Şimdi Ara

Küçük Şeytanları Yiyen Dev Kurbağa

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Son zamanlarda bolca boş vaktim olduğundan sevdiğim şarkılarla ilgili araştırmalar yapmaya başladım.Anlamını bilmediğim simgleri, kelimeleri ve kişileri internette kısa bir aramayla bulabiliyorum.Bilmediğim şeyler kelimlere olunca internette aramak kolay oluyor ama resim olunca gerçekten çok zorlanıyorum.Son zamanlarda birazdan bahsedeceğim simgeye rastlamaya başladım.Başlıktan da anlaşılacağı gibi bu simge benim "Küçük Şeytanları Yiyen Dev Kurbağa" diye adlandırdığım bir şey ve ne anlama geldiğini merak ediyorum.
    Bu simgeyi ilk olarak Metallica'nın Until It Sleeps klibinde gördüm.Aşağıdaki linkte 2:59'u açarsanız siz de görebilirsiniz.Pek umursamadım, uydurma bişey olduğunu düşündüm.Daha sonra benzer bir figürü Deep Purple grubunun Deep Purple albümünde görünce merak etmeye başladım.Aşağıdaki resimde sağ alt tahtında oturmuş birilerini yiyor.

Küçük Şeytanları Yiyen Dev Kurbağa

Bi yardımı olur mu bilmiyorum ama yukarıdaki klipte bir sürü dini simge,öğe var (Mesela 1:52'deki kısım Adem ile Havva'nın cennetten kovuluşunu anlatıyor).Şarkı delilik, kendini kontrol edememeyle ilgili.
    Konuyla ilgili herhangi bir fikri olan veya bişeyler bilen birisi açıklayabilirse sevinirim.

• Sadece meraktan soruyorum, madem vaktin boldur neden daha faydalı bir uğraş edinmiyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Okuyor

Sadece meraktan soruyorum, madem vaktin boldur neden daha faydalı bir uğraş edinmiyorsun?

Konuyu niye dağıtıyosun. Masonların dünya üzerinde insanlar üzerinde etkisi ortada bundan daha faydalı ne olabilir?
  • frog and religion yazinca iki bilgi cikti. daha az mumkun olani, eski misirda kurbaga yasamin simgesiymis, hani oradan terslik yapmis olabilirler. daha olasi olani ise ortacagda, ozellikle ingiltere taraflarinda karakurbagasi (toad) cadilik, dolayisiyla seytan ile iliskilendirilmis. o olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @pelerinli Teşekkür ederim.Sanırım benim aradığım şey ortaçağ ile ilgili olandı.

@okuyor İlgimi bu konu çekiyor o yüzden.
  • muhtemelen geçmişteki bazı topluluklar böcek türlerini şeytanlara benzetmiştir,onu yiyenlerde kurabağalar olduğu için böyle bir terim-deyim türemiştir, altında çok alengirli bişey olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

muhtemelen geçmişteki bazı topluluklar böcek türlerini şeytanlara benzetmiştir,onu yiyenlerde kurabağalar olduğu için böyle bir terim-deyim türemiştir, altında çok alengirli bişey olduğunu sanmıyorum.

Gizli bişeyler olduğunu ben de düşünmemiştim.Zaten klibe baktığımızda herşey çok açık.Bu kurbağalı şey de büyük ihtimalle oldukça açık bişeydir sadece öğrenmek istediğim için konu açtım.

Yabacı bi kaynaktan kurbağanın farklı mitlerdeki anlamını ve temsil ettiği şeyleri araştırdım ama hala tatmin edici bir cevap alamadım.Yeni cevaplara hala açığım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

quote:

Orijinalden alıntı: ornitolog

muhtemelen geçmişteki bazı topluluklar böcek türlerini şeytanlara benzetmiştir,onu yiyenlerde kurabağalar olduğu için böyle bir terim-deyim türemiştir, altında çok alengirli bişey olduğunu sanmıyorum.

Gizli bişeyler olduğunu ben de düşünmemiştim.Zaten klibe baktığımızda herşey çok açık.Bu kurbağalı şey de büyük ihtimalle oldukça açık bişeydir sadece öğrenmek istediğim için konu açtım.

Yabacı bi kaynaktan kurbağanın farklı mitlerdeki anlamını ve temsil ettiği şeyleri araştırdım ama hala tatmin edici bir cevap alamadım.Yeni cevaplara hala açığım

Zebanileri zindana atıyorlar

• Eski Mısır tarihinde ünlü olan Skarebe(Bok böceği) neden kutsal sayılmıştır ?
    Geçen bir belgesel de rastgeldim şans eseri, dünya üzerinde samanyolunu(milkyway) baz alarak yönünü bulan tek canlı türüymüş.
    Peki kutsal olmasındaki bağlantı nedir ?
    Mısır - Güneş - Gök - Uzay - Yıldızlar...
  • Geçen The Rite/Ayin diye bir film izledim, şeytan çıkarmalı bir filmdi, orada da intihar etmiş bir kızın kurbağalı bir bilekliği vardı ve çok sonra şeytan tekrar bunu başroldeki elemanın kapısına asıyordu hatırladın mı bunu diyordu, ayrıca bir sahnede şeytanın musallat olduğu elemanın odası bir sürü kurbağa ile dolmuştu. Sembolik bir anlamı var bu kurbağanın muhakkak.
  • Egzantirik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.