Şimdi Ara

Kredi Kartı Limiti Artırma Rehberi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (4 Mobil) - 4 Masaüstü4 Mobil
5 sn
140
Cevap
39
Favori
30.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar

    Bu mini rehberi oluşturmamın nedeni; forumda çok sayıda insanın bu konuda kafasının karışık olduğunu ve bu konuda sürekli yeni başlıklar açıldığını görmem.

    Okuyacaklarınız 13 yılda oluşan kişisel ve çevresel tecrübelerime dayanarak edindiğim analizlerdir. Bu bilgiler sayesinde 400.000 TL ve üzeri limitleri yakalayabildim. Bu derlemelerin ve püf noktalarının bazılarını bankacılardan, bazılarını yüksek limite sahip insanlardan, bazılarını da bilakis düşük limitte takılan insanlardan edindim. Ne yapmamanız gerektiğini öğrenmek de önemlidir, düşük limite takılan insanların tecrübeleri bu yüzden önemli.

    Öncelikle banka nedir ve bankanın amacı nedir bunu kafamızda bir oturtmamız gerekiyor. Banka en temel haliyle; mevcut sermayesini yasal yollarla büyütüp kar eden bir ticarethanedir. Dolayısı ile banka her ürününde şu amacı güder; müşteriye 10 birim para verip, 11 birim olarak geri almak.

    En yaygın yanlış bilinenlerden biri şudur; bankanın en sevdiği müşteri profilinin, ekstrelerini zamanında, eksiksiz ödeyen müşteri olduğunu zannetme. Aksine, bankalar borcunu zamanında, eksiksiz ödemeyen ama ödeme potansiyeli olan müşteriyi sever ve bu profildeki müşteriye yüksek limit verir Bankaların en sevmediği müşteri profili ise tahmin edersiniz ki borcunu ödemeyen ve ödeme potansiyeli de görmediği müşteridir.

    Yani kısaca bizim bankalara şunu kanıtlamamız gerekiyor; düzenli gelirim var, istesem borcumu öderim ama şimdilik ödemiyorum. Banka da der ki al sana yüksek limit, yüksek kredi harca istediğin gibi, geri öderken de faiziyle öde ki ben de kar edebileyim.

    Peki ödeme potansiyeli olan bir müşteri olduğumuzu nasıl kanıtlarız?

    1) Sürekli banka değiştirmeyin, bankalarda uzun süreli profiliniz olsun, bu sayede her an ülkeden kaçacakmış veya illegal işler kovalıyor izlenimi vermezsiniz. 18 yaşını doldurmuş arkadaşlara naçizane tavsiyem bir bankada hesap açmaları ve kredi kartı çıkartmaları. Kullanıp kullanmamak size kalmış.

    2) Nakit kullanmayın. Nakit kullanmayın. Nakit kullanmayın Mümkün olduğunca "her şeyi" kredi kartı ile alın. Her şeyi. Marketteki sakızı bile kredi kartı ile alın. Dönem içi harcamanız ne kadar yüksek olursa banka sizin paranız olduğuna o kadar ikna olur. Banka sizin harcadığınız nakit parayı bilemez. Bu adam ayda ne kadar harcıyor diye dönem içi harcamalara bakar. Bunun bir artısı da neye ne kadar harcadığınızı rahatça kontrol edebilmenizdir. Tüm rehberdeki en önemli nokta burası; nakit kullanmayın.

    3) Ekstre tarihleri dışında kredi kartı borcu ödemeyin. Diyelim ki ekstre döneminiz 3. hafta (yani ayın 10'u ile 20'si arası); bu 10 gün içinde yapın ödemelerinizi. Der ki bu arkadaş abuk sabuk bir harcama bile yapsa ekstre tarihinde ödeme pozisyonu alıyor. Bu sayede banka sizin harcama ve ödeme stabilitenizi görmüş olur Banka için en önemli şey geleceğin "öngörülebilir" olmasıdır. Bankalar batmak üzere olduğu için ekstre döneminde ödeme yapmanızı istemez, "öngörülebilir" finansal adımlar atabilmek için ister bunu.

    4) 1 ana banka, 1-2 adet de yan banka ile çalışın. Bunun üç nedeni var:
    Birincisi; ana bankanız diğer bankaların da size güvendiğini görüp size temkinli yaklaşmaz, limit istediğinizde artırır, kredi istediğinizde verir.
    İkincisi; limite ihtiyacınız olduğunda birden çok alternatifiniz olmasını sağlar.
    Üçüncüsü; diğer bankaların kampanyalarından faydalanmanızı sağlar. Yeri gelir yüksek limitli kartınızın işe yaramadığı bir durumda yan bankanızın kampanyası sayesinde yüzlerce TL değerinde puan/mil kazanabilirsiniz.

    Not: Yan banka limitlerinizi olabildiğince düşük tutun. Günlük düşük miktardaki (örneğin aylık 1.000 TL) harcamalarınızı bu kart ile yapın.

    5) Birikimlerinizi ana bankanızda dolar, euro, altın, vadesiz hesap olarak tutun İlla çok yüklü bir birikiminiz olması gerekmez. 100 dolar, 50 euro vb. şekilde tutabilirsiniz. Bu; bankanın gözünde sizi banka enstrümanlarına aşina bir müşteri yapar.

    6) Kredi kartı limit artışı başvurularında gelirinizi olduğundan yüksek yazın/söyleyin. Şimdi şöyle bir durum var; yasal mevzuat gereği bankalar müşterilerinin kayıtlı gelirlerinin 4 katına kadar limit verebiliyor. Kağıt üzerinde böyle. Doğal olarak siz gelirinizi olduğundan fazla yazar/söylerseniz olası bir denetlemede bankanın bahanesi olduğu için size fazladan limit verebiliyor.

    7) Ekstreleri sizi zorlayan bir kredi kartı borcunuz varsa bunu yapılandırın. Eğer düzenli geliriniz varsa taksitli nakit avans bunu yapmanın en mantıklı yoludur. Hem toplam borcunuzu daha rahat ödersiniz hem de bir banka ürününü kullanıp borcunuza sadık kaldığınız için kredi notunuz (findeks) yükselir. Bu "yapılandırma" işleminden yazının en altında bahsedeceğim

    8) Son kullanım tarihlerine dikkat ederek Puan/mil veren kampanyaları takip edin, kredi kartınızda puan/mil biriktirin. Her ne kadar uzaktan bakıldığında puan/mil kullanmanız bankanın zarar etmesine neden oluyor gibi gözükse de bankalar anlaşmalı iş yerleriyle yaptıkları ticaretten güzel paralar kazanırlar. Bu nedenle sizin puan/mil kullanmanız banka tarafından eksi puan olarak nitelendirilmez, aksine başka bir banka enstrümanını aktif bir şekilde kullandığınızı kanıtlar.

    9) Ekstrenizin tamamını ödemeyin. Evet kulağa saçma geliyor ama bırakın %5-10-15'lik kısmına faiz işlesin. Asgari ödeme tutarını ödedikten sonraki borca %1,98 oranında akdi faiz işler. 10.000 TL ekstrenin 9.000 TL'sini öderseniz, sonraki ay 19.8 TL faiz ödersiniz. Başta yazılanları hatırlayalım; bankalar borcunu zamanında, eksiksiz ödemeyen ama ödeme potansiyeli olan, faiz getirisi elde ettiği müşteriyi sever ve bu profildeki müşteriye yüksek limit verir.

    Kaldı ki hiperenflasyon ülkesinde ayda %1,98 faiz ödemek aslında sizi zarar uğratmaz kara geçirir çünkü 19.8 TL'ye bu ay aldığınız ürün muhtemelen 2 ay sonra daha pahalı olacak

    Not: Taksitli nakit avans gibi bir enstrüman kullanıyorsanız ekstrenizi eksiksiz ödeyin.
    Not: Sakın asgari ödeme tutarının altında ödeme yapmayın. Bunu alışkanlık edinirseniz kredi notunuz ciddi hasar görür, hesaplarınız kapanır

    Bazı Tüyolar ve Notlar


    - Asgari Ödeme Tutarını Düşürme

    Haziran 2022 düzenlemesi ile: Eğer kredi kartı limitiniz (müşteri limitiniz değil) 25.000 TL ve üzeri ise asgari ödeme tutarı ekstrenizin %40'ı olarak hesaplanır. 24.999 TL ve altı ise %20 olarak hesaplanır

    Diyelim ki kredi kartı limitiniz 50.000 TL ve ekstreniz 10.000 TL geldi. Minimum ödemeniz gereken tutar 4.000 TL olur. Fakat kredi kartı limitiniz 20.000 ve ekstre borcunuz yine 10.000 TL ise 2.000 TL ödemeniz yeterlidir. Kart aynı kart, borç aynı borç ama limitiniz fazlaysa asgariniz iki katına çıkıyor, buna dikkat etmek gerekli.

    Peki hem yüksek kredi kartı limitine sahip olup hem de %20 asgari ödemenin yolu nedir. Gelin anlatayım;

    Müşteri limitiniz o bankadaki tüm asıl ve ek şahıs kartlarınızın limitinin toplamını ifade eder. Burada şöyle bir taktik izleyeceğiz. Aynı bankadan iki kredi kartı alacağız, bunlardan aktif olarak kullanacağımızın limiti 25.000 TL'nin altında, hiç kullanmayacağımız kartın limiti ise olabildiğince çok olacak

    Örnek;

    Garanti Bankası müşteri limitimiz: 100.000 TL.

    Aktif kullanacağımız kart: Shop&Fly Platinum kart - Limiti 20.000 TL

    Aktif kullanmayacağımız kart: Shop&Fly Gold kart - Limiti 100.000 TL.

    Bu sayede ihtiyacımız olduğunda kredi çeker gibi kullanabileceğiz yüksek limitli kartımızı, aynı zamanda ekstrelerimizde de %20 asgari ödeme tutarı baz alınacak çünkü Platinum kartımızın limiti 25.000 TL'nin altında.

    - Taksitli Nakit Avans Kullanımı

    Normalde ayda 3-4.000 TL geliyor ekstreniz ama bir şeyler almanız gerekti, acil bir durum ortaya çıktı ve borcunuz kabardı. Borcunuz oldu 20.000 TL. Normal şartlarda ilk ekstrenizde bunun minimum asgarisini ödemeniz gerekir bu da ekonomik olarak sizi zorlayabilir. Bir anda 7-8.000 TL ödemek yerine 20.000 TL taksitli nakit avans (geri ödemesi yaklaşık 23.000 TL) çekersiniz ve ayda 2.300 TL ödeyerek 10 ayda borcunuzu kapatırsınız.

    Lütfen unutmayın; taksitli nakit avans çekmek mantıklıdır ama "düzenli geliriniz varsa" ve "başka harcama yapmayacak iradeye sahipseniz" mantıklıdır. Yoksa tabiri caizse batarsınız

    - Kredi Kartı Yıllık Aidatını Geri Alma

    Bu konu gerçekten bankalar-mevzuatlar-müşteriler arasında tam bir paradoks. Banka müşteriden aidat alabilmek için müşteriye aidatsız kart sunmak zorunda. Banka, ben aidatsız kart sundum ama müşteri kredi kartını tercih etti o yüzden aidat alıyorum diyor. Mevzuat, hayır müşteriden aidat alamazsın diyor. Müşteri ben niye aidat ödüyorum diyor vs. uzatmayalım.

    Öncelikle ekstrelerinizi düzenli takip ederek aidat kesilip kesilmediğini kontrol edin. 1 yıl önceki aidat kesintisinin bile parasını bugün alabilirsiniz merak etmeyin. Bankaların müşteri hizmetlerini darlayın, geri ödemiyoruz derlerse kapatın başka bir gün arayın; ya puan olarak ya mil olarak ya da direkt +bakiye olarak yatırmak zorundalar.

    Bankalar genelde şu yolu izliyor; size özel bir teklifimiz şu an görünmemekte diyorlar. Tamam deyip başka bir gün arayın, hakkınız olanı alın. 300 TL aidat kesildiyse 150'ye razı olmayın, 300 puan/bonus vb. alana kadar uğraşın, para kolay kazanılmıyor. Tüketici hakem heyeti yoluyla da paranızı geri alabilirsiniz, ben aramayı tercih ettim hep.

    - Harcama Kontrolü Yapma

    Gelir-gider dengenizi kontrol altına almak için harcamalarınızı sınıflandırın. Her kategori için farklı kart kullanın.

    Örneğin sabit giderlerinizi (kira, faturalar, üyelikler vb.) ana kartınız ile yapın. Sabit/zorunlu harcamalardan sonra geri kalan para bir nevi cep harçlığınızdır (market, yemek, alışveriş vb.). Bu bütçe için de başka bir kart kullanın. Bu sayede sabit gideriniz ne kadar, ay içinde markete ne kadar harcadınız gibi soruların cevaplarını kolaylıkla bulabilirsiniz.

    ------------------------------------------

    Sanırım toparlayabildiklerim şimdilik bunlar. Aklıma geldikçe ekleme yaparım. Eksik/yanlış olduğunu düşündüğünüz şeyleri belirtmekten çekinmeyin lütfen.

    Saygılar, iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macgdestor -- 2 Ekim 2023; 1:25:51 >



  • Arkadaşlar notunuz çok iyi olabilir.Bu sizin kredi.kredi kartı ve kmh onaylanacak anlamına helmiyor.Her bankanın Limit kontrol sistemi var.Kredi derinliğiniz oluşmadığı sürece 1900 puanınız olsun boş.Banka her zaman müşteriye sunduğu hizmetten aldığı kara bakar.Bi kredi kartın var düşük limitle de olsa önemli değil.Kullanın ki banka sizi tanısın sizin borcunuza sadık olduğunuzu görsün.
    Garanti eğer maaş müşterisi değilseniz limitinizi kolay kolay artırmaz. Sizin gibi benim de Garanti ve Finansbank’ta kredi kartlarım var. Garanti 10 binde kaldı artırmıyor, Finansbank belki 5 - 6 kez artış yaptı. Garanti 2 - 3 binlik artış yaparken, Finansbank 20 - 30 binlik artış yaptı. Asla ama asla Finansbank’taki limitinizi düşürmenizi tavsiye etmem elinizdeki limitten olursunuz ve Garanti artış yapmaz. En iyi ihtimal az da olsa yaptı diyelim Finansbank’ta düşürdüğünüz limit kadar artış yapmaz. Tamam Garanti kampanyalarının çok olması nedeniyle kaliteli bir banka ama bana güzel bir limit vermediği sürece bu avantajlarından yararlanamayacağım. Şahsi tercihim bana en yüksek limiti veren bankayla çalışmaya devam etmek. Böylelikle Finansbank ile çalışmaya devam edeceğim. Size de tavsiye ederim. Garanti’ye göre diğer kart limitleriniz yüksekmiş öyle yazmışsınız. Diğer taraftan Finansbank artış yapacağını bildirmiş size. Yasal limitinizi doldurmuşsanız eğer bir banka artış yapmazken diğeri nasıl artış yapabiliyor? Garanti’nin normal müşterilerden ziyade maaş müşterilerine bol keseden limit dağıttığını ve normal müşterilerin limit artırım taleplerini abuk sabuk nedenlerle reddettiğini düşünüyorum. Biz müşterilere banka mı yok? En yüksek limiti hangi banka veriyorsa onunla çalışmaya devam edersiniz. Bu böyledir.

    pandemi zamanı verilen kredinin faydasını çok gördüm hocam. miktar çok düşüktü ama 3 yıl onu düzenli ödedim, ondan sonra limitler açıldı. şuan yine fırsat kredi bulursam çekerim. mayısta teb 2.20 den 36ay sigortasız 20bin çekmiştim. miktar küçük ama kredi derinliği oluşuyor. millet kkb puanına bakıyor ama bence asıl önemli olan borçları düzenli ödemek ve kredi derinliği olması. bazı bankalar hesaptaki parayı önemserken bazılarında para tutmanın önemi yok.

  • Teşekkürler

  • Elinize sağlık on numara rehber
  • Ellerinize sağlık hocam, son bir kaç aydır forumda görüp aydinlandigim nadir konulardan.

    Arkadaşlar, öne çıkaralım da başka üyeler de faydalansın.
  • Güzel teşekkürler
  • Bir yıl da kaç defa asgari ödeme yapılır?

  • Bazı bankalarda asgari ödeme için müşteri limiti dikkate alınabiliyor. Dikkatli olmakta fayda var.

  • DHTech D kullanıcısına yanıt

    asgari ödeme yapılmasının herhangi bir yasal sınırı yoktur. Önemli olan asgari ödeme tutarının altında bir ödeme yapmıyor olmaktır.


    Bir takvim yılı içinde asgari ödemesi üç defa geciktirilen kredi kartı nakit avans ve taksitli avans kullanımına kapatılır. Üç defa üst üste asgari tutarın ödenmemesi durumunda ise kredi kartı tamamen kapatılır.

  • Hocam YapıKredi nin kampanyalarini sevdigim için hesap açtım ancak şuanlık kredi kartı çıkmadı her ay belli bir miktar para biriktiriyorum onu Yapikredi hesabimda tutucam faydası olur mu ? Vadeli mi yoksa vadesiz hesapta mi tutmaliyim ?

    @macgdestor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İnternet-Explorer -- 25 Ekim 2022; 21:11:57 >
  • metin0 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için. Hangi bankalar mesela?
  • İnternet-Explorer kullanıcısına yanıt

    Tabii ki faydası olur. Esnek hesap açtırmayı veya teminatlı kredi kartı talep etmeyi deneyebilirsiniz.


    Yapı Kredi'nin kendi sitesinde bu konu ile ilgili bir sayfa var, inceleyebilirsiniz. Orada da teminatlı kredi kartı önerilmiş  



    www.yapikredi.com.tr
    Kredi Kartınızın Onaylanma İhtimalini Artırmak İçin İpuçları
    https://www.yapikredi.com.tr/kartlar/kredi-kartlari/kart-islemleri/kredi-karti-ipuclari
  • macgdestor kullanıcısına yanıt

    hocam benim hiç puanım yoktu denizbanktan kart aldım 3 ay geçti ama hala puanım 0. neden böyle? findeksi aramam mı gerekiyor

  • pisst0n kullanıcısına yanıt
    İlk 6 ay puanınız oluşmaz beklemeniz lazım 6. Aydan sonra değerlendirmeye başlıyor
  • Hocam Beyaz esya elektronik icin yüksek limiti olan 2 kart tutuyorum.
    Isbank =Visa Platinium 27,000
    Garanti= Shop&Fly Platinium 27,000
    Denizbank =Bonus Platinium =5,000

    Ayrıca;20% asgari ödeme için isbank maximum Aidatsız var (24,990)

    Acaba Aidatsız karti kapatsam mı?
    Denizbank kapatsam mı? Ek hesabı 500 tl diğerleri 6,000
    Ama; Denizbank en eski ve ilk kartim (9 yıllık)
    Nasil yol izlemek gerek!!
  • ibo83 kullanıcısına yanıt

    Bence Denizbank kalsın, aidatsız olanı kapatın. Aidat zaten bir şekilde geri alınıyor, aidatsız kartta puan kazanımı çok düşük olduğu için bir avantajı yok zaten, gereksiz yere limitinizi dolduruyor.

  • ibo83 kullanıcısına yanıt
    Denizbank’i kapatmayın bundan sonraki süreçte yeni ürün ve limitlerinizi etkileyen kart olacaktir .10 yıllık kart sizin için avantaj
  • sukruciger S kullanıcısına yanıt

    Galiba şubeye gitmek gerek çünkü

    Ondan sonra daha yeni başladığım isBankasi

    6000 ek hesap

    15.000 Aidatsız kart verdi

    + Ben istedim 27,000 kart verdi



    Denizbank ek hesap istedim 500 TL verdi

    Limit 10 yıldan sonra 2500 TL den 5000 oldu!!

  • Rehber yararlı bende bu yöntemler ile bugünkü limitleri aldım.
    Fakat aynı bankalar bazen farklı kartta olsa aynı limiti veriyor asgari ödeme düşürme için.
  • Babamın gelir 15k ama limitleri arttıramıyoruz neden olabilir?

    Akbank 16

    finans 24

    garanti 2600

    yapıkredi 2000


    sınıra göre 15k boşluk var ama kart limitleriniz dolu diyor başvurunca.

  • pisst0n kullanıcısına yanıt
    Hocam artı para, ek para limitleriniz varsa kredi kartı limitlerine ekleniyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.