Şimdi Ara

Kot farkı bulunan ev alınır mı ? Tapuda cinsi Mesken ancak Kat no kısmı Bodrum görünüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
964
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ilk evimi alacağım. Alacağım daire 2+1 brüt 126, net 100 m2 bir daire. Bu bilgileri müteahhit projesinden çıkardım emlakçı 115 m2 diye itelemeye çalışıyordu. Neyse.

Daire 136 daire ve 26 dükkandan oluşan bir sitede bulunuyor. Benim ev ise dükkan üstü değil ama kot farkından dolayı 1 kat yukarı çıkılarak girilen bir daire.

Evin 1 balkonu 1. kat gibi yukarıda iken 2. balkonu yüksek giriş gibi zemine yakın. Umarım anlatabilmişimdir.

Şimdi biz daireyi eşimle beraber beğendik. Tapusunu kredi işlemleri için aldığımda cinsi MESKEN olarak görünüyor burada bir sıkıntı yok. Ancak kot farkından dolayı KAT NO kısmında BODRUM yazıyor.

Konutta kat kısmında bodrum yazması bir sorun mudur ?

Ayrıca arsa payı tapuya göre hesapladığımda 63 m2 olarak görünüyor. Daire 10 yıllık. Daha kentsel dönüşüm vs düşünecek bir durum yok ancak 63 m2 arsa payı düşük bir oran mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bob_marley_232 -- 5 Şubat 2025; 21:45:13 >

• Hocam benim son satısımda aynı şekilde bodrum kat olarak görünüyor ancak binada bodrum kat yok :)) En iyisi ilgili belediye ile görüşün derim.Sorun olacağını zannetmiyorum ama ilk ağızdan duymak her zaman fayda getirir.Ek olarak bina ile ilgili sorun varmı onuda öğrenmiş olursunuz.Komsu yada yöneticiden de gerekli desteği alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.