Şimdi Ara

Kredi neye göre verilir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Satış sitesinde bazi ilanlarda mesela atiyorum 38.000 tlsine 24 aya kadar kredi cikar falan yaziyorlar.

Kredi ikinci el arac alirken de 48 aya kadar zaten uygun görüldüğü taktirde istediğimiz miktari çekemiyor muyuz ?( 60 ay mi demeliyim bazi yerlerde 60 ay vade de goruyorum bilgisi olan aydinlatirsa sevinirim )

Mesela 60.000 e araba buldum ben 60.000 tl kredi cekemiyor muyum misal olarak ? Banka maasini uygun buldugu taktirde yani.

Bir kac ilanda farkli aciklamalar vesaire gordum bir de bazi sitelerde 48 ay 60 ay gorunce kafam karisti merak etttim.

Aydinlatirsaniz memnun olurum.

Saygilar iyi gunlerr :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Genelde bankalar araç kasko değerinin yüzde 80'ine kadar kredi verir, gerisini de sizin karşılamanızı bekler. Ayrica bahsi geçen arabanın da 4-5 yaşından fazla olmamasını isterler.

• bir ara fiyatın yüzde 70 ine kadar kredi verilebiliyordu yasal olarak.
    bazı firmalar 70 binlik aracın fiyatını 100 bin gösterip 70 bin kredi çekmeye çalışıyor, o yüzden tamamına kredi falan yazıyordu.

değişmediyse durum böyle olması lazım. TAMAMINA KREDİ ÇEKME OLMUYOR YANİ NORMALDE.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 16 Mart 2019; 14:52:21 >
  • Cevaplariniz icin cok tesekkur ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

bir ara fiyatın yüzde 70 ine kadar kredi verilebiliyordu yasal olarak.
    bazı firmalar 70 binlik aracın fiyatını 100 bin gösterip 70 bin kredi çekmeye çalışıyor, o yüzden tamamına kredi falan yazıyordu.

değişmediyse durum böyle olması lazım. TAMAMINA KREDİ ÇEKME OLMUYOR YANİ NORMALDE.
    Kasko bedelinin üstünü gösteremiyorlar. %70 olayının mantığı da araç perte çıkarsa sigortadan gelen paraya el koyup kalan borcu tahsil ediyor banka, gerisini (kaldıysa) araç sahibine veriyor. Konuttaki %80 olayı da aynı mantık, müşteri borcu ödemezse icra ile satıp alacağını alıyor. Aradaki yüzde 20-30 farkta yaşanacak değer kaybı, icrada %100 fiyatından satamayacak olma durumlarına karşı tedbir.
  • Aracın tamamına kredi olayı tüketici kredisi ile oluyor. İkinci el araç kredisinde faiz oranları tüketici kredisi ile benzer oluyor zaten, müşteri sıkışırsam arabayı da satabilirim, kasko yaptırmak zorunda olmam vs. sebepler ile tüketici kredisine yöneliyor.

Araç kredisi kredi çekemeyen müşteri için önemli, tüketici kredisi çıkmıyorsa (güvence vermediği, kredi puanı düşük olduğu vs. için) banka rehin koyduğu aracı güvence kabul edeceğinden kredi veriyor.
  • Her banka değil ancak çoğunlukla bankalar vadeyi toplam 10 yaşına göre ayarlıyorlar
    Araba 6 yaşında ise maksimum 4 sene kredi veriyor.
    7 yaşında ise 3 sene...
    Ben de bir önceki arabayı kredi ile almıştım bu şekilde hesplamışlardı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.