Şimdi Ara

Bilgisayarıma Jak Girişinden Kulaklık Takınca Gelen ve Geçmek Bilmeyen Cızırtı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
8.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Çok sinir bozucu bir problemle karşı karşıyayım. Ne denediysem olmadı. Hemen konuya geçeyim ve yaptıklarımı anlatayım.

Arkadaşlar bu sabah bilgisayarımı açtım birkaç şarkı indirdim ipodumu hemen jak girişinin yanındaki usb 3.0 portuma taktım. Ondan sonra kulaklığımı taktım şarkıları aktarırken. Bir de ne duyayım ! hiç geçmek bilmeyen o cızırtı. Cızırtı dediğim de hani böyle kalitesiz mikrofonla ses kaydı yapılmış bir video izlerken arkada çıkan hışırtı varya aynı o ses ve bilgisayarda bir işlem yapınca ses kafasına göre artıp azalıyor. Klavyeden sesi kapatınca bile gelmeye devam ediyor. Sonra bilgisayarı yeniden başlattım. Başlatınca ses kesildi. Youtubeyi açtım yine bi sıkıntı yok. Oynat butonuna basar basmaz tekrar başlıyor hışırtı ve bilgisayarı kapatana kadar da geçmiyor. Yine forumda benzer konuları okudum ve bütün yöntemleri denedim geçmedi. En son olarak ses driverımı sildim. O zaman kesildi. Sonra yenisini yükledim. Eski sürüm yüklendi. Eski sürüm varken o hışırtı dehşet derece arttı. Sonra driverı güncelleyinceo hışırtı yine eski düzeyine indi. Jak girişine hiçbir şekilde bir darbe gelmedi. İçerisini temizledim bir kalıntı vs yok. Sorun donanımsal mı sistemsel mi hala onu da çözebilmiş değilim. Fikri önerisi olan varsa her türlü fikre açığım. Sadece format atmak istemiyorum şuanlık. Şimdiden hepinize teşekkürler arkadaşlar.

Ses driverım realtek bilgsiayarım asus x550v(laptop).
    Soran olursa evet farklı 3 kulaklıkla denedim yine cızırtı var.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayara Kulaklık Takınca Gelen ve Geçmeyen Cızırtı Sorunu

Kulaklıktan Cızırtı Gelmesi PC

Bilgisayarınıza jak girişinden kulaklık taktığınızda sürekli bir cızırtı duyabilirsiniz. Bu sorunun birkaç olası nedeni vardır ve çözümü basit olabilir.

Jak Girişi Cızırtı

Kulaklığın jak ucu ile bilgisayarın jak girişi arasındaki bağlantı zayıfsa cızırtı oluşabilir. Jak girişini pamuklu çubukla veya basınçlı hava ile temizleyerek biriken toz veya kirleri uzaklaştırın.

Kulaklık Cızırtı Sorunu PC

• Ses Sürücüleri: Bilgisayarınızın ses sürücülerinin güncel olduğundan emin olun. Güncel olmayan sürücüler, kulaklıklardan cızırtı gelmesine neden olabilir. Sürücüleri üreticinin web sitesinden indirin ve yükleyin.
    • Kulaklık Kablosu: Kulaklık kablosunda hasar varsa, bu da cızırtıya neden olabilir. Kabloyu hasar açısından inceleyin ve gerekirse değiştirin.
    • Ses Ayarları: Bilgisayarınızın ses ayarlarını kontrol edin. Ses seviyesi çok yüksek ayarlanmışsa veya ses iyileştirmeleri etkinleştirilmişse cızırtı oluşabilir.
    • Diğer Bağlantılı Cihazlar: Bilgisayarınıza bağlı başka cihazlar, örneğin harici hoparlörler veya mikrofonlar, cızırtıya neden olabilir. Bu cihazları çıkarın ve tekrar deneyin.

Kulaklıktan Cızırtı Geliyor

Cızırtı sorunu devam ediyorsa, kulaklıkların kendilerinde sorun olabilir. Kulaklıkları başka bir cihazda deneyin. Cızırtı devam ediyorsa, kulaklıklarınızı değiştirin.

Kulaklık Cızırtı Sorunu

Bilgisayara kulaklık taktığınızda cızırtı sorunu yaşıyorsanız, yukarıdaki adımları izleyerek sorunu çözebilirsiniz. Sorun devam ederse, bilgisayarınızın anakartında veya ses kartında sorun olabilir. Bu durumda profesyonel bir teknisyenden yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Saatin yanında bulunan ses simgesine sağ tık –> Kayıttan yürütme aygıtları –> hoperlöre sağ tık ve özellikler –> Gelişmiş –> 16 bit, 44100HZ (CD) Kalitesi yapın uygulaya basın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu şekilde çözdüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.