Şimdi Ara

Koşarken nefesi ayarlayamamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar koşarken nefesimi bir türlü ayarlayamıyorum. Nefes nefese kalmıyorum fakat araştırdım koşarken eğer konuşabilecek durumdaysanız doğru nefes alınıyor demekmiş işte ben bunu yapamıyorum. Alışkanlıklarla mı alakalı bilmiyorum nette 3 adım nefes al 5 adım ve diyafram nefesi falan bunları bir türlü beceremedim. Ağzımdan alıp burnumda veriyorum. Derin nefes alıp yavaş yavaş burnumda vermeye çalıştığımda hemen nefes alma isteği oluyor.

Bursa Mudanya da oturuyorum. Yıldız tepe - Kumyaka arası koşu yaptım. Git gel toplamda 8km giderken rahat ama dönerken 1.5km bayır var. 26dk git 26dk gel 52dk da koşuyu bitirdim. Bundan da daha ağırını koşamam herhalde şöyle bir durumda var kumyakada ki çeşmeye kadar koşuyorum elimi yüzümü yıkayıp su içine kadar hemen hemen 1dk bulmuyor kalbim normale dönüyor. Bu arada Nabzımın kaç attığını bilmiyorum.

Boy:1,70
    Kilo: 67

Geçen sene kalp doktoruna gittim (ritim bozukluğuyla ilgili) hiçbir problemin olmadığını söyledi.

Koşu videolarını izliyorum 10k ve üzeri yarışlarda sporcular sanki nefes almıyorlar ağızları hiç oynamıyor.

• Bu konuda fikri olan yok mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu sen 50 dakka nefes nefese kostuysan ve halen ayaktaysan iyi.
    1 km yi 5dakkada kosturuyorlar, 3,5 dakada giden var, bende YUSUF YUSUF, 3bucuk metre gittikten sonra nefes nefese kaliyorum
    sona anadimki nefesimi ayarlayamayormusum.
    kosarkene sesli sesli sarki soyle duzelir (etrafinda kimse yoksa). nefes olayini cozdukten sonra 2,6kmyi 8 dakkada kosup dereceye girebilmistim. ondan oncesinde afedersin arkadaslar dotunden soluyorsun derlerdi. bana kosuda egzersiz ve nefes olayini orgeten beden orgetmeni izmirli mustafa arkadasima cok tesekkur ederim
    kosarken sarki soleme isi tutmadiysa baska taktik soyleyeyim belki tutar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sagol kardesim sabah denicem bakalim sonuc ne olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: otuz3

yahu sen 50 dakka nefes nefese kostuysan ve halen ayaktaysan iyi.
    1 km yi 5dakkada kosturuyorlar, 3,5 dakada giden var, bende YUSUF YUSUF, 3bucuk metre gittikten sonra nefes nefese kaliyorum
    sona anadimki nefesimi ayarlayamayormusum.
    kosarkene sesli sesli sarki soyle duzelir (etrafinda kimse yoksa). nefes olayini cozdukten sonra 2,6kmyi 8 dakkada kosup dereceye girebilmistim. ondan oncesinde afedersin arkadaslar dotunden soluyorsun derlerdi. bana kosuda egzersiz ve nefes olayini orgeten beden orgetmeni izmirli mustafa arkadasima cok tesekkur ederim
    kosarken sarki soleme isi tutmadiysa baska taktik soyleyeyim belki tutar

Kardeşim biraz önce koşudan geldim. Önce tempolu yürüyüş yaptım (Nabız ort:95). Yürüyüş temposu hızında koşmaya başladım. (Nabız ort 125) Şuan için bir sıkıntı yok konuşup şarkı söyleyebilecek konumdayım. Hızımı arttırabilmem için ne yapmam gerekiyor?

• Bir kere koşmaktan hiç birşey olmaz.En az 2 hafta düzenli koş rahatlikla koşarsın nefese takma kafayi

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Bir kere koşmaktan hiç birşey olmaz.En az 2 hafta düzenli koş rahatlikla koşarsın nefese takma kafayi

Benim için zaman problemi yok acelede etmek istemiyorum.2-3 hafta yürüyüş temposunda durmadan koşar vaziyete geldiğimde 125-130 olan nabzım düşecek ve aynı nabız oranı için biraz daha hızlı koşmam mı gerekecek ben burasını pek anlayamadım işte. Yeni başlayan biri ile yarış koşan kişi aynı nabız oranında koşarsa yarışçı daha hız mı gider?
  • Senin amacin spor yapmak mi kardeşim sen önce ona karar ver.Nabiz mabiz napacan yap sporunu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

Senin amacin spor yapmak mi kardeşim sen önce ona karar ver.Nabiz mabiz napacan yap sporunu.

Tabiki spor yapmak kardeşim ama yaparken de bilinçli olmak istiyorum. Yoksa nabzımı yükselterek de 1saat koşabiliyorum nefesimi ayarlayamadığım için koşunun sonlarına doğru zorlandığım için acı çekiyorum. Benim hedefim yarışlara katılmak. Bilinçsizce yaptığım için ilerleyemediğimi anladım.
  • bak kardesim, sarkiyi sesli soyleyeceksin. gerekirse bagirarak soyle, bir sure sonra nefeste hic bir sorununun kalmadigini goreceksin
    bagiracaksin ki nefesin acilsin. kucukkene ciglik atardik, bagirirdik cagirirdik, butun bunlar ic organlarimizi calistiriyor aslinda
    eger etrafin kalabaliksa kendin duyacagin kadar sesli sarki soyle
    Niye asker jenderme jenderme marsini soleyip kosariz, dikkat hem o marsi soleyip hem kostugumuzda grupta kopmalar olmayor
    bilmem anatabildimmi. nefesini actiktan sonra gerisi gelir
    kendini zorlama, soracagin birsey olursa sor, bildigimizi soleriz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.