Şimdi Ara

Kulaklık kablosundaki analog ses ayar devresini aradan kaldırırsam?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Öncelikle elektronik konusuna meraklı olsam da, pek bilgili olduğumu söyleyemeceğim. Bu yüzden elektroniğin kızılderilisi olarak Komançi lisânında durumumu açıklamaya çalışacağım. Derdimi anlatabilirim umarım.

Bilgisayarımda kullandığım headset kulaklığım bir süredir su koyuyor. Öyle ya da böyle lehimle, bantla idare etmeye çalışıyorum. Son tamiratın ardından sol kulağa gelen seste bir şeyler oldu. Ya sağ kulağa nazaran ses bir miktar daha az geldiği için bana sesler farklı geliyor, ya da bazı hertzlerde kayıp oldu (her nasılsa).

Küçücük devre üzerine dip dibe 10 kabloyu lehimlemekten de gına gelince şunu bir sorayım istedim. Ses açma kısma işlemlerini bilgisayar üzerinden hallederim; kulaklık kablosu üzerinde olmasının çok bir espirisi yok. Hatta bu şekilde kablo üzerine konması yüzünden "gel beni boz, sonra git yenisini al" kafasında üretilmiş kerata. Şimdi merak ettiğim konu şu. Bu devreyi aradan çıkartırsam kulaklığımın ses seviyesi ne olacak? Maksimumda mı sabitlenecek? Arada bir yerde mi kalacak? Çok mu düşecek?

Bu analog kontrol yalnızca sesi kısma değil, aynı zamanda güçlendirme işine de yarıyorsa; cevabın "arada bir yerde" olacağını tahmin ediyorum. Ama yalnızca maksimum output değerini düşürmekse kullanım şekli; öyleyse cevap "maksimuma sabitlenme" olacaktır. Cızırtı yapmadığı müddetçe sıkıntı yok; dediğim gibi bilgisayardan kısar/açar'ım.

Birde devre üzerinde giden/gelen 5'e 5 kablo çifti var. Tahminimce bunlardan biri sol kulak, biri sağ kulak, biri mikrofon ve geri kalan ikisi ses açma ve kısma işini yapmakta. Bir diğer tahminim ise, mikrofonun da iki kabloya sahip olduğudur; o zaman ses açma/kısma işlemini yapan tek kablo kalıyor geriye. Tek yapmam gereken doğru olan 3 ya da 4 kabloyu (Sağ kulak+Sol kulak ve Mikrofon), doğru olan çiftlerine sarıp bantlamam olacaktır diye tahmin ediyorum. Kablolar renkli olduğundan, deneme yanılma yoluyla hangisinin sağ/sol kulak ve mikrofon için olduğunu bulmak çok da zor olmayacaktır. Yine de tahminlerle gitmek yerine, işe kalkışmadan önce durumun aslını bilmek istedim.

Operasyon sonunda ölüyü canlandırıp Frankeştayn'ı mı yaratacağım, yoksa ara devre olmadan düzgün ses veremeyen kulaklığı çöpe mi atacağım. Alacağım karar, bu sonuçlardan birine yol gösterecek.

Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

• ses açma kısma işlemini yapan ayrı bir kablo yoktur.

o parça sadece ayarlı bir dirençtir :)

onu aradan çıkarsanız sizin tabirinizle maksimuma sabitlenir...
  • O aradaki kartı çıkarırsan ses en yüksek seviyede sabitlenecektir. Bende mikrofonlu telefon kulaklığını tamir etmiştim. 2 tanesi ses + ucu, 1 tanesi mikrofon + ucu diğer ikisi kulaklık ve mikrofonun - ucuydu. Yabi hem mikrofonu hemde kulaklikları kullanmak için 5 tanesini de bağlaman gerekir. Yalnız kabloları bulurum bantlarım falan demişsin ama lehimlemen gerekir. Bantlamayla olmaz, olsa bile bi kaç güne temazssızlık yapar.
    Genelde kırmızı mavi yeşil renkler + uc oluyor. Sarı renk - uc oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim, bu bilgiler çok faydalı oldu. Bu gece idare etsin, yarın uygun bir vakitte bu işi halledip sonucu bildireceğim.
  • Dediğim gibi yaptım ve dediğiniz gibi oldu. Ses benim deyimimle maksimuma sabitlendi, hiçbir sıkıntı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haplo

Dediğim gibi yaptım ve dediğiniz gibi oldu. Ses benim deyimimle maksimuma sabitlendi, hiçbir sıkıntı yok.

Hayırlı olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.