Şimdi Ara

Kötü Monitor Performansı Etkiler Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
8.110
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merak ediyorumda kötü monitor oyunların performansını dusurur mu ...sımdıye kadar hıc ole saglam guzel bı monıtorum olmadı ..en buyuk 17"(crt) ve eskı ..1152x864 te bile 75 Hz ye ulasamayan bi monitor ... yani bole bı monıtor oyun oynarken performansta dusme yasatır mı oyunda yavaslama takılma vs. olur mu bunu merak ettim .... sistem bilgilerimde var assada ztn ... yani sadece bnm kosullarıma gorede degıl genel olarak acıklıcak bırı olursa sevınırım ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _SiN_ -- 26 Ekim 2006; 11:06:13 >

• olmaz olur muu him bir lcd monitör bile o kadar fark ediyor ki ben de casper 17crt var 85 hz oyunları oynamama rağmen bir lcd gibi görüntüyü yakalamıyoooor
  • yani oyunun oynanma hızında fark oluyor mu ... goruntu kalıtesınde oldugu kesın zaten ... FPS de artıs olur mu ..cunku bende GeForce6800 var ve 16/6 pipe acık bazen bazı oyunlarda daha ıyı performans vermesını beklıyorum sankı yavas gıbı gelıyo ama belkı ben abartıyorum belkıde gercekten yeni bi monitorle bu sorun duzelır ...
  • oyunlarda özellikle 3ms kullanmanı tavsiye ederim oyunların zevkine varıyorsun
  • zaten acılabılen oyunlarda acıyorum ama iste dedigim gibi baya bi performans dusuklugu yaratıyo bu yeni bi monıtorle duzelır mı acaba ... ztn her oyunda sm3 destegı yok ancak sm2 kullanıyo oyunlar ..
  • Monitör sadece bilgisayarın oluşturduğu görüntüleri senin anlayabileceğin bir hale getiren bir araçtır. Bu yüzden iyi ya da kötü monitör performansı etkilemez. İstersen monitörü ekran kartından çıkart, oyun yine aynı fpsde oynatacaktır.

Tam olarak kastettiğin şu tahminim: Hangi monitörü takarsan tak, 3d mark skorun aynı olacaktır. İstersen bilgisayarı monitörsüz çalıştır bu değişmez.
  • evet bunu soruyodum saol yardımın ıcın ... yani dedim kucukte olsa acaba fark yaratır mı ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşın dedigi gibi bi şey değişmiyor bizzat denedim bi fark yok
  • Arkadaşlar yanılıyor maalesef, monitör performansı etkiler.......................

Monitör büyüdükçe performans düşer. 14 crt ile 17 crt arasında çözünürlük farkı olacağından, 14 inch monitörde
    bazı oyunlar kasmıyorken 17 de kasabilir. Aynı şey 17 ile 19 arasında; 19 ile 21 arasında değişir.

17 crt monitör ile 17 lcd monitör arasında da performans farkı vardır. 17 lcd de doğal çözünürlüğün dışına çıktığın zaman görüntü bozulacaktır. Fakat crt de böyle bir sorun yoktur. Dolaylı da olsa sonuç olarak lcd monitörde performans kaybı olur. Bunun önüne geçmenin tek tek bir yolu vardır o da ekran kartının iyi olması lazım.

Bence bilgisayar alınacağı zaman en dikket edilecek nokta monitördür. LG 17 F700B kullanıyorum ve çok memnumun. Özellikle oyunlarda çok süper. LCD için yine LG L194WT-SF favorimdir.

TBD

NATIVE/MAXIMUM RESOLUTION 1440 x 900 (Widescreen)

SCREEN TYPE/SIZE 19"/19" Diag
    Nonglare

BRIGHTNESS 300 cd/m2

CONTRAST RATIO 2000:1 (Typical)

RESPONSE TIME 5ms (Typical)

PIXEL PITCH TBD

VIEWING ANGLE 160°/160°

TILT/SWIVEL Tilt Stand

VESA MOUNTING COMPLIANCE •

DIMENSIONS WITH BASE (WXDXH) 17.1" x 14.8" x 3.9

SHIPPING DIMENSIONS (WXDXH) 19.3" x 14.9" x 5.0"

WEIGHT (WITH BASE) Monitor/Shipping 7.9 lbs/10.6 lbs

SAFETY/REGULATORY Emission Standard: FCC-B, CE, TCO 03
    Power Saving Standard: EPA Energy Star

ASPECT RATIO 16:10

LGEUS WARRANTY 3 Year

UPC# 71919218259 2

OTHER FEATURES f-Engine, DVI-D w/ HDCP

POWER REQUIREMENTS Built-in Power Supply
    Power Consumption (On/Standby): 35W/1W

INPUT Max. PC Input (Analog/Digital): Digital
    PC/RGB Analog Input
    DVI/Digital Video Input

• Hadi ya .. sımdıde performansı etkıledıgı soylenıyo hangisi o zmn ya ... sanırım en ıyısı yenı LCD aldıgımda gorucem ... tabi eger senin dedigin gibiyse bide performans lcd de duser demisin halbuki yukselmesi gerekmiyo mu ...tepki zamanları ve dvi baglantı ozellikleriyle LCD ler daha performanslı degıl mı .. bnm bıldıgım crt lerın avantajı renkler ve goruntu kalıtesı olarak daha ıyı oldugu sadece ...
  • Benim su anki monitorum 14" mis simdi baktım .. baya kucuk yani simdi ben bundan 19" yada 20" bi LCD ekrana gecsem performans olarak bi fark yaratmaz mı ? arada baya bi fark var bu kdr eski bi teknoloji crt monitorden yeni teknoloji LCD monitore gecınce sanırım bi hızlanma olur heralde ya..
  • sin arkadaşımızı yanlış yönlendirmeyin.

"Tam olarak kastettiğin şu tahminim: Hangi monitörü takarsan tak, 3d mark skorun aynı olacaktır. İstersen bilgisayarı monitörsüz çalıştır bu değişmez." Bu söylediğim tamamen doğrudur, kimse de aksinin olduğunu iddia edemez. emretur arkadaşın anlatmaya çalıştığı şey, büyük lcd alırsan daha yüksek çözünürlükte oynamak zorunda kalacağın bu yüzden de oyunlarda alacağın fps'nin düşeceği. Lakin buna performans düşüşü diyemeyiz.

Bilgisayarda 3 temel birim var. 1incisi input aygıtları: mouse, klavye.
    2incisi output aygıtları: ekran, printer gibi
    ve son olarak donanım. (işlemci, ekran kartı, ram vs vs)

Bilgisayarın performansı dediğimiz şey tamamen donanıma bağlıdır. Daha pahalı bir klavye alarak bilgisayarını hızlandıramayacağın gibi daha kaliteli bir monitor alarak da bilgisayarını hızlandıramazsın.

Son olarak eğer bilgisayarının oyun performansını arttırmak istiyorsan iyi bir ekran kartı al. Monitör tamamen göz zevkin ile alakalı birşey, performans ile alakası yoktur.

• ekran kartı GeForce 6800 ..16/6 pipe acık ...ztn sıstem agp olduugu ıcın en son bunu aldım bundan sonrada ztn sıstemı degıstırırım o yuzden ekran kartına gerek yok ..

ama sole bısı var bılgısayarın performansı tabıkı degısmıcek ama monıtorun performansı degısıcegı kesın yanı tepkı suresı var sonucta buda oyunların daha hızlıymıs gıbı calısmasını saglamaz mı acaba dıorum ben .. sımdıkı monıtor kac ms tepki suresine sahıptır bılmıorm cunku baya eskı 14" ve vestel markası (crt) baya bı dandık yanı sımdı gıtsem 5ms lık bı monıtor alsam DVI baglasam mutlakakı goruntu kalıtesı ve performansında degısıklık olur ... buda bılgısayarı rahatlatır mı tam olarak sordugum bu aslında ...

yanı bu suna benzıyo .. bu bılgısayarın cıkıs bırımı ya hanı .. bı su tesısatı yapıp ucuna ufak bı musluk koysan mı daha rahat akar yoksa kocaman bı musluk koysan mı... buda ona benzer sanırım ama ne kdr etkılı olu onu bılmıorm ıste ...
  • yok yanlışın var orada. lcd monitorun kaç ms olduğun gölgelenme ile alakalı birşey. zaten 12ms altında ghosting denen gölgelenme görmek çok güç. Crtler için ms olarak bir değer kullanılmaz. refresh rate önemldiri. o da 75hz üzernde olmalı ki gözleri yormasın.

Dvi bağlantı görüntü kalitesini etkiler. DVi ile analogtan iyi görüntü alırsın, daha berrak olur. Yine de birçok kişi fark göremediğini söylüyor. Açıkçası ben görüyorum. Özellikle doğal olmayan çözünürlük kullanıldığında. DVI daha iyi.

Ustam, monitör ile performans arasında hiç bir bağlantı yok. Bunu karıştırma birbirine.

Sen bence şöyle düşün. Pencereden bir sokağı izliyorsun. 4 gözlü pencereden baksan da sokakta olanlar aynı, 2 gözlü pencereden baksan da. Sokaktaki olayların akışını senin pencereden etkilemez. Sokakta olan olayları görmeni etkiler kullandığın pencere.

• arkadaşlar çok saçma şeyler dönmüş bu konuda, sadece sendorm arkadaşımız doğru dürüst bir cevap yazmış soruya. monitörle performansın hiç bir alakası yok. bu kadar.
  • Benim demek istediğim dolaylı da olsa etkiler anlamındadır. Performans nedir? Kaba bir tabirle oyunların takılmadan yüksek bir hızda sorunsuz bir şekilde oynanması diyebiliriz.

Eğer senin pc bütçende bir sorun yoksa zaten monitörün performansı etkiler mi sorusununda bir anlamı kalmıyor zaten? Teknik anlamda etkilemez, ben de işlemcinin içindeki aritmetik lojik üniteye bir katkısı olduğunu falan yazmıyorum..........

Böyle bir soru sorulduğuna göre düşündümki kıstlı bir bütçe ile monitör alınacaksa dikkat edilmesi gereken bazı hususlar var sadece ondan bahsettim....

Sizi yadırgamıyorum arkadaşlar, sadece sorunun ne maksatla sorulmuştur ona göre cevap yazmak istedim o kadar.

Bundan yıllar önce klavye performansı etkiler mi diye sorulsaydı o zaman da yine böyle anlam kargaşalığına dayanan tartışmalar olurdu herhalde. Comodore 64 klavyeleri hatırlatırım size...............................

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.