Bildirim
Ekran büyüdükçe görüntü kalitesi düşer mi ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Sadece SD yayınlarda düşer ama izleme mefasesi çok az olmadıkça göze batmaz -
evet ekran büyüdükçe görüntü kalitesi düşer. SD ya da HD olması farketmez. Ama SD görüntüde bozulma daha çok olur. Ekran büyüklüğüne izleme mesafesine göre karar vermelisin. -
Tamamen izledigin kaynaga bakar. FullHD 1080p izliyorsan 1920x1080 formatina denk gelir ve ekran buyudukce kalite dusmez ayni kalir ta ki bu formatin ustune cikana kadar ki bu baya buyuk bir televizyon eder. Ama 1080p kalitesinde izleyebilecegin piyasada sayili kaynak var.
Ozetle arkadaslarin dedigi SD cok ufak bir format kaldigi icin televizyonda 40 ve ustune ciktin mi fazla bulanmaya baslar ama bu HD icin gecerli olmaz, TV devasal olmadigi surece. Ama ben 1080p olup goruntu kalite kaybi yasayan TV henuz kendi gozlerimle gormedim. Ne izleyecegin onemli eger HD olmayan TV kanallarini izleyeceksen cok buyuk almamakta fayda var. Ama genellikle HD yayinlar sunan kanallar, Blu-Ray filmler izliceksen butcen yettigi kadar buyuk televizyonu rahatlikla alabilirsin.
Ayrica bazi televizyonlarin artik goruntu kalitesini duzelten teknolojiler mevcut. Bunu gormedim ama basarili oldugunu soyleyen arkadaslarimiz var. Mesela eski bir DVD'yi bu teknolojiye sahip yeni bir televizyonda izlediginde eskiden fark etmedigi detaylari fark ettigini soyluyor.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X