Şimdi Ara

KYK yurdunda kalıyorum, yazın Sigortalı bi işe girersem kaydım silinir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
11.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Üniversite öğrencisiyim. Bu yıl ilk defa KYK yurduna kayıt oldum. VE Yurtta kalıyorum. Üniversitemin olduğu şehirde iş buldum. Sigortalı. Yazın 3 ayımı boş geçirmemek için çalışıp bi miktar para biriktirmek istiyorum. Yanlız kafama takılan bi soru var, arkadaş çevremde de bahsi çok geçen, eğer sigortalı bi işe girersem, KYK dan yurt kaydım siliniyormuş doğru mu bu acaba ? Böyle bir şey var mı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yazın Sigortalı Bir İşte Çalışmak KYK Yurdunda Kalmanı Etkiler mi?

Yaz aylarında sigortalı bir işte çalışmak isteyen KYK yurdu öğrencileri, bu durumun yurt kayıtlarını etkileyip etkilemeyeceğini merak etmektedir.

Mevcut düzenlemelere göre, KYK yurtlarında kalma hakkı öğrencilik statüsünün devam etmesi şartına bağlıdır. Sigortalı bir işte çalışmak, öğrencilik statüsünü doğrudan etkilemez. Ancak, çalışmanın yoğunluğu ve ders programıyla uyumu gibi faktörler öğrencilerin akademik başarılarını dolaylı olarak etkileyebilir.

Yurt yönetmeliğinde, öğrencilerin tam zamanlı çalışmasının yurtta kalma hakkını kaybetmelerine neden olabileceğine dair bir hüküm bulunmaktadır. Ancak, yarı zamanlı çalışma bu hakkı etkilemez.

Yarım zamanlı çalışma süresi:

• Örgün öğretim gören öğrenciler için haftalık 20 saattir.
    • İkinci öğretim gören öğrenciler için haftalık 30 saattir.

Öğrenciler, çalıştıkları saati belgeleyen bir belgeyi yurt müdürlüğüne ibraz ederek yurtta kalma haklarını koruyabilirler.

Sonuç olarak:

KYK yurdunda kalan öğrenciler, yaz aylarında sigortalı bir işte yarı zamanlı çalışabilirler. Ancak, çalışmalarının akademik başarılarını olumsuz etkilememesine dikkat etmelidirler. Öğrenciler, çalıştıkları saati belgeleyerek yurtta kalma haklarını koruyabilirler.

İlgili Anahtar Kelimeler:

• Yazın sigortalı çalışmak KYK yurdunda kalabilir miyim
    • Sigorta KYK yurdunu etkiler mi 2022
    • Sigorta KYK yurdunu etkiler mi
    • Sigortalı işte çalışınca KYK yurdu
    • KYK yurdunda kalırken çalışmak
    • Sigortalı işte çalışmak KYK yurdunda kalabilir miyim
    • Sigortası olan KYK yurdunda kalabilir mi
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Burs ya da krediyle ilgili bir olay o bildiğim kadarıyla. Yurt kaydının silineceğini sanmıyorum. Çünkü yaz stajı yaptığınızda, staj süresi boyunca sigorta priminizi okul öder. Ve ben de kyk'da kalıyorum, paşa paşa stajımı da yapıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serpico.

Burs ya da krediyle ilgili bir olay o bildiğim kadarıyla. Yurt kaydının silineceğini sanmıyorum. Çünkü yaz stajı yaptığınızda, staj süresi boyunca sigorta priminizi okul öder. Ve ben de kyk'da kalıyorum, paşa paşa stajımı da yapıyorum

Burs/kredi olayını biliyorum. Onlarda kesinlikle bi kesilme/aksama oluyor. Ancak, arkadaş ortamında da zamanında çok bahsi geçti ama hiç araştırmadık bu olayı.
    Yazın,haziran ayında giriş yapacağım bi işe. Sigorta zorunlu. Kafama takıldı benimde. Kredi/burs almadığım için bi sıkıntı yok ancak yurt kaydıma filan bişey olur mu ondan korktum. Akşamları yurtta kalacağım. Sabah yurttan işe işten yurda. O yüzden bi dikkat çekme gibi olay olacak. Kaydım silinir filan biterim ben :/

• beyler yurtlar yazında açıkmı yani tatilde memlekete dönmesek orda kalsak yurtta kalınmazmı?
  • Benim yurtta kalan çok arkadaşım çalışıyor sorun olmaz, yaın da açık kyk yurtları
  • quote:

Orijinalden alıntı: BayernM

beyler yurtlar yazında açıkmı yani tatilde memlekete dönmesek orda kalsak yurtta kalınmazmı?

Evet açık yurt. Ben yazın çalışırken öyle yapacağım işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Artvin08~

quote:

beyler yurtlar yazında açıkmı yani tatilde memlekete dönmesek orda kalsak yurtta kalınmazmı?

hmm çok güzelmiş işte bu kaç kişilik senin odan dostum
  • quote:

quote:

quote:

Bizim odalar 3 kişilik. Sizinki ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bizim odalar 3 kişilik. Sizinki ?

ben daha kalmadım dostum seneye artık diye düşünüyorum

• quote:

Açık hocam yaz okulu diye bir şey var tabii okulunuzda varsa büt varsa olmuyor heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeLL_yEAHH!

quote:

Açık hocam yaz okulu diye bir şey var tabii okulunuzda varsa büt varsa olmuyor heralde.

yaz okulu var olmasına varda peki ortam nasıl kyk yurtlarında özelden iyimidir kötümü ayrıca yarı özeli varmıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.