Şimdi Ara

Trafik sigorta ücreti neye göre değişiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
82.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Zorunlu Trafik Sigortası sanırım her araba için aynı değil.
    Neye göre göre belirleniyor.bende kangoo pampa var 145 tl ödedim.
    Siz ne kadar ödüyorsunuz?
    Bu zorunlu trafik sigortası neleri kapsıyor sadece kaza yaptığımızda karşıdakinin masrafını karşılamak için mi?yolda kalsak yol yardımınıda karşılıyor mu?

• Aracın plakasına,modeline,markasına göre değişir fiyatlar.
    Örneğin ben 67plaka ile 130tl öderken aynı araç 34plaka olsa 350tl civarı oluyor fiyat.
    Kaza anında karşı tarafın mal ve can kaybına karşılık yapılması zorunlu bi sigortadır.
    Yol yardımını senin yaptıracağın kasko üstlenir.
  • oturduğun şehire önceden kaza yapma durumuna yaşına bağlı

ben 2010 da 110 lira ödedim

2011 de 140 lira ödedim nedenide arkadan bi honda civc e dokundum hafif tamponu indi aşağı nasıl arabaysa ? herneyse benim sigortadan yaptırmış...
  • arac plakasının baglı oldugu sehre gore fıyatlarda degsıklıkler oluyor.İstanbulda kaza yapma olasılıgın karstan daga yuksek oldugu ıcın ist gibi buyuk sehirlerde daha yuksek prim oduyorsun.Kaza vs yapmıslıgında buna etkı edıyor tabıkı.
  • kısaca;
    1-kaza riski fazla olan şehirde yaşıyorsak sigorta ücreti artar;istanbul,bursa,ankara,izmir vs....birde doğu illeri terör olduğundan oradada çok olduğunu duydum;tunceli,şırnak,hakkari vs...
    2-Kaza yapmazsan diğer yıl sigorta ücreti düşüyor...yada sigortaya ödetmezsen...
    3-model önemli değil galiba yani 90 model şahin ile 2012 model mercedes aynı parayı mı veriyor?
    4-birde ticari ve hususi de etkiliyor mu yakşalık ne kadar fark var?
    5-Keşke muayene gibi 2 yılda bir ödense....
    6-ışık sigorta demişti ki,100 tl fazla öde kaza yaptığında seninkinide sigorta ödesin hatta gelip çekici kurtarsın demişti...tabi 2 sene önceki konuşma şuan var mı bilmiyorum ama güzel uygulama belki dahada kapsamı genişlemiştir..
    7-arkadaşlar yolda kalırsam yol yardımı arasam gelse neye göre ücretlendirme yapılıyor(başından geçen arkdaşlar paylaşırsa daha iyi anlamış oluruz)birde yol yardım gelip arabayı çalıştıramazsa ne oluyor buna ek olarak ödeme ne oluyor.
    Arabam kangoo pampa....
    teşekkürler...

• evet belirtmiş arkadaşlar gerçi de .. bunun dışında ehliyet durumunuz da etken.. aynı anda aynı durum ve yaştaki araç için müdürüm 210 tl sigorta ödedi ben 140 tl.. kızına almıştı müdürüm kızının ehliyeti yoktu :D

herşey etkiliyor kaza ihtimali ve kaza geçmişi en büyük etken..
  • Sana bir faydası olmaz, karşı tarafın kaybını karşılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç sahibi(özel-tüzel)
    Araç sahibinin yaşı
    Aracın yaşı
    Aracın plakası veya araç sahibinin ikametgahı(hangisinin belirleyici olduğunu bilmiyorum)
    Aracın tipi(hususi-ticari)
    Hasarsızlık durumu
    Gecikme(sigortacının biri geciktikçe daha sonraki dönemlerde uygun fiyatlı sigorta yaptırabilme ihtimalinin zayıfladığını söyledi, firmalar müşteriyi çiziyorlarmış)

Araç rengi olabilir. Sigorta firmalarının risk değerlendirmesi farklı olduğu için birkaç firmadan fiyat almak faydalıdır. Mesela bu sene AXA en uygun fiyatı verdi. Geçen sene de en uygun SBN gibiydi. Fiyatlarda değişme olabiliyor.
  • Her sene farklı firmaya gitmek dezavantaj değil mi?yani hasar yoksa indirim yapılıyor ya?farklı firmaya gidince tekrar fiyat yükselir?
    aracın yaşı büyükse fiyat düşüyor mu?
    arac sahibi gençse fiyat düşüyor mu?
    galiba marka firmalar yüksek fiyat veriyor tanınmamış yada tutumamış firmalr düşük oluyor.güneş sigorta mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

Her sene farklı firmaya gitmek dezavantaj değil mi?yani hasar yoksa indirim yapılıyor ya?farklı firmaya gidince tekrar fiyat yükselir?
    aracın yaşı büyükse fiyat düşüyor mu?
    arac sahibi gençse fiyat düşüyor mu?
    galiba marka firmalar yüksek fiyat veriyor tanınmamış yada tutumamış firmalr düşük oluyor.güneş sigorta mesela?

Hasarsızlık bilgileri tramerde kayıtlı olduğu için başka firmaya gitseniz de işleme alınır. Mesela şimdiki poliçemde hasarsızlığımın olduğu görünüyor. Aracın yaşı büyüdüğünde prim tutarı artıyor. Araç sahibi için de 30 yaşın altı risk olarak görüldüğü için prim artıyor.

Fiyatlar hiç belli olmuyor. Tanınmış olup olmaması da önemli değil. Mesela bana verilen fiyatlara bakarsak axa 247, anadolu 280, sbn,290, ziraat 300, allianz 416, aksigorta 315, ergo 390, güneş 276, halk 261, ray 333, mapfre 403 gibi rakamlar verdi. Bu sene en ucuza sigorta yaptırdığınız firma seneye en pahalısı bile olabilir. Tamamen firmaların risk faktörlerinin belirlenmesindeki farklılıklardan kaynaklanır. Başka bir sitede Ergo geçen sene zarar ettiği için bu sene primlerini 2 katına yakın artırdığını yazıyordu.

• yahu vicdansızlık.. acemiliğimize denk geldi. arabanın plaka 06 urfada yaşıyorum. yaşım gençmiş. ilk arabammış bilmem ne derken 2006 model arabanın sigortasına 479 tl bayıldım. nasıl bi mantıktır bu ya.
  • @murashka Benim bilader de 26 yaşında, ilk arabasını aldı, gerçi daha önce motoru filan vardı ama ilk araçmış, 26 yaş kanunu mu ne varmış (sanırım genç olduğu için hız yapar vs diye)... Varmış da varmış. Sonra bizimkisi istanbul plakayla tekirdağa gidince bugün sormuş çıkan fiyat 550, 517 arası... Araç 94 model opel korsa 1.4 motor 8000 TL :D.. Şaka gibi... Ben 2011 megane 3 sport edition aracım için 182 TL para ödedim.. Arada bayağı uçurum var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

oturduğun şehire önceden kaza yapma durumuna yaşına bağlı

2011 de 140 lira ödedim nedenide arkadan bi honda civc e dokundum hafif tamponu indi aşağı nasıl arabaysa ? herneyse benim sigortadan yaptırmış...

kaza tespit tutanağı tutuktan sonramı yaptırdı??
  • quote:

Orijinalden alıntı: murashka

yahu vicdansızlık.. acemiliğimize denk geldi. arabanın plaka 06 urfada yaşıyorum. yaşım gençmiş. ilk arabammış bilmem ne derken 2006 model arabanın sigortasına 479 tl bayıldım. nasıl bi mantıktır bu ya.

Bildiğim kadarıyla yaşla pek alakası yok. yaşım 23 ilk aracımı satın aldım istanbuldan. Trafik sigortası istanbul plakayla 530 lira çıktı ben plakayı değiştirdim samsunda okuyorum 55 plakayla 280 lira ödedim sigortaya. ailem iskenderunda. iskenderun plaka alsam 130 lira ödeyecektim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eren1654

quote:

Orijinalden alıntı: sissil

oturduğun şehire önceden kaza yapma durumuna yaşına bağlı

kaza tespit tutanağı tutuktan sonramı yaptırdı??

tutanakla yaptırmıs tramerde yüzde 100 ben sucluymusum öyle diyor...
  • -İle göre değişir
    -hususi-ticari kullanım durumuna göre değişir (hususi accentimin sigortası 340 TL, aynı accent taksi olsaydı 2.000 liraya yakın olurdu)
    -Aracın cinsine göre değişir (otomobil, minibüs, otobüs)
    -Hasarsızlık durumuna göre değişir (yıllar geçtikçe kaza durumunuza göre hasarsızlık indirimleri veya hasarlılık ek primleri ile karşılaşırsınız, ayrıca sigortanın vaktini geçirirseniz hasarlılar ile aynı tarifeden yaparlar)

-Aracın yaşına göre değişmez (77 renoma 240 liraya sigorta yaptırdığım 2010 yılında, hyundai accent te 240'a sigortalandı)
    -Sürücünün yaşına göre değişip değişmediğini bilemiyorum..
    -Markaya göre değişmez.. (mercedes, bmw, lada, tofaş)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni araç alacağız 16 plaka 92 doğan SL , 41 plaka yapmayı düşünüyoruz ama izmit plaka bu anlatılanlara göre daha çok çıkar gibi geliyor.16 plaka ile sigortayı yaptıktan sonra plaka değişsek daha sonra tekrar sigorta gerekir mi??
  • Fiyatlar sabit değiil ki habure değişiyor değşince de kafa da değişior..
  • Yeni aldığım 2011 model arabama Ankara'da devamlı sigortamı yaptırdığım aracı firma 574 TL istedi, bir önceki arabamda bir çok ufak kazam vardı, bu kadar yüksek çıkar mı?
  • Adamına göre..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.