Bildirim
@infinityman
+1
En az 100 Konu Açtı
En az 50 Mention'ı Yanıtladı
En az 100 Farklı Gece DH’deydi
En az 100 Teknoloji Forumu Mesajı Yazdı
1 diğer rütbeyi gör
Gönderileri
infinityman (Samet Ayar) · Diğer Markalar altına konu açtı.
10 yıl
MİLLETİN PARASINI HEBA EDEN REDEER FİRMASI
|
infinityman (Samet Ayar) · Anakart altına konu açtı.
11 yıl
GİGABYTE 990FXA SICAKLIK DEĞERLERİ YARDIMM
|
infinityman (Samet Ayar) · İşlemci altına konu açtı.
11 yıl
YARDIIMM MSİ 990 FXA GD65 FX6300 İŞLEMCİ ISINMA SORUNU
|
infinityman (Samet Ayar) · Kulaklık Genel altına konu açtı.
12 yıl
Audio Technica CKS55X DETAYLI İNCELEME
|
|
14 yıl
SONY MDR-EX800ST İNCELEME
|
14 yıl
SONY MDR-XB700 İNCELEMESİ..BUYRUNN
|
14 yıl
SONY MDR-XB700 İNCELEMESİ..BUYRUNN
|
14 yıl
MORE SUBBAASSS MOD SONY MDR-XB700
|
|
Hakkında
Forum İmzası:
| Psychedelic Universe |
Hakkımda:
| always will be better |
Resimler
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 710
İkinci El Bölümü Mesajları: 450
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 544)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 24 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 710
İkinci El Bölümü Mesajları: 450
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 544)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 24 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El
Mesajları

İkinci El Referansları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
1

.Buhan Öcal ın Bir Çalgıyım Göğsüne Yaslanmış albümünden bir parça dinliyorum, abi yok böylebir ayrım.Yani o sahnedeki darbuka sesleri davul sesleri sanki hepsi benm etrafıma toplanmış çalıyolar.Darbuka seslerini en düşük vurgudan en yükseğine ayırtedebiliyosunuz.Yani darbukaya hangi parmağıyla vurduğunu ve ondan sonra da çıkan sesin büyüklüğünü anlayabiliyorsunuz gerçekten.Gelelim davul seslerine, işte burda bi soluklanmak istiyorum gerçekten..O büyük davula bir vuruyor, ben kendimi kaybediyorum başlıyorum gözlerimi kapatıp çalmaya.Sonra da zaten ben çalıyorum sanıyorum..Gerçekten davula vurulduğunda davulun büyüklüğünü anlayabiliyorum.Ve bass tonları hiç bu kadar gerçekçi duymamıştım.Yani bass alt frekanslara iniyo hiç vakit kaybetmeden hemen dengeli bir şekilde yukarıya doğru devam edip olması gereken yerde bitiriyor tonu.Yani bassların başlangıcı ve bitişi belli.Bassları çok doğru vuruyor.Mesela bir def sesi dinliyorsunuz, def e vurulduğunda o andaki çıkan titreşimi, dalgayı size kaybetmeden veriyor.Bildiğiniz basslarına aşık oldum..Ben SM3te bile böyle bass ne gördüm ne de duydum..EX800 dinledikten sonra Sm3 ün bassları bana biraz yapay geldi.Sanki kulağımda sürücü değil de hemen yanımda def çalan biri var..Keza bu davul için de öyle.Vurmalı çalgılar için genelleyebilirim..Hele ki ultrasone un havai fişek test dinletisindeki performansını size söyleyeyim.İlk başta testte küçük kıskaçıranlar patlıyor, uçuyor herneyse arada çocuklar gülüşüp şakalaşıyorlar.Ben bunları dinlerken aniden gözümün önüne çocuklar geldi ve kızkaçıranların patlayıp sağa sola kaçışmalarını görüyorum sanki..Yani o panayır ın içinde çocuklara da 4 5 metre uzaklıktayım gibi..Sonlara doğru ise büyük havai fişeklerin art arda patlaması beni mest etti.Hangi havai fişeğin paladığını hissedebiliyorsunuz.Etrafa bakmanıza gerek yok yanii
. ilk dinlediğimde havai fişkler sonlara doğru kesiliyo, ben sandım gösteri bitti, ardından son olarak en büyük fişek patlayınca yerimden sıçradım..Hiç abartmıyorum her seferinde kendimi oraya hazırlıyorum ama kendime engel olamadım.Herseferinde irkiliyorum..Bassları Triple fi10 dan daha doğru..Şöyle küçük bir sıralamay tabi tutarsak:EX800=9/10 SM3=8.5 TRİPLE Fİ10:7.5-8.0 ...Tabi bu bass performanslarını, enstrümental sahnesi geniş olan vurmalı çalgıların olduğu ve bass seslerinin daha doğal ve doğru çıktığı müzikte test ettim.Çünkü bass göreceli bir kavramdır.Ama doğru bass göreceli bir kavram değildir.Davula hangi şiddet ile vurursanız size en yakın o şiddeti hissettiren ve duyuran bass o basstır..Bass ını bir de şöyle anlatayım: Örneğin; bass frekansı 3 hz den başlıyor diyor ama hiçbir kulaklıkta bu değerler tam tutmuyor..Yine de bass alt frekanslara iniyor, inmiyor değil ama ie8 gibi alt frekanslarda oyalanmıyor.Bu Sm3te de var biraz.Ama EX800 işini biliyor alt frekanslara iniyor oylanmadan hemen yukarı doğru çıkıyor ve kesilmesi gereken yerde şiddetini azaltarak bitiriyor.Umarım EX800 ün bass ını az da olsa kafanızda canlandırmaya çalışabilmişimdir
ve yeri geldiğinde sakinleştiren anlamlı notalar bütünüdür..Herkesin zevkleri ve renkleri tartışmasız farklıdır.Hepinizin birbirinize saygılı ve sevgili olmasını dilerim.Herkese müzik ekipmanlarıyla şuanki durmlarından çok daha keyifli müzik dinlemelerini ve müziği daha iyi anlamalarını dilerim..Hepinize, değerli zamanlarınızdan vakit ayırıp, incelemeyi okuduğunuz için çok teşekkür ediyorum..Lütfen emeğe saygı gösterecek şekilde yorumlar yapalım.Umarım eğlenceli, hoş bir inceleme okumuşsunuzdur.Hoşçakalın..Hepinize iyi ve mutlu forumlar..Together forever with MUSİC
TEŞEKKÜRLER SONY