Şimdi Ara

Kpss 2010-lisans (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
105
Cevap
0
Favori
8.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar birşey sormak istiyorum sizce istanbulda en iyi kurs hangisidir 2010 kpss için gitmek istiyorum evde çalışmaya başladım ama yok matematikte takılıyorum özel öğretmenmi tutsam yoksa kpss mi gitsem kaldım arada :( yardımcı olabilirmisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeynet52

arkadaşlar birşey sormak istiyorum sizce istanbulda en iyi kurs hangisidir 2010 kpss için gitmek istiyorum evde çalışmaya başladım ama yok matematikte takılıyorum özel öğretmenmi tutsam yoksa kpss mi gitsem kaldım arada :( yardımcı olabilirmisiniz

dershane düşünüyorsan elini çabuk tut çünkü bazıları başladı ama sonraki aylarda yeni kur açıyorlar deneme derslerine girebilirsin şimdi istersen...
  • Elektrik-elektronik mühendisiyim.Aralık'ta askere gidip dönüşte sınava girmeyi düşünüyorum.ALLAH(c.c.) herkese istediği yeri kazanmayı nasip etsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Veba_S

Elektrik-elektronik mühendisiyim.Aralık'ta askere gidip dönüşte sınava girmeyi düşünüyorum.ALLAH(c.c.) herkese istediği yeri kazanmayı nasip etsin.

tertıp bende aralıkta askere gıdıp donuncede sınava gırmeyı dusunuyorum umarım herkes ıcın hayırlısı
  • Bende muhendisim..Ben daha önce sınava girmedim.Sabah oturumunun sadece turkçe paragraf fln matematik olduğunu sanıyordum iyi oldu yeni birşey öğrendik..Ama gerçekten çok saçma...Şimdi ben
    kascam sabah alşam çalışcam atıyorum 90 alcam. Birinin bi yerden torpili olcak belediyeden önce temizlik işçisi olarak kadroya alınıp naylondan çalışcak sonra sınavdan 70 alıp memur kadrosuna geçirilcek..Bende
    afederseniz ..eriz gibi umut bağlıcam buna..Gerçekler böyle ..Özel sökter diyelim ondada tanıdığınız torpiliniz yoksa amelelik yapıyorsunuz. Bu ülkede en güzeli kendi işini yapmak oda para istiyor.Yada çekip
    gitcez bu ülkeden..
    Neyse sormak istediğim şu..Ben sadece sabah oturumuna gircem bunu anladım..Fakat benim puanım
    nasıl hesaplanacak?Türkçe matematik coğrafya tarih anayasa bunların puanlamadaki ağırlıkları nedir?
    Ona göre bir sıralama yapıp çalışalım.

• puan ağırlıkları her sene değişir ama soru sayısını söyleyeyim

türkçe matematik tarih 30 coğrafya 18 vatandaşlık 12...
  • Herkese merhaba;
    Ben kamu yönetimi mezunuyum.Bu yıl kursa yazıldım sadece genel kültür genel yetenek düşünüyorum.Daha öncekine girdim ve kpss3 puanım 65. Pek hazırlanamamıştım artık bu yıl iyi hazırlanmaya çalışacam. Lisansta en az 80 almak gerekiyor tabi kendi bölümüm için. İşletmeden falan 50 ile girenleri görmüştüm puanlar açıkladığı zaman.Artık neresi olursa diyorum bir yer seçmek zor fakat PTT'nin çok sayıda memur almasını umut ediyorum :) Herkes İhtiyaç yayınlarını öneriyor. Bir de Murat'ın kitapları var o nasıldır bilmiyorum.
    Herkese başarılar...
  • İşin doğrusu ben 2 ay çalışıp(günde 10 saat ya da daha fazla çalışabilirim) 90 ve üzeri alıp atanmayı düşünüyorum.Dershaneye de gitmeyeceğim.İnşallah hızlı atın şeyi serek olur misali, benim durumum için geçerli olmaz.
  • bende aralıkta askere gıdıcem esas calısmayı donuste yaparım dıyorum ama bı kıtap aldım data yayınları konu anlatımı nerdeyse mat bıttı zaten sayısal bolum oldugum ıcın zorlanmadım ama tekrar etmem ıyı oldu bazı kuralalrı formullerı unutmusum geometrınınde son 2 konsuundayım sanırım bugun yarın o da bıter..askere gıtmeden once turkceyıde aradan cıkarırsam geldıgımde tarıh cog anayasa ezberleyıp son 1 ayda sadece deneme sınavı cozmeyı dusunuyorum
  • Aralıkta askere gidenler döndüklerindeki çalışmalarıyla bu işi götürebilirler mi ki?

Mesela mühendisseniz rakipleriniz de bir hayli çalışkan ve yol kat etmiş olacak bu zaman zarfı bunları yapmaya yeter mi dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cromartie

Aralıkta askere gidenler döndüklerindeki çalışmalarıyla bu işi götürebilirler mi ki?

Mesela mühendisseniz rakipleriniz de bir hayli çalışkan ve yol kat etmiş olacak bu zaman zarfı bunları yapmaya yeter mi dersiniz?

Elimizden gelenin en iyisini yapacağız artık.Ayrıca genellikle mühendis arkadaşlar özel sektörde çalışıyorlar,bu sınava hazırlanırken.Ben hiç dershaneye giden de görmedim.İşin tek kötü tarafı sınava girecek adamların hepsi belli bir düzeyin üstünde.Onun için b planı da yapmak mantıklı olacaktır.Ben yüksek lisansa başvurmayı düşünüyorm olmazsa,master'da olmazsa iş aramaya başlayacağım.Gerçi yüksek lisans yaparken de rahatça çalışılabiliyor.Demek istediğim tüm hayatı kpss'ye göre yönlendirmek iyi sonuç vermeyebilir.Alternatifler hazırda bekletilmeli.

• kpss de işletme iktisat ve muhasebe soruları çıkıyor, bir işletme mevzunu olarak ben bile bunları zor yaptım. mühendislik fak. den mezun muhasebe bilmeyen biri yapamazki o soruları

dersaneye yazılmanı öneririm, ben murat kpss yi tek geçerim her zaman bu dersaneye gittim bilgiyi aklına kazıyacaklardır emin ol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EcheLoN_ -- 5 Kasım 2009; 16:43:24 >
  • Maliye mezunuyum , geçen senelerde orta ile az arası çalışmayla ( yanlız 20-25 tane süre tutarak son 2 ay deneme sınavı çözdüm , süremi yetirmeyi öğrendim ), P3 puanından 72 puan aldım geçen sene , tabi ki A grubu için olan sınavdı ve memurluk için bir halta yaramadı ,ziraat bankasına falan başvurabiliyorsun birtek.

Bu sene ise 3 ayrı kaynaktan çalışıyorum , yediiklim - ihtiyaç yayınları - yargı , ayrıca kpss dershanesine yazıldım ve çok sıkı çalışmaya aralık 15'de başlıyorum , çok erken başlamayı ( a grubu için söylemiyorum sadece p3 memurluk için söylüyorum ) önermiyorum , unutursunuz tarihi anayasayı ve çok sıkılırsınız bence aralık hatta yılbaşından sonra ocak ortası falan makuldur,6 ay da da tempolu çalışıp bitiremeyen zaten olamaz. Herkeze başarılar.
  • quote:

kpss de işletme iktisat ve muhasebe soruları çıkıyor, bir işletme mevzunu olarak ben bile bunları zor yaptım. mühendislik fak. den mezun muhasebe bilmeyen biri yapamazki o soruları

dersaneye yazılmanı öneririm, ben murat kpss yi tek geçerim her zaman bu dersaneye gittim bilgiyi aklına kazıyacaklardır emin ol

İyi de sizinle aynı bölümlerden sınava girmiyoruz biz.Ben b grubundan gireceğim için muhasebe falan bilmeme gerek yok yani.Eğer a grubundan girmek isteseydim yapmak zorundaydım...
  • @ Cromartie ;

ben askere gıtmeden yanı aralık ayından once mat ve turkce bolunmlerını bıtırmeyı dusunuyorum..su an zaten mat ve geometrı bolumlerı bıttı yakında bı arada turkceye baslarım oyle tempolu calısmıyorum mat de zaten aram ıyıdır cok vaktımı almadı tukceyede bakıcam ıste.esas askerden gelınce 2 aya yakın bı sure kalıyo sınava ozman tempolu calısmayı dusunuyorum ozaman tarıh cog ve anayasayı ezberlıcem durum bundan ıbaret
    yetısebılecegını umuyorum ama ne kdr basarılı olunabılecegını sınavda gorucem :)
    zaten sınav temmuzda ılk atamaalrın olması 2011 martı buluyo ben ılk atamada dıılde 2. veya 3. atamada atansam buda 1 yıl yada 1 bucuk yıla yakın zaman yapıyor sınavdan sonra ..ben sınavdan sonra zaten dırek ozel sırket arıcam kendıme ıs olarak kpss olursa ne ala olmazsa durumları degerlendırecegız zaten kpss tek cozum dııl

@ EcheLoN_

haklısın bızım o soruları yapmamız zor nede olsa gormedık etmedık neysekı osym de bunun farkında da bızı o sorulardan sorumlu tutmuyo
    mühendislik mezunları p3 puanlarına gore atanıyo bazı bırımlerıde kpds puanı ıstıyo..
    p3 demek genel kultur ve genel yetenek sınavları..(matematık turkce tarıh cog anaysa )

• daha okul bitmedi son senem ama yavastan kitap alıp basladım , pegemakademi nin kitapları su an indirimde bazıları cok ucuzlar onlara bir bakın derim
    ögretmenlik okuyorum en az 90 net gerekiyor bakalım napıcam , sorulara bakıyorum kolaylar gördügüm seyler cogu ama iste o günkü moodunuz cok onemli hayırlısı
  • A grubuyum, öncelikli hedefim maliye müfettişliği. Mülakatlar kolay olmayacağı için alternatif seçenekleri de bol tutmaya çalışacağım, işin özü 90 civarı bir puan alıp kendi alanımla alakalı üst düzey bir kadro almayı hedefliyorum.
  • Maliye Müfettişliği için sadece ders kitapları yetmez. Gazetelerin ekonomi sayfalarını ve yazarlarını bilhasla takip edin başta Mahfi Eğilmez olmak üzere.
    Ve tabi ki öncelikle kusursuza yakın bir muhasebe bilgisi lazım.
  • Bende ilk kez giricem (temmuzda), askerden bu yana 5 aydır özel sektörde iş arıyorum, bulamadım.
    Hiç düşünmediğim kpss bir şekilde aklıma girdi. İktisat mezunuyum.
    Okul 1 sene önce bitmiş, çalışmak çok zor gelicek, zaten mezun olmak için çalıştık, muhasebe, istatistik vs hiç çekilmeyecek ama elimiz mahkum gibi...

İşin kötü tarafı, adam akıllı çalışılıp kpss'den belli bir puan alınabilir belki ama bide kurumların kendi sınavı var esas boru o, ee onuda geçtin diyeyim 2-3 aşamalı mülakat var..İşimiz zor vallaha.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSG -- 10 Kasım 2009; 20:27:33 >
  • en mantıklısı 60 ve üzeri not alıp polisliğe başvurmak. Ben öyle düşünüyorum

Baksanıza arkadaş 92 puanla atanamamışki 70-80 hava civa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.