Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (151. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
183
Favori
573.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 149150151152153
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • card finans hakkında bilgii olan var mı?

geçen kart iptali sonrasında ödediler.
    geçmiş yıllara ait olanları da card finans tan alan var mı?

vadesiz hesabın işletim ücretini de geri alabiliyor muyuz?

Orijinalden alıntı: tarikosman7

card finans hakkında bilgii olan var mı?

geçen kart iptali sonrasında ödediler.
    geçmiş yıllara ait olanları da card finans tan alan var mı?

vadesiz hesabın işletim ücretini de geri alabiliyor muyuz?

vadesiz hesabında kredi kartınında geçmişi dönük ücretleri geri alınıyor.bulunulan ildeki hakem heyeti merkezine gidip başvurmak grekiyormuş.tabi önce geçmiş yıllara dönük bankadan ekstreleri faks yoluyla yada email yoluyla isteyip çıktı alıp gitmek lazım.

ben 3 yıldır finans bank go kart kullanıyorum.ilk yıl 25 tl yansıtmışlardı.sitelerinden beni ara kısmından başvurup aramaları istemiştim.aradıklarında bana 1 yıl kartınızı kapatmama taahütü verin geri iadesini sağlayalayım demişlerdi(daha ekstreyi ödemeden yani kart ücretini ödemeden başvurmuştum)bende bakbu letmiştim.2.yıl hiç bir ücret yansıtmadılar.3. yıl bu ayki ekstreye yine 25tl ücret yansıtmışlardı.bende önce yine internet sitelerinden şikayet kısmından durumu açıklayan bir mesaj yazıp iadesini talep etmiştim.2gün sonra mesaj geldi talebiniz kabu ledilmedi diye bir daha aynı şekilde başvurdum yine kabul edilmedi diye mesja geldi.en sonunda kart iptal talebinde bulundum.iptal talebinden 3gün sonra merkezlerinden bir bayan aradı.resmen azarlar gibi kart iptal taleiniz olmuş neden diye sordu bende durumu anlattım.iadesi olmuyor dedi.bende iyi o zaman iptal edin kartı dedim.iptal ederim ama etsemde kart ücretini ödemek zorundasınız dedi.bende niye dedim.kadının verdiği cevap:ocak ayında ücreti yansıtmışız geçmiş dönem borcu yani o yüzden ödemek zorundasınız dedi.bende iyi iptal edin yasal yollarla ben bunu alırım deyip kapattım.kapattıktan sonrada tekrar sitelerinin şikayet kısmından bu durumu ayrıntılı yazdım.bu mesajımdan 2 gün sonra kart ücret talebiniz bir sefere mahsus kabul edilmiştir diye mesaj geldi.

sonuç olarak ne oldu?ben ücreti cebimden çıkmadan geri aldım,banka müşterisini kaybetti.sizde bu şekilde ısrarcı olursanız alabilirsiniz.tabi biraz sabretmek lazım sinir bozucu kişilerle konuşmak durumunda kalabiliyorsunuz.

• beyler bende cardfinans university ve iş bankasının bankamatik kartı var.. ikisini de 6 7 yıldır kullanıyorum. cardfinansı ilk sene yıllık aidat ödemeden kullandım.. daha sonraki senelerde 25'er tl yıllık aidat kesildi.. arayıp iadesini istediğimde ''en az 2 otomatik ödeme talimatınız olmalı yoksa iade yapamıyoruz'' şeklinde laf cambazlığıyla beni geri çevirdiler.. aynı durum iş bankası kartımda da oldu.. onlar da aynı bahaneyi sundular iadede zorluk çıkardılar.. açıkcası bu tüketici hakem heyeti olayını şuan ilk defa duyuyorum.. bu durumda yapmam gereken geriye yönelik hesap özetlerini istemek ve heyete başvurmak doğrumudur? çoğu sayfayı inceledim şu 2 otomatik ödeme talimatı muhabbetini hiç duymadım acaba sadece beni mi kandırıyo bu bankalar? bu durumda bu iki kart için neler yapmalıyım? yardımmm

• bende bank asyanın bankamatik kartı var ve bunu alalı 2 yıl oluyor benden habersiz 3 ayda bir 10 lira kadar para kesiyor ve ben bunları geri almak istiyorum kısaca ne yapmam gerekiyor acaba kısıtlar falan neler 50 sayfayı okumayayım

Orijinalden alıntı: mehmetsurgun

bende bank asyanın bankamatik kartı var ve bunu alalı 2 yıl oluyor benden habersiz 3 ayda bir 10 lira kadar para kesiyor ve ben bunları geri almak istiyorum kısaca ne yapmam gerekiyor acaba kısıtlar falan neler 50 sayfayı okumayayım

BankAsya BANKAMATİK kartlarından hesap işlem ücreti adı altında ücret alıyormuş galiba..
    Bence THH'ye başvurarark yardım isteyebilirsiniz. (Eğer banka ile aranıza sözleşme varsa bir inceleyin belki bu ücret olayı orada açıkça beyan edilmişte olabilir.)

Tarifem: TT PRİME AŞIMSIZ 40GB

Aracım: Seat Cordoba 1.4 75Bg-(Stella)
  • Birden fazla banka için aynı anda başvuru yapabiliyoruz değil mi?

Orijinalden alıntı: umut5513

Birden fazla banka için aynı anda başvuru yapabiliyoruz değil mi?

yapılabilir

Orijinalden alıntı: 6582

quote:

Orijinalden alıntı: aksaray1

Merhaba Arkadaşlar bugün hakem heyetinden gelen kararı sizlerlede paylaşmak istedim.Hakem heyeti lehime karar vermiş ve geçmişe dönük 2003 yılından 2011 yılına ait olan kredi kartı yıllık aidat ücretlerime (2009-2010 hariç onları geri iade etmişlerdi) başvuru neticesinde 189,00TL geri iade edilmesi için başvurmuştum.
    Aşağıya verilen kararla ilgili karar örneğinide yolluyorum.Bakalım artık bankanın yatırmasını yada karara itirazı olursa onu bekleyeceğiz.

Hayırlı olması dileğiyle

Arkadaşlar yapıkredi bankası 8 şubat itibariyle kartıma tüketici hakem heyetinin lehime vermiş olduğu kararı uygulamış ve +177 tl olarak ekstreme yansıtmış. Ancak benim alacağım 189 TL idi. 12 TL sini neden kesmiş anlamadım 2003 yılına ait yıllık aidat ücreti 12.000.000 TL (12 TL) idi. o zaman altı sıfır atılmadığıdan hakem heyetinde görevli kişi 12 tl olarak düzenlemişti.Kararda 189 TL idi neyse buna bile şükür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksaray1 -- 11 Şubat 2012; 13:47:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhunturk

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

quote:

Orijinalden alıntı: Bico

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ey59

quote:

Orijinalden alıntı: fusem

bu bankayla çalışan var mı?

acaba dedikleri gibi mi gerçekten???

yaklaşık 1 ay önce hesap açtırdım. ve banka kartı içinde başvurdum.
    öncelikle internet şubesi için şifre almak istedim mh aradım, güvenlik amaçlı soruları çok güzel ör. anne kızlık soyadı harfleri,kimlik seri no, ve bu bilgileri teyit etmek amaçlı sizi cep telefonu numaranızdan arıyorlar.
    banka kartı şifre işlemi içinde aynı oldu.

Bank Asya'yı da öneririm.

KREDİ KARTI namına hiç bir ücret almıyorlar.
    Aylık,yıllık kart ücreti yok,hesap ücreti yok,kurye ücreti yok.
    Hatta İLÇENİZDE BankAsya şubesi ve atm'si yoksa K.K ödemelerinizi üye işyerlerinden,ptt'lerden,Muhabir (Teb,Şekerbank) bankalardan ÜCRETSİZ yapabilirsiniz.

cidden böyle mi dostum ? eft için hesap işletim ücretleri için kart için para almıyorlar mı

2 tane fatura ödemen gerekiryor diye biliyorum.

işlerimiz dolayısıyla şirketimize teminat mektubu gerekiyor hemen her banka teminat mektubu yazmak için faiş ücretler isterken bank asya kredi kartı post cihazı kullanmamız karşılığında sembolik kağıt masrafları karşılığı teminat mektubunu veriyor..
    Ve post cihazlarından komisyon almıyor.

Bank asyadan memnunuz...

değerli bilgiler için teşekkürler

• k.kartı ekstrelerinde böyle notlar gelmeye başladı

""22/02/2012'den itibaren Axess üyelik
    ücreti 55TL, ek kart 27,5TL,Sanalkart 2,5TL
    olacaktır.Bu bildirim Mevzuat çerçevesinde
    sözleşme değişikliği niteliğindedir""
  • Şimdi elime yeni kararlar ulaştı, Garanti'den 150 TL iade alacağım.

Birkaç ay önce Garanti Bankası hesap işletim ücreti iadeleri için Üsküdar THH'ye başvuru yapmıştım, şimdi kararlar posta ile elime ulaştı. Başvurum ile kararın alınması arasında 70 gün var, kararın bana ulaşması ise 10 gün sürmüş. 2010'da başvurduğumda yine olumlu karar çıkmıştı ama karar çok muallak yazılmıştı. Bu sefer sebebini ve hangi tutarların iade olacağı tek tek yazılmış, daha iyi olmuş.

Hepsi için (TL, EUR, USD) iade kararı çıkmış, toplam 150TL yapıyor. İade almak için kararları Garanti Haklı Müşteri Hattı'nı arayıp verecekleri numaraya fakslayacağım.

Bonus kartım da var ama başvuru yaptığımda henüz kart aidat ücreti almamışlardı, o yüzden sadece hesap işletim ücretleri için başvuru yapmıştım.

Karar metni :

• quote:

Orijinalden alıntı: hekimoglu78

Herkese selamlar..

Ben MART-2011 de Tüketici hakem heyetine başvurdum.. Hesabımdan kesilen hesap işletim ücreti iadesi ile ilgili olarak (kredi kartım yok normal hesap) VE KAZANDIM.. Paranın tüketiciye yani bana İADE EDİLMESİ kararı çıktı...

Sonra banka bana karşı bu kararın iptali ile ilgili olarak dava açmış... Ve dava TEMMUZ-2011 de sonuçlanmış... Ve ben kaybetmişim davayı... Daha bugün elime İcra KAĞIDI geldi (23 Ocak İmzalı)... 585 TL ödemem gerekiyormuş.. (BÜTÜN BUNLARIN HİÇBİRİNDEN HABERİM YOK TABİKİ)

Tüketici hakem heyetini aradım.. Dedi ki " icralık olduysa bizle bir işiniz yok " biz birşey yapamayız...

İcra MÜDÜRLÜĞÜNÜ aradım.. GELİP buraya parayı yatırmanız lazım hatta bunun üzerine yaklaşık 325 TL Koyun dedi... YANİ YAKLAŞIK 900 TL...

Şimdi ne yapmam gerekiyor LÜTFEN YARDIM...

böyle bişey mümkünmü ?

• arkadaşlar her yıl oldugu gibi yine kredi kartı aidatı garanti bankası tarafından bana da yansıtıldı. benimde her sene yaptıgım gibi hemen müşteri hizmetlerini aradım. hiç öyle kartımı kapatın ödemem ben bunu gibi şeyler dile getirmedim. gayet kibar bir dille ''merhaba sizden bir ricam olacak. malum her sene kredi kartı aidatı ekstreye yansıtılıyor. geçen sene de bir bayanla konusmustum. bana; kredi kartımı 1 sene içerisinde kapatmayacagıma dair söz verirsem bu aidatı almayacağını fakat kapatırsa faturama yansıtacagını söyledi.. bende kabul ettim. zaten kapattırma gibi bir düşüncem yok. yeni konustugum ''yetkili'' müşteri temsilcisi 2009 dan beri aktif bir kullanıcı oldugumu belirterek aynı şartları sunabilecegini söyledi fakat bunun yanında degişik alternatiflerde sundu. onları kibarca reddettim ve selamlaşarak bu sene de aidat işini halletmiş oldum

• Arkadaşlar 9 yıllık İş bankası Maximum kredi kartım var her sene yıllık aidat kesintisi ödedim hiçde geri alamadım bu seneki ve geçmişe dönük bütün kesintileri almam için ne yapmam gerekiyor? Yada geçmişi almam mümkünmü? Bilgisi olan arkadaşlardan lütfen yardım.
  • Axess kart almistim 2 ay once 70 lira ucret yansitmislar bugun aradim ne yapabiliriz dedim sisteme bakti iade ediyorum kartiniza dedi mh. Eyvallah dedim ben de:)

Orijinalden alıntı: gstmr

Arkadaşlar 9 yıllık İş bankası Maximum kredi kartım var her sene yıllık aidat kesintisi ödedim hiçde geri alamadım bu seneki ve geçmişe dönük bütün kesintileri almam için ne yapmam gerekiyor? Yada geçmişi almam mümkünmü? Bilgisi olan arkadaşlardan lütfen yardım.

Kesintilerin belgeleriyle beraber, TSHH.ne muracat edin, bağlı bulunduğunuz ilenin HH. tutumuna ya sadece bulunduğunuz seneyi yada bu seneki ücretle beraber göre geri dönük 1-2-3-4-5 seneki ücretleri alabilirsiniz.

Ben İstanbul fatihteyim buranın hakem heyeti aynı sene içinde muracat edebilirsin geçmiş ücretler için karar alamıyoruz dedi. Bende örnekleri göstermeme rağmen, bizi bağlamaz bizim hakem heyetimiz bu şekilde karar veriyor dedi.

• yaklaşık 2 ay önce 4 kredi kartı için hakem heyeine başvurdum,
    geçen cuma günü hakem heyetinden değil de finansbank tan posta gelmiş.

1 sayfa kart bedelinin haklılığını anlatmaya vs çalışmışlar ama nafile,
    sonuçta kart bedelinin ödenmesini istiyorsanız, kartınız kapatılacaktır diye bir tehdit var
    eğer kapanmasını istemiyorsanız, kart bedelinin iadesini istemiyorum yazan bir fax çekmemi istiyorlar.
    Anlaşılan sıkışmışlar ve hakem heyetine tüketici vazgeçti diye belge olarak sunacaklar

kartın limiti 40bin tl, ve işimi görüyor açıkçası kapanmasını istemem 200-300 tl için, ancak tehditlere de boyun eğmek istemiyorum .
    Sizce ne yapmayalıyım?

Acaba bundan önceki bedellerin ödenmemesini, ancak bundan sonra kart bedeli kesilmemesini talep etsem yeterli gelir mi acaba?
  • Dün gelen ekstremde 45 liralık aidat ücretini görünce sinirlendim. Ekstremi ödedim ve bu gün aradım Finansbank'ı. Kartımı iptal edin, ek kartlarıda iptal edin dedim.

Nasıl isterseniz dediler ve direk iptal ettiler. Hiçbir şey söylemeden, içindeki parapuanları bile kullanmadım. Ne kadar fırsatçılarmış arkadaş.

Ohh be, kurtuldum. Zarar mı ettim kar mı ettim umrumda bile değil, söğüşlenme psikolojisinden kurtulmak bile rahatlattı valla.

Orijinalden alıntı: Cengaver1

yaklaşık 2 ay önce 4 kredi kartı için hakem heyeine başvurdum,
    geçen cuma günü hakem heyetinden değil de finansbank tan posta gelmiş.

1 sayfa kart bedelinin haklılığını anlatmaya vs çalışmışlar ama nafile,
    sonuçta kart bedelinin ödenmesini istiyorsanız, kartınız kapatılacaktır diye bir tehdit var
    eğer kapanmasını istemiyorsanız, kart bedelinin iadesini istemiyorum yazan bir fax çekmemi istiyorlar.
    Anlaşılan sıkışmışlar ve hakem heyetine tüketici vazgeçti diye belge olarak sunacaklar

kartın limiti 40bin tl, ve işimi görüyor açıkçası kapanmasını istemem 200-300 tl için, ancak tehditlere de boyun eğmek istemiyorum .
    Sizce ne yapmayalıyım?

Acaba bundan önceki bedellerin ödenmemesini, ancak bundan sonra kart bedeli kesilmemesini talep etsem yeterli gelir mi acaba?

yıllık kart aidatınızmı 200-300tl yoksa geçmiş dönemlerle birliktemi bu fiyat?eğer 1 dönem içinse bence kesinlikle iptal edin.ama normal yıllık ücretiniz 40-50 tl falansa iptal etmeyin.40bin tl lik limiti kullanıyorsanız zaten size 40-50 tl vız gelcektir

• kim kartını iptal ettiyse muhakkak 2 ay ıcınde gerı arıyorlar..kartınızı tekrar acalım su kadar puan verelım falan dıye...
    yanı kartınızı kapatsanızda kesın donerler ....
    bırde sunu ogrenmek ıstıyorum..yenı kredı akrtı alıpta sozlesmesınde odeyecegı ucret bellı olan arkadasalr ...hic dava actınız mı?yenı alanlarla ılgılı mahkeme kararı varmı?
    cunku sozlesmede yıllık 40 tl gibi ucret odenır yazıyor....
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.