Şimdi Ara

Küfür - sövgü / Dinginlik ve ruh sağlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Küfrün insan ruhuna kısa bir süreliğine de olsa sağladığı rahatlama hissinin zihnimizin bize sunduğu bir avunma olduğunu düşünüyorum.

Farklı düşünen var mı?

Bu avunma yolu dışında sinirli anlarda kendinizi nasıl zapt ediyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 14 Mayıs 2011; 1:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

Küfrün insan ruhuna kısa bir süreliğine de olsa sağladığı rahatlama hissinin zihnimizin bize sunduğu bir avunma olduğunu düşünüyorum.

Farklı düşünen var mı?

Küfrün ya da dışavurumun aksine;o an kendi içimde soğukkanlılığımla övünür,onu kaybetmemeye çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANDREI -- 15 Mayıs 2011; 18:59:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

Küfrün insan ruhuna kısa bir süreliğine de olsa sağladığı rahatlama hissinin zihnimizin bize sunduğu bir avunma olduğunu düşünüyorum.

Farklı düşünen var mı?

Küfrün ya da dışavurumun aksine;o an kendi içimde soğukkanlılığımla övünür,onu kaybetmemeye çalışırım.

ne güzel bir meziyet.Ben küfür etmesemde(istisnalar hariç:)) sinirime çoğu zamn hakim olamıyorum.Ama bu yaşla alakalı sanırım.Önceki zamanlarımdada çok fevri hareket ederdim demekki bir olgunluk evresi var insanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: LE10

quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

quote:

Farklı düşünen var mı?

ne güzel bir meziyet.Ben küfür etmesemde(istisnalar hariç:)) sinirime çoğu zamn hakim olamıyorum.Ama bu yaşla alakalı sanırım.Önceki zamanlarımdada çok fevri hareket ederdim demekki bir olgunluk evresi var insanın.

Teşekkür ederim
    Mesajınızın devamına da kısmen katılıyorum ki şimdiki soğukkanlılığımın aksine bir o kadar sinirli birisiydim.Katılmadığım kısım ise;yaştan ya da akıldan ziyade tecrübelerle bu durumun tersine dönebilmesi.Yaşadığım yalnızca tek bir olay,düşüncelerimin ve yaşayışıyım %70'ini değiştirdi ki bugünden yarına denecek kadar kısa bir süredir bu değişimin gerçekleşme evresi.

• Ben başlıkta da belirtildiği gibi sıkışınca rahatlamak amacıyla kullanıyorum. Kendi başımayken söverim, genelde de TV izlerken.
    Küfür kuruma değil şahsa uzanmışsa (:p) sonrasın tövbe ederim tabi. Küfür tövbe, küfür tövbe bu şekilde sürüp gider. Ne küfrün anlamı kalır ne tövbenin. Yapı meselesi, kiminde refleks halini alabiliyor. Tabi toplumda "oturaklı adam" olarak biliniyorum ayrı.
  • rahatlarim bi haykiris bi yakaris kendini disa vurus yani beni anlayin gibisinden
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özgüven ve Kin Duygusu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef sinirli anlarda kendimi zaptetme konusunda çok zorlanıyorum. Küfür de etmem, sevmiyorum.
    Eskisi kadar olmasa da genel de kırıp döküyorum ama beni tanıyanlar biliyor zaten o anlarda kenara çekilmesi gerektiğini böylece kimse üzülmüyor
    Sonrasında çok iyi gönül alırım ordan yırtıyoruz biraz.
    Bu arada kesinlikle sinirlilik halinden bir şekilde sıyrılmak lazım.
  • Küfür insanın kendi ezikliğinin inkarı sonucunda gerçekleşen bir olaydır.
  • tam tersi küfür edince daha bir agresif oluyorum bana ters tepki veriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.