Şimdi Ara

Kota aşımı neden olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
9.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kablolu modem kullanıyorum.İnternete neredeyse hiç girmiyorum.Zaten zamanım yok.Ama kota aşmaya başladı son 3 aydır.hem de aşırı bir aşama var,4 gb limitliyken bir ay 12 diğer ay 8 gb girilmiş.msn görüntülü chat,video izleme,müzik dinleme kotayı yiyor,biliyorum zaten bunları yapmıyorum.

Kablolu modemde şifre kırılması,çalınması gibi bir durum olabilir mi?Apartmanının ana telefon kutusunda oynama yapılmış olabilir mi?Yani birileri benim şifremle giriyor oalabilir mi?Ne yapmam lazım

• bilgisayarınıza bulaşan virüsler internetini meşgul edip kotanızı harcayabilir
  • fatura detayında kotayı aşan kullanımlar listelenmiş.bağlantı bitim tarih-saati diye bi bölüm var orda.mesela bağlantı bitiş saati 04:22:34 gibi gece yarısını gösteriyo.Bu mümkün değil.yani gece yarısı internete bağlanmadım hiç.Yani bilgisayrın açık olduğu saatler bile sayılıdır.ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: spiderman07

fatura detayında kotayı aşan kullanımlar listelenmiş.bağlantı bitim tarih-saati diye bi bölüm var orda.mesela bağlantı bitiş saati 04:22:34 gibi gece yarısını gösteriyo.Bu mümkün değil.yani gece yarısı internete bağlanmadım hiç.Yani bilgisayrın açık olduğu saatler bile sayılıdır.ne yapmalıyım?

modemin fişe takılıysa internete bağlı demektir, bilgisayarının açık olamasına gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

quote:

fatura detayında kotayı aşan kullanımlar listelenmiş.bağlantı bitim tarih-saati diye bi bölüm var orda.mesela bağlantı bitiş saati 04:22:34 gibi gece yarısını gösteriyo.Bu mümkün değil.yani gece yarısı internete bağlanmadım hiç.Yani bilgisayrın açık olduğu saatler bile sayılıdır.ne yapmalıyım?

modemin fişe takılıysa internete bağlı demektir, bilgisayarının açık olamasına gerek yok

ARKADAŞ doğru söylüyor: Modem açık olduğu müddetçe hattınız internette gözükür. Taki modemi yeniden başlatana dek. Belirtilen bitiş saatinde de ya elektrik kesilmiştir. Ya kendiliğinden modem restart yapmıştır v.s...

• Eğer birileri giriyorsa kullanmadığın zaman modemi kapa
  • modemin fişini çekiyorum zaten kullanmadığım zaman.telekomdan döküm aldım,geçen cuma akşam19,30-22,30 arası girilmiş gözüküyo mesela.oysaki sadece 10-15 dakka girildi ve modemin fişi çekildi.Telekomdaki yetkili hiçbir şekilde şifrenin kırılmasının ve başka bir pc den girilmesinin mümkün olmadığını söyledi.virüsle ilgili bir problem var galiba.pc yi avast la taradım.3 tane malware buldu.artık modemi tamamen söktüm.korktum valla
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eğer facebookta fazla takılıp video izliyorsanız buda kotayı aşmanıza sebep olabilir yüksek kaliteli görüntüler kısa da olsa büyük boyutları var.
  • quote:

modemin fişini çekiyorum zaten kullanmadığım zaman.telekomdan döküm aldım,geçen cuma akşam19,30-22,30 arası girilmiş gözüküyo mesela.oysaki sadece 10-15 dakka girildi ve modemin fişi çekildi.Telekomdaki yetkili hiçbir şekilde şifrenin kırılmasının ve başka bir pc den girilmesinin mümkün olmadığını söyledi.virüsle ilgili bir problem var galiba.pc yi avast la taradım.3 tane malware buldu.artık modemi tamamen söktüm.korktum valla

Avast dışında daha iyi bir virüs programı indirip, taratın.

Olmadı format. Daha sonra kafanızı kurcalayan sorunları daha net çözümleyebilirsiniz.
  • benzer durum bende de var. 4GB kotalı (kablolu tek kişi) ttnet kullanmaya başladım. iki ay oldu. her iki ayda da kotayı geçtim. ne video izlerim, ne müzik dinlerim, ne oyun ne program indiririm. yani kotayı aşırtacak hiçbir şey yok. ama kotayı geçen ay 6 GB bu ay da 1,5 GB aştım.
    Acaba pc'de habersiz interneti sömüren bir program mı var?? bilgisi olan var mı beyler???
  • quote:

Orijinalden alıntı: chemengin

benzer durum bende de var. 4GB kotalı (kablolu tek kişi) ttnet kullanmaya başladım. iki ay oldu. her iki ayda da kotayı geçtim. ne video izlerim, ne müzik dinlerim, ne oyun ne program indiririm. yani kotayı aşırtacak hiçbir şey yok. ama kotayı geçen ay 6 GB bu ay da 1,5 GB aştım.
    Acaba pc'de habersiz interneti sömüren bir program mı var?? bilgisi olan var mı beyler???

Masaüstünde beklerken ve hiçbir program açık değilken modem ışıklarına bakın devamlı. Windows update'i de kapatın. Bu esnada modem ışıkları yanıp sönüyorsa bahsettiğiniz ihtimal olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: chemengin

benzer durum bende de var. 4GB kotalı (kablolu tek kişi) ttnet kullanmaya başladım. iki ay oldu. her iki ayda da kotayı geçtim. ne video izlerim, ne müzik dinlerim, ne oyun ne program indiririm. yani kotayı aşırtacak hiçbir şey yok. ama kotayı geçen ay 6 GB bu ay da 1,5 GB aştım.

Masaüstünde beklerken ve hiçbir program açık değilken modem ışıklarına bakın devamlı. Windows update'i de kapatın. Bu esnada modem ışıkları yanıp sönüyorsa bahsettiğiniz ihtimal olabilir.

netlimiter kurdum. Google chrome kullanıyordum. dünden beri veri aktarımına bakıyorum. bir iki haber sitesi, facebook da dolaştım 30-40 mb veri tüketti. eklenti olarak da **** ve gmail dışında bişi yok. ayrıca bugün chrome'u kaldırdım. ie10 kullanıyorum. yine aynı gibi..

• Bilgisayarda kotayı harcayan programlar vardır , masaüstündeyken modem ışıklarına bakın.
  • Modeminize bağlı olan aygıtları modem wep arayüzünde görebilir ve tespit edebilirsiniz.
  • Eğer üst düzey bir kullanıcı değilseniz kolay kolay anlayamazsınız kotanın neden gittiğini. Mesela benim bir arkadaşım var, Windows Güncellemeleri açık, diğer indirdiği bir dünya programın güncellemeleri açık, antivirüs programının güncellemesi açık ki daha Adobe Flash, Java vs. saymıyorum bile. Bunlar arkaplanda güncelleme yaparken çoğu kişi anlamıyor.

En basitinden şöyle yapın. Masaüstünde kalın, internetle ilgili hiçbir program açık kalmasın ve modemin ışığına bakın. Çok hızlı yanıp sönüyorsa arkaplanda indirme yapan bir program var demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ravenger09

Eğer üst düzey bir kullanıcı değilseniz kolay kolay anlayamazsınız kotanın neden gittiğini. Mesela benim bir arkadaşım var, Windows Güncellemeleri açık, diğer indirdiği bir dünya programın güncellemeleri açık, antivirüs programının güncellemesi açık ki daha Adobe Flash, Java vs. saymıyorum bile. Bunlar arkaplanda güncelleme yaparken çoğu kişi anlamıyor.

En basitinden şöyle yapın. Masaüstünde kalın, internetle ilgili hiçbir program açık kalmasın ve modemin ışığına bakın. Çok hızlı yanıp sönüyorsa arkaplanda indirme yapan bir program var demektir.

peki çözüm olarak ne yapmam lazım??
  • Sen ip değiştir yeni quick setup yap şifreni kullanıcı adını değiştir firewallı aç eset katı kurallıyı aç girsinde görüyüm

%100 ÇALIŞIYOR !!!

131 Kişi tarafından onaylandı....
  • Çözüm virüs olasılığına karşı tam bir format atmak, Windows güncellemelerini, diğer programların güncellemelerini kapatmaktır. Antivirüs programı yükleyin, tek güncel o kalsın.
  • Dowland çok yaparsan olabilir mesela
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.