Şimdi Ara

Kredi Kartı Bilgilerim Çalındı!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olay 29-30.11.2016 günlerinde yaşanmış. Bilgilerini hiç kimseyle paylaşmadığım Vakıfbank kredi kartımdan Türk Telekom Mobil-Web adına 272 TL, TTNET Fatura adına 44 TL tutar çekilmiş, ayriyeten VIPINDIRIM üzerinden (Markofoni) 9.89 TL'lik alışveriş yapılmış ancak sonra işlem iptal edilmiş. Ve bir kaç işlem daha denenmiş ancak para bitmiş. Olayı 05.12.16 tesadüfen kartıma yüklediğim para bitince müşteri hizmetlerinden dönem içi harcamalara ait belge isteyince öğrendim.
    Bakınca bir anda şoka girdim. Ardından MH'yi arayarak kartı iptal ettirdim ve harcamaya önce MH üzerinden ardından şubeye giderek harcama itiraz formu doldurarak karşı çıktım.

Şimdi aklımda çok önemli 2 soru var.
    1.si banka nasıl olurda hiç bir şifre kullanılmadan veya hiç bir bildirim göndermeden kartımdan para çekilmesi izin verebilir? Eğer dönem içi harcamalarımı incelemeydim bu olaydan haberim olmayabilirdi.

2.Bir adet TURKTELEKOM MOBIL ve bir adet TTNET faturası ödenmiş benim bu faturayı hangi numaralar adına ödendiğini öğrenme ihtimalim var mı? Telekomdan. bankadan vb. Sonuçta işlemin gerçekleşmesi için bir numara gerekli.

Markofoniye'de mesaj attım sipariş için adres ve kimlik bilgisi kullanılmış mı diye ancak düzgün bir cevap alamadım.

Cevaplarınızı bekliyorum.

İyi forumlar.

• 1. si 3d secure numarası değiştirilmiş olabilir

2. banka hesap kayıtlarından her türlü çıkarır o kimliği.

KK kullanmayı bırak bence kafan rahat eder çok lazım oluyorsa da BKM ekxpress ile yap işlemlerini.
  • Cpt. MacMillan kullanıcısına yanıt
    Hocam markofonide 3d siz alışveriş yapılabiliyormuş 3dsiz fatura da ödeniyormuş markofoni çekilen tutarın iade edileceğini söyledi telekomdan cevap bekliyorum arık daha da kredi kartı kullanmam nette.

Birde son bir haftada bankalara gelen şikayetlerin çoğunda kart sahipleri kartlarından ttnet veya telekom adına para çekildiğini söylüyor oldukça ilginç bu işin altında bir şey var gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: batuhanbas

Hocam markofonide 3d siz alışveriş yapılabiliyormuş 3dsiz fatura da ödeniyormuş markofoni çekilen tutarın iade edileceğini söyledi telekomdan cevap bekliyorum arık daha da kredi kartı kullanmam nette.

Birde son bir haftada bankalara gelen şikayetlerin çoğunda kart sahipleri kartlarından ttnet veya telekom adına para çekildiğini söylüyor oldukça ilginç bu işin altında bir şey var gibi.

Muhtemelen bi açık bulunmuştur dolandırıcılar kullanıyordur. Geçmiş olsun hocam.
  • Teknosa dan alisveris yaptinizmi hic yakin zamanda

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SecurityPayne kullanıcısına yanıt
    En son internet üzerinden 10 ekimde hepsiburada dan alışveriş yaptım hocam
    Düzenleme:Teknosadan hiç alışveriş yapmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanbas -- 7 Aralık 2016; 19:39:31 >
  • Bi ara teknosadan alisveris yapanlardan ttnet adi altinda farkli firmalar tarafindan degisik tutarlarda ucretler kesiliyordu
    O yuzden soylemistim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kredi ve kartı borcu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 3 d neden zorunlu degil??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Bonus kredi kartımdan birisi para çekmeye çalışmış. Allahtan Garanti bankasının internet alışverişine kapatma özelliği vardı ve ben kapatmıştım. Yoksa uğraş dur.

Siz siz olun internet alışverişine kapatılabilen kredi kartı kullanın. Cep şubeye girip aktif edin, alışverişinizi yapın ve geri kapatın.

Bu ülkede hiçbirşeyin garantisi yok. Geçen bu siteden bir arkadaştan 1500 TL çekmişlerdi ve hiçbir sonuç elde edemedi.
  • Haklisiniz hocam ben dersimi aldim.

Ancak dikkati çeken özellikle son günlerde bir com kişinin kredi kartından ttnet fatura ve Türk Telekom adına para çekilmesi.
    Çalınan kartlarda genellikle bu işlemler yapılıyor.
    Sanirsam bu işin altından bir şey çıkacak ama hayırlısı.

• Hocam 3d nin zorunlu olmadığı bir sürü site var alışveriş kolaylığı olsun diye 3d kullanmıyorlar sanırım

• Önce Axess bundan iki hafta sonra HSBC kredi kartlarimiz çalindi. Biri annemin digeri babamin ayni senin gibi TTnet ve Avea ödemeleri bulundu. Kartin çalindigini ogrendigimiz zaman ise yurt disina odeme yapmaya çalistiklari zaman oldu.

Bu bireysel bir hacklenme degil kesinlikle alisveris yaptigimiz bir sitenin databasesi ele geçirildi ve bilgiler çalindi. Hem bankayi, hem TTneti aradik odeme yapilan hesap bilgilerini vermiyorlar ikiside birbirine topu atiyor, firma ugrasmak istemiyor. Bizde odeme itirazinda bulunup faks ile ve mail yoluyla gonderdik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı olay kardeşimin başına geldi daha 3 gün önce. Banka aynı vakıfbank. Telefona mesaj geldi. Kredikartından 25 usd 25 usd ve 20 usd olarak üç kez çekilmiş. 2 kez de başarısız olmuşlar. Hemen müşt. Hiz. Aradık kartı iptal ettirdik. Yarım saat sonra 90 usd daha çekmeye çalıştılar telefona 3d secure şifresi geldi. Hemde kartı iptal ettirdiğimiz halde. Bankanın rezaletine bak. Para yurtdışından starbucks card ve 2checkout diye sitelerden çekilmiş. Savcılığa şikayette bulunduk bankaya itiraz dilekçesi verdik bekliyoruz bakalım çekimler iptal olacakmı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cpt. MacMillan

1. si 3d secure numarası değiştirilmiş olabilir

2. banka hesap kayıtlarından her türlü çıkarır o kimliği.

KK kullanmayı bırak bence kafan rahat eder çok lazım oluyorsa da BKM ekxpress ile yap işlemlerini.

3d guvenlık numarası nasıl degıstırılebılıyor kı ?
    Ben 3d kulandıgım ıcın hep guvenıyorum kart alısverısıne pek takmıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kredi kartının numarası isim soyisim son kul. tar ve arkadaki 3 rakam yetiyor

• Çekilin Ben Baytarım kullanıcısına yanıt
    Para iadesi olacak mı diye beklemenize gerek yok, olacak; zira bu konuda Yargıtay kararı mevcut. Fakat "Ne zaman olacak?" diye bekleyebilirsiniz.

• Bikaç siteden çok sağlam sayıda kredi kartı sızdırdılar, 2 hafta önce İşBank beni aradı, alışveriş yaptığım bir siteden kart bilgileri kopyalanmış, güvenlik amaçlı olarak kartınızı iptal edip yenisin gönderiyoruz dediler, 2 haftadır bekliyorum 1 haftadır kuryede. 1-2 haftalık süreçte kredi kartı lazım değilse eğer bankayı arayın kayıp başvurusu yapıp yeniletin kartlarınızı. Farkında olmadan sizin de çalınmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.uzun -- 8 Aralık 2016; 1:39:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

Bikaç siteden çok sağlam sayıda kredi kartı sızdırdılar, 2 hafta önce İşBank beni aradı, alışveriş yaptığım bir siteden kart bilgileri kopyalanmış, güvenlik amaçlı olarak kartınızı iptal edip yenisin gönderiyoruz dediler, 2 haftadır bekliyorum 1 haftadır kuryede. 1-2 haftalık süreçte kredi kartı lazım değilse eğer bankayı arayın kayıp başvurusu yapıp yeniletin kartlarınızı. Farkında olmadan sizin de çalınmış olabilir.

Benim kardeşimin de 2 - 3 hafta önceydi galiba iş bankası kredi kartı iptal edilip yenisini yollamışlar. Belli ki bir yerlerden kredi kartı bilgileri çalınmış bir çok kişinin.

• Beni aradıklarında sabahtı uykuluydum hangi site olduğunu sormayı unutmuştum, sonra forumda başka konu vardı orda okudum başka arananlar da vardı, onlara n11 demişler.
  • s.uzun kullanıcısına yanıt
    Kardeşim n11'den alışveriş yapmadı sadece google play ve steam'de kullanıyor bildiğim kadarıyla. O da zaten üniversitelilere verilen kredi kartlarından. Ama ben en son ekim ayında banka kartım ile n11'den bir ürün almıştım. Korktum şimdi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.