Şimdi Ara

Kredi kartı alabilme ve limit arttırabilme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle belirtmek isterim ki mevcut olarak nakit ihtiyacım olduğundan değil indirimler kampanyalar ve bankalarda kredibilite elde edebilmek için kredi ürünleri kullanmaya başladım.

Mevcut kredi ürünlerim ve açılış tarihleri:
    Akbank kk: 2000tl (13.06.0225)
    Akbank kmh: 5000tl (19.06.2025)
    Hadi kk: 1000tl (28.06.2025)
    Garanti kk: 2000tl (02.09.2025)
    Garanti kmh: 2500tl (30.09.2025)
    Yapı kredi kmh: 2000tl (04.07.2025)
    Enpara kk: 11500tl (21.10.2025)
    Vakıfbank kmh: 25000tl (03.10.2025)

Denizbank kk: 10000tl (Teminatlı) (09.09.2025)

Güncel Findeks skorum 1163 tahminim ürün açılışları yüzünden olabileceğinden biraz düşük durumda

Tüm ürünlerden düşük meblalarda kullanmaya çaba gösteriyorum borçluluğu %5'in üstüne çıkmaması konusunda çaba gösteriyorum

Sizlere sorum bundan sonra ziraatten kk ve kmh, yapı kredi kk alabilmek ve garanti limitimi yükseltebilmek için nasıl bir yol izleyebilirim. Kasımın başında ilk maaşım asgari ücretten yatıcak. Forumda ilk konum umarım herhangi bir kuralı çiğnememişimdir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Farklı bir bankadan yeni bir kredi kartı almak ve var olan kartlardan birinin limitini yükseltmek için,

Mevcut kart ve kmh bazılarını kapatman gerekir.

Sürekli kredi, kart, kmh başvurusu yapmak kredi puanı düşürür.

Bir de mevcut kartların aidatsız kart değilse, yıllık toplam 10k kart ücreti ödemek zorunda kalabilirsin.

Bu arada kredi kartı, kmh dan iyidir.

Naçizane,

Tüm kmh iptal et.

Kredi kartı ise en fazla 2-3 farklı bankadan olsun.

Hadi kredi kartını hiç düşünmeden, arkana bakmadan kapat

Akbank Kmh kapat

Garanti Kmh kapat

Yapı Kredi Kmh kapat

Denizbank teminatlı kartını kapat, çünkü bonus olarak zaten Garanti den almışsın.

4 ay içinde çok ürün almışsın. Dediklerimi kapat. 6 ay sonra sakince diğer ürünler için limit artırımı iste.

VakıfBank Kmh miktar olarak sana fazla yeterli. Limit artırımı çok zor olacaktır, ısrarcı olma oraya.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanıtlarınız için teşekkür ederim Hadiyi zaten kasım başında kapatmayı düşünüyordum fakat diğer kmh ların açık kalmalarının findeks puanına ve borç limit oranına katkısı olmaz mı acaba kaçırdığım bir nokta mı var ? Kmhları en fazla yarım saat bir saat ekside tutuyorum çok acil durumlar için

Senin limitlerin çok düşük. Kmh ların olup olmaması senin kart limitini artırmada etkili değildir. Sadece vakıf 25 lira Kmh limiti senin için yeterli. Oldu da Kmh tan taksitli nakit avans çekmek istedin, 100bin civarı Kmh limitine sahip olman daha iyi olacaktır. Her kart için olan limitinin yüzde 50 den fazla kullanılması senin kredi notunu düşürecektir. O sebeple bin lira, ikibin lira gibi kartlarla uğraşma. 50 -100 bin arası kartlar edinmeye çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Borucusamosan -- 23 Ekim 2025; 20:4:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kredi kartlarını kapatmak da Findeks skoruna olumsuz etki eder. Düzenli ödemelerle tekrar toparlar ama o durumu da göz önünde bulundur.

Limit arttırmanın en kestirme yolu 1, en fazla 2 bankadan kredi kartı kullanmak ve ekstre ödemelerini tam olarak ve düzenli yapmaktır. Birkaç ay içinde banka zaten kendiliğinden arttıracaktır.

Temel olarak sadece garanti ve denizbank kredi kartlarını kullanıyorum. Akbankta fatura ödemelerim var fakat diğerlerine oranla daha az kullanıyordum. Hiçbir zaman ekstre ödemesini atlamıyorum. Hadi kartını kapatmak skorumu biraz düşürüceğini göze aldım zaten fakat erken kapatmak daha iyi olucaktır. Teşekkür ederim

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.