Şimdi Ara

Kozlusan Pelet Sobası (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
677
Cevap
26
Favori
193.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • loko kullanıcısına yanıt

    Aynen öyle şuan herkes pelet işine girmiş durumda 6200'den aşagı çam peleti veren yok 6200'e verende tırla alırsan veriyor yoksa 1-2 ton alayım desen çok daha fazla tutacak.

  • good lost kullanıcısına yanıt
    Pelet in en kalitelisinin tonu 900 TL idi 2 sene evvel. kalorifer alayım dedim aldık kurduk toonu oldu 2000 şimdi olmuş 6000TL. 4 ton yaksan 24 bin eder kendide elektrikle çalışıyor fanı pompası vb. Onlarda bin tl tutsa yıllık ısınma 25 bin TL.
    Bence Şu an Elektrik daha mantıklı oldu iki tane 24 binlik kalima kullansan bile bu kadar tutacağını sanmıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu sene 7mm pelet kullanmaya başladım.Külü çok oluyor.Söndürürkem zor sönüyor.Pelet sobamı 7mm göre nasıl ayarlayabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • loko kullanıcısına yanıt

    1mm çapın bu kadar farketmesine şaşırdım. Küle ve zor sönmesine yapacak birşey olduğunu düşünmüyorum. Kazaniniz hangi modeldi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kozlusanın pelet sobası.Kazan yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kozlusan lidya-25 pellet sobası kullanıyoruz 3 gündür ara ara error 5 hatası veriyor bacalari falan daha yeni temizlememize rağmen bu hatayi veriyor. Bir de istenilen sicakliga gelmeden kendisini söndürüp tekrar ateşleme yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Hocam pelet sobalarıyla ilgili anladığım kadarıyla deneyimin var. Elektrikli pelet sobamın fan sesi ile ilgili benim büyük bir sorunum var. Calışırken çıkan fan bu normalde mi yüksek? Kimseden bilgi alamadım. Ama dayanılır bir ses değil. Telefondan ses ölçerle kontrol ettim soba 60-70 desibel civarı ses üretiyor.

  • nevarthe N kullanıcısına yanıt

    Sobanın marka modeli nedir? İlk sahibi misin? Kullanmaya başladığın ilk günden beri mi ses fazla?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevarthe N kullanıcısına yanıt

    Şimdi başka bir konudan yazdığın mesajı gördüm. Daiwa sobalarla ilgili bilgim yok ama ev içi sobalarda fan sesi hepsinde olsada rahatsız edecek derecede olmaması gerekir. Hele ki fan hızını düşürdüğünde. Garantisi varsa arıza kaydı oluşturun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uriel kullanıcısına yanıt

    Hocam çok teşekkürler. Servisten bilgili birine ulaştım sistem ayarlarından fan rpm değerlerini değiştirerek ses sorununu minimuma indirebildim. Şimdi de sobanın camının çabuk islenme sorununu çözmeye çalışıyorum. Daha doğrusu nedenini anlamaya çalışıyorum.


    Soba kurulumunu yaparken iç mekanda boru görmemek için arka çıkışından yukarı döndürmeden doğrudan yatay olarak dışarı vermiştim. Soba camı çok çabuk islenince acaba çekmiyor mu diye dışarıdan da 90 ile yukarı döndürüp 1 mt kadar yükselttim ama islenme devam. Pelet kalitesiyle ilgili olabilir dediler şimdi kaliteli bir çam peleti arayışı içindeyim. Eğer bulursam onunla deneyeceğim yine çabuk islenme devam ederse sizce sorunun kaynağı ne olabilir? Açıkcası deneme yanılma yoluyla çözmeye çalıştım ama olmadı. Yabancı sitelerden baca montajı videolarına baktım benim yaptığım gibi yapılabileceğini söylüyorlar. Son seçenek olarak içeriden 2 mt kadar yükseltip yeni bir delik delerek öyle dışarı vermeyi deneyeceğim. Acaba sıcak hava dışarıdaki soğuk bacadan çıkarken zorlanıp tepme mi yapıyor diye düşünüyorum. Bacadaki sıcak hava evin içinde 2 mt kadar yol alıp öyle çıkarsa belki çözülür düşüncesindeyim. Diğer bir denemeyi de dışarıdaki baca borusunu soğuk havaya karşı yanmaz malzemeyle yalıtmayı deneyeceğim.


    Bu tür sobalarda bacanın doğal çekiş özelliği aranmıyor olması lazım sanki. Zaten bir baca fanı var ve yanma sonucu çıkan dumanı dışarı pompalayabiliyor baca çekmese de motor kirli havayı dışarı atıyor. O nedenle tüm olasılıklar %100 çam kaliteli bir peletin sorunu çözebileceğine çıkıyor. Umarım öyle de olur.


    Bu konuda yerli kaynak neredeyse hiç yok. Ne bir metin ne bir video ne kadar aradıysam bulamadım. O yüzden bu sorunu çözersem görüntülü bir şekilde durumu burada açıklarım belki birine faydamız dokunur.


    Not: Bu arada şunu da öğrendim dış baca içindeki duman belirli bir sıcaklığın altına inerse yoğuşma oluşuyormuş. O yoğuşmayı da engellemek için baca borusunu yalıtmak ilk etapta yapmam gereken iş gibi duruyor. bu sayede bacadan çıkan sıcak duman borunun ucuna kadar soğumadan atılabilecek.





  • Herkese Merhaba.

    Kozlusan smartpel 11 kullanıyorum. Birkaç ay önce almıştım. Ana kartta sorun olduğundan geçen gün garanti kapsamında değişti. Sizden ricam Tps 2 versiyon için servis ayarlarını paylaşır mısınız? Şu an sönme problemi camda islenme sorunu yaşamaktayım. Mevcut ayarlarımı paylaşıyorum. Şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim.


     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası


     Kozlusan Pelet Sobası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5.7 Litre -- 5 Mart 2023; 18:55:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son iki mesajda benim bugüne kadar sorun olmadığını düşündüğüm camın is olması yazılmış. Bu gerçekten önemli bir sorun mu? Ben aldığımdan beri hep simsiyah cam ile kullandım. Nedir bu olay?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dsgtan D kullanıcısına yanıt

    Camın is olmasının sobanın verimli çalışması adına eminim hiçbir anlamı yoktur. Ancak şömine görüntüsü versin diye ön kısmı cam şeklinde tasarlanan bir sobanın doğal olarak görselliği de ön planda oluyor ister istemez.

  • nevarthe N kullanıcısına yanıt
    İki kullanıcı aynı şeyi yazınca dedim bir sorun herhalde. Ben 3 yıldır kullanıyorum ama şimdiki aklım olsa mutlaka dış mekan olan modeli alırdım. Tozu pisliği oda içinde zor oluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5.7 Litre 5 kullanıcısına yanıt

    Bilen anlayan arkadaşlardan hala cevap beklemekteyim. Soba maalesef özellikle 3kw yani minimum fan modunda iken kısa sürede sönüyor. Bir kaç ayar tavsiyesine ihtiyacım var. Teşekkürler..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 5.7 Litre -- 15 Mart 2023; 0:32:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili ve çok değerli @Uriel değerli bilgilendirmelerin için çok teşekkür ediyorum. Yani en ince detayına kadar her şeyi açıklayıcı bir şekilde anlattın bilgilendirdin. Çok sağolasın. Abi bu bilgilere insanlari ihtiyaçları var. Birçok ınsan basit ayarlardan dolayı kazanını verimli kullanamıyor. Herşey için teşekkür ederim kozlusanin sizi hemen takımına alması gerekli bence 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nevarthe N kullanıcısına yanıt

    Merhaba herkese, öncelikle forumda verdiğiniz değerli bilgiler için hepinize teşekkür ediyorum. İç mekan Lidya 25 plus ile katılacağım aranıza. Bir parçasının tedariğinden dolayı 7 hafta gibi bir süre verdiler. Bu sürede baca işini daha az sorunla karşılaşabilecek şekilde halletmek istiyorum. Bacayı hazır contalılardan alıp izole bir şekilde doğrudan dışarı çıkarmayı ve 2 metre yükseltip saçak hizasında yatay kuşluk takmayı düşünüyordum ancak bahsettiğiniz durumdan ötürü kararsız kaldım. İs sorununuz ne durumda, çözüldüyse paylaşabilirseniz sevinirim.

    Soba dış duvar köşesinde olacak, ev müstakil ve 50 cm saçak uzunluğu var. Tavan ve saçak altı ahşap. Rüzgar genellikle kuzeyden veya güneyden esiyor, baca batı duvarından çıkacak. Her türlü öneriye açığım.

  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.