Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
26
Favori
193.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dellobaltino D kullanıcısına yanıt

    Sıcaklık set değerine yani 60° ye yaklaştığında kazan modülasyon yapıp gücü kisiyor mı? 60° yi geçtiğinde veya yaklaştığında güç kaç kw da sabit kalıyor?

    Sorun aslında su sirkülasyonunda. Pompada sorun var gibi duruyor. Suyu iyi basmıyor, kazanda su kalıp ısınıyor. Sistemdeki, peteklerdeki havayı aldınız mı? Pompada hava yapmış olabilir. Onuda almak lazım. Pompanın fotoğrafını atabilir misiniz? Gerçi servis kapağını açmak lazım. Tesisatı da kontrol etmek lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Sanırım sorun pompada tekrar kontrol ettim basınç saatinin altından su damlatıyor ve basıncı düşürüyor. Peteklerdeki hava daha yeni alındı onlarda bir sorun yok sanırım ses de yapmıyorlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt
     Kozlusan Pelet Sobası
     Kozlusan Pelet Sobası

    dediğiniz gibi 60 ı geçince kw ı sıfırlıyor boru anahtarı ile somunları sıktım damlama azaldı ama hala çok az da olsa var. Şu anlık bir problem yok gibi dün geceden beri hata vermedi daha pazartesi servisi arayayım en iyisi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dellobaltino D kullanıcısına yanıt

    3° geçince kazan durur. Fabrika ayarı böyle. Şimdi siz söyleyince aklıma geldi. 60° yi geçip 80-90° ye gelip hala kapanmaması yazılımsal bir sorun olduğunu gösteriyor. Doğrusu bu. 3° geçince durması. Bu değiştirilebilir bir değer. Peteklere gidiş ve geliş vanalarini kapatıp kazan içindeki suyu tamamen boşaltıp tekrar doldurmayı deneyebilirsiniz. Birde kazan seti 60 iken 90 a çıkması var. Modulasyon yaparsa yani kazan kendini kisarsa 70° ye bile ulaşaması lazım. Çünkü kazan kendini 5-6kw ya kadar kisabiliyor ve bu güçte su sıcaklığı bırakın 80 90 ı 60 dereceyi bile zor görür. Eviniz kaç m2, yalıtım durumunuz nedir? Kaç metre petek var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Ev 80 m2,7.5 m civarı petek var,yalıtım yok. Su damlatma olayından önce böyle bir sorun yoktu. Yaklaşık bir aydır kullanıyorum cihazı su damlatmaya başladıktan sonra böyle hatalar vermeye başladı. Hala bir problem yok aşırı sıcaklık vs. bakalım önümüzdeki günlerde ne olacak. Teşekkür ederim yardımınız için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dellobaltino D kullanıcısına yanıt

    80m2 ye 30kw çok çok fazla. Neden 15kw ligini almadınız? Servis ayarlarına girip kazanı en azından 20kw ya sinirlandirsaniz iyi olur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Şöyle oldu ilk olarak evin olduğu yer dağ tepesi bir yer 4 tarafı açık ve geceleri - derecelere kadar düşebiliyor bir de alt kat var şu anda kullanmıyorum ama ileride kullanırsam diye biraz büyük alayım dedim. O dediğiniz kw sınırlama nasıl oluyor öyle bir şey göremedim ayarlarda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dellobaltino D kullanıcısına yanıt

    Genellikle 60° mi kullanıyorsunuz? 60° ye geldiğinde kazan kaç kw da sabit kalıyor? Ayarlarda servis menüsü var. Oradan yapılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Aynen genelde 60 derecede kullanıyorum az önce baktım 60 derecedeyken kw 0 dı ama kazan çalışmıyordu belki ondan olabilir.Damlamayı da artırmış bu arada kendisi :)

  • Arkadaşlar benim cihaz poflama yapmaya başladı. Ateşleme sırasında pofluyup ön kapaktan duman kusarak ateşliyor. Her zaman yapmıyor bunu bu arada. Soba boruları doldu sandım temizledim borularda boştu gerçi, sonrada pot ta acaba kül mü kalıyor diye her ateşleme öncesi potu çekip yukarıda kalanları küllüğün içine bırakmayı alışkanlık yaptım fakat geçmedi. Yakıtım sumaş bir ara zeytin peleti yakayım dedim ama almadım vazgeçtim...Başına gelen oldu mu hiç ? Yorumunuz var mı ?
  • tuyo kullanıcısına yanıt

    5 yıldır hiç yaşamadım. Sadece ateşleme sırasında ise çok sorun etme derim. Ama yinede problem baca dolu değil ise fanda gibi duruyor. Hiç fanı temizledin mi? Yakıt değişimi yaptın mı? Mesela bu zamana kadar geçen seneden kalan pelletleri yakarken bu senenin pelletine mi geçtin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peletleri 20'şerli çuvallar şeklinde bittikçe alıyorum. Geçen seneden kalan yakıtım yok. Aldığımdam bu yanada hep sumaş kullandım. Fan nerede tam olarak benim ulaşabileceğim bir yerdeyse temizlerim onu hiç denemedim. Lidya25 sulu sistem bu arada ev içi ;)
  • tuyo kullanıcısına yanıt

    Bende tam bilmiyorum. Şu videoda pompanın arkasında görülüyor.

    Kapaklarını sökmek lazım. Elinizden geliyorsa yapılabilir. Tabii ki garantisi bitti ise. Aşağıdaki video ise benim yaptığım temizlik. Slimpel Easy de fan yeri kolay ulaşılır. Hatta aynı temizliği 3 gün önce yine yaptım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tuyo kullanıcısına yanıt

    Eğer söküp temizlersen dikkat etmen gereken bir nokta var. Fan yapraklarını tel fırça veya sert birseyle temizlerken fazla kuvvet uygulamamaya dikkat et. Fan yapraklarını biraz dahi eğer veya dengesini bozarsan ses yapabilir. Titreşimli çalışır. Bu son yaptığımda Başıma geldi. Azda olsa hem ses hemde titreşim arttı. 2 günde kendi kendine iyice azaldı. Dikkat etmek lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ilk link benim soba ile aynı ama benim o kdr parçalamam biraz zor :) Potta kül kalması ilk yanmada bu poflamaya neden olabilir diye artık potu çekmeden yeniden ateşleme yapmayacağım. Gerçi küllükte peletler tamamen yanmış çıkıyor kalan parça hiç yok. Biraz daha deneyeceğim devam ederse servis çağıracağım. Teşekkürler cevaplar için, gelişme olursa buradan forumuda haberdar ederim 👍🏼
  • İyi geceler.3 senedir Lidya serisi kazan kullanıyorum.çok memnundum.taaaki bu seneye kadar.ilk 2 sene Kaan pelet kullandım.bu sene birazda fiyattan ve bazı olumlu yorumlardan dolayı Manisa spil pelet aldım.ve bin pişman oldum.ve bu tip kazanlarda yakıtın ne kadar önemli olduğunu öğrendim.aldığımdan beri devamlı sorun yaşıyorum.keşke Kaan pelete devam etseydim.peletin içi her türlü yabancı madde dolu.yarım at nalı bile çıktı.görmeseydim muhtemelen makinede çok daha ciddi sorun yasayacaktım.külün içi cüruf dolu.iki kere servisten gelip bakım yaptılar.kazanın başını yiyecekmişim nerdeyse.lanet olsun dedim.gecen hafta 2 tn Kaan peletten pelet aldım.makine normale döndü.2 tn kadar spil pelet var.evin 4.katinda.muhtemelen onları kullanmayacağım.size tavsiyem spil'den uzak durun.kaliteden şaşmayın derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5008.tr 5 kullanıcısına yanıt

    Bende 3 sene Kaanb nin ardından 2 senedir Spil Pelet kullanıyorum. Burada 6 kişiyiz. Toplu şekilde alıyoruz. Bizimde değiştirme amacımız fiyatı uygun diye. Yakıp denemediğim pelleti kullanmam ama Spil in de hem fotografları iyi duruyordu hem de başka kullananlardan olumlu görüşleri vardi. Risk alarak bu tercihi yaptık. 2 senedir sorunsuz kullaniyoruz. Geçen Aralık ayına kadar bu pelleti tavsiyede ediyordum. Ancak bir arkadaşımın da başına sizin yaşadığınız sorunlar gelene kadar.

    Oda geçen sene benim tavsiyemle Spil pellet alıp ilk senesini sorunsuz geçirdi. Bu senede orayı tercih etti ancak tamda sizin yaşadığınız sorunlar başına geldi. Pelleti içinden ne ararsanız çıktı. Kazanı tam otomatik Lidya Compact pro plus. Servis gelip kazanı tamamen dağıtıp temizledi. Duman boruları dolmuş sistem harbileme yapamıyormuş. 5 yilda olmayacak durum 2. Senesinde yaşanmış. Fotoğraflarıda gördüm. Insanı pelletten soğutur.

    İşin acı tarafı satıcının, bu hatasının arkasında durmaması. 6 ton pellet almış. Sen 3 tonunu sar kamyona gönder bende burdan 3 ton göndereyim paçal yap kullan. Bende mağdur oldum gibi ifadelerle malının arkasında durmayıp kullanıcıyı mağdur etmiş. Iade almaya yanaşmamış. Çok kötü üzücü bir durum.

    KaanB de böyle bir durum çıksa eminim kendisi araba gönderi kusurlu malını değiştirirdi. Kurumsal firma. Spil'in de böyle davranması lazımdı. Arkadaşım hala pelletini eleyerek, iyice kontrol ederek vu seneyi çıkarmaya bakıyor.

    Böyle durumlarla her markada karsilasilabilir. Onemli olan firmanın hatasını kabul edip gerekeni yapmasıdır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zaten esnaf olan insan malının ardında durur.banada getir geri alayım dedi.muhtemelen bilerek yapıyor getiremeyeceğimi bildiği için.ben evin 4. katına çıkardım adam tutup.onları aşağı indireyim,palete yükleyip araç tutayım.olacak iş değil.gelecek olan malın nasıl çıkacağı belli değil.çöpe atarım genede ne uğraşırım nede bir daha o firmanın önünden geçerim.

  • Bu yıl için pelet aldınız mı? Alanlar hangi firmadan tonu kaç liradan aldınız?
    Ben Dikili'de oturuyorum 7 arkadaş bir firma ile anlaştık 20 ton. Ama satıcı pürüzler çıkardı. "Yok merkezi bir yere dökerim herkes oradan kendisi alsın,10km uzakta ki arkadaşınız fiyatı fazla verir vs"bizde iptal ettik.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dsgtan D kullanıcısına yanıt

    Yenişakran 'dayım. 3. Senedir Spil den aliyoruz. 18 ton aldık. 1150₺ den. Ama temmuz ayında ödemeyi yaptık. Biz paletli alım yapiyoruz. Burada 3 yere kamyon yanaşıyor, forklifte gelip 1200-1300kg lık paletleri apartmanın veya evlerin bahçesine bırakıp gidiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 6 Eylül 2021; 10:17:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.