Şimdi Ara

KRON XC 250 İZLENİMLERİM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
11.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: erci541

Eyvallah @Samuray kardeş,

Dediğin gibi bazı siteler 2013 modellerinin özelliklerini henüz güncellememiş anlaşılan. Şimdi geriye, uygun bir mağaza ya da site bulup almak kalıyor. Teşekkürler yardımların için.

Rica ederim.Cuma günü bir aksilik olmazsa gidip fiyat ve bilgi alacağım bisiklet hakkında, tekrardan bilgilendiririm o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: samuray_jack

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: samuray_jack

quote:

Ben bisikletcim.com'dakileri 2013 zannediyordum @samuray_jack hocam. bunu gordugum iyi oldu, 24 vites ve diger farklar icin almaya deger gibi duruyor.

Vermis oldugun sitede kredi kartli cekim yok sanirim, telefonla arayip kredi karti bilgilerini mi veriyoruz ki pek tarzim olan bir alisveris yontemi degil.

Bence de hocam kesinlikle değer.Zaten kitlenebilir maşa olmaması biraz canımı sıkıyordu, değiştirdikleri iyi olmuş.

Vermiş olduğum site kronun kendi sitesi.Açıkçası ben de pek bilgi sahibi değilim alışveriş yöntemi konusunda.Bana kalırsa bulunduğunuz yerde varsa kron satıcısına gitmeniz.Fiyat olarak da daha uyguna getirebilirsiniz.Ama dikkat etmeniz gereken modeli.Bir çok yerde gördüm 2012 modelleri 2013 diye sattıklarını.2013 modelleri anladığım kadarıyla daha yeni çıkıyor.Buna özellikle dikkat edip almanızı öneririm

@samuray_jack hocam,

2013 model kron XC 250 ile ilgili bir kaç soru soracağım:

http://kronbisiklet.com/profesyonel_bisiklet_kron_xc_250_v-fren-b110.html

MODEL XC250
    VİTES SAYISI 24 VİTES
    GÖVDE 7005 ALUMİNYUM
    ÖN SÜSPANSİYON KRON NEO LOCKOUT
    ARKA VİTES SHIMANO ALTUS RDM310
    VİTES KOLLARI SHIMANO STEF65
    ÖN VİTES SHIMANO FDTX50
    ARKA DİŞLİ SHIMANO CSHG31 8'Lİ
    AYNAKOL SHIMANO FCM131
    FREN SETİ SHIMANO BRM422
    GÖBEK SETİ SHIMANO RM70
    ZİNCİR KMC-Z51
    GİDON KRON NEO
    BOĞAZ KRON NEO
    SELE BORUSU KRON NEO
    SELE KELEPÇESİ KRON NEO
    SELE KRON NEO
    BOĞAZ YATAĞI ENTEGRE ALUMİNYUM YARI RULMAN
    ELCİK VELO
    LASTİKLER RUBENA SCYLLA SPORT
    JANTLAR KRON NEO
    PEDAL FEIMIN ALUMİNYUM

bu sitede senin dediğin gibi 24 vites ve tercih sebebi olabilecek diğer eklemeler var gözüküyor ama

Kron'un kendi sitesi var bir de;

http://kronbikes.com/details.asp?company=Kron-Bisiklet&product=XC-250-V-Fren&productID=1&category=Da%C4%9F%20Bisikletleri&catID=7

Burdaysa, vites 21 olarak görünüyor ve diğer parçalar da daha düşük model gibi geldi bana.

Kadro : 7005 Double Butted Alüminyum
    Maşa : Kron Neo
    Ön Aktarıcı : Shimano TX 50
    Arka Aktarıcı : Shimano TX 55 - 21 Vites
    Vites Kolu : Shimano Stef 40
    Fren Kolu : Shimano Stef 40
    Aynakol : Shimano FCM 131
    Ruble : Shimano TZ 21
    Zincir : KMC-Z30
    Fren : Logan V fren seti
    Gidon : Kron Neo
    Gidon Boğazı : Kron Neo
    Sele Borusu : Kron Neo
    Jant Seti : Kron Neo
    Lastikler : Rubena Scylla Sport

Kronbikes.com sitesi kronun değil mi sonuçta. 2012-2013 olayı biraz karışık oldu benim için.

Hocam evet kronbikes sitesini ben de bugün gördüm hangisi resmi sitesi bilmiyorum.Ama 2013 konusunda şüpheniz olmasın anladığım kadarıyla baktığınız sitede güncelleme olmamış.Zaten internetde birçok bisiklet satılan sitede 2012 modellerini göreceksiniz.Benim bulunduğum yerde kron yetkili satıcısı seda bisiklet.Burdan da bakabilirsiniz 2013 modeline.

http://www.sedabisiklet.com/2013-kron-xc-250-v-fren.html/

Dostlar özür dileyerekten bi konuyu düzeltmek istiyorum.Bugün sedabisikelete gittim ve 2013 model kronun gelmediğini öğrendim.2013 modeldeki değişiklikleri sordum, şaşırdılar.Sanırım bir hata olmuş.Parçalar aynıymış 2012 model ile .Kronu arayıp konuştular hatta yanımda, düzelteceklermiş yakın zamanda

• Hocam bu haber iyi olmadi ;) guncellenmis model aliriz diye umuyorduk ne guzel.

Sagol hocam bilgilendirme icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bisikletin kadrosu hakkaten hayvani. ya da ben cüceyim bilmiyorum. boyum 1.72 seleyi ilk ayarıyla kullanıyordum, yükseklik en aşağıda, gidon mesafesi ise orta ayardaydı. bir türlü eski dandik bisikletlerimdeki dengeyi bulamamıştım, kullanmaya kullanmaya unuttuk diye düşünüyordum ta ki geçen hafta seleyi gidona yaklaştırana kadar! bu kadar mı değişir kullanım, resmen iki büklüm acayip bir şekilde kullanıyormuşum bisikleti, şimdi kıvrak hareketleri rahatlıkla yapabiliyorum, bisiklete hakimiyetim arttı. aslında daha da ileri alasım var ama gitmiyor :)
  • Arkadaşlar bu bisiklet bu kadar dandik mi? Tipi hoşuma gitti ve sırf bu yüzden almak istiyorum ama buradaki sorunlar şüpheye düşürdü.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu sahibi abimiz profesyonel bisiklet kullanıcısı herhalde. xc250 yi yerden yere vurmuş. evet bazı kötü yönleri var ama o kadar paraya bu kadar kalite. zannımca bisiklette pro değilseniz xc250 tam sizlik. çünkü ben memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mandakulağı

konu sahibi abimiz profesyonel bisiklet kullanıcısı herhalde. xc250 yi yerden yere vurmuş. evet bazı kötü yönleri var ama o kadar paraya bu kadar kalite. zannımca bisiklette pro değilseniz xc250 tam sizlik. çünkü ben memnunum.

Hangi yönlerden zayıflıkları var sence? Ben de profesyonel birşey aramıyorum. En ucuz yollu bisikletlere bakıyordum. Salcano ng750 alayım dedim, sonra biraz daha iyi birşey olsun diye ng650'ye çıktım ve fiyatları+sınıfları yakın olduğu için xc250 düşünmeye başladım. Giriş seviyesi için herkes öneriyor normalde. Hafif, selesi rahat, vites geçişleri sorunsuz bir model olsa yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 7 Haziran 2013; 12:39:41 >
  • XC 250 nin büyük olduğundan bahsedilmiş ama, bisikleti boyunuza göre almıyormusunuz bisiklet kadrolarının da ebatları var. 170 cm boyu olan bir insan M yerine L boyutlarda bir bisiklet alıpta zorlanmasının bi anlamı yok.
    Buyurun size tablo.

Dağ Bisikleti (MTB):
    Sürücü Boyu: Kadro Boyu:
    155 - 165 cm 14" - 15" (35 - 38 cm)
    165 - 170 cm 15" - 16" (38 - 41 cm)
    170 - 175 cm 16" - 17" (41 - 43 cm)
    175 - 180 cm 17" - 18" (43 - 46 cm)
    180 - 185 cm 18" - 19" (46 - 48 cm)
    185 - 190 cm 19" - 21" (48 - 53 cm)
    190 - 195 cm 21" - 22" (53 - 56 cm)
    195 - 200 cm 22" - 23" (56 - 58 cm)

Yol (Şehir) Bisikleti:

Sürücü Boyu: Kadro Boyu:
    155 - 165 cm 48 - 51 cm
    165 - 170 cm 51 - 53 cm
    170 - 175 cm 53 - 55 cm
    175 - 180 cm 55 - 57 cm
    180 - 185 cm 57 - 60 cm
    185 - 190 cm 60 - 62 cm
    190 - 195 cm 62 - 64 cm
    195 - 200 cm 64 - 66 cm

• Yazdıklarınıza bakınca her gün bindiğim bisikleti tanıyamadım. Sadece vites ve isteğe göre kilitlenebilir maşa takılmaya ihtiyacı var. Bisikleti şehir içinde sürüp yazdıysanız bunları eyvallah ama asıl amacına uygun olan dağda sürüpte yazdıysanız yanılıyorsunuz,anlattıklarınız kadar kötü bir bisiklet değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

quote:

konu sahibi abimiz profesyonel bisiklet kullanıcısı herhalde. xc250 yi yerden yere vurmuş. evet bazı kötü yönleri var ama o kadar paraya bu kadar kalite. zannımca bisiklette pro değilseniz xc250 tam sizlik. çünkü ben memnunum.

Hangi yönlerden zayıflıkları var sence? Ben de profesyonel birşey aramıyorum. En ucuz yollu bisikletlere bakıyordum. Salcano ng750 alayım dedim, sonra biraz daha iyi birşey olsun diye ng650'ye çıktım ve fiyatları+sınıfları yakın olduğu için xc250 düşünmeye başladım. Giriş seviyesi için herkes öneriyor normalde. Hafif, selesi rahat, vites geçişleri sorunsuz bir model olsa yeter.

öncelikle viteslerden bahsedeyim. kullanıma göre her vites sistemi eskir ama xc250 ye daha özen göstermeniz gerekiyor. bazen vites atmıyor bazen ses çıkartıyor ancak bunlar kullanım hatalarından kaynaklı. kısaca ilk önce vites kullanımına dikkat ediniz. frenlere gelince (ben v fren kullanıyorum); frenler zamanla boşalmaya başladı bir kez bisikletçiye gidip sıktırdım sonra hep kendim sıktım. xc250 ye binip ilk uzun turunuzu yaptığınızda poponuz inanılmaz ağrıyor tabii zamanla o da alışıyor :) kısaca fiyatına göre iyi bir bisiklet. haa unutmadan bisikleti aldıktan sonra ya da almadan önce nerede kullanacağınızı iyi belirleyin yoksa konu sahibi gibi pişman olursunuz. yolsa yol lastiği, dağsa dağ lastiği. şimdilik bu kadar. başka sorularınız da varsa memnuniyle cevaplarım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: CooLasFcuK

quote:

öncelikle viteslerden bahsedeyim. kullanıma göre her vites sistemi eskir ama xc250 ye daha özen göstermeniz gerekiyor. bazen vites atmıyor bazen ses çıkartıyor ancak bunlar kullanım hatalarından kaynaklı. kısaca ilk önce vites kullanımına dikkat ediniz. frenlere gelince (ben v fren kullanıyorum); frenler zamanla boşalmaya başladı bir kez bisikletçiye gidip sıktırdım sonra hep kendim sıktım. xc250 ye binip ilk uzun turunuzu yaptığınızda poponuz inanılmaz ağrıyor tabii zamanla o da alışıyor :) kısaca fiyatına göre iyi bir bisiklet. haa unutmadan bisikleti aldıktan sonra ya da almadan önce nerede kullanacağınızı iyi belirleyin yoksa konu sahibi gibi pişman olursunuz. yolsa yol lastiği, dağsa dağ lastiği. şimdilik bu kadar. başka sorularınız da varsa memnuniyle cevaplarım.

Teşekkürler. Xc 250 istemiştim ama biraz sürünce ng650 daha çok hoşuma gitti ve onu aldım :) Giriş seviyesi için aradaki fiyat farkını da vermek istemedim tabi. Daha üstün bir bisiklete geçerim zaten birkaç seneye. Size lastik sorayım. Sürekli şehir içinde kullanırım ve buna göre lastik alırsam farkedilir derecede avantaj sağlar mı? Ayrıca yine çok pro olmayacak şekilde fiyat-performans oranı iyi olan bir lastik için ne civarda bir para vermeliyim? Lastiğin değerleri ne olmalı? Bunları kısaca yanıtlarsanız çok memnun olurum.

• öncelikle sizi yanıltmak istemem. açık söylemek gerekirse lastikler hakkında pek bilgim yok. bende bisikleti aldım alalı yol lastiği bakıyorum. konu açan varsa bize de haber versin. saygılar.
    burada belk cevap alırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mandakulağı -- 8 Haziran 2013; 16:14:30 >
  • quote:

öncelikle sizi yanıltmak istemem. açık söylemek gerekirse lastikler hakkında pek bilgim yok. bende bisikleti aldım alalı yol lastiği bakıyorum. konu açan varsa bize de haber versin. saygılar.
    burada belk cevap alırız.

Teşekkürler.

• Abi 3 haftadır biniyorum bisiklete , bu aynı bisiklet mi?
    Günde 10-15 km hafta sonları 30 km ile 1 çizilmem dahi yok şuan?!
  • Arkadaşlar bir arkadaş 350tl ye KRON x250'sini satıyor.Güzel gözüküyor. Günde 10 km falan yapıyorum sürdüğümde şehir içi çarşıda pazarda asfaltta.Ama arkadaşlarla bisikletle şehir dışına kadar gitme gibi bir planımızda var bu hayalimide gerçekleştirebilmek istiyorum.Fiyat performans hakkında tavsiye verecek var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: nebuzaradan

Pedalları değiştirdim. Durmadan çıt çık diye gelen ses meğerse pedaldan geliyormuş. Ustam sağ olsun beni aydınlattı. Geçen sene Bianchi de kullanmış bu pedallardan ve hepsini toplatıp yenisini taktırmış. Hatalı üretim bir pedal yani. Şimdi firmayla görüşüp durumu anlatacağım, bakalım ne diyecekler. Fren ve viteslere sıkı bir ayar da yaptırdım. An itibariyle sorun gözükmüyor. Sessiz sedasız gider oldum yollarda

o çık çık sesi pedal mıymış yahu ben de kafayı yiycem o sesten

• Öncesini bilmiyorum fakat 2014 xc250 kullanıyorum, aynakol shimano. Şimdilik bir yamuğunu görmedim. Selesi bahsedildiğinden daha rahat. Başta korkmuştum ama aldıktan sonra ilk gün uzun bir tur yaptım fakat ağrı sızı olmadı. Maşası güzel, tepkileri ideal geldi. Kasislerde güzel tepki aldım. Maşanın hem kilitleme, hem de yeniden geri tepme ayarı var. Yani tümseğe geldiğinizde maşanın geri tepmesi sonrasında aniden tekrar düzelmesini yavaşlatabiliyorsunuz. Duruma göre sarsıntıyı engelliyor. Kadrosu hoşma gitti, düz kesimi ve mat rengi oldukça şık. 2013 modeline göre biraz daha karmaşık desenlere sahip, fakat grisi sadelik bakımından ideal. Frenlerim v, şimdilik sorun yok. fren yorumu için biraz tecrübe gerek. Üzerinde gelen lastiğin dişleri çok derin ve geniş değil. Aşırı performans emeceğini düşünmüyorum. yanlara doğru da atılmış dişler sayesinde eğik dönüşlerde ideal yol tutuşunu hissettim, lastiğin halen dişiyle tutunduğunu hissettirdi.

2014 modelini tavsiye ederim çünkü altus'a geçiş yapıldı ve maşa geliştirildi. xc500 ile arasında pek fark kalmadı gibi. Tabi bu önceliğinize göre değişebilir. Kısacası alır almaz değişilecek parçalara sahip değil xc250 2014. sizi bir süre gayet tatmin eder. Ancak ömürleri konusunda çekincelerim yok değil. Vites ayarlarının çok hassas yapılması lazım ve vites kullanımı konusunda biraz hassas olmalısınız. 18'den direk 24'e vites atıp tak diye ses duyup şikayet etmek yersiz geliyor. Araba gibi düşünün, vitesi zamanında, hıza göre ve kademeli atmalısınız. Yoksa hem vitesinizin, hem zincirinizin hem de dişlilerin ömrü kısalır. Konforsuz his de cabası.

ÖZet geçecek olursam, almışken güzeli olsun arada dağ bayır gezerim, uzun turlara çıkarım yolda kalmayayım diyenlere önereceğim bir bisiklet olmuş xc250 2014. Giriş seviyesi için ideal. Salcano'yu oldukça alt segment ürünlerinin verdiği kötü izlenimden dolayı tutmayanlara güzel bir sığınak. Kabul etmek gerekir ki kron ismi biraz daha üst sınıf izlenimi uyandırıyor. Ancak bunu almadan önce mutlaka Salcano ng650 ve varyasyonlarına göz atın derim. onlar da oldukça iyi ürünler. Bana göre yakın zamanda değiştirmeyi düşündüğüm tek parçası pedallar. Alüminyum sağlam bir pedal uzun yol için önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 15 Eylül 2014; 16:38:59 >

• Hocam bende de xc250 medium var. Fabrika cikisli teker olcusunu net bilen var mi? Km saatini ayarlayacagim ama supheliyim

• bende 2013 kronumla 1750 km devirdim.

o çıt sesi pedalları değiştirsemde gitmedi.ayrıca bisikletin selesini değiştirdim.kocaman sele aldım neme lazım kısır felan olmayalım saatlerce biniyoruz sonuçta.genel olarak bisikletten ne çok memnunum nede memnuniyetsizlik var ortada işte.belki 3000km lerde felan değiştiririm.
  • Bende yarin bu bisikleti 2. El alarak araniza katilicam renkleri gercekten cok cezbediyor.insani tasarimida guzel. Turk mali diye duymustum kronlari helal olsun guzel bisiklet insallah beni memnun eder bayadir bisiklet binmiyorum. Profesyonel bisikletlerle kiyaslayanlarida yanlis buluyorum. Sonucta baslangic bisikleti bu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.