Şimdi Ara

KRON XC 250 İZLENİMLERİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
11.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 350 tl ye ikinci el temiz kron xc250 alicaktim yazilari okuduktan sonra vazgectim sizce ne aliyim bu fiyat araligida salcano ng650 tavsiye edermisiniz kronxc 250 yerine?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darnglove

350 tl ye ikinci el temiz kron xc250 alicaktim yazilari okuduktan sonra vazgectim sizce ne aliyim bu fiyat araligida salcano ng650 tavsiye edermisiniz kronxc 250 yerine?

aslında xc 250 fiyatına göre oldukça iyi bir bisiklet. ama konuyu açan xc 250 yi 1000 tl lik bisikletlerle kıyaslayınca haliyle yorumlar da kötü olmuş. ng 650 veya xc 250 arasında öyle bariz bir fark yok hangisi hoşuna giderse onu al derim ben. carraro cosmo ve sedona 701 e de bakabilirsiniz ayrıca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Call of Cthulhu -- 20 Kasım 2012; 20:32:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anticitizen One

quote:

350 tl ye ikinci el temiz kron xc250 alicaktim yazilari okuduktan sonra vazgectim sizce ne aliyim bu fiyat araligida salcano ng650 tavsiye edermisiniz kronxc 250 yerine?

aslında xc 250 fiyatına göre oldukça iyi bir bisiklet. ama konuyu açan xc 250 yi 1000 tl lik bisikletlerle kıyaslayınca haliyle yorumlar da kötü olmuş. ng 650 veya xc 250 arasında öyle bariz bir fark yok hangisi hoşuna giderse onu al derim ben. carraro cosmo ve sedona 701 e de bakabilirsiniz ayrıca

Aslında daha önce söylediğim gibi, bisiklete alıştım ve hoşuma gitmeye bile başladı. Frenler değişti, içim rahatladı. Fren kolu değişecek, haliyle vites kolunu da değiştireceğim. Onun haricinde bir tek boyasının küçük darbelerde bile dökülme sorunu var. Ama bu fiyat aralığına baktığımda fiyatını hak etmeyecek bir bisiklet olmadığını düşünmüyorum artık. Mesela, tipi Carraro'dan daha iyi gibi geldi bana. NG 650'yi de gördüm, ama kullanma şansım olmadı. O da şekil olarak güzel bir bisiklet. Sezon sonunda 375'e alanlar vardı. Kısaca, XC 250 kusurları olmasına rağmen aslında kullanımı bir süre sonra keyif vermeye başlayan bir bisiklet. En büyük rahatsızlık duyacağınız konu yolda giderken bisiklete laf atılması. Yolda durdurup bisikleti inceleyenlerden bir süre sonra sıkılmaya başlıyorsunuz

• bende dediğim gibi iki bisiklet arasınd kaldım ikinci el fiyatları hemen hemen aynı 350 tl civarında ama dediğiniz gibi kron biraz daha karizmatik duruyor
  • quote:

bende dediğim gibi iki bisiklet arasınd kaldım ikinci el fiyatları hemen hemen aynı 350 tl civarında ama dediğiniz gibi kron biraz daha karizmatik duruyor

NG 650 fiyat olarak avantajlı şu anda. Zaten XC 250 kalmadı piyasada sanırım. 375 verip NG 650'nin sıfırını almak daha mantıklı görünüyor. Tabii karar sizin.
  • Ng650 375 nerede var ben goremedim istanbulda, en dusuk nakit 450 tl gecen hafta yesil bisikletten aldik... 375 e nereden alabilirim ancak ikinci el var 350 ye

• quote:

Ng650 375 nerede var ben goremedim istanbulda, en dusuk nakit 450 tl gecen hafta yesil bisikletten aldik... 375 e nereden alabilirim ancak ikinci el var 350 ye

İstanbul'da o fiyata bulabileceğiniz yerler vardır muhakkak. Salcano'nun bayii listesine göz atıp onları arayarak stok durumu sormak, sonra fiyat alarak pazarlık yapmak gerekiyor. Biraz da şans işi tabii. Ama alınamayacak bir fiyat değil.
  • nebuzaradan,, fren konusunda sana alüminyum "logan" v fren setini öneririm hem bütçeni yormaz hemde taş gibidir, her türlü yol şartında kullandım,, tek rakibi bence hidrolik disk frenler , onuda kullandım ama bence gereksiz para ve ağırlıktan başka birşey değil, ben bi fark göremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Winter Snake

nebuzaradan,, fren konusunda sana alüminyum "logan" v fren setini öneririm hem bütçeni yormaz hemde taş gibidir, her türlü yol şartında kullandım,, tek rakibi bence hidrolik disk frenler , onuda kullandım ama bence gereksiz para ve ağırlıktan başka birşey değil, ben bi fark göremedim

Zaten bisikletin üzerinde Logan fren vardı. Shimano'yla değiştirdim, memnunum
  • quote:

Orijinalden alıntı: nebuzaradan

quote:

Orijinalden alıntı: Winter Snake

nebuzaradan,, fren konusunda sana alüminyum "logan" v fren setini öneririm hem bütçeni yormaz hemde taş gibidir, her türlü yol şartında kullandım,, tek rakibi bence hidrolik disk frenler , onuda kullandım ama bence gereksiz para ve ağırlıktan başka birşey değil, ben bi fark göremedim

Zaten bisikletin üzerinde Logan fren vardı. Shimano'yla değiştirdim, memnunum

demek benimki çok sağlam çıkmış veya modelleri farklı olabilir, ilginç bende shimano nun disk frenlerinden pek memnun kalmamıştım birazda şans işi galiba ama, bisiklet ustasıda da çok büyük fark yaratıyor, iyi ayarlanmamış bir fren hiçbir işe yaramıyor en iyiside olsa. neyse iyi sürüşler

• XC 250 ile bazı olumsuz eleştiriler gelmiş. Ben de bisiklet alma arefesindeyim tam da. Kullanımım, hafta sonu olmak
    zere 50 km'den öteye pek gitmez gibi geliyor. Asfalt, stabilize karışık kullanırım. Hayatım bisiklet üzerinde geçmese de arada çılgınlık yapıp 50-100 km'lik parkurlar yapma olasılığım da var.

Boyum 1.78, kilom 90 kg. bisiklete başlayınca biraz kilo vermeyi düşünüyorum hem de. 80-85 arasına inmek istiyorum. XC 250 uyar mı?

Şimdi üzerinde modifikasyona girmeden (belki asfalt tekerleği) bu kullanımıma yönelik olarak bu bisiklet beni tatmin eder mi arkadaşlar?

Bisikletcim.com'da 586 TL olarak görünüyor. Bir bu bisikletlerin 2012-2013 diye modelleri varmış. 2013 olduğunu nerden anlayacağız bunun?

Yanında,

pompa, eldiven, tamir seti, sele altı çanta, km saati, 20'li alyan çakısı, matara, matara kafesi, kilit ve zil gibi aksesuarları da ekleyince 764 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

Bisiklet tercihi, fiyat ve aksesuarlar olarak düşünceleriniz nelerdir? Hadi yardımcı oluverin şu acemi bisikletçiye.

• quote:

Orijinalden alıntı: erci541

XC 250 ile bazı olumsuz eleştiriler gelmiş. Ben de bisiklet alma arefesindeyim tam da. Kullanımım, hafta sonu olmak
    zere 50 km'den öteye pek gitmez gibi geliyor. Asfalt, stabilize karışık kullanırım. Hayatım bisiklet üzerinde geçmese de arada çılgınlık yapıp 50-100 km'lik parkurlar yapma olasılığım da var.

Boyum 1.78, kilom 90 kg. bisiklete başlayınca biraz kilo vermeyi düşünüyorum hem de. 80-85 arasına inmek istiyorum. XC 250 uyar mı?

Şimdi üzerinde modifikasyona girmeden (belki asfalt tekerleği) bu kullanımıma yönelik olarak bu bisiklet beni tatmin eder mi arkadaşlar?

Bisikletcim.com'da 586 TL olarak görünüyor. Bir bu bisikletlerin 2012-2013 diye modelleri varmış. 2013 olduğunu nerden anlayacağız bunun?

Yanında,

pompa, eldiven, tamir seti, sele altı çanta, km saati, 20'li alyan çakısı, matara, matara kafesi, kilit ve zil gibi aksesuarları da ekleyince 764 TL gibi bir rakam ortaya çıkıyor.

Bisiklet tercihi, fiyat ve aksesuarlar olarak düşünceleriniz nelerdir? Hadi yardımcı oluverin şu acemi bisikletçiye.

Bence fiyat şu anda pahalı. Sezon sonuna kadar bekleyip öyle alsanız 100 TL. az ödersiniz. XC 250'nin şu anda beni rahatsız etmeye devam eden kusurlarını sıralayayım: Boya kalın olmasına rağmen çabuk dökülüyor. Vites ayarları ve jant akort ayarları sürekli bozuluyor, ki muhtemelen ustadan kaynaklanıyor. Amortisörden son zamanlarda tıkırtı gelmeye başladı, henüz sebebini bilmiyorum. Bunun dışında daha önce beni sinirlendiren şeyler yavaş yavaş gözüme olağan görünmeye başladı ve hemen hemen her gün yaklaşık 5-10 km arası yol yapıyorum.

• quote:

quote:

XC 250 ile bazı olumsuz eleştiriler gelmiş. Ben de bisiklet alma arefesindeyim tam da. Kullanımım, hafta sonu olmak

Yanında,

Bence fiyat şu anda pahalı. Sezon sonuna kadar bekleyip öyle alsanız 100 TL. az ödersiniz. XC 250'nin şu anda beni rahatsız etmeye devam eden kusurlarını sıralayayım: Boya kalın olmasına rağmen çabuk dökülüyor. Vites ayarları ve jant akort ayarları sürekli bozuluyor, ki muhtemelen ustadan kaynaklanıyor. Amortisörden son zamanlarda tıkırtı gelmeye başladı, henüz sebebini bilmiyorum. Bunun dışında daha önce beni sinirlendiren şeyler yavaş yavaş gözüme olağan görünmeye başladı ve hemen hemen her gün yaklaşık 5-10 km arası yol yapıyorum.

Teşekkürler Nebuzaradan hocam verdiğin değerli bilgiler için. Şimdi sezon sonu derken, yaz sonunu kastediyorsun sanırım. Ancak bu yaz bol bol binmeyi düşünüyorum. Öyle büyük beklentilerim yok. Görükümlü olsun, sağlam olsun, başımı arızalardan dolayı sürekli ağrıtmasın diye düşünüyorum.

Araştırmalarım sonucunda daha uygun fiyatlı XC 250 yok gibi. Diğer markalar hakkında da modeline göre olumlu olumsuz yorumlar var ama gönlüm görünümünden dolayı Kron'dan yana,

Bir de renk konusunda kararsız kaldım. Kırmızı mı, Beyaz mı? Beyaz daha asil ve karizma duruyor ancak kırmızı da daha vahşi ve yakışıklı duruyor. Yaşıma (32), beyaz daha uygun gibi geliyor. Bilemiyorum.

Son olarak, XC 250 işini görür derseniz alacağım saygıdeğer arkadaşlarım. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 24 Mart 2013; 19:22:55 >

• Ben de takipteyim @erci541. Ve @nebuzaradan hocam, sezon sonundan kastın ne zaman? Yaz sonuysa şayet, ben de yaza kadar almayı düşünüyorum bisikleti.
  • quote:

quote:

quote:

Yanında,

Teşekkürler Nebuzaradan hocam verdiğin değerli bilgiler için. Şimdi sezon sonu derken, yaz sonunu kastediyorsun sanırım. Ancak bu yaz bol bol binmeyi düşünüyorum. Öyle büyük beklentilerim yok. Görükümlü olsun, sağlam olsun, başımı arızalardan dolayı sürekli ağrıtmasın diye düşünüyorum.

Araştırmalarım sonucunda daha uygun fiyatlı XC 250 yok gibi. Diğer markalar hakkında da modeline göre olumlu olumsuz yorumlar var ama gönlüm görünümünden dolayı Kron'dan yana,

Bir de renk konusunda kararsız kaldım. Kırmızı mı, Beyaz mı? Beyaz daha asil ve karizma duruyor ancak kırmızı da daha vahşi ve yakışıklı duruyor. Yaşıma (32), beyaz daha uygun gibi geliyor. Bilemiyorum.

Son olarak, XC 250 işini görür derseniz alacağım saygıdeğer arkadaşlarım. Şimdiden teşekkürler.

Evet ben de görünüşünden dolayı kron xc 250'yi tercih edeceğim.Ayrıca 2013 modellerinde donanımsal olarak değişiklikler yapılmış.Kitlemeli maşa eklenmiş, vites sayısı 24e çıkmış, arka vites altus olmuş vs.

Burdan bakabilirsiniz farklarına.

-2012 modelhttp://kronbisiklet.com/profesyonel_bisiklet_kron_Xc_250-b1.html
    -2013 modelhttp://kronbisiklet.com/profesyonel_bisiklet_kron_Xc_250_v-fren-b110.html

• Ben bisikletcim.com'dakileri 2013 zannediyordum @samuray_jack hocam. bunu gordugum iyi oldu, 24 vites ve diger farklar icin almaya deger gibi duruyor.

Vermis oldugun sitede kredi kartli cekim yok sanirim, telefonla arayip kredi karti bilgilerini mi veriyoruz ki pek tarzim olan bir alisveris yontemi degil.

• quote:

Ben bisikletcim.com'dakileri 2013 zannediyordum @samuray_jack hocam. bunu gordugum iyi oldu, 24 vites ve diger farklar icin almaya deger gibi duruyor.

Vermis oldugun sitede kredi kartli cekim yok sanirim, telefonla arayip kredi karti bilgilerini mi veriyoruz ki pek tarzim olan bir alisveris yontemi degil.

Bence de hocam kesinlikle değer.Zaten kitlenebilir maşa olmaması biraz canımı sıkıyordu, değiştirdikleri iyi olmuş.

Vermiş olduğum site kronun kendi sitesi.Açıkçası ben de pek bilgi sahibi değilim alışveriş yöntemi konusunda.Bana kalırsa bulunduğunuz yerde varsa kron satıcısına gitmeniz.Fiyat olarak da daha uyguna getirebilirsiniz.Ama dikkat etmeniz gereken modeli.Bir çok yerde gördüm 2012 modelleri 2013 diye sattıklarını.2013 modelleri anladığım kadarıyla daha yeni çıkıyor.Buna özellikle dikkat edip almanızı öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samuray_jack -- 26 Mart 2013; 21:11:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: samuray_jack

quote:

Ben bisikletcim.com'dakileri 2013 zannediyordum @samuray_jack hocam. bunu gordugum iyi oldu, 24 vites ve diger farklar icin almaya deger gibi duruyor.

Bence de hocam kesinlikle değer.Zaten kitlenebilir maşa olmaması biraz canımı sıkıyordu, değiştirdikleri iyi olmuş.

Vermiş olduğum site kronun kendi sitesi.Açıkçası ben de pek bilgi sahibi değilim alışveriş yöntemi konusunda.Bana kalırsa bulunduğunuz yerde varsa kron satıcısına gitmeniz.Fiyat olarak da daha uyguna getirebilirsiniz.Ama dikkat etmeniz gereken modeli.Bir çok yerde gördüm 2012 modelleri 2013 diye sattıklarını.2013 modelleri anladığım kadarıyla daha yeni çıkıyor.Buna özellikle dikkat edip almanızı öneririm

@samuray_jack hocam,

2013 model kron XC 250 ile ilgili bir kaç soru soracağım:

http://kronbisiklet.com/profesyonel_bisiklet_kron_xc_250_v-fren-b110.html

MODEL XC250
    VİTES SAYISI 24 VİTES
    GÖVDE 7005 ALUMİNYUM
    ÖN SÜSPANSİYON KRON NEO LOCKOUT
    ARKA VİTES SHIMANO ALTUS RDM310
    VİTES KOLLARI SHIMANO STEF65
    ÖN VİTES SHIMANO FDTX50
    ARKA DİŞLİ SHIMANO CSHG31 8'Lİ
    AYNAKOL SHIMANO FCM131
    FREN SETİ SHIMANO BRM422
    GÖBEK SETİ SHIMANO RM70
    ZİNCİR KMC-Z51
    GİDON KRON NEO
    BOĞAZ KRON NEO
    SELE BORUSU KRON NEO
    SELE KELEPÇESİ KRON NEO
    SELE KRON NEO
    BOĞAZ YATAĞI ENTEGRE ALUMİNYUM YARI RULMAN
    ELCİK VELO
    LASTİKLER RUBENA SCYLLA SPORT
    JANTLAR KRON NEO
    PEDAL FEIMIN ALUMİNYUM

bu sitede senin dediğin gibi 24 vites ve tercih sebebi olabilecek diğer eklemeler var gözüküyor ama

Kron'un kendi sitesi var bir de;

http://kronbikes.com/details.asp?company=Kron-Bisiklet&product=XC-250-V-Fren&productID=1&category=Da%C4%9F%20Bisikletleri&catID=7

Burdaysa, vites 21 olarak görünüyor ve diğer parçalar da daha düşük model gibi geldi bana.

Kadro : 7005 Double Butted Alüminyum
    Maşa : Kron Neo
    Ön Aktarıcı : Shimano TX 50
    Arka Aktarıcı : Shimano TX 55 - 21 Vites
    Vites Kolu : Shimano Stef 40
    Fren Kolu : Shimano Stef 40
    Aynakol : Shimano FCM 131
    Ruble : Shimano TZ 21
    Zincir : KMC-Z30
    Fren : Logan V fren seti
    Gidon : Kron Neo
    Gidon Boğazı : Kron Neo
    Sele Borusu : Kron Neo
    Jant Seti : Kron Neo
    Lastikler : Rubena Scylla Sport

Kronbikes.com sitesi kronun değil mi sonuçta. 2012-2013 olayı biraz karışık oldu benim için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci541 -- 27 Mart 2013; 21:14:41 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samuray_jack

quote:

@samuray_jack hocam,

2013 model kron XC 250 ile ilgili bir kaç soru soracağım:

http://kronbisiklet.com/profesyonel_bisiklet_kron_xc_250_v-fren-b110.html

MODEL XC250
    VİTES SAYISI 24 VİTES
    GÖVDE 7005 ALUMİNYUM
    ÖN SÜSPANSİYON KRON NEO LOCKOUT
    ARKA VİTES SHIMANO ALTUS RDM310
    VİTES KOLLARI SHIMANO STEF65
    ÖN VİTES SHIMANO FDTX50
    ARKA DİŞLİ SHIMANO CSHG31 8'Lİ
    AYNAKOL SHIMANO FCM131
    FREN SETİ SHIMANO BRM422
    GÖBEK SETİ SHIMANO RM70
    ZİNCİR KMC-Z51
    GİDON KRON NEO
    BOĞAZ KRON NEO
    SELE BORUSU KRON NEO
    SELE KELEPÇESİ KRON NEO
    SELE KRON NEO
    BOĞAZ YATAĞI ENTEGRE ALUMİNYUM YARI RULMAN
    ELCİK VELO
    LASTİKLER RUBENA SCYLLA SPORT
    JANTLAR KRON NEO
    PEDAL FEIMIN ALUMİNYUM

bu sitede senin dediğin gibi 24 vites ve tercih sebebi olabilecek diğer eklemeler var gözüküyor ama

Kron'un kendi sitesi var bir de;

http://kronbikes.com/details.asp?company=Kron-Bisiklet&product=XC-250-V-Fren&productID=1&category=Da%C4%9F%20Bisikletleri&catID=7

Burdaysa, vites 21 olarak görünüyor ve diğer parçalar da daha düşük model gibi geldi bana.

Kadro : 7005 Double Butted Alüminyum
    Maşa : Kron Neo
    Ön Aktarıcı : Shimano TX 50
    Arka Aktarıcı : Shimano TX 55 - 21 Vites
    Vites Kolu : Shimano Stef 40
    Fren Kolu : Shimano Stef 40
    Aynakol : Shimano FCM 131
    Ruble : Shimano TZ 21
    Zincir : KMC-Z30
    Fren : Logan V fren seti
    Gidon : Kron Neo
    Gidon Boğazı : Kron Neo
    Sele Borusu : Kron Neo
    Jant Seti : Kron Neo
    Lastikler : Rubena Scylla Sport

Kronbikes.com sitesi kronun değil mi sonuçta. 2012-2013 olayı biraz karışık oldu benim için.

Hocam evet kronbikes sitesini ben de bugün gördüm hangisi resmi sitesi bilmiyorum.Ama 2013 konusunda şüpheniz olmasın anladığım kadarıyla baktığınız sitede güncelleme olmamış.Zaten internetde birçok bisiklet satılan sitede 2012 modellerini göreceksiniz.Benim bulunduğum yerde kron yetkili satıcısı seda bisiklet.Burdan da bakabilirsiniz 2013 modeline.

http://www.sedabisiklet.com/2013-kron-xc-250-v-fren.html/

• Eyvallah @Samuray kardeş,

Dediğin gibi bazı siteler 2013 modellerinin özelliklerini henüz güncellememiş anlaşılan. Şimdi geriye, uygun bir mağaza ya da site bulup almak kalıyor. Teşekkürler yardımların için.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.