Şimdi Ara

Koşu bantları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
4
Favori
110.837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Sarisakal

tv linin 100 lira fazla parası var.ama bunu seçmemin esas 2 nedeni bant genişliği daha fazla (51x142 cm) ve 150 kg taşıma kapasitesi var.buda motoru bana daha çok dayanacakmış gibi geliyor (110 kiloyum:).ama eksisi %12 eğim var.

tv siz olan 100 lira daha ucuz.ama bant genişliği daha az (48x138 cm), ve taşıma kapasitesi 130 kg.ama en büyük artısı eğim %15.

yani tv sinde ya da 100 liralık farkında değilim.eğer 15 eğim daha fark ettirecekse tv siz olanı, eğer 12 eğim de yeterse, taşıma kapasitesi ve bant genişliği de daha önemli faktörlerse tv li olanından alacağım.

Bencede band genişliği ve kaldırma kapasitesi fazla olanı alın, ömrü uzun olur. Ayrıca tv'li olmasıda cabası... %3 eğimin farkına bile varamazsınız... Silikon sprey almayıda unutmayın, bandınızı korursunuz...

• quote:

Orijinalden alıntı: celebic

quote:

tv linin 100 lira fazla parası var.ama bunu seçmemin esas 2 nedeni bant genişliği daha fazla (51x142 cm) ve 150 kg taşıma kapasitesi var.buda motoru bana daha çok dayanacakmış gibi geliyor (110 kiloyum:).ama eksisi %12 eğim var.

tv siz olan 100 lira daha ucuz.ama bant genişliği daha az (48x138 cm), ve taşıma kapasitesi 130 kg.ama en büyük artısı eğim %15.

yani tv sinde ya da 100 liralık farkında değilim.eğer 15 eğim daha fark ettirecekse tv siz olanı, eğer 12 eğim de yeterse, taşıma kapasitesi ve bant genişliği de daha önemli faktörlerse tv li olanından alacağım.

Bencede band genişliği ve kaldırma kapasitesi fazla olanı alın, ömrü uzun olur. Ayrıca tv'li olmasıda cabası... %3 eğimin farkına bile varamazsınız... Silikon sprey almayıda unutmayın, bandınızı korursunuz...

teşekkürler

• yalnız koşubandım sitesi ürün özelliklerini yanlış vermiş.2 model arasında tv ve 12-15 eğim dışında hiçbifark yok.bende sanırım tv siz 15 eğimli olan modelini alacağım.hem 100 lira daha ucuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sarisakal -- 29 Mayıs 2012; 19:15:43 >
  • Öncelikle herkese hayırlı akşamlar. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Ben de an itibariyle bir koşu bandı edinmek istiyorum. 90 kilodayım ve hedefim 75 kiloya inmek.

Koşu bantlarını araştırdım ve birçok model arasında kararsız kaldım.

Öncelikle motor gücü en düşük olanlar (1,5 hp) bile benim kilom için ideal. Zaten evde en kilolu olan kişi benim. Bu yüzden motor gücü pek önemli değil. Yani ortalama 2 hp civarında bir şey düşünüyorum.

Beni tereddütte bırakan iki önemli nokta var:

1. Otomatik eğim: Gerçekten kullanmayacağım bir özelliğe 400-500 TL fazla para vermek istemiyorum. Amacım 15 kilo fazlalıktan kurtulmak ve sıkı bir vücuda kavuşmak. Kavuşunca haftada 3-4 gün düzenli koşu yaparım. Bu yüzden sizce otomatik eğim olanları tercih etmeli miyim?

2. Bant genişliği: 40 cm 'den başlıyor bant genişlikleri. Koşu için 40 cm bant genişliği uydun mu? Bir de 120 cm olan bant uzunluğu ?

Gelelim modellere. Birkaç marka ve model arasında tereddüt ettim.

1. Öncelikle otomatik eğim özelliği, sürekli 2,75 hp motor gücü ve 44x135 koşu alanı olan York PR 47 marka ve model bir ürün. Fiyatı 1250 TL / 12.

http://www.e-finspor.com/kosu-bandi-york-fitness-pr-47

2. Bir diğeri Voit Speed F1 ya da Run T1. İkisi de hemen hemen aynı modelmiş. Manuel eğim var. Koşu alanı da 41x120 cm. Bunun motor garantisi 5 yıl. Fiyatı da 240 TL hediye çekiyle 1200 TL'ye geliyor. 240 TL'lik çeki bir şekilde harcayabilirim.

3. Dynamic Gold 240M. Voit'in yan ürünü. 2 hp motor gücü. 40x120. Manuel eğim. Bunun da fiyatı 780 TL'ye geliyor. 12 taksitli.

http://www.hepsiburada.com/liste/dynamic-gold-240m-masaj-twister-fonksiyonlu-20-hp-motorlu-kosu-bandi-dynamic-r10-kondisyon-bisikleti-mekik-aleti-hediyeli/productDetails.aspx?productId=spor1dykb240m&categoryId=19249

Açıkçası çok kararsız kaldım. Ha ürünü aldı mı parasını çıkartırım. Hakkını veririm. :)

Yardımcı olursanız memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: KaanF

Öncelikle herkese hayırlı akşamlar. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Ben de an itibariyle bir koşu bandı edinmek istiyorum. 90 kilodayım ve hedefim 75 kiloya inmek.

Öncelikle motor gücü en düşük olanlar (1,5 hp) bile benim kilom için ideal. Zaten evde en kilolu olan kişi benim. Bu yüzden motor gücü pek önemli değil. Yani ortalama 2 hp civarında bir şey düşünüyorum.

1. Otomatik eğim: Gerçekten kullanmayacağım bir özelliğe 400-500 TL fazla para vermek istemiyorum. Amacım 15 kilo fazlalıktan kurtulmak ve sıkı bir vücuda kavuşmak. Kavuşunca haftada 3-4 gün düzenli koşu yaparım. Bu yüzden sizce otomatik eğim olanları tercih etmeli miyim?

2. Bant genişliği: 40 cm 'den başlıyor bant genişlikleri. Koşu için 40 cm bant genişliği uydun mu? Bir de 120 cm olan bant uzunluğu ?

1. Öncelikle otomatik eğim özelliği, sürekli 2,75 hp motor gücü ve 44x135 koşu alanı olan York PR 47 marka ve model bir ürün. Fiyatı 1250 TL / 12.

2. Bir diğeri Voit Speed F1 ya da Run T1. İkisi de hemen hemen aynı modelmiş. Manuel eğim var. Koşu alanı da 41x120 cm. Bunun motor garantisi 5 yıl. Fiyatı da 240 TL hediye çekiyle 1200 TL'ye geliyor. 240 TL'lik çeki bir şekilde harcayabilirim.

3. Dynamic Gold 240M. Voit'in yan ürünü. 2 hp motor gücü. 40x120. Manuel eğim. Bunun da fiyatı 780 TL'ye geliyor. 12 taksitli.

http://www.hepsiburada.com/liste/dynamic-gold-240m-masaj-twister-fonksiyonlu-20-hp-motorlu-kosu-bandi-dynamic-r10-kondisyon-bisikleti-mekik-aleti-hediyeli/productDetails.aspx?productId=spor1dykb240m&categoryId=19249

Açıkçası çok kararsız kaldım. Ha ürünü aldı mı parasını çıkartırım. Hakkını veririm. :)

Hocam öncelikle almış olduğunuz kilo verme kararı için sizi tebrik ederim ama şunuda belirteyim; yürüme bandıyla kilo verilmez ama vücudunuzu sıkılaştırırsınız. Bunlar farklı şeyler. Yürümeme bandıyla 90 kilodan 75 kiloya inmek mümkün değil. Gelelim sorularınıza, bildiğim kadarıyla cevaplıyayım.

Otomatik eğim şart değil, eğer çok isterseniz ön tarafa 3 cm'lik takoz koyun. Gülmeyin çok ciddi söylüyorum ama buna gerek duymayacaksınız.

Bant genişliği için 40 cm yeterli ancak bantın karşına tv koyup maç seyrederseniz bazı gol pozisyonlarında bant genişiliği size yetmez, düşebilirsiniz.

Belirtilen motor güçleri sizi yanıltmasın her markanın verdiği motor gücü farklı olabiliyor. Çin malı markalarda belirtilen 2,5 hp motor gücü Voit'in verdiği 1,5 hp'den daha düşüktür. Ancak sizin kilonuz için Çin malıda olsa verdikleri 2,5 hp yeterlidir. Bu arada Çin malı kötüdür demiyorum. Bende Çin malı Goodman 1200 Era kullanıyorum ve çokta memnunum. O kadar çok kullandım ki neredeyse bandın lastiğinin değişmesi gerekecek. Alalı 3 seneye yaklaştı. Önünde bayanların selülitleri için tırtır motoruda var. Bunuda tavsiye ederim özellikle bel ve sırt kaslarınız için. Böyle modelleri tercih edebilirsiniz.

Bunun dışında yazmadığınız ama benim size önereceğim şeyler var;

* fazla pahalıya kaçmayın, bir düşük modeli alıp aradaki fiyat farkıyla voit kürek alın. Günde 10 dakika kürek çekerek farklı kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.

* ayda bir silikon spreyle yürüme bandı kauçuk kısmının alt tarafını silikonlamayı unutmayın, bandın ömrünü uzatın.

* eğer apartman dairesinde oturuyorsanız ve altınızda başka bir komşunuz varsa bandın altına piyasada satılan matlardan almaya kalkamyın, gürültüyü kesmez boşa para vermeyin. Her evde bir dolap kenarına dürülüp konömuş halı bulunur. Bunu üçe katlayıp bantın altına yerleştirin. 10 km hızla dahi koşsanız aşağı gürültü gitmez.

* mümkünse yürüme bandını tv karşısına koyun yoksa zamanla isteksizlik başladığında oyalanacak bir program bulup yürümeye devam edersiniz. Yoksa zamanla istesizlik başlar, yürümek istemezsiniz.

* normal yürüme hızı 5,5 - 6 km/saattir. Sürekli sabit bir hızda yürümeyin 10 dakikada bir süratinizi azaltıp, çoğaltın. Zaten büyük olasılık yürüme bandının üzerinde daha önceden yüklenmiş yürüme programları vardır, onlardan birini uygularsınız.

Kilo vermeyi kafaya koyduysanız özellikle 90 kilodan 75 kiloya inmeyi hedeflediyseniz bunu profosyonel bir yardım almadan gerçekleştiremezsiniz. Ya bir diyestisyene gideceksiniz yada akupunktur yardımıyla 3 ay gibi bir sürede hedeflediğiniz kiloya kavuşacaksınız. Kilo vermek için yürüme ve aklınıza gelebilecek her türlü sporu yapın sonuç değişmez. Yemek yeme alışkanlıklarını değiştirmeniz gerekecek, başka çaresi yok maalesef...

Bu bilgiler tecrübeyle sabittir ve her yerde bulamazsınız...

• quote:

quote:

Öncelikle herkese hayırlı akşamlar. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler.

Hocam öncelikle almış olduğunuz kilo verme kararı için sizi tebrik ederim ama şunuda belirteyim; yürüme bandıyla kilo verilmez ama vücudunuzu sıkılaştırırsınız. Bunlar farklı şeyler. Yürümeme bandıyla 90 kilodan 75 kiloya inmek mümkün değil. Gelelim sorularınıza, bildiğim kadarıyla cevaplıyayım.

Otomatik eğim şart değil, eğer çok isterseniz ön tarafa 3 cm'lik takoz koyun. Gülmeyin çok ciddi söylüyorum ama buna gerek duymayacaksınız.

Bant genişliği için 40 cm yeterli ancak bantın karşına tv koyup maç seyrederseniz bazı gol pozisyonlarında bant genişiliği size yetmez, düşebilirsiniz.

Belirtilen motor güçleri sizi yanıltmasın her markanın verdiği motor gücü farklı olabiliyor. Çin malı markalarda belirtilen 2,5 hp motor gücü Voit'in verdiği 1,5 hp'den daha düşüktür. Ancak sizin kilonuz için Çin malıda olsa verdikleri 2,5 hp yeterlidir. Bu arada Çin malı kötüdür demiyorum. Bende Çin malı Goodman 1200 Era kullanıyorum ve çokta memnunum. O kadar çok kullandım ki neredeyse bandın lastiğinin değişmesi gerekecek. Alalı 3 seneye yaklaştı. Önünde bayanların selülitleri için tırtır motoruda var. Bunuda tavsiye ederim özellikle bel ve sırt kaslarınız için. Böyle modelleri tercih edebilirsiniz.

Bunun dışında yazmadığınız ama benim size önereceğim şeyler var;

* fazla pahalıya kaçmayın, bir düşük modeli alıp aradaki fiyat farkıyla voit kürek alın. Günde 10 dakika kürek çekerek farklı kaslarınızı çalıştırabilirsiniz.

* ayda bir silikon spreyle yürüme bandı kauçuk kısmının alt tarafını silikonlamayı unutmayın, bandın ömrünü uzatın.

* eğer apartman dairesinde oturuyorsanız ve altınızda başka bir komşunuz varsa bandın altına piyasada satılan matlardan almaya kalkamyın, gürültüyü kesmez boşa para vermeyin. Her evde bir dolap kenarına dürülüp konömuş halı bulunur. Bunu üçe katlayıp bantın altına yerleştirin. 10 km hızla dahi koşsanız aşağı gürültü gitmez.

* mümkünse yürüme bandını tv karşısına koyun yoksa zamanla isteksizlik başladığında oyalanacak bir program bulup yürümeye devam edersiniz. Yoksa zamanla istesizlik başlar, yürümek istemezsiniz.

* normal yürüme hızı 5,5 - 6 km/saattir. Sürekli sabit bir hızda yürümeyin 10 dakikada bir süratinizi azaltıp, çoğaltın. Zaten büyük olasılık yürüme bandının üzerinde daha önceden yüklenmiş yürüme programları vardır, onlardan birini uygularsınız.

Kilo vermeyi kafaya koyduysanız özellikle 90 kilodan 75 kiloya inmeyi hedeflediyseniz bunu profosyonel bir yardım almadan gerçekleştiremezsiniz. Ya bir diyestisyene gideceksiniz yada akupunktur yardımıyla 3 ay gibi bir sürede hedeflediğiniz kiloya kavuşacaksınız. Kilo vermek için yürüme ve aklınıza gelebilecek her türlü sporu yapın sonuç değişmez. Yemek yeme alışkanlıklarını değiştirmeniz gerekecek, başka çaresi yok maalesef...

Bu bilgiler tecrübeyle sabittir ve her yerde bulamazsınız...

Öncelikle uzun uzun, açıklayıcı ve bol yardım içerikleriyle dolu mesajınıza teşekkür ederim.

2 sene evvel 103 kiloydum. Diyetisyen yardımıyla 82 kiloya kadar indim ama bu süreçte hiç spor yapmadığım için sarkmalar oldu.

Geçen ay düğün yaptım. Düğün sürecinde yediklerime dikkat edemedim ve şu an 90 kiloyum.

Diyetistenimin benim için verdiği diyeti tekrar uygulayacağım ve sporla destekleyerek 75 kiloya ineceğim. Yoksa yeme alışkanlıklarını değiştirmeden gerçekten de verilmez bu kilo. Benim bu konuda bir problemim yok çok şükür. Yani diyetle 3,5 ayda 20 kilo vermiş birisiyim.

Öncelikle eğim konusunda ve mat konusunda içimi rahatlattınız. Gerçekten rahatladım.

EVimizde televizyon olmadığı için herhalde düşmem gibi geliyor bana. Bunun yerine 7 Numara dizisini bilgisayara koyup, en azından sesini dinleyebilirim. Böylelikle eğlenerek spor yapabilirim.

Kürek fikri bana bayağı mantıklı geldi. O halde Dynamic modelini alayım diyorum şimdi.

• quote:

Öncelikle uzun uzun, açıklayıcı ve bol yardım içerikleriyle dolu mesajınıza teşekkür ederim.

2 sene evvel 103 kiloydum. Diyetisyen yardımıyla 82 kiloya kadar indim ama bu süreçte hiç spor yapmadığım için sarkmalar oldu.

Geçen ay düğün yaptım. Düğün sürecinde yediklerime dikkat edemedim ve şu an 90 kiloyum.

Diyetistenimin benim için verdiği diyeti tekrar uygulayacağım ve sporla destekleyerek 75 kiloya ineceğim. Yoksa yeme alışkanlıklarını değiştirmeden gerçekten de verilmez bu kilo. Benim bu konuda bir problemim yok çok şükür. Yani diyetle 3,5 ayda 20 kilo vermiş birisiyim.

Öncelikle eğim konusunda ve mat konusunda içimi rahatlattınız. Gerçekten rahatladım.

EVimizde televizyon olmadığı için herhalde düşmem gibi geliyor bana. Bunun yerine 7 Numara dizisini bilgisayara koyup, en azından sesini dinleyebilirim. Böylelikle eğlenerek spor yapabilirim.

Kürek fikri bana bayağı mantıklı geldi. O halde Dynamic modelini alayım diyorum şimdi.

Rica ederim önemli değil.

Küreği cidden tavsiye ederim, çok faydasını göreceksiniz. Dynamic ve Voit birbirinin aynı küreği üretiyorlar fark yok bendeki Voit RW700 modeli, daha fazlasına kaçmaya gerek yok, yeterli.

Size bir tavsiye; iki aylık akupunkturla 15 kilo vermeniz mümkün. Bu arada sporunuzada devam edersiniz. Ben başta çok karşıydım ama sonra denize düşen yılana sarılır misali denedim ve 70 günde 15 kilo verip hayata döndüm.

Bende sizin gibi düşünüp daha önce gittiğim diyetisyenin verdiği yemek listelerini atmamış bilgisayarıma bir kopyasını tarayp koymuştum ama ne kadar yapmaya çalıştıysam olmadı. Sanırım diyetisyene ikinci kez para vermediğimden vücudumu disipline edemedim ve kilo veremedim. Sonradan imdadıma akupunktur yetişti.

İki aylık akupunkturdan sonra bir önceki diyestisyenimin verdiği listelere sadık kalarak kilo vermeye devam ettim ve verdiğim kiloları koruyabildim. Eğer ilk kez akupunktura giden biri olsaydım yani daha önce diyestisyen tecrübem olmasaydı belki verdiğim kiloları hemen geri alırdım. Zaten bu nedenle hep akupunkturla verilen kilolar hemen geri alınıyor diye bir kanı hakim. Ama yanlış. Akupunkturla kilo verip gene ekisi gibi homini gırtlak yersem akupunktur sana ne desin.

• Bu arada yeni evlenmişsiniz, tebrikler.

Merak ettim evde niye tv yok, karşı mısınız?
  • quote:

quote:

Rica ederim önemli değil.

Küreği cidden tavsiye ederim, çok faydasını göreceksiniz. Dynamic ve Voit birbirinin aynı küreği üretiyorlar fark yok bendeki Voit RW700 modeli, daha fazlasına kaçmaya gerek yok, yeterli.

Size bir tavsiye; iki aylık akupunkturla 15 kilo vermeniz mümkün. Bu arada sporunuzada devam edersiniz. Ben başta çok karşıydım ama sonra denize düşen yılana sarılır misali denedim ve 70 günde 15 kilo verip hayata döndüm.

Bende sizin gibi düşünüp daha önce gittiğim diyetisyenin verdiği yemek listelerini atmamış bilgisayarıma bir kopyasını tarayp koymuştum ama ne kadar yapmaya çalıştıysam olmadı. Sanırım diyetisyene ikinci kez para vermediğimden vücudumu disipline edemedim ve kilo veremedim. Sonradan imdadıma akupunktur yetişti.

İki aylık akupunkturdan sonra bir önceki diyestisyenimin verdiği listelere sadık kalarak kilo vermeye devam ettim ve verdiğim kiloları koruyabildim. Eğer ilk kez akupunktura giden biri olsaydım yani daha önce diyestisyen tecrübem olmasaydı belki verdiğim kiloları hemen geri alırdım. Zaten bu nedenle hep akupunkturla verilen kilolar hemen geri alınıyor diye bir kanı hakim. Ama yanlış. Akupunkturla kilo verip gene ekisi gibi homini gırtlak yersem akupunktur sana ne desin.

Kürek için şu an pek yerim müsait değil gibi ama ileride alabilirim. Gerçekten o da aklıma yatıyor.

Dediğiniz gibi ben de birkaç kere tekrardan diyete başladım ama diyetisyenle devam ettiğim gibi olmadı. Ama şimdi bir kere daha deneyeceğim. Sonuçta okullar açılana kadar güzel bir zaman var. Ben bu zamanı güzel değerlendirebilirim.

Akupunktur ile zayıflama yöntemini hiç düşünmedim ve hiç araştırmadım. Bu işin Ankara'da ehli kimdir, bana ne kadara mâl olur, iyi midir falan hiçbir şey bilmiyorum. Açıkçası her şeyden önce maaliyeti önemli benim için. Bu 15 kilo fazlalık bana ne kadara mâl olacak sizce?

Teşekkür ederim temenniniz için.

Açıkçası çok katı bir şekilde karşıyım demek istemiyorum. Yani elbette faydalı yanları vardır televizyonun. Ancak akşam karşısına geçip de eşimle iki çift sohbet etmeden dizilere dalmak istemiyorum. Maalesef bütün akrabalık ilişkilerini, arkadaşlıkları falan öldürdü bu cihaz. Zaten çok televizyon izleyen birisi olmadım hiç. Belli dizilerim oldu, onları da internetten indirip izledim. Böylece televizyonun bana seçme hakkı sunmadığı, sürekli alternatif sunduğu ve oyaladığı o keşmekeşe de hiç düşmedim. Şimdi de öyle yapıyorum. İzlediğim bir iki diziyi (7 Numara ve Elde var hayat) internetten indiriyorum ve onu izliyorum. Böylece hem eğlenceli vakit geçirmiş oluyorum hem izleyeceğim programları seçmiş oluyorum. Hem de istediğim zamanda, istediğim şekilde durdurarak, eşimin de sevdiği programları izlemiş oluyoruz.

Bir de kitap okumaya vakit kalmıyor. Televizyon olunca dediğim gibi dalıp dalıp gidiyorsunuz. Bu yüzden kitap okuyamıyorsunuz. Ben şu an bol bol kitap da okuyorum.

• Bu arada hepsiburada'dan Dynamic gold 240M'yi sipariş ettim.
  • quote:

koşu bandıyla kilo veremezsiniz nasıl yanlış bi cümledir öyle.

kilo vermek kalp atım hızının yaş, cinsiyet vücuttaki yağ oranıyla beraber hesaplanabilen, üzerine çok geçmemek kaydyla belli bir seviyede tutulmasıyla yağ yakımının gerçekleşmesi şeklinde olur.bunun koşu bandıyla gerçekleşemiyeceğini söylemek burada bu forumu okuyanları cidden çok yanlış yönlendirmektir.

ha eğer kasıt diyetse şöyle söylenebilir.kilo vermede etken SADECE koşu bandı değildir.KOŞU BANDININ yanında DİYET te yapmak gerekir deseydiniz çok daha doğru bi cümle olurdu.

kaldıki ben 12 senedir spor salonlarına giden biriyim.kardiyo olarak koşu bandından başka hiçbişey yapmam.önerilen diyetleri harfi harfinede uygulamam.buna rağmen koşu bandı, EĞİM, 130-140 kalp atımıyla 4 ayda 105 kilodan 78 kiloya inmiş birisiyim.

daha sonraki yıllarda askerden döndükten sonra tekrar kilo almamla beraber yine sıkı kardiyo ve koşu bandı egsersizleriyle yaşında vermiş olduğu nedenlerden ötürü 3 ayda 120-130 kalp atımıyla yine 100 kilodan 85 kiloya indim.

bunlarda profesyonel spor hocalarının verdiği programlarla oldu.ve dediğim gibi hiçbirisinde verilen diyetlere uymadım.tabiiki burada da diyetlere uyulmasın demiyorum.kendi tecrübemi aktarmak için bunu belirtiyorum.hayatımın hiçbi döneminde diyetisyene gitmedim gitmemde.diyette çok temel bir kural var.herkez yapabilir.nedir bu.un yağ ve şeker, özelliklede şekerden kesinlikle uzak durulmalı.yediğiniz besinlerin çoğunu vucüt şekere dönüştürüyor, gerekli şekeri oradan alıyor zaten.şeker 1. vazgeçmeniz gereken madde.sonra az yağlı yemekler ve illaki ekmek yenecekse az miktar kepek ekmeği.ondan sonra koşu bandında yazdığım ginbi yürüyün bakalım kilo veriyormusunuz vermiyormusunuz.hele akapunktur nedir ya.olsa olsa sinir ucalrına etkisinden iştah azaltır.ama direk kilo vermeye etkili olan YÜRÜME BANDINDA YAPILACAK KARDİYO EGSERSİZLERİDİR.

özellikle kardiyoda koşu bandının önemi tartışılmaz.kilo vermenin en iyi yolu yürümektir.eğer koşulursa kalp atım hızı çok yükseleceğinden yağdan değil kastan verilir.yağdan vermek için tempolu ve özellikle eğimli tabiiki kalp atım hızını ayarlamak suretiyle yürünmelidir.burada belirtiyim yürüme bandında eğimde çok önemlidir.ben şaahsen otomatik eğimli olanlarını tercih ederdim.çünkü belli bir eğime getirip kalp atım hızı yükseldiğinde tekrare ğimi azaltmak suretiyle birnevi kardiyo training yapmak hem kalp atım hıznını düzenli tutmanızı hemde çok daha etkili kilo vermenizi sağar.her kardiyo aletinde (koşu bisiklet vs) fat burner training programı vardır.bahsettiğim olayda bu.otomatik eğimle kendiniz fat burner training yapabilirsiniz.

lütfen bişeyi yazarken insanları doğru bilgilendirdiğimizden emin olalım.siz hangi spor salonuna giderseniz gidin, ben kilo vermek için geldim derseniz sizi ilk çıkaracakları yer tartı sonrada koşu bandıdır bunu unutmayın.koşu bandıyla kilo verilmez diye bişey yok.

• quote:

Akupunktur ile zayıflama yöntemini hiç düşünmedim ve hiç araştırmadım. Bu işin Ankara'da ehli kimdir, bana ne kadara mâl olur, iyi midir falan hiçbir şey bilmiyorum. Açıkçası her şeyden önce maaliyeti önemli benim için. Bu 15 kilo fazlalık bana ne kadara mâl olacak sizce?

İbrahim Koç

google yazıp bakın, adres ve telefon mevcut. İki paket ( 5'er seans ) olarak satın alırsanız 2 x 350.-TL= 700.-TL ( tübitak binasının yanı, eski akün sinemasına yakın )

Bu arada hayırlı olsun yeni koşu bandınız. Benimkine çok benziyor hatta yanında verdikleri promosyonlar ve önündeki tırtır bile aynı. Bu tırtırı bayanlar çok beğeniyor.

Koşu bandı yağı almayı ve ayda bir kauçuk bandın altına sıkmayı ihmal etmeyin.

• @Sarisakal

Hocam bu ne şiddet bu ne celal? Ya yazdıklarımı tamamen okumadınız ya da ben iyi ifade edemedim. Sadece yürüme bandı alarak 15 kilo verilmez demek istedim. Homini gırtlak ye sonra 15 kilo vereyim olmaz demek istedim. Arkadaşta zaten ne demek istediğimi çok iyi anladı... O nedenle ortalığı ateşe vermeye gerek yok.

"Akupunktur nedir ya" diyerek küçümseyici tavırlarınıza karşı buna karşı tez yazmanın bir faydası olacağını sanmıyorum.

Ayrıca yürüme/koşu bandının önemini ve faydalarını inkar etmemişim ki ben kendim 3 yıldır zaten kullanıyorum. Arkadaşada yürüme bandı alma dememişim ve de alırsa nasıl kullanacağı le ilgili yol göstermişim.

Böyle forumun abisi kıvamında azarlayıcı yazılar yazmanız kimseyi etkilemez...
  • quote:

lütfen bişeyi yazarken insanları doğru bilgilendirdiğimizden emin olalım.siz hangi spor salonuna giderseniz gidin, ben kilo vermek için geldim derseniz sizi ilk çıkaracakları yer tartı sonrada koşu bandıdır bunu unutmayın.koşu bandıyla kilo verilmez diye bişey yok.

Lütfen sizde bir şey yazarken konunun yada yorumcuların ne demek istediğini iyi anlayarak yazın. Üstelik kimse koşu bandını inkar etmemiş üstüne salık vermişken. hatta bununlada yetinmeyip kürek aleti tavsiye etmişken...

Üstteki mesajı alıntı yaparak yazmayı unuttuğum için bu mesajınıza alıntı yaptım.
  • ben şiddetlenmedim sadece bilgilendirdim.yazdıklarımda herhangibi şiddet belirtisi göremiyorum.

ve dikkat altta sizin yazdığınız cümle var.

"Hocam öncelikle almış olduğunuz kilo verme kararı için sizi tebrik ederim ama şunuda belirteyim; yürüme bandıyla kilo verilmez ama vücudunuzu sıkılaştırırsınız. "

bakın bu cümlenizi gittiğim spor salonunda kime göstersem onlar bu konuda daha bilgili olduğu için benim belirttiklerimin 10 katını belirtirler.

sizin yazdıklarınızı tekrar etmiş gibi olacam ama şu cümleyi kim okursa "aaa yürüme bandı kilo vermezmiş anca vücut sıkılaştırırmış boşvereyim o zaman" diyebilir.keşke anlatmak istediğinizi daha net açık ve bilglendirici cümlelerle açıklasaydınız bende sizi belliki üzen bu mesajı atmak zorunda kalmazdım.ben size karşı herhangibir agresif tepki ya da tavır değil söylenen yanlış bi cümleyi çok net olarak düzeltmek için yazdım.amacım sadece bilgilendirmekti.

• akapunktur hakkıda da yazmışsınız evet akapunktur konusunda tavrım çok net.eğer ayda 10000 lire kazanırsam belki giderim.ama kalkıpta ortahalli birinin 700 lira vermesine hakkaten acırım ve yazıkoğlu yazık derim.o paraya 1 sene spora yazılır 30 kilo veririm verdirtirim.
  • quote:

ben şiddetlenmedim sadece bilgilendirdim.yazdıklarımda herhangibi şiddet belirtisi göremiyorum.

ve dikkat altta sizin yazdığınız cümle var.

"Hocam öncelikle almış olduğunuz kilo verme kararı için sizi tebrik ederim ama şunuda belirteyim; yürüme bandıyla kilo verilmez ama vücudunuzu sıkılaştırırsınız. "

bakın bu cümlenizi gittiğim spor salonunda kime göstersem onlar bu konuda daha bilgili olduğu için benim belirttiklerimin 10 katını belirtirler.

sizin yazdıklarınızı tekrar etmiş gibi olacam ama şu cümleyi kim okursa "aaa yürüme bandı kilo vermezmiş anca vücut sıkılaştırırmış boşvereyim o zaman" diyebilir.keşke anlatmak istediğinizi daha net açık ve bilglendirici cümlelerle açıklasaydınız bende sizi belliki üzen bu mesajı atmak zorunda kalmazdım.ben size karşı herhangibir agresif tepki ya da tavır değil söylenen yanlış bi cümleyi çok net olarak düzeltmek için yazdım.amacım sadece bilgilendirmekti.

Hocam yazdiklarimin icinden bir tek siz bunu boyle anliyorsunuz ve o kadar uzun uzun yazdigim yazinin icinden cimbizla cekip bu lafi alip temcit pilavi gibi ayni seyleri tekrar ediyorsunuz.

Arkadas zaten benim ne istedigimi anladi ama siz anlamak istemiyorsunuz. Sanki ben arkadasa kosu alma mi demisim siz bunu mu anladiniz? Kilo vermek icin band yeterli degil bogazinizdan kesmek lazim demisim.

Yazdiklarimi okursaniz yurume bandiyla kilo veremezsiniz yemek yeme aliskanliklarinizi da degistireceksiniz demisim. Peki karsilikli yorumlastigim arkadasa yuruyerek kile veremezsiniz deyince o niye sizin gibi bir tepki vermedi? On yasinda cocuk olsa yine aaa oyle mi der. Hemen bana sorardi.

Her neyse hocam herkes neyin ne oldugunu anladi. Her sey gayet acik net anlatildi. Yazdigim kiside ne dedigimi anladi. Zaten okuduysaniz yazismalarimizin hemen akebinde arkadas yurume bandinin siparisini verdi. Bende hayirli olsun demisim ve bandla ilgili tavsiyelerde bulunmusum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

akapunktur hakkıda da yazmışsınız evet akapunktur konusunda tavrım çok net.eğer ayda 10000 lire kazanırsam belki giderim.ama kalkıpta ortahalli birinin 700 lira vermesine hakkaten acırım ve yazıkoğlu yazık derim.o paraya 1 sene spora yazılır 30 kilo veririm verdirtirim.

Hocam akupunktur hakkindaki gorusleriniz sizin goruslerinizdir. Once "akupunktur nedir ya" deyip kucumseyerek olaya bakmaniz sonra kalkip ayda 10 bin kazanirsam belki giderim demeniz sizin gorusunuz. Yada bu paraya bir spor salonuna yazilip bir sene icinde 30 kilo verme cabaniz sizin tercihiniz. Sizin boyle tercihleriniz olabilecegi gibi baskalarininda baska tercihleri olabilir. Ben belki bir sene gitmek istemeden sadece iki ay icinde 15 kilo vermek istiyorum. Buna niye saygi gostermeyip "akunpunturda neymis ya" diyorsunuz. Burada akupunkturu tartismadik ben arkadasa oneride bulundum. Burada yazilanlari analiz edip kisilerin gelirlerini mi anliyorsunuz.

Sizce iki ay icinde 15 kilo vermenin karsiliginin 700.-TL etmeyecegini mi dusunuyorsunuz?

Bir seye inanmayabilirsiniz o sizin tasarrufunuzdur ama baskalarinin tasarruflarini alayci ifadelerle yargilamak sizin haddinize degil...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle böyle bir tartışma yaşanmasına üzüldüm doğrusu.

@celebic

Akupunkturu düşünebilirim. Kısa zamanda kilo vermek insanın sıkılma duygusunu engelliyor. Çünkü diyet yaparken özellikle ikinci aya girdiğinizde yediklerinizden ister istemez sıkılıyorsunuz. Ancak akupunktur ile kilo verip koşu bandı ve diyetle de kilo koruma yapılabilir. İsmi not ettim. Bir de hangi diyetisyene gitmiştiniz siz ?

@sarisakal

Gerçekten bu aşırı tepkinizi anlayamadım. Ben arkadaşın ne demek istediğini anladım ki sonunda mutabık kaldık zaten. Onun da söylediği gibi tek başına koşu bandı ile kilo verilmez. Koşu bandına çıkan insan çok efor sarfedeceği için daha fazla yemek yiyecek ve yaktığı yağları tekrar geri alacaktır. Bunun yanında mutlaka diyet yapması gerekiyor.

Diyet de kişiden kişiye değişir. Bir kere insanların kilo alma süreci, niye kilo aldığı, niye veremediği vs. hep farklı farklıdır. Ben 4 ay gittim diyetisyene. Bir kere kendinizi kontrol altına alıyorsunuz. Eğer diyetisyeniniz iyiyse yeri geldiğinde siz ekızabiliyor. Siz de oraya gidince mahçup olmamak için yapacağınız bir kaçamak varsa bile yapmaktan vazgeçiyorsunuz. Bu da sizi disipline ediyor. Tıpkı İngilizce öğrenmek için kursa gitmek gibi. Neticede evde de öğrenilebilir değil mi? Ya da KPSS kursları gibi .

Ben küçüklüğümden beri kilouydum. Her şeyden evvel kilo verebileceğime inanma mgerekiyormuş. Diyetistenim de her şeyden evvel buna inanmamı sağladı. Bir psikolog gibi görev yaptı.

İnsanların kilo verme sürecine saygı duymak gerek. Kimi dukan diyeti yapar 1 haftada verir, kimi sizin gibi günde 2 saatini harcayıp aşırı spor yaparak verir. Bu tercih meselesidir. Ben de spor salonuna üye olup haftanın her günü gidip, tüm aletleri kullanarak spor yapmayı deneyebilirdim. Ama demek ki benim buna vaktim müsait değil ki eve koşu bandı almayı tercih ediyorum.

Sonuç itibariyle spor tek başına yeterli değildir ama diyet yeterlidir. Ben hiç spor yapmadan 3,5 ayda 20 kilo verdim. Günlük işlerimi yaparak. Ekstra çaba sarf etmeden. Ama tabii sporla destek verseydim hem daha fazla verir hem de sarkmaları engellerdim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.