< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Kötü bir insan olmuşum haberim yok
-
-
Hocam bu dediğinizin kötü bir insan olmakla bir alakası yok ki?
Benden sürekli dışarıda yemek parası isteyen oluyor adam bana diyor 16 yaşındayım 21 tane suç kaydım var ceza evinden yeni çıktım tatlı alır mısın diyor? Akbil kart kullanmak istiyorlar.
Ben insanların çoğunun iyi şeyleri hak ettiğini düşünmüyorum. Birisine destek olmamak sizi kötü yapmaz. Kaynaklarımız bize ait. Kimin kullanıp kullanmayacağına bizim karar vermemiz gayet normal.
-
bundan 2-3 yıl önce yolda yürürken bir baktım genç bir adam yerde öylece yatıyor. yattığını gören biri de yanına yaklaşıp yardım etmek istedi. fenalaşmış gibiydi hatta burnunda da sargı vardı bir hastalık durumu var gibiydi. ben de gittim yardıma dedim insanlık öldü mü. adamı sandalyeye oturttuk adam kendine geliyor gibi görünüyordu. sonra buna neyin var diye sorduk bu da işte "hastaneye gittim ilaç almam gerekiyor ilacın fiyatı şu kadar" deyince heee tamam dedim senin niyetin anlaşıldı. bırakıp gittim adamı orada.
asıl kötü olan yardım etmeyenler değil, asıl kötü olanlar, yardım etmek isteyen insanların güvenlerini suistimal edip yardım etme heveslerini tamamen yok eden sahtekarlardır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LastStand -- 22 Ocak 2025; 10:56:22 > -
İyi insanların yardım hevesini kırdılar. Ben bu yüzden bir şey satan kişilerden alışveriş yaparım.
Yarabandı, mendil artık neyse ihtiyacım olmasa bile alırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 22 Ocak 2025; 11:3:16 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
buda bir dilenme yöntemi, peçete için verdiğin 10 liranın para üstünü istemeyeceğini umarak yine fazladan kar elde ediyorlar.
-
Hocam en azından bir şey satıyor.
Simdi eli ayağı tutup suç kaydı olan genç adama mı para vermek mantıklı yoksa köşede bir yerde peçete satan, yarabandı satan teyzeden amcadan bir şey almak mı daha mantıklı?
Ben ikincisini tercih ederim.
tamamda ortada bir tercih zorunluluğu yok ki. İkisi de mantıklı değil yani ikisine de verme. Peçete lazımsa dükkandan alabilirsin :)
-
Baboş büyük hata yapmışsın istersen güvenilir bir kuruma bağış yap iddefi tavsiye ederim kurban yollamıştı babam adamlar videosunu çekip yolluyor omg
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi şeyler hak edenler de var onlara yardımcı olmak lazım ama toplumda güven kalmadığı için işimiz zor
İslamcı vakıflara güvenim yok hocam ilerde başka türlü telafi ederim artık
Kimse iş için yalvarmıyor da hazır para istiyor. İş için gelene yardımcı olurum ama dilenene olmam.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçen Pazar günü İzmir Gaziemir Optimumda idim. Aşırı kalabalıktı. Yemek katında siparişler için 10 15 dakika beklemeniz gereken yerler vardı. Sırada beklerken çocuklu bir adam yanıma yaklaştı. Çocuğa yemek alacaktım param yok alabilir misiniz dedi. Adam 35 yaşında falandı. Taşı sıksa suyunu çıkarır. Direkt maalesef dedim geçtim. Kalabalık bir günü bulmuş 100 kişiden 2 3 tanesi kesin verir birşeyler. Karnını tıka başa doyurur. Sonra gider kitap mağazasına ordan 2 3 şey aldırtır. Yetmez giyim mağazasına geçer bir şeyler aldırtır. Bedavaya 1 2 saat içinde belki binlerce lira kazanacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X