Arkadaşlar merhaba. Üniversite öğrencisiyim. Bu yıl ilk defa KYK yurduna kayıt oldum. VE Yurtta kalıyorum. Üniversitemin olduğu şehirde iş buldum. Sigortalı. Yazın 3 ayımı boş geçirmemek için çalışıp bi miktar para biriktirmek istiyorum. Yanlız kafama takılan bi soru var, arkadaş çevremde de bahsi çok geçen, eğer sigortalı bi işe girersem, KYK dan yurt kaydım siliniyormuş doğru mu bu acaba ? Böyle bir şey var mı ?
Burs ya da krediyle ilgili bir olay o bildiğim kadarıyla. Yurt kaydının silineceğini sanmıyorum. Çünkü yaz stajı yaptığınızda, staj süresi boyunca sigorta priminizi okul öder. Ve ben de kyk'da kalıyorum, paşa paşa stajımı da yapıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Serpico.
Burs ya da krediyle ilgili bir olay o bildiğim kadarıyla. Yurt kaydının silineceğini sanmıyorum. Çünkü yaz stajı yaptığınızda, staj süresi boyunca sigorta priminizi okul öder. Ve ben de kyk'da kalıyorum, paşa paşa stajımı da yapıyorum
Burs/kredi olayını biliyorum. Onlarda kesinlikle bi kesilme/aksama oluyor. Ancak, arkadaş ortamında da zamanında çok bahsi geçti ama hiç araştırmadık bu olayı. Yazın,haziran ayında giriş yapacağım bi işe. Sigorta zorunlu. Kafama takıldı benimde. Kredi/burs almadığım için bi sıkıntı yok ancak yurt kaydıma filan bişey olur mu ondan korktum. Akşamları yurtta kalacağım. Sabah yurttan işe işten yurda. O yüzden bi dikkat çekme gibi olay olacak. Kaydım silinir filan biterim ben :/