Şimdi Ara

Kulak Deldirme ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
40.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar salı günü kulağımı deldireceğim.Çarşamba sabahı da avşaya gidiyorum.Yani 1 gün sonra denize giricem iltihap neyin olur mu ?

D.N: Tırsıyorum...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kulak Deldirme Sonrası Denize Girmek

Kulak deldirme işleminden sonra denize girip girmeme kararı, delinen kulağın iyileşme süreci ve deniz suyunun temizliği gibi çeşitli faktörlere bağlıdır.

İyileşme Süreci

Kulak deldirme işlemi genellikle kısa ve ağrısız bir işlemdir. Ancak, delinen bölgenin iyileşmesi birkaç hafta sürebilir. Bu iyileşme süreci boyunca delinen bölgeye dokunmaktan, takı takmaktan veya yüzmekten kaçınmak önemlidir.

Deniz Suyunun Temizliği

Deniz suyu, kulak deldirme sonrası iyileşme süreci için zararlı olabilecek bakteri ve kirleticiler içerebilir. Bu nedenle, yeni delinmiş bir kulakla denize girmek önerilmez.

Kaç Gün Sonra Denize Girmeli?

Kulak deldirme sonrası denize girmek için güvenli zaman, kişiden kişiye değişmekle birlikte genellikle 2-4 hafta olarak önerilir. Bu süre zarfında delinen bölge iyileşmiş ve enfeksiyon riski azalmış olur.

Denize Girerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

• Denize girmeden önce delinen bölgeyi su geçirmez bir bandajla kapatmak.
    • Kısa süre denize girmek ve uzun süre suda kalmaktan kaçınmak.
    • Denizden çıktıktan sonra delinen bölgeyi temiz suyla iyice durulamak ve kurulamak.
    • Enfeksiyon belirtileri (kızarıklık, şişme, akıntı) fark edilirse derhal tıbbi yardım almak.

Önemli Uyarılar

• Yeni delinmiş bir kulağa küpe takmadan yüzmemek.
    • Kulağın tamamen iyileşene kadar küpeleri çıkarmamak.
    • Hijyen kurallarına uymak ve delinen bölgeyi temiz tutmak.
    • Enfeksiyon belirtileri fark edilirse derhal tıbbi yardım almak.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bir cacık olmaz meraklanma
    ben gelibolu gibi yerde denize girdim birsey olmadı
    kafana göre takıl
  • Batarsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Djmelih

Batarsın

• quote:

Orjinalden alıntı: brooklynn

bir cacık olmaz meraklanma
    ben gelibolu gibi yerde denize girdim birsey olmadı
    kafana göre takıl

Kulak iltihabı berbat olur ya.Saol kardeş olmadı yarın deldircem 2 gün sonra bişi olmaz inşallah
  • UP !
  • UP ! Gece Gece UP!
  • Genelde deldirdikten sonra 2-3 gün duş almayın diyorlar... bu durumda denize girmen uygun olmaz bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: BTMWTMP

Genelde deldirdikten sonra 2-3 gün duş almayın diyorlar... bu durumda denize girmen uygun olmaz bence.

Of ya
  • hiçbirşeycik olmaz kardeş merak etme

bkz: ben

ayrıca ben kulağımı deldirdikten 3 gün sonra banyoda yaptım tabi kulak daha yaş olduğundan delik hemen kapandı banyodan sonra açtırmak zorunda kaldım tekrar küpeyle ama küpeni çıkarmadan girersen hiçbir şey olmaz merak etme bizim arkadaş banyo yaparken bile çıkarmıo mesela hiçbirşey de olmadı

EDİT: ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-orn -- 4 Ağustos 2008; 2:15:19 >
  • bende yeni deldirdim aynı gün havuza girdim..

acıyor ama çok kısa süre yani sorun yok..

deldirme küpesini 2 hafta çıkarma kesin..
  • Tuz biraz yakar ama birşey olmaz.
  • olmaz bişey
  • Deldir ve küpeyi tak öyle gir.Delik kapanmış olur böylece sorun ortadan kalkar
  • Ben şöyle birşey duydum. Bütün sinir yolları sanırım kulaktan geçiyormuş. Deldirdiğinizde vücudunuza ters etki yapabilir. Bir kadın kulağını deldirmiş ve karaciğeri iflas etmiş durup dururken. Bir diğeri sürekli baş ağrıları çekmeye başlamış. Ondan sonra aklıma akapuntur olayı geldi. Nasıl ki akapuntur söyleyişe göre neredeyse iyi gelmediği rahatsızlık yok. Karnın ağrısa akapuntur ile kulağından batırıyor. Yada sigarayı bırakmak istiyorum desen yine kulağından deliyor. O yüzden gerçeklik payı olabilir.
  • 2 gün boyunca sudan mikrop kapma riski var açık yara olduğu için o yüzden sen 3 gün önce deldir bence 2 gün su yasak diyolar deldikten sonra
  • quote:

Orjinalden alıntı: K-orn

hiçbirşeycik olmaz kardeş merak etme

bkz: ben

ayrıca ben kulağımı deldirdikten 3 gün sonra banyoda yaptım tabi kulak daha yaş olduğundan delik hemen kapandı banyodan sonra açtırmak zorunda kaldım tekrar küpeyle ama küpeni çıkarmadan girersen hiçbir şey olmaz merak etme bizim arkadaş banyo yaparken bile çıkarmıo mesela hiçbirşey de olmadı

EDİT: ekleme

3 tane kız arkadaşıma sordum hepsi küpe kulaktayken hiç bir şey olmaz dedi işlem tamamdır.Yarın 2 kız arkadaşımla buluşup deldiriyorum inş madara olmam acır fln

• İki dakikada delinir..Fazla acımazda...

Küpeyi çıkarma ama birkaç hafta..Delik kapanmasn..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolpowtolpow

İki dakikada delinir..Fazla acımazda...

Tatil dönüşü çıkarıcam 9 gün kulakta kalıcak iyi mi ?

Pederin görmemesi lazım vurur
  • quote:

Orjinalden alıntı: The After Toucher

quote:

Orjinalden alıntı: tolpowtolpow

İki dakikada delinir..Fazla acımazda...

Tatil dönüşü çıkarıcam 9 gün kulakta kalıcak iyi mi ?

Pederin görmemesi lazım vurur

Rahat rahat yeter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.