Şimdi Ara

kükürt sabunu sivilceye iyi gelir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar iyi gelir mi bir zararı olur mu eğer faydalıysa ne kadar yapılmalı vs. bu arada ımex adlı kremi de kullanıyorum bilgilerinize olsun

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kükürt Sabunu Sivilceye İyi Gelir mi?

Sivilce, çeşitli faktörlerin neden olduğu yaygın bir cilt sorunudur. Kükürt sabunu, yüzyıllardır sivilce tedavisinde kullanılan geleneksel bir ilaçtır. Peki kükürt sabunu gerçekten sivilceye iyi gelir mi?

Kükürtlün Sivilce Üzerindeki Etkileri:

Kükürt, antibakteriyel ve antifungicidal özelliklere sahiptir. Bu özellikler sayesinde kükürt sabunu, sivilceye neden olan bakterileri ve mantarları öldürmeye yardımcı olabilir. Ayrıca kükürt, iltihabı azaltıcı ve gözenekleri temizleyici etkilere de sahiptir.

Kükürt Sabununun Sivilce Tedavisindeki Kullanımı:

Kükürt sabunu, sivilceyi tedavi etmek için topikal olarak kullanılır. Sabun, etkilenen bölgeye uygulanır ve genellikle birkaç dakika bekletilir. Daha sonra ılık suyla durulanır. Kükürt sabunu günde bir veya iki kez kullanılabilir.

Olumlu Sonuçlar:

Bazı çalışmalar, kükürt sabununun sivilce tedavisinde etkili olabileceğini göstermiştir. Bir çalışmada, kükürt sabunu kullanan kişilerin %60'ında sivilcelerinde önemli bir azalma gözlemlenmiştir. Ayrıca kükürt sabununun diğer ilaçlarla birlikte kullanıldığında sivilce tedavisindeki etkinliğini artırabileceği düşünülmektedir.

Olumsuz Yönleri:

Kükürt sabunu bazı kişilerde tahrişe, kuruluğa ve kızarıklığa neden olabilir. Bu nedenle, kükürt sabunu kullanmadan önce cildin küçük bir bölgesinde yama testi yapılması önerilir. Ayrıca kükürt sabunu diğer ilaçlarla etkileşime girebilir. Bu nedenle, başka ilaçlar kullanıyorsan, kükürt sabunu kullanmadan önce doktoruna danışmalısın.

Sonuç:

Kükürt sabunu, sivilce tedavisinde yardımcı olabilecek potansiyel bir ilaçtır. Bununla birlikte, herkes için uygun olmayabilir ve bazı kişilerde yan etkilere neden olabilir. Kükürt sabunu kullanmayı düşünüyorsan, önce doktoruna danışman önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ımex'i bende kullandım bir moka yaramıyor.
    Kükürt sabununu kullanmaya devam et iyi geliyor fakat sürdükten sonra bekle suratın sabunlu dur.
    Her gün en fazla 2 kez yap bunu olmadı doktara tekrar git.
  • kürt türk laz çerkez filan yasak böyle konular arkadaşlar.
  • Sana şunu söyliyeyim benim bir arkadaşın yüzü sivilce tarlası idi bu sabunu kullan dedim günde 3 defa sabah-öğlen-gece yatarken kullan ılık su ile yıka dedim inan çoçuğun yüzü resmen evrim geçirdi sivilceden eser kalmadı bu sabunu eczaneden yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 8 tl birşey + birde (U talk pudra var) onuda gece yatarken sür cildin kağıt gibi olucaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanunver

kürt türk laz çerkez filan yasak böyle konular arkadaşlar.

İmza-Entry

• eskiden kullanmıştım faydasını görmüştüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sinüzite Ne İyi Gelir?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXTREMETE

eskiden kullanmıştım faydasını görmüştüm

sebamed sabunun mu kardeşim
  • Türüne bağlı. Kistik akne varsa doktora git. Boşuna zamanını ve paranı harcama. Ama normal sivilce var diyorsan işe yarıyor.
  • Ne faydalı gelir bilmiyorum ama ilaçtan uzak dur .
    Doktora gittim aknetrex(böyle birşeydi galiba 4 ay geçiyor üzerinden) diye birşey verdi ilk 2 gün 2 tane içtim kanda yağ bişeyi artmış , birde karaciğer hastalığı olan gilbert sendromu var , bayıldım ayıldım hastaneye gittik 2 poşet serum yedim anca kendime geldim
    Eğer çok gerekli değilse ilaç tedavisine başlamamanı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: +1905

Ne faydalı gelir bilmiyorum ama ilaçtan uzak dur .
    Doktora gittim aknetrex(böyle birşeydi galiba 4 ay geçiyor üzerinden) diye birşey verdi ilk 2 gün 2 tane içtim kanda yağ bişeyi artmış , birde karaciğer hastalığı olan gilbert sendromu var , bayıldım ayıldım hastaneye gittik 2 poşet serum yedim anca kendime geldim

İlacı kullanmakla bitmiyor iş. Trigliserid'in artmış senin. Yediklerinle alakalı. Ben 15 tatildeyken gitmiştim kontrole. Tatil olduğundan evde otur otur, cips, tatlı ne var ne yok yemiştim. Kontrolde trigliserid yüksek çıkmıştı. Daha sonra yürüyüşe filan çıktım. Bir dahaki kontrolde normale dönmüştü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darth Nihilus

quote:

İlacı kullanmakla bitmiyor iş. Trigliserid'in artmış senin. Yediklerinle alakalı. Ben 15 tatildeyken gitmiştim kontrole. Tatil olduğundan evde otur otur, cips, tatlı ne var ne yok yemiştim. Kontrolde trigliserid yüksek çıkmıştı. Daha sonra yürüyüşe filan çıktım. Bir dahaki kontrolde normale dönmüştü.

Doktorda yeşillik yemeni öneririm dedi ama nerde döneri kebabı bırakmak sigarayı bırakmaktan daha zor

• quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

Sana şunu söyliyeyim benim bir arkadaşın yüzü sivilce tarlası idi bu sabunu kullan dedim günde 3 defa sabah-öğlen-gece yatarken kullan ılık su ile yıka dedim inan çoçuğun yüzü resmen evrim geçirdi sivilceden eser kalmadı bu sabunu eczaneden yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 8 tl birşey + birde (U talk pudra var) onuda gece yatarken sür cildin kağıt gibi olucaktır

bnde bunu kullandım etkisi var ama çok fazla göremedim sebamed özellikle siyah noktalara iyi geliyo

• zoretanin kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakartal_hayri

quote:

Sana şunu söyliyeyim benim bir arkadaşın yüzü sivilce tarlası idi bu sabunu kullan dedim günde 3 defa sabah-öğlen-gece yatarken kullan ılık su ile yıka dedim inan çoçuğun yüzü resmen evrim geçirdi sivilceden eser kalmadı bu sabunu eczaneden yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 8 tl birşey + birde (U talk pudra var) onuda gece yatarken sür cildin kağıt gibi olucaktır

bnde bunu kullandım etkisi var ama çok fazla göremedim sebamed özellikle siyah noktalara iyi geliyo

benim siyah nokta çok var yüzümde özellikle burnumun üstünde kullanmamı tavsiye edermisiniz ? yoksa clean & clear mı alsam ?

• Imex'in sabununu kullanmanı öneririm.Eczanelerde satılıyor ancak kükürtlü sabunlara göre fiyatı biraz fazla.18.5 lira kadar
  • quote:

O ilaç kanda sulanma ve yağlanma yapar. İntahar girişimlerine sebep açar. Psikolojik bozukluklar meydana getirir. Onu sana veren doktorun ben ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakartal_hayri

quote:

kullan ya bende büyük ölçüde giderdi siyah noktaları

• sivilceyi bilmiyorumda saça çok iyi geliyor bizzat denedim saçlarm çok hassas olmasına rağmen çok iyi geliyor tabi kötü kokuor o ayrı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.