Şimdi Ara

Kpss 2010-lisans (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
8.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biz burada eriz die niee ezikliyosunuz nie cevap yazmıyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyaban18

biz burada eriz die niee ezikliyosunuz nie cevap yazmıyorsunuz ?

kardeş cevap hemen gelecek diye bişey yok.Soruyu sorup beklersen görenler cevaplayacaktır emin ol.

Bilgisayar bölümünü bitirince teknisyen olacaksın. B grubu kadrolara girme şansın var.Atamak için en azından 88 almak gerek ama bu bağlayıcı olmasın belki 2 sene sonra 90 alan bile zor atanabilir.Sen 95 puan almaya odakla kendini.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Calpi84

quote:

Orijinalden alıntı: LSG

@Calpi

Sadece Türkçe-Mat-Tarih vs ile devletteki kapılar açılsa gene hırs edip çalışayımda, İktisat-Muhasebe,Hukuk, Maliye bunları çalışmadan nasıl olacak?

Düz memurluk istiyorsan onlara gerek yok.Eğer a grubu denen daha üst memurlukları istiyorsan iktisat-işletme gibi derslerin sınavına girmen gerekir.Birde kpds dil sınavına girmen gerekir.Tahminime göre hepsi için 2 yıllık hazırlık yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Anladım hocam, katılıyorum; bu A grubundaki müfettiş yard. olsun, uzman yard. olsun ve benzeri memurlukları kazanmak için en az 1 sene çok ciddi çalışmak lazım. Bende o gücü kendimde bulmuyorum, kaç tane ders var, hadi gözüne bazı kurumları kestirdin diyelim gene 4-5 derse düzgünce çalışmak icap eder.
    Ben iktisat mezunuyum, zaten 4 senede verilen bir program, okul bitmiş, askerlik yapılmış, şimdi 5-6 sene önce gördüğün konuları tekrardan çalışmak çok acı geliyor, daha başlamadım çalışmaya ama evde kitapla çalışıp deniyeceğim şansımı, bu zaman içerisinde özel'de iş bulursam isterse 1 hafta kalsın kpss'ye hiç düşünmem girerim işe.

Bu arada düz memurlukta maaşlar hangi aralıkta değişiyor,her sene zamlar sonrası memur maaşları şöyle-böyle oldu haberlerde söylüuor ama onlar genelde belli meslek grubuna yönelik oluyor, öğretmen, avukat, doktor..vs... Bilgin var mı maaşlar konusnda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSG -- 26 Kasım 2009; 17:22:14 >

• quote:

quote:

quote:

@Calpi

Sadece Türkçe-Mat-Tarih vs ile devletteki kapılar açılsa gene hırs edip çalışayımda, İktisat-Muhasebe,Hukuk, Maliye bunları çalışmadan nasıl olacak?

Düz memurluk istiyorsan onlara gerek yok.Eğer a grubu denen daha üst memurlukları istiyorsan iktisat-işletme gibi derslerin sınavına girmen gerekir.Birde kpds dil sınavına girmen gerekir.Tahminime göre hepsi için 2 yıllık hazırlık yapmak gerekir diye düşünüyorum.

Anladım hocam, katılıyorum; bu A grubundaki müfettiş yard. olsun, uzman yard. olsun ve benzeri memurlukları kazanmak için en az 1 sene çok ciddi çalışmak lazım. Bende o gücü kendimde bulmuyorum, kaç tane ders var, hadi gözüne bazı kurumları kestirdin diyelim gene 4-5 derse düzgünce çalışmak icap eder.
    Ben iktisat mezunuyum, zaten 4 senede verilen bir program, okul bitmiş, askerlik yapılmış, şimdi 5-6 sene önce gördüğün konuları tekrardan çalışmak çok acı geliyor, daha başlamadım çalışmaya ama evde kitapla çalışıp deniyeceğim şansımı, bu zaman içerisinde özel'de iş bulursam isterse 1 hafta kalsın kpss'ye hiç düşünmem girerim işe.

Bu arada düz memurlukta maaşlar hangi aralıkta değişiyor,her sene zamlar sonrası memur maaşları şöyle-böyle oldu haberlerde söylüuor ama onlar genelde belli meslek grubuna yönelik oluyor, öğretmen, avukat, doktor..vs... Bilgin var mı maaşlar konusnda...

Maaşlar kurumdan kuruma değişir.Düz memurlukta 1100'den 1300-1400 maaş verene kadar her yerde değişiyor.B grubu olmasına rağmen havaalanında özel memurluklar var maaşı ve şartları çok iyi.Bazı a grubu kadrolarda 1800-2000 lira yani a ve b arasında maaş farkı uçurumları yok.Aralarında statütü farkı var.İktisat mezunu olmak iyidir bende işletmedeyim ancak sınavın kapsamı çok geniş herhangi bir iibf fakültesinde kpss'de sorulan tüm dersler verilmiyor.İşletme,iktisat ve muhasebeyi yapsan maliye,hukuk ne olacak?Yani okulda görüp görmediğin birçok dersten sorumlusun.Ben a grubu kadrolar için hazırlığımı bu sene tamamlayamayacağım seneye ancak yetişirim.

• tsk kardes yaa aydınlattıgın ıcın 1000 kere tsk allahrazı olsun bee ,1 gundede cevap atılmazkı ama arkadsım bu seteye haftada bı mı takılıosunux yaa buradaysanız bu sıteye ozen gostermelısınız yanı bır bırımızle paylasmalıyız hemen çare aramalıyız..tsk ederim...
  • aramızda kpss 2010 sınavına -inşaat mühendısı mezunu olarak gırecek varmı varsa hangı kurumları dusunuyor tercıh ıcın
    ve maaslar konsuunda bılgısı varmı

(muhendısgırenlerde bılgılerını pay olarak lasırsa sevınırım )
  • quote:

Maaşlar kurumdan kuruma değişir.Düz memurlukta 1100'den 1300-1400 maaş verene kadar her yerde değişiyor.B grubu olmasına rağmen havaalanında özel memurluklar var maaşı ve şartları çok iyi.Bazı a grubu kadrolarda 1800-2000 lira yani a ve b arasında maaş farkı uçurumları yok.Aralarında statütü farkı var.İktisat mezunu olmak iyidir bende işletmedeyim ancak sınavın kapsamı çok geniş herhangi bir iibf fakültesinde kpss'de sorulan tüm dersler verilmiyor.İşletme,iktisat ve muhasebeyi yapsan maliye,hukuk ne olacak?Yani okulda görüp görmediğin birçok dersten sorumlusun.Ben a grubu kadrolar için hazırlığımı bu sene tamamlayamayacağım seneye ancak yetişirim.

Anladığım hocam teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.
    Şu zamana kadar aklımda zerre kpss fikri yoktu, 6 aydır iş arıyorum, bulamayınca ister istemez giriyor akla.
    Kariyer sitelerinde finka atmaktan sıkıldım artık.
    Özel sektörde firmalar köle gibi çalıştıracak adam arıyorlar, hadi köle gibi çalıştırdın doğru düzgün karşılığınıda vermiyorlar, işten çıkarılma riskide ayrı stress. Gerçi çalışanına değer veren, şartlarıyla ihya eden şirketlerde çok..Şirket arabası, laptop, ticket vs vs
    A-B arasında statü dışında, A kadrosundakilerin yükselmeside daha muhtemeldir herhalde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LSG -- 27 Kasım 2009; 13:33:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kablosuzAg

aramızda kpss 2010 sınavına -inşaat mühendısı mezunu olarak gırecek varmı varsa hangı kurumları dusunuyor tercıh ıcın
    ve maaslar konsuunda bılgısı varmı

(muhendısgırenlerde bılgılerını pay olarak lasırsa sevınırım )

Ben inşaat müh. okuyorum şu an 3. sınıf . Sanırım 2 yıl geçerliliği var kpssnin bu yüzden bende sınava giricem . Kurum hakkında henüz karar vermedim ama karayolları ağır basıyo şimdilik . Maaşlar da tahminen 1500 2000 ytl arası olur heralde .
  • quote:

quote:

Anladığım hocam teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.
    Şu zamana kadar aklımda zerre kpss fikri yoktu, 6 aydır iş arıyorum, bulamayınca ister istemez giriyor akla.
    Kariyer sitelerinde finka atmaktan sıkıldım artık.
    Özel sektörde firmalar köle gibi çalıştıracak adam arıyorlar, hadi köle gibi çalıştırdın doğru düzgün karşılığınıda vermiyorlar, işten çıkarılma riskide ayrı stress. Gerçi çalışanına değer veren, şartlarıyla ihya eden şirketlerde çok..Şirket arabası, laptop, ticket vs vs
    A-B arasında statü dışında, A kadrosundakilerin yükselmeside daha muhtemeldir herhalde..

Bende aynı durumdayım üç kuruş paraya çalışıyordum işi bıraktım tekrar okula girdim.Biraz kendimi kandırıyorum çünkü okumakla bir yere gelemiyoruz.Kpss'ye gireceğim çünkü 2 sene içinde ne olacağımız belli değil iyi bir puan yaparsam devlete girer kurtulurum en azından gelecek kaygısı biter.

• Arkadaşlar bi anket yapılsa en az %99 çıkar geleceğini göremeyen ne olacagını bilemeyen kaygılı stresli bunalımda olan gençlerin yeni mezunların işsizlerin vs. durumu...

ne olacak sonumuz bilmiyorum sınav sınav sınav.adamı olan her şey oluyor.Diğer taraftada dişini tırnagına takıp çalışanlar boş geziyor.

2008 İİBF Kamu Yönetimi mezunuyum.Ne hayallerim vardı okurken ama şimdi polisliği dahi düşünüyorum.Kimbilir benim gibi kaç kişi vardır...

Umarım bize de bir yerden bir nasip çıkar...Ben de umutlarını 2010 da yapılacak kpss ye bağlayanlardanım artık

Hakkımızda hayırlısı
  • askerde kpss calısılabılırmı askere gıdecek varmı 12 aralıkta kablosuzAg askerde
  • quote:

askerde kpss calısılabılırmı askere gıdecek varmı 12 aralıkta kablosuzAg askerde

Çalışılır, ama çalışabilir mısın mesele o? Can sıkıntısı, hasret, stress ders çalıştırır mı bilemem?
    Ama çalışacak iyi-kötü ortamı bulursun. Kimsede birşey demez, diyemez.
    Hayırlı tezkereler şimdiden..
  • cnm calismak istenior fenbilisi ogretmenliği mezunuyum yardım edecek varmi. .
  • quote:

quote:

askerde kpss calısılabılırmı askere gıdecek varmı 12 aralıkta kablosuzAg askerde

Çalışılır, ama çalışabilir mısın mesele o? Can sıkıntısı, hasret, stress ders çalıştırır mı bilemem?

tesekkurler ;)

bakalım acemılık bı bıtsın ondan sonra calısmak ıcın ortam olu belkı

• quote:

quote:

quote:

tesekkurler ;)

bakalım acemılık bı bıtsın ondan sonra calısmak ıcın ortam olu belkı

Hocam durumumuz nerdeyse birebir aynı.12 sinde askere gidiyorum,inşaat mühendisiyim ve kpss için hzrlık yapmayı planlıyorum bi yandan da...

• herkes bişeyler yazmış. ben de makina müh. mezunuyum. bir işe girecektim son dakikada bi sorun çıktı olmadı. başka iş bakındım bayağı bi yok. yurtdışına giden kuzenin belki yanına alma durumu vardı, ama işleri tam oturtamadı sanırım orada.

ben de oturdum düşündüm. yazın kpss ye girdim hiç çalışmadan; sınavda nerelerden soru gelecek onu bile bilmiyordum. genel yetenekte 45 net yaptım. genel kültürse 26 net. tarih-vatandaşlık neredeyse sıfırdı benim. yorum soruları sorun değil fakat bilgi ve bilgiye dayalı yorum soruları ağırlıkta olduğu için çalışma gerektiriyor. ihtiyaç yayınlarının modüler setini aldım, kendimi kasmadan günde 2-3 saat çalışarak 1 ayda tarihi bitirdim ve aslında tarihimiz konusunda ne kadar cahil olduğumu gördüm.

sıra vatandaşlıkta, sonra coğrafya,matematik,türkçe. sınava kadarda başka kaynaklardan çalışacağım. geçen seneki GY netini 50+ , GK netinide 45+ civarına çekebilirsem 85+ puan gelir sanırım.

bi arkadaş demiş canım istemiyor diye. şu an havalar soğuk ve tam çalışma zamanı. ben öss de bile bir sayfa tarih okuyup çalışmamıştım; keşke okusaymışım diyorum ama o zamanki kafayla şimdiki çok farklı.

neyse herkese kolay gelsin.

• ekonomik krizden sonra kpss puanları uçtu iyice. mühendisler bile ptt veya gümrük memuru olmaya çalışıyor. ülkenin çivisi çıktı anlayacağınız. özel sektör çok pis daraldı, asıl sorun ordan kaynaklanıyor. Kimse yatırım yapmaya cesaret edemiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

ekonomik krizden sonra kpss puanları uçtu iyice. mühendisler bile ptt veya gümrük memuru olmaya çalışıyor. ülkenin çivisi çıktı anlayacağınız. özel sektör çok pis daraldı, asıl sorun ordan kaynaklanıyor. Kimse yatırım yapmaya cesaret edemiyor.

hocam ne ppt si ne gümrük memuru . ben kendi açımdan söyleyeyim dsi,karayolları,bayındırlık ve iskan müdürlüğü, elektrik ür.aş., eti maden, MKE, TCDD, vagon sanayi, il özel idare, iller bankası, tmo, atom enerjisi kurumu gibi kurumlar makine mühendisi alır mesela.

ben MKE istiyorum örneğin. 2009/6 lar açıklandı en düşük-en yüksek puanlarla beraber. 84.252 ile 82.254 arasında puanlar yerine göre oynamış mesela. tabi alınan 8-10 kişi.

dsi ankaraya 84-86 puanlarla girmişler mesela.

• ben elektronik müh'üm. Bizde 87'den kapatıyor. Olmazsa 4001 kadro yazıcaz. Herhangi bir lisans mezunu yani. 83'e kadar inebiliyo o vakit
  • beyler bu A- B grubu olayı nedir biri tam olarak açıklayabilir mi? ben iibf mezunuyum, bi arkadaş 2010'daki sınavın mühendisler icin olacağını, A grubundakilerin yani bizim bölümden mezun olanların aldıkları puanın atamalarda geçerli olmayacağını söyledi, doğruluk payı nedir?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.