederim. şuan yazdığın her şeyi tahmin ve varsayımlar üzerinden yazıyorsun. Ama bu sandığın veya bildiğin bir şey değil. Bildiğin şeylerin hiç birine de benzemiyor. Yokmuş gibi davransada dürtü sürekli geldiği için bir anlamı olmuyor. Bu süreçte önemli olan dürtü yokmuş gibi yaşamaktan ziyade dürtüye rağmen yaşamayı öğrenmek. Bana akıllı telefon kullanma, banka hesaplarını devret falan dediler ben reddettim. Mücadele edeceğim dedim. Çünkü mental olarak zaten çökmüştüm insan gibi yaşamıyordum. Zombi gibiydim . kimseyle görüşmüyordum, adam gibi yeyip içmiyorudm, doğru düzgün kıyafetim bile kalmamıştı. Baya bildiğin kumar beni imha etmişti. Yani bildiğin şeylere benzemiyor bu. Ben kumar bağımlısıyım diye kafaya takmıyorum. Ben uzun yıllar kumar bağımlısı olduğumu biliyor ve dürtü geldiğinde ne yapmam gerektiğini düşünüp tedbirler alıyorum. Ben düşünmesemde o sürekli gelecek. 12 ay doldğuunda beynin kimyası düzeliyor. Yaklaşık 8 ay daha direnebilirsem iyileşme adına önemli bir adım atmış olacağım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ülkücüadam -- 30 Ekim 2025; 12:59:30 > |
|
Dürtü kontrol sorunu hepsinde aynıdır. Sen korktukça seni kovalar. Sen sürekli, ben kumar oynamaya direniyorum şeklinde, kendini bunaltıyorsun, bunalttıkça kovalar seni. 12 ay nereden cıktı hacım? Onu psikolog mu söyledi? 12 ay sonra, ben artık vazgeçtim diye gitmez bence. Bu kulağa biraz saçma geliyor. Yani sanki 12 ay terapi yapalım sonra geçer keklemesi gibi. Bence sen kumarı kendini bunaltarak çağırıyor gibisin. Bende de cok kuvvetli dürtüler var ayrıca, kumar değil ama bu pislik dürtülerin hepsi birbirine benziyor. Bunlar sadece onları sallamazsan geçer, yani sallamıyorsun ve sallamayınca zaten yapmazsın, yani sen psikologa yine git ama kendini bunaltma diyorum. tr.wikipedia.orgKabul ve kararlılık terapisi - Vikipedi https://tr.wikipedia.org/wiki/Kabul_ve_kararl%C4%B1l%C4%B1k_terapisi< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ekim 2025; 13:13:16 > |
|
|
Iste 20 yıl sonra, hala kumar bağımlısı oldugunu düşündügün icin tetiklenir. Mesela bak Allen Carr, sigara bırakma yöntemi, neden cogu insan üzerinde calısıyor? Çünkü adam BDT yani millete caktırmadan, Cognitive Behavioral Therapy uyguluyor. Davranışı düsünceler belirler mevzusu. Adamları nikotinin bağımlılık yapmadıgına inandırıyor ve sigara icenler, "aha da simdi icme istegi gelecek" korkusundan uzaklasıyorlar. Ne kadar korkarsan, "ben bir kumarbazım, kumar beni bırakmaz" dersen, o kadar fazla kumar oynama riskin var. Diğer arkadaşımıza da söyledim, kendinizi bunalttıkça kumar sizi bırakmaz. OKB, Kumar, Sigara, bunlar dışarıdan bakınca farklı mevzular gibi görünse de, hepsi beynin benzer mekanizmalarıyla cok yakından ilgilidir. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 30 Ekim 2025; 13:39:2 > |
|