Şimdi Ara

Kpss 2010-lisans (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
8.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • okdr ugras okulu bıtırcem dıye sonra hayda baska sınav
  • Hayır arkadaşlar torpilden bahsetmedim :)
    Başbakanlık uzmanlık için sıralama yaptı 92 küsürde kapadı bende küsüratla listeye giremedim
    Şunu söyleyebilirim geçen gün puanların alt sınırı yükseliyor çünkü millet son senelerde KPSS nin farkına vardı.

Torpil yok mu elbet var. KPSS sınav birincisi yada kurumların yaptığı yazılı sınavların 1.si olursanız torpilsiz girebilirsiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

Hayır arkadaşlar torpilden bahsetmedim :)
    Başbakanlık uzmanlık için sıralama yaptı 92 küsürde kapadı bende küsüratla listeye giremedim
    Şunu söyleyebilirim geçen gün puanların alt sınırı yükseliyor çünkü millet son senelerde KPSS nin farkına vardı.

Torpil yok mu elbet var. KPSS sınav birincisi yada kurumların yaptığı yazılı sınavların 1.si olursanız torpilsiz girebilirsiniz

Peki hocam sen 92 alıp, bir de üstüne torpille mi yerleştin? Bu kadar yaygın mı bu torpil olayı, ben iyi bir puan alacağımı düşünüyorum ama bu mülakatlar her geçen gün kafamı daha çok kurcalıyor.

• Kurumlar der ki şu kadar eleman alacağım başvuruları da en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralayıp şu kadar adamı yazılıya çağıracağım (genelde 4 katı olur bu sayı 30 kişi alacaksa 120 kişi sıralar mesela)

İşte bu sıralamada torpil olmaz başvuranlar puanlarıyla ilan edilir zaten başvurup da puanı yettiği halde giremeyen olursa itiraz eder ki daha rastlamadım böyle birşeye. Banada bu kısımda sıra gelmedi 120 kişi sıralandı ama yetmedi puanım.
    Yazılıda da müdahale olmaz. Ancak sözlü sınavda malasef var bu iş arkadaşım, birilerinin ismini söylemesi gerekiyor. Referans olmadan giren yok mu, vardır muhakkak ama azınlık bu kısım. Fakat şimdiden düşünmeyin bunları siz çalışın puanlarınızı alın mülakat aşamasına geldiğinizde elbet birine ulaşıyorsunuz.
  • Of okudukça daralıyorum.
    Bende memurlar.net yalnış yazılmadıysa Merkez Bankası memurluk için 93'ten kapanmış..
    Ohoo 85 alsan ne 90 neye yarar..
  • Başlığı açan arkadaş kaynak sormuştu,daha yeni araştırdım ve almayı düşündüğüm kitaplar;
    1. İhtiyaç modüler kitap(tek bu yeter konu anlatımı olarak)
    2. Data tarih konu anlatım ve soru bankası
    3.İhtiyaç coğrafya soru bankası
    4.Mat soru bankası da yargı ya da ihtiyaç olur,ya da her ikisi
    5.Karacan deneme sınavları

Sadece ddüşündüklerim.Elimde teorem yayınlarının modüler ve gk gy soruları var 2008'in,mat hem çok basit hem de çok az bölüm sonu soruları,geçmişi tazeleme adına çalışıyorum azar azar.Bir de kardeşimin güvender öss tarih var ondan çalışıyorum inkılap tarihini...
  • quote:

Orijinalden alıntı: subsonic

Kurumlar der ki şu kadar eleman alacağım başvuruları da en yüksek puandan en düşük puana doğru sıralayıp şu kadar adamı yazılıya çağıracağım (genelde 4 katı olur bu sayı 30 kişi alacaksa 120 kişi sıralar mesela)

İşte bu sıralamada torpil olmaz başvuranlar puanlarıyla ilan edilir zaten başvurup da puanı yettiği halde giremeyen olursa itiraz eder ki daha rastlamadım böyle birşeye. Banada bu kısımda sıra gelmedi 120 kişi sıralandı ama yetmedi puanım.
    Yazılıda da müdahale olmaz. Ancak sözlü sınavda malasef var bu iş arkadaşım, birilerinin ismini söylemesi gerekiyor. Referans olmadan giren yok mu, vardır muhakkak ama azınlık bu kısım. Fakat şimdiden düşünmeyin bunları siz çalışın puanlarınızı alın mülakat aşamasına geldiğinizde elbet birine ulaşıyorsunuz.

Ne diyelim, umarım herkes emeğinin karşılığını alır.

• Kurstaki hoca diyorki atama yapılan merkezde çalışan çaycıyı tanısanız yeter.

• uzmanlıklarmı yoksa müfettişliklermi tercihiniz olur ? neden ?
  • Bu biraz size bağlı.
    Mesela öyle gideyim başka yerlere, döneyim tekrar gideyim bana göre değildi hiç girmedim teftiş sınavlarına. Ankara'da kalmak istiyordum burada merkez uzmanlıklardan birine yerleştim para-kariyer derdim de yok.
    Ancak ben yaparım öyle oturmak bana göre değil diyebiliyorsan teftiş her halükarda daha iyi.

1-Maaşı daha iyidir her zaman,turnelere çıktığında harcırah da alırsın.
    2-Kariyer için önü açıktır,misal Bakanlıklarda toplam 1000 tane genel müdür ve yardımcı pozisyonu varsa bunların 950 tanesi teftişten gelmektedir
  • SMMM Staj baslatma sınavına 3 kez girdim, her sınav bir öncekinden çok daha zor,
    Şu an aklım o kadar karışık ki kpss için kursa yazılmayı düşünüyorum..
    Vergi dairesi memurluğu yada nüfus müdürlüğü ne bilim hiç farketmez memurluk işte polislik bile olur bu saatten sonra, 3 yıl SMMM stajını çekip üstüne bitirme sınavını yaşamaktansa Kpss ye çalışmak sanki daha iyi bi fikir gibi geliyor... Bunalımdayım
  • Bizim peter bey'de kursa yazıl diye tutturdu..
    Bu yaştan sonra Türkçe-Tarih coğrafya falan mı dinliyecem hocadan.
    Evde kitaptan çalışıp şansımı denemeyi düşünüyorum.
    Zaten 8 ay var kpss'ye o zamana kadar işte bulunabilir..

mcakrep, moralini yüksek tut hocam, biryerden birşyerler olacak elbet..
  • yaa kusura bakmayın ama benı bırax bılgılendıren olursa sevınırım : ben acık lıseden okuyorum ve son senem meslek lısesı bolumum bılgısayar/verı tabanı kpss ye gırecem kıtap aldım calısıyorum ama hangı meslek kac puanla kımı alıyo v.s hıc bır sey bılmıyorum ..??
  • bu a, b dalgası ne kardes aydınlatır mısın ?
  • bu ıllete 7 yasında basladık hala devam edıyo hala aynı kurtulma sansı yok sankı D :
  • la bı allahın kulu yok mu su kpss dalgasını anlatacak yaaa
  • quote:

Orijinalden alıntı: LSG

Bizim peter bey'de kursa yazıl diye tutturdu..
    Bu yaştan sonra Türkçe-Tarih coğrafya falan mı dinliyecem hocadan.
    Evde kitaptan çalışıp şansımı denemeyi düşünüyorum.
    Zaten 8 ay var kpss'ye o zamana kadar işte bulunabilir..

mcakrep, moralini yüksek tut hocam, biryerden birşyerler olacak elbet..

Sen ne diyorsun matematik,türkçe devlette her kapıyı açar.Kaç yaşında olursan ol bu dersleri tekrar çalışmaktan gocunma benim gibi bu dersleri 10 yıl önce görmüş olsan bile
    Şaka bir yana düz memurluklarda matematik,türkçe ve tarihin ilköğretimde okutulan konularından sorumlusun.Benimde bu dersleri çalışmak ağrıma gidiyor ama çaremiz yok.Üniversite bitirip özel sektörde çalışmak bir yere kadar.Özellikle 32 yaşındaki abimin tekrar işsiz kaldığını görünce daha bi hırsla çalışıyorum.Abim önceden uzmanlıktan başka kadro istemezdi mülakatlarda elediler şimdi düz memurluğa razı iş garantisi ve emekliliğini görebilmek için.

• @Calpi

Sadece Türkçe-Mat-Tarih vs ile devletteki kapılar açılsa gene hırs edip çalışayımda, İktisat-Muhasebe,Hukuk, Maliye bunları çalışmadan nasıl olacak?
  • askere gıdıyorum bu kpss ınsallah yalan olmaz da calısabılırım orda az da olsa :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: LSG

@Calpi

Sadece Türkçe-Mat-Tarih vs ile devletteki kapılar açılsa gene hırs edip çalışayımda, İktisat-Muhasebe,Hukuk, Maliye bunları çalışmadan nasıl olacak?

Düz memurluk istiyorsan onlara gerek yok.Eğer a grubu denen daha üst memurlukları istiyorsan iktisat-işletme gibi derslerin sınavına girmen gerekir.Birde kpds dil sınavına girmen gerekir.Tahminime göre hepsi için 2 yıllık hazırlık yapmak gerekir diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.