Şimdi Ara

kalori yakmak için olduğun yerde koşmak boşa koşmak mıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
22.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bazı nedenlerden dolayı bir süre evimin uzağında olacağım bir spor salonuna yazılmak da istemiyorum kısa süre için. diğer egzersizleri zaten imkanlarım doğrultusunda yapacağım fakat bunun yanında koşmak da istiyorum evde olduğum yerde koşmak kalori yakmama faydalı olur mu? biliyorum saçma bir soru öyle olsa koşu bantları olmazdı ama hiç mi işe yaramaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D980235F6 -- 7 Ocak 2010; 17:25:29 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başlık: Olduğun Yerde Koşmak: Boşa Koşmak Mı?

Olduğun yerde koşmak, genellikle evde veya sınırlı bir alanda yapılan, etkili bir kardiyo egzersizidir. Ancak, koşu bandında veya açık havada koşma kadar kalori yakıp yakmadığı sorusu merak konusudur.

Olduğun Yerde Koşmak Kaç Kalori Yakar?

Olduğun yerde koşmak kaç kalori yaktığı, kişinin kilosu, fitness seviyesi ve koşma süresi gibi çeşitli faktörlere bağlıdır. Ortalama olarak, bir kişi 30 dakikalık bir yerde koşma ile 200-300 kalori yakabilir.

Yerinde Koşmak ve Koşu Bandında Koşmak Arasındaki Fark

Koşu bandında koşmak, olduğun yerde koşmaya göre daha fazla kalori yaktığı gösterilmiştir. Bunun nedeni, koşu bandının hareketli bir yüzeye sahip olması ve bu da daha fazla direnç ve kalori yakımı gerektirmesidir.

Olduğun Yerde Koşmanın Faydaları

Olduğun yerde koşmak, koşu bandında koşmaya göre bazı avantajlar sunar:

• Daha esnektir ve her yerde yapılabilir.
    • Koşu bandına ihtiyaç yoktur, bu da maliyetleri düşürür.
    • Eklemler üzerinde daha az stres yaratır.

Sonuç

Olduğun yerde koşmak, kalori yakmanın ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirmenin etkili bir yoludur, ancak koşu bandında koşmak kadar kalori yakmaz. Yine de, düzenli egzersiz programının bir parçası olarak faydalı bir seçenek olabilir. Ayrıca, olduğun yerde koşmak, diğer egzersizlerle birleştirerek genel kalori yakımınızı artırabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Olduğun yerde nasıl koşacaksın ?
  • fantaziye gerek yok
  • Olduğun yerde koşman için vitesi boşa alman gerekir. Olduğun yerde ancak zıplayabilirsin.
  • Patinaj mı çekcen evde
  • aslında vücut bunu pek ayıramıyor.Sadece hayal ederken bile düşünmekten bahsetmiyorum gerekli tepkimeleri başlattığına dair çalışmalar var
  • amac metabolizmayı hızlandırmak oldugundan yerinde kosman ile kosu bandında kosman veya baska bir yolda kosman arasında fark oldugunu düşünmüyorum ...
  • Olduğun yerde koşarak normal koştuğunda çalıştıracağın bölgelerin hepsini çalıştıramazsın. Bu arada olduğun yerde koşmayı hala çözemedim.
  • Olduğunuz yerde koşun bakalım şimdi diyen bir beden öğretmeni hiç görmediniz mi siz

Bir sağ bir sol ayak üstünde zıplamak gibi birşey oluyor. Sonuçta kalori harcatır. Ama miktarını bilemem.
  • çok da etkisiz değil demek ki hiç yoktan iyidir yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.