Şimdi Ara

Kullanıcılar arasında yükselen müzik formatı FLAC (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
3
Favori
15.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MAVİSAKAL 2

Arkadaşlar, bu programı indirdim, söylenenleri bire-bir yaptım ama bir sorumum var:

1.resimde 3.resime kadar herşeyi yapıp ok butonuna tıkaldıktan sonra albümü nereye kaydedeceğimi soruyor ve kayıt edecek yeri tekrar seçtikten sonra şu çıkıyor karşıma

Kullanıcılar arasında yükselen müzik formatı FLAC

Ne yapmam lazım?

Easy CD-DA Extractor programıyla riplemeyi dene daha kolay işlem önceliği bile var
  • quote:

Arkadaşlar, bu programı indirdim, söylenenleri bire-bir yaptım ama bir sorumum var:

1.resimde 3.resime kadar herşeyi yapıp ok butonuna tıkaldıktan sonra albümü nereye kaydedeceğimi soruyor ve kayıt edecek yeri tekrar seçtikten sonra şu çıkıyor karşıma

Ne yapmam lazım?

'Program Files/FLAC' içindeki flac.exe'yi seçmeniz gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: respire91
    5 mb lik bi mp3 ün waw hali 50 60 mb flac yarısı kadar sa 30 mb mp3 gibi arşiv yapılmaz bu sadece çok önem verdiğiniz parçalara yapılmalı yoksa depolucak hdd bulamıcaz

Doğru.
  • geçenlerde ilk defa flac formatında bi şarkı dinledim gayet iyiydi ama farkı anlayamadım yinede. bi kaç parça dinlemek gerek
  • quote:

Orijinalden alıntı: SKIDROW

geçenlerde ilk defa flac formatında bi şarkı dinledim gayet iyiydi ama farkı anlayamadım yinede. bi kaç parça dinlemek gerek

5+1 sistemde mi denedin ?
  • Bir müzisyen olarak,en azından kayıt teknolojileri ve müzik formatlarından anlayan biri olarak konuya açıklık getireyim.

Şarkılar stüdyoda 24 bit olarak kaydedilir.Mastering aşamasında ise çok özel cihazlar ile , kayıpsız bir şekilde 16 bit'e düşürülerek CD formatına getirilir.

Sıkıştırma algoritmalarına baktığımızda , FLAC , WAV'a göre daha az yer kapladığı için daha avantajlıdır diyebiliriz.Ancak kalite olarak aralarında çok çok bir kalite farkı yok.

320 kbps mp3 , flac ve wav birbirlerine yakın kalitede formatlardır.Aslında aralarında fark vardır ama bu farkı ancak stüdyo tarzı ses kartının desteklediği profesyonel bir pre-amp'a bağlanmış aktif hoparlörler ile anlayabilirsiniz..

Ayrıca herkesin yanıldığı birşey var.

Konuya yazan arkadaşların çoğu 5+1 ses sistemlerinden falan bahsetmiş..

Yok öyle birşey arkadaşlar.Profesyonel müzikte 5+1 diye birşey yoktur.Oyun ve Film için üretilmiş aletlerdir bunlar.
    Müzikte 2 tane stereo hoparlör vardır.
    Bu hoparlörlerin içinde ise Bass,Midd-range ve treble olmak üzere 3 ayrı speaker vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

Bir müzisyen olarak,en azından kayıt teknolojileri ve müzik formatlarından anlayan biri olarak konuya açıklık getireyim.

Şarkılar stüdyoda 24 bit olarak kaydedilir.Mastering aşamasında ise çok özel cihazlar ile , kayıpsız bir şekilde 16 bit'e düşürülerek CD formatına getirilir.

Sıkıştırma algoritmalarına baktığımızda , FLAC , WAV'a göre daha az yer kapladığı için daha avantajlıdır diyebiliriz.Ancak kalite olarak aralarında çok çok bir kalite farkı yok.

320 kbps mp3 , flac ve wav birbirlerine yakın kalitede formatlardır.Aslında aralarında fark vardır ama bu farkı ancak stüdyo tarzı ses kartının desteklediği profesyonel bir pre-amp'a bağlanmış aktif hoparlörler ile anlayabilirsiniz..

Yok öyle birşey arkadaşlar.Profesyonel müzikte 5+1 diye birşey yoktur.Oyun ve Film için üretilmiş aletlerdir bunlar.
    Bu hoparlörlerin içinde ise Bass,Midd-range ve treble olmak üzere 3 ayrı speaker vardır.

Arkadaşta denedik biz .flaca çevirdik 320 kbps yi bayağı belli oluyo kalitenin arttığı yani arkadaşta Z-5500 var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi destroy00 -- 25 Mart 2010; 0:33:49 >

• @VGroove

Bu 2.1 olayını bir de "Ses sistemleri" başlığında söyleseniz, topa tutulabilirsiniz. Ben bir ara geveledim öyle bir şeyler, aman aman...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Figure

quote:

Ne yapmam lazım?

'Program Files/FLAC' içindeki flac.exe'yi seçmeniz gerekiyor

Teşekkürler ama gerek kalmadı. :) Easy CD-DA Extractor programını kullanıyorum, çok memnun kaldım. Şimdi sıra geldi 16 gb'lık Creative Zen X-Fi 2 almaya. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: destroy00

quote:

Orijinalden alıntı: VGroove

Bir müzisyen olarak,en azından kayıt teknolojileri ve müzik formatlarından anlayan biri olarak konuya açıklık getireyim.

Arkadaşta denedik biz .flaca çevirdik 320 kbps yi bayağı belli oluyo kalitenin arttığı yani arkadaşta Z-5500 var

Daha önceden kayıplı bir şekilde sıkıştırılmış bir veriyi, daha sonra kayıpsız bir formatta tekrar sıkıştırırmanın hiç bir anlamı yok. (Müzik için.) elindeki mp3'ü flac'e çevirirsen elde ettiğin şey mp3'den daha büyük boyutta fakat yine mp3 kalitesinde olan bir flac olur. yani kalitenin arttığını düşünmen tamamen bir yanılsama =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ogion -- 25 Mart 2010; 16:12:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: freedom36

@VGroove

Bu 2.1 olayını bir de "Ses sistemleri" başlığında söyleseniz, topa tutulabilirsiniz. Ben bir ara geveledim öyle bir şeyler, aman aman...

2.1 , 5.1 , 7.1..

Bunlar profesyonel müzik dinleme sistemleri değillerdir.Stüdyo işlerinden,kayıttan anlayan biri olarak bunları söylüyorum

Ha tabi 2 tane bilgisayar speakerı ile olacak iş de değil.Elbette ki 5.1 ile daha kaliteli bir ses alırlar.
    Benim bahsettiğim , kaliteli stereo hoparlörler..

Yani içinde Bass'ı , Middle-range'i ve Trebble'ları ayrı vuran 3 ayrı drivera sahip hoparlörler

Yani şu şekil ;

• Bu tarz hoparlörlerin fiyatları ne kadardır ?
  • rafet el roman ın orjinal albümü çevirdim ve creative zen x_fi 2 ile dinleme fırsatım oldu... enstrümanların sesi o kadar net ki sanki canlı söylüyor rafet el roman :D
  • Arkadaşlar bir kere kalite farkı var.Flac 1089 kbps Wav 1411 kbps..Aralarında hissedilir fark war.Tabi h fi kulaklıkta ve sistemlerde bu daha belirgin hissediliyo..Bir kere wavdaki bass tuğla gibi..enstrüman ayrımları daha detaylı ve temiz..256 kbps müzikle 320 kbps müzik kalite olarak aynı ozaman.Yapmayın gözünüzü seveyim wav ile flac ı bir tutmayın..Wav öttürür flac ı.
  • Şu an piyasada FLAC desteği olan ve tam anlamıyla FLAC formatının hakkını veren cihazların küçük bir listesini verelim:

- Creative Zen X-Fİ serisi
    - Philips Ariaz, Muse Serisi
    - Satışta olan bazı Irıver modelleri.

Ayrıca FLAC desteklediğini iddia eden uzakdoğulu ucuz markalar var. (İngoo, Oblio vs gibi) Siz bu markalardan uzak durun, çoğu sadece teoride flac destekliyor, pratikte çuvallıyor.
  • Bunlara S:flo2 ile Sony Ericsson Zylo Acoustics Premium HD yi de ekleyebiliriz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinityman

Arkadaşlar bir kere kalite farkı var.Flac 1089 kbps Wav 1411 kbps..Aralarında hissedilir fark war.Tabi h fi kulaklıkta ve sistemlerde bu daha belirgin hissediliyo..Bir kere wavdaki bass tuğla gibi..enstrüman ayrımları daha detaylı ve temiz..256 kbps müzikle 320 kbps müzik kalite olarak aynı ozaman.Yapmayın gözünüzü seveyim wav ile flac ı bir tutmayın..Wav öttürür flac ı.

Çok iddialısın buda benden olsun,
    Sacd varken gerisi 128 kb kalır
  • Madem o da senden olsun, öle söylemekle olmuyo bi link ver hocam biz de indirip dinleyelim..Ama bu flac ve de wav formatlı yine.Ama daha kaliteli şekilde prodüksüyonunu yapmışlar.Bekliyorum linkini
  • quote:

Orijinalden alıntı: infinityman

Madem o da senden olsun, öle söylemekle olmuyo bi link ver hocam biz de indirip dinleyelim..Ama bu flac ve de wav formatlı yine.Ama daha kaliteli şekilde prodüksüyonunu yapmışlar.Bekliyorum linkini

24 bitlik kayıtları paylaşmıştım bir ara forumda şu an aklımda değil sitenin ismi belki diğer arkadaşlar hatırlar ayrıca gerek wav gerek flac gerekse mp3 cd kaydına kalite katmazki sadece digital olarak en az kayıpla depolamamıza imkan sağlar.
    Ayrıca okadar yüksek bit rate lerdeki farkı sana verebilecek bir sisteme ve kulağa sahip olduğun içinde seni tebrik ediyorum.

Gençken kıymetini bilemedik biz kulağımızın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatsb -- 25 Ağustos 2011; 21:20:15 >

• walla hocam bu ses insanı delirtir.beni delirtti 5 gün içinde 1 milyar verdim.Bu parayı verince de dolayısıyla gidip de 320 kbps mp3 dinlemek istemiyorum:):)Yaalnız sacd gerçekten fevkaledeymiş.Bir jazz şarkı dinledim sacd kalitesinde böle bir gerçekçilik olamaz..Yani indirebileceğim link olsa çok iyi olurdu gerçekten.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.