Şimdi Ara

3D Secure Kapatılabilen Kart

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Düzenli olarak alışveriş yaptığım bir site var. Site üzerinde ödeme yaparken 3D secure kapatma seçeneği yok. Yani mecburen 3D ile ödemeye zorluyor. Sorunum şu; sitede haftanın belirli günü ve belirli saatlerinde, sınırlı sayıda üretilen koleksiyonluk ürünler satışa sunuluyor. Doğal olarak da sınırlı sayıda üretilen bu ürünler satışa sunulduktan 10 saniye sonra tükeniyor. 3D Secure ile telefona şifre gelene kadar, gelen şifreyi ekrana girene kadar çoktan tükenmiş oluyor ürünler.

Akbank Banka Kartım var. Mobil uygulamasında 3D secure kapatma gibi bir seçenek yok. Akbank kartın internet sitesinde şöyle bir yazı gördüm:

"Hızlı ödeme için 3D Secure kullanımını kapatabileceğiniz gibi daha güvenli bir alışveriş deneyimi için Akbank Kart kullanımını 3D Secure altyapısına sahip siteler ile sınırlayabilirsiniz. 444 25 25 numaralı Müşteri İletişim Merkezi'mizi arayarak kullanım ayarlarını güncelleyebilirsiniz."

Müşteri İletişim Merkezini aradım ve 3D secure sistemini kapatmak istediğimi söyledim. Telefondaki hanım 3D secure kapatmanın mümkün olmadığını söyledi. Sitede aksi yazdığı halde bir sonuç alamadım. Akbank kart kullanıp bunu kapatmayı becerebilen var mı?

Veya 3d secure sistemi olmayan(ya da isteğe bağlı olarak kapatılabilen) hangi kartlar var? Banka kartı olsa iyi olur. Bilgisi olan yardımcı olabilirse sevinirim.

• Kapatılamıyor olması sizin menfaatinize bir durum. Alışveriş yaptığınız siteye neden ürünler hızlıca tükeniyor diye sorun bankaya 3D yi kapatın demek yerine. Bankanın 3D yi kapatmamasına da saygı duydum. Her bankanın 3D yi kapatmaması gerekir.

Ayrıca bir sms kodu girmek için kaç saniye harcıyorsunuz ki ürünü alamamaktan şikayet ediyorsunuz? Tam olarak o kısımları anlamasam da 3D yi kapatmayan bankayı tebrik ederim.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Kapatılamıyor olmasının benim menfaatime olan herhangi bir yanı yok. İçinde para bulunmayan, sadece alışveriş yapacağım zaman, alacağım ürünün tutarı kadar para yüklediğim bir banka kartında 3d secure kapatılmamasının nasıl bir menfaat ortaya çıkarabileceğini düşündünüz çok merak ediyorum.

Yukarıda tane tane açıkladım aslında. Anlaşılmamış olması garip geldi. Ürün sınırlı sayıda üretiliyor ve önceden belirlenen günlerde/saatlerde satışa sunuluyor. Yani 5-10 adet üretilen ürünün satışa sunulmasını yüzlerce kişi hazır şekilde bekliyor ekran başında. Neden hızlıca tükendiğinin cevabı bu; siteye sormaya gerek yok.

SMS kodu girmek için kaç saniye harcadığımı oturup kronometre ile zaman tutarak hesaplamadım. Muhtemelen 5 saniye civarıdır diye düşünüyorum. O 5 saniyelik gecikme de, telefonuna onay kodu gelmeyen, sms kodsuz alışveriş yapanların 5-10 adetlik stoğu bitirmesi için yeterli bir süre. Ürünü sepete eklemek ve sepetteki ürünü ödeme sayfasına aktarmak zaten 10 saniye kadar sürüyor, o sürede ürün tükenmiş oluyor. Ben üzerine 5 saniye daha sms kodu için oyalanmak zorunda kalıyorum.

3D kapatılmamasını tebrik etmenizin mantığını da anlayamadım açıkçası. Bu bir "güvenli alışveriş, güvenli ödeme" yöntemi değil mi? Kendi kartımı nasıl kullanacağıma, kendi paramı nasıl harcayacağıma kendim karar vermek istiyorum. Kaldı ki kullandığım kart banka kartı. Aynı şeyi sanal kart ile de denedim. Alışveriş limitleri gibi güvenlik sorunu teşkil edebilecek her şeyi kontrol ettim, ayarladım. İçine sadece benim koyduğum para kadar alışveriş yapmasına izin verilen bir karttan bahsediyoruz. Ve sadece alışveriş yapacağım zaman para yüklüyorum karta. Herhangi bir güvenlik sorunu ortaya çıkarma ihtimali yok yani. Bankanın kartın bana ait olduğunu, herhangi bir hırsızlık, çalıntı kart vb. durum olmadığını teyit ettiğini de göz önüne alarak neyi tebrik ediyorsunuz tam olarak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonkaS -- 22 Mayıs 2025; 17:13:31 >

• MonkaS M kullanıcısına yanıt

Tane tane açıklamakla ilgisi yok hocam merak etmeyin bahsettiğiniz her şeyi anladım. Bugün sizin talep ettiğiniz şey eğer sizin için esnetilse yarın başka şeyler için de esnetilmesi talep edilebilir. Belki siz neyin nasıl olması gerektiğini bilen bir kullanıcısınız ama neyin nasıl olması gerektiğini az bilen veya hiç bilmeyen kullanıcılar için 3d nin kapatılması demek o kişilerin mağduriyetleri anlamına gelebilir. Banka da bunlarla uğraşmamak adına ve bir nebze de müşterisini korumak adına 3d yi kapamayı devre dışı bırakmış olabilir.

Ben size yine de tavsiye vereyim

https://ebulten.bddk.org.tr/esikayet

E devlet ile giriş yapıp kayıt oluşturun 3d yi kapatmak istiyorum diye. Ne yanıt geldiğini buradan da paylaşırsınız hepimiz bilgilenmiş oluruz

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mikro Sd kart Şifre Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.